Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@yvonneullmann wow, moc krasne vence, jsi opravdu sikulka 🙂
@jessulka Kočko, jak to tak čtu... Je mi tě strašně líto :( A proč tu práci nevzal? Omlouvám se, že se třeba ptám znovu, já četla ten tvůj první příspěvek a teď tak letmo, tak jsem to možná přehlídla 😔 Mě teda 27000 přijde celkem pěkná částka 🙂 U nás tu jsou výplaty max 21 čistýho 🙄 Tak mi to přijde pěkný, ale chápu že my třeba nemáme hypotéku ani alimenty, nájem neplatíme, tak nám to vystačí... A to já jsem student, takže peníze prd, teď mám sice slušný rodičák, abych ho vyplácala do února všechen(u starší mi vic jak 100tisíc propadlo státu 😔) pak zas budu mít 6-7tisíc měsíčně+těch manželových 20-21 čistýho na 5ti člennou rodinu...
Ale my máme hold jinou situaci no :( Tak dokážeme i našetřit :( Ale je to mazec, že to odřekl... Já jsem zastánce toho, že každá koruna dobrá, kór když mám být za něco zodpovědný 😔 Upřímně mi to připomnělo přítele kamarádky... 😔 úplně to stejné, přišel o práci, měl nějakou brigádu a že prý práci hledá... Tak jsem mu i já s chlapem dohazovali práci a on ani do jedné nabídky nezavolal! Tam se mu nelíbili peníze, tam zas něco jinýho, nakonec že kamarád mu něco dohodí a co myslíš :( Nic se nedělo, ona platila jemu, nájem, jídlo atd. a on se válel doma, chodil vykuřovat zobák, alimenty na jeho děti mu začla platit maminka... Tak ho kamarádka vyhodila a co myslíš... Je to už rok a on bydlí u maminky, práce žádná, maminka mu všechno hradí, on jen chodí po hospodách a válí se doma.... Dospělý chlap 😡 Doufám, že se snad M. probudí! Taky je dospělej, mohl by vědět co kolik stojí a že nic zadarmo přece není 😔 A ještě k tomu v dnešní době 😏 Ten mi zase zvednul mandle... Já jsem v tomto strašná semetrika, já bych mu to asi dala sežrat 😔 Nejhorší vážně je, že jsou na tom bity děti :( Vycítí víc než si myslíme :(
@yvonneullmann Máš to moc krásný 😊 Já budu dělat v sobotu dva přírodní, jeden na dveře a druhý adventní na stůl :D
@skretik presne tak. A denne jsem poslouchala fnukani, ze nema kam jit a ze mu to prece nemuzu udelat apod. Ano, mohla jsem vymenit zamky, ale ja to chtela vyresit v klidu a ne jak v nejake kovbojce. Tak mi tu kovbojku pak predvedl on....
Ale ty situace se nam proste asi deji z nejakeho duvodu a mame se z nich poucit. Ja si obcas reknu, ze jsem blba, ze jsem to nechala dojit tak daleko, ale asi to tak melo byt. A kdyz jsem pak nekdy sla na rande a chlap se me zeptal, jak bydlim a ze je super, ze mam svoje bydleni, tak se mi vzdy v hlave rozsvitila cervena kontrolka 🙂
Jinak holky, hlásím se po poradně, nahoře od minulé mám 2 kila 🙄 Celkem už 7... Tlak a moč ok, vzali mi krev na poslední odběry, tak už se těším, že zase vyfasuji železo, jako každý konec těhotenství 😂 Jinak jsem se ji zmiňovala o tom tlaku na spodek, čípek se zdá zatím v normě, přeměřila ho, ani nevím kolik má, ale že prý je ještě ok 😊 To se mi ulevilo, zevnitř máme pidi nálevku a malá je narvaná hlavou na hrdle... Tak snad se čípek teď nezačne zhoršovat 😏 Další kontrolu máme 19.12. - to bude i přeměření miminka, tak se těším, že Išinku uvidím ještě před Vánoci 😍 A co se mi zdá strašný, že jsem si uvědomila, že po novým roce už budou pásy 😮😱 Kam to těhotenství tak rychle utíká 😂
@garfa4 Ufff, tak to sis tedy vytrpěla. Uhodil tě?
Máš pravdu v tom, že by se M. měl asi dozvědět, jaké následky může mít ten jeho laxní přístup a nezodpovědnost vůči rodině. Nemůže si myslet, že mne má kvůli miminku jistou. Ještě jsem ho nikde jako otce neuvedla 🙄 a říkám si, jestli si to miminko takového tátu vůbec zaslouží.
Holky ,tak mám první depku ze vzhledu 😢 právě jsem zjistila, že mám zespod prsou pěkný strie 😤😢 achjoooo.....
@jessulka snazil se me uskrtit, od te doby nesnesu, aby se mi nekdo dotkl krku nebo si nemuzu moc na pevno uvazat salu, chyta me panicka hruza
Presne tak. Zkus mu to rict, tohle ani nepotrebuje nejakou hodinovou debatu. Staci par jasnych strucnych vet a pak at si to prebere. Verim, ze vas ma rad a nebude chtit o vas prijit. Jen treba trochu vic potrebuje nastinit realitu a dopady, ktere mohou nastat. Zkusila bych variantu "nic nevycitat, neutocit". Jen mu pragmaticky rict, jak tu situaci vnimas ty ze sveho pohledu, jak se to tebe jako cloveka, zeny a budouci dvojnasobne maminky dotyka a jake to muze mit pro vas (stale z tveho pohledu) nasledky.
@val333 Jezis jak to?? Vyrostly ti nejak hodne? Ja si je teda nemazu.. jenom bricho, ale nejak zvlast se nezvetsily..
@jednaholkaa jako vyrostly, ale ne nijak moc výrazně ... Kurna... No jestli se mi to udělá i na bříšku, tak mě picne 😰
Holky tak ja už mám pro mimi téměř vše hotovo, včera vyprané a vy žehlene a uložené do skříně všechny oblečky 56-62. A dnes mi prošly poslední zbytky kosmetiky pro mimi a do porodnice pro mě. Tak snad sem na nic nezapomněla 🙂 v prosinci zabalíme tašku a hotovo.
Ale máme trosku problem jak vyřešíme spaní mimika, syn z nové velké postele porad utíká, tak ho asi budeme muset nechat v postýlce a koupit ještě jednu pro mimi, jinak nevím :(
@val333 mě u syna taky prsa nevyrostly jen byly plné a pevné a udělaly se mi na nich strie. Hodně maz a nepodceňuj to. Mě se pak už neudělaly kdyz sem porad mazala ani na břichu. Jediné co tak mam 3 malé na bocich, ale to mě neva. Takže mazat a mazat 🙂
@arielka222 to je uzasny 🙂. U nas byl teprve vcera truhlar, aby si zameril skrin, tak ja pevne doufam, ze to stihne vyrobit do unora, jinak bude obleceni stale v pytli jak je tomu ted :D :D :D . 😨🙈Me stresujete tema vasima vybavama kosmetickyma a baleni tasek, ja mam v planu tohle resit az po vanocich
@skretik no já bych to neřešila, ale dnes začínám 30 tyden a v rodině máme předčasně porody takže radši chci mít hotovo uz ted. A hlavne v prosinci už na to nemam moc čas, to máme samé večírky a posezení, trhy pak hory a Vánoce a pak už bude nový rok a kdo ví kdy to přijde 🙂
@arielka222 no oni mi totiž v té nemocnici zakalazi hladit si břicho, kvůli těm kontrakcim.. tak jsem přestala mazat... 😟
@arielka222 no je to rozumny, ja mam proste porad pocit, ze je to jeste daleko, abych se pak nedivila :D , ale prinejhorsim lekarnu mame naproti baraku, pripadne internet se da vyuzit
@val333 tak aspoň ty prsa a boky maz ;) i když ja bych lehce mazala i břicho. Vím že je to na prd ho dráždit, ale strie proste pak už jen tak nezmizí a to by mě štvalo na bříšku.
@skretik to je fakt, můžeš přinejhorším objednat o z porodnice 🙂 Noo mě to prave moc daleko už nepřijde 😂😂
@jessulka mame toho plny obchod. Nakupujeme vetsinou ve velkoobchodech pro Floristiku. Jako je storge nebo MIS atd.
@yvonneullmann ty si hrozna provokaterka vid :D , to je takova krasa, odkud jsi 😇?
@yvonneullmann Ty zlobíš. To je nádhera. Já bych je koupila všechny 🙂
@arielka222 Waaau, teda to je výbavička kosmetiky. Můžu se zeptat, co všechno to tam máš od té Weledy a Klorane? Já ještě musím koupit Medvídka a ředící lahvičku, Sudocreme (včera jsem zjistila, že máme doma prošlý do 10/2018), mastičku Pupík a kapičky Bio Gaia koupím až jestli budou nějaké problémy s bolením bříška. Já měla při Verunce Infacol.
Místo vlhčených ubrousků budu zase používat buničinové ubrousky. Já na ty vlhčený ubrousky moc nejsem. Ale moc děkuju za inspiraci
Holky, dnes jsem koukla do kalendáře a za dva měsíce mám předčasně s dr. domluvený termín sekce. Bóže můj, to to letí. Ale jsem už tak trochu v klidu. Mamka se mi postará o vyprání oblečků, které u ní schovávám před Verunkou, Ellinkou a M.
Potřebuju sehnat ještě nějakou tu novou a hezkou soupravičku do postýlky, tak snad to vydrží do začátku ledna. Peníze teď lítají bohužel jen za dárky k Vánocům.
@skretik Brtnice u Jihlavy. Vysocina 🙂))
@yvonneullmann to je daleko, to je skoda, jinak bych se stavila :D
@yvonneullmann No tak to je krása. To se povedlo moc 🙂
@skretik odkudpak jsi ??

@jednaholkaa u nas byla uplne ta posledni kapka to, kdyz mi rekl, ze si udelame mimi, on bude doma se o mimi starat, ja budu chodit do prace a prepisu na nej pulku sveho bytu, aby to bylo fer, kdyz budeme ta rodina. Posledni cast tehle informace uz jsem nerozdychala a byl konec.
@jessulka rozejit se muzes vzdycky a i v budoucnu. Spis na zacatek bych mu rekla, jake jeho rozhodnuti a laxni chovani muze mit nasledky. Mas ohromnou vyhodu, ze byt je tvuj a jemu se pripadnym rozchodem zhorsi zivotni standard. Jsi samotna a sebevedoma, coz je fajn a on by si mel uvedomit, ze vas muze ztratit. Mam pocit, ze si je jisty, ze bys vzhledem k mikinku radikalni rez neudelala a myslim, ze by bylo dobre, aby vedel, jak moc se plete. Ja kdyz to vyslovila, tak mi tady druhy den brecel na kolenou a s kytkou v ruce (nebudu lhat, bylo to tak trapny, az se mi chtelo smat - jen jsem v tu chvili nevedela, jak brzo me humor prejde).
Protoze pak jsem ho vyhazovala 4 mesice a nakonec jsme 2 dny pred Stedrym dnem skoncili na policajtech a ja malem v nemocnici, protoze se rozhodl, ze "srovna" me i byt....
Ono je fakt jednodussi odejit nez nekoho vyhodit.
Ale verim, ze M. se srovna a hlavne, ze si brzo srovna priority. Vydaje ma velke, to uznavam, ale i kdyby tu praci vzal, v zivotopise to vyzni lepe nez nekolik brigad. Uz to odmitl, tak to se asi neda vzit zpet. Ted bude dulezite, zda si zacne neco aktivne hledat. Co rikaji v tv, prace je hodne, lidi malo, snad se mu tedy rychle neco naskytne, abyste byli v klidu a spokojeni