Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@yvonneullmann Praha
@jessulka Dekuji. Dnes uz na to Kaslu. Jsem od rana na nohou a uz mi neni moc dobre tak zase zitra. Jinak o kolik dni pred termínem budes mit sekci ???
@skretik Škoda. Zitra valim do Brna. Jinak bych ti vzala. 🙂))
@yvonneullmann ty jo to je skoda, potrebovala bych mame k svatku, kupuju ji kazdy rok a rohle je fakt krasa 😍
@skretik kolik v Praze stoji takovy venec ?? Schvalne ??
@yvonneullmann letos zatim netusim , ale reknu Ti az na ne kouknu, ale kazdopadne nejsou tak krasny jako mas ty
@val333 Ty jo tak to voser teda :/ Ja si ty prsa nemazu vubec.. asi se zacnu poradne mazat! Taky pouzivam ten Elatic krem nebo jak se to jmenuje..
@skretik tak to Dekuji moc 🙂) krasne se to posloucha. 🙂)
@arielka222 A koupila jsem myslíš správný ten krém? Ja ho u tebe na té fotce nevidím: https://www.pilulka.cz/klorane-bebe-creme-nutri...
@yvonneullmann Tady u nás v Roudnici/Mělníku chteji za venec 350-500Kc. Podle toho jak moc he nazdobený. Ale takhle krásné jsem ještě nikde nevidela. Škoda, ze to nejde poslat postou 🙂
@jessulka tak ono by slo ale musela bych ti sundat svicky aby se to nepolamalo. Ja je delam za 385 no 🙂
@yvonneullmann Termín porodu mám stanovený od začátku na 6.2., ale to by bylo v případě přirozeného porodu. Na sekci jsem s dr. předběžně domluvená na 28.1., to budu koncit 38.tt, takze vlastně jen o pár dní předem. On je zase zastáncem nechat tam to mimco co nejdyl. Ale ja bych klidně radši driv, at uz to máme za sebou. Dr. ale jede v lednu na tyden na hory, tak musím počkat, az se vrátí. Coz právě vychází hned na to pondělí.
@arielka222 Olej na masaz bříška proti nadýmání? Mas také vyzkouseno? A ten na zadecek? Ja mazala dlouho tou mastičku z porodnice Leniens. A pak az Bepanthenem. Ty doporucujes tu Weledu? Pry barví žlutě?
Já mažu Bioilem a občas ElastiQ ,prsa, břicho,boky,a zatím dobrý. Ale mám už teď větší bříško než když jsem v minulých šla rodit. Dneska jsem se měřila,a 106 cm. V místě pupíku je to +26 cm.
Tak já dnes byla na výletě v Praze . Krevní testy ke screeningu plus glykemie nalacno takže si pak budu volat na výsledky . Ale myslím ze dobrý 🙂 . Aspoň mám za sebou další puntík splněny a čeká mě 12.12 ten velký UTZ
@jessulka jojo to je ten krém, akorát já mám ted nějakou radu s heřmánkem nebo co tak tam jsou ty kytky, ale myslím ze je to úplně stejne a poslouží 🙂
Fleky dělá když někam kapnes ten kojenecký olej Welleda jinak mi nezabarvila nic, jen ručník občas když se mi olejíček vylil z ruky. Olej na masaz bříška sem ještě nezkousela, ale chválí ho tak uvidím právě jaky bude. Ja dělám miminku večer po koupeli vždy masáž tak budu tím masírovat. A krém na zadecek Welleda mám ozkouseny a je moc dobrý a krásne voni, ale pokud měl malý velké opruzeniny tak to sem dávala Sudocrem a hned to zmizelo.
@arielka222 já se taky trochu bojím jak to bude se spaním. Manželskou postel máme jen 160 Cm a dcera k nám teď docela k ránu chodí, plus miminko...a ve čtyřech se asi nevejdeme😂
Holky, co se týče strií... Já břicho mazala poctivě ve všech těhotenstvích a striím jsem se bohužel nevyhla... První těhotenství dobrý dobrý, bříško žádný a z toho šup vyskočilo břicho a rovnou i strie... U druhého těhotenství se zvýraznily a prodloužily a teď tak cm taky povyrostly ve třetím těhotenství... :/ A to jsem mazala Elasti-Q, Bi-oilem, olejíčkem z Rosmanna přímo na strie od jejich značky (název už nevím), teď Alverde olejíček a stejnak mi nic nepomohlo... 🙂 Takže ne vždy mazání pomůže, hold tam hraje roli více faktorů... :( Tady pupík, kde jdou ty oblůdky vidět 🙈😔
@arielka222 Taky jsme do teď měli dvě postýlky 🙂 Pro starší, ta měla vyndané 3 šprušlíky a mladší měla taky svoji 🙂 Teď jsme o víkendu koupili matraci pro starší (teď 2,5 roku) do "velký" postele, tak 3 dny už spinká ve svý velký posteli 😀 Mladší (16m) má postýlku po starší a ta její postýlka čeká už na mimčo 😀 Ta postýlka má kolečka, tak proto takový stěhování 😂 A jinak jsme všichni v jedné ložnici a ještě tak rok a půl budem 😂
Já jsem měla na kluky též dvě postýlky. Ale většinou mimco bylo u mě v posteli,v manželské ( manžel spal v obýváku,už od prvního těhotenství). Teď dám postýlku klukům do pokoje,tam bych ho dávala na spaní dopoledne a přes den ( kluci jsou od rána do odpoledne ve škole,pak úkoly..) a v noci by bylo v hnízdečku u nás v posteli.
@andelka Tyjo, ja si nedovedu představit spát s miminkem v hnízdečku v posteli. Ja se v noci hrozne prevaluju, bála bych se, ze ho třeba uhodim rukou a asi bych se moc nevyspala na takovém kousku. Mne i vadí, kdyz k nam o víkendu leze do postele E. V tu chvíli mam hned po spani a říkám M., at si s ni jde lehnout do pokojíčku do její postele, že se takhle nevyspim. Verunka za mnou do postele nechodí, také má ráda sve pohodli ve své posteli.
@arielka222 Tak ja zkusím ještě objednat ten na zadeček, Sudocreme jsem také používala, když byla opruzela. A beres si to s sebou uz i do porodnice? Tam právě měli svoji kosmetiku a tu Leniens mast na zadeček. Kamarádka s tim ale maze celé miminko.
@jessulka Ja tKy chtela uz treba 2.2 Coz by bylo o 12 dni dříve nez mam termín. Muj gynekolog je muj strejda a rekl mi ze to proste neudělá :D ze Max tyden predem. Takze jsem nakonec zvedava kdy mi ten termín da. Prozatím ho mam 14.2 Coz je 40tt.
@yvonneullmann Jj, je to asi jistější, když to není moc brzy. Tak u tvého porodu bude tvůj strýc? To je hezké 😊
@jessulka Jj uz u maleho byl. Nekdy je ze me ale na nervy. Volam mu kvuli každé blbosti. :D ale zase jsem rada ze mam tu nejlepsi péči co se gyn týče. 🙂) teda aspon doufam :D

@jessulka Weledu tam mam kojenecký olej mesickovy, kojeneckou koupel mesickovou (tu používám porad i u syna), olej na masáž bříška a krém na zadecek. Klorane coldkrém na miminko, syna i pro nás jako dárek k tomu byl sprchový gel a pak sprej na zadecek opruzeny.
Jinak na to mytí zadečku používám hlavně Medvídka, ale na cesty beru vlhčené ubrousky, přece jen je to pohodlnějši tak proto je tam mam. Pupík se mi osvědčil i u syna a mazala jsem prave na noc preventivně i biogaiu sem dávala preventivně od měsíce ptz jsou to jakoby probiotika a když měl jednou velké bolení tak taky Infacol 🙂 ale on na bříško netrpěl tak doufám ze nebude ani teď miminko. Bolelo ho brisko když jsem si dala arašídy a česnek, to bylo peklo. Blbý nápad 😂😂