Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky jak mi včera teklo to mlezivo, tak dneska už ani kapka... To je taky normální? 😀
@jenssy já třeba chodím do sauny víceméně celé těhotenství... Máme saunu doma ve sklepě, ale klasickou teda. Před těhu jsem na to byla zvyklá, takže pak jsem to jen omezila, že nechodím ty klasické 3 saunovací cykly, ale vždycky jen jednou se na těch 10 minut prohřát. To se ani nestihnu zapotit... Ale podle mě je rozdíl, když je to tělo zvyklé už predtim...
Holky ještě mám jeden hloupý dotaz prvorodičky. Jak se pozná kontrakce od obyčejného tvrdnutí prosím?
@seveneye já mela take strach ale doktor me uklidňuje. Skoro kazdou kontrolu mi bere komplet krevní testy a kontroluje vse. Proste je to ory hodne tou zlazou. A pokud ji mas odebráním tak to mas i horsi nez Ja. Me funguje na 20% Takze mam Letrox 75 1 -1/2 denne. Uvidis. Porodíš. Hormony se srovnaji a bude vse Ok. Kdyby to melo na prcka vliv jiste by te nejak vvporadne upozornili. A Ja i do nedávná chodila jednou mesicne na kontrolu hormonu přímo na endokrino. Proste je to normalni. Bud urcite v klidu. Maly bude urcite v poradku a my take... uz jen par tydnu 🙂 kdy mas termín ?
@yvonneullmann zítra se schválně zeptám v poradně co a jak.nj já mam už několik let dávku 100-150mg denne hold nahradit se to musí,jinak hubnutí se nebojím,už to mám za sebou taky několikrát a hlavně plánují zase začít běhat a kolobezkovat.jen ať je ten náš prcek ok...
@cuccinka myslím ze kdybych si řekla, dali by i navíc ale ti jsem nepotrebovala😉
Jak já vám závidím ty připravený přebalováky a skříňky a šupliky! Nám stále do děcáku nevedou ani schody... vyprano, vyžehleno a nakoupeno mám, ale všechno na hromadách. Tak bych si to chtěla vyrovnat, srovnat, připravit! 😔
U nás se nedá nic dělat- bude lepší přenášet, aby se stihlo co nejvíc dostavět. Že to nebude 100%ní je mi už jasné, ale aby život s miminkem na hromadách byl co nejkratší.. takže na rození rozhodně nespěchám.
Mmch právě pořizujeme 5.kočár.. 🤗
@seveneye taky pořad pribiram ale naštěstí docela pozvolna, teď mám tak +13 kg, v minulých tehotenstvich jsem pribrala mnohem víc ale od 30tt jsem už víceméně nepřibrala nic...🙂
@seveneye Ze začátku po jednom hrníčku denně 🙂 Později cca 3 týdny před termínem navýšit na 2, pak na 3 a týden před termínem jsem pila 4 hrnky denně 😉 A jinak přibírám pořád, až jsem z toho nešťastná 😔 Už se blížím ke 100 😥😔 Ale je pravda, že se mi teď dost objevily otoky, občas i na prstech :( Tak jsem zvědavá, kolik nechám v porodnici :(
Jinak mě zas začala odcházet po troškách hlenová zátka 🙂 Včera večer a dneska zas 🙂 Vždycky jsem ji měla béžovou s krvavými nitkami a tentokrát je světle růžová a minimum čerstvý krve 🤔 Tak jsem zvědavá, co za týden na kontrole u dr 🙂 Hlavně se pořád modlím, ať se malá otočí hlavou dolu 😔🙏
@misak48 mně když tvrdne břicho,tak celé,nebo hodně horní část ( tam jak má prcek zadek a nohy) kdežto kontrakce jsem měla dole,jako při ms. A tvrdnutí je spíš nepříjemné, nepříjemný pocit, tlak,kontrakce sílily a bolely časem. Neboj,to nakonec poznáš. Já u obou dlouho nevěřila že to je ono,ale nakonec včas tělo a hlava pochopili,že je.
@andelka díky 🙂 potřebovala jsem si to ujasnit, abych věděla, co zítra v poradně hlásit... Mám dnes tvrdnutí celý den od rána a celý večer na střídačku oboje - tvrdnutí celého břicha i MS bolesti. Ale jsou takové trvalejší, vetsinou to nepřejde za 30s, ale spíš tak par minut vždycky ..
Ahoj holky.. Koukám, ze resite terminy. Ja se snad zitra dozvim nějaké info v porodnici, jestli pediatri schválí ten termin 17.1.2019. Jsem z toho pekne nervozni, jak se to blíží. Ve čtvrtek jedu do Prahy na kontrolu a ozvy.
Dnes jsme meli překrásný den. Nevím, kde jsem vzala tolik energie, ale tu detskou sjezdovku 300m jsem vysla za den asi 6x. Pomalou chuzi samozřejmě. Holky si hezky zalyzovaly, mamka s Michalem spíš jen tak sourali nohama, ale pro ty holky to bylo napoprvé po roce potřeba, aby s nima nekdo jezdil. Ted uz budu jen a jen odpočívat. m. jde zítra a v úterý do práce, tak tu budu mit pres den klídek.
Holky jak je to s antibiotiky? Manžel chytil nějaký moribundu, zítra si jde pro antibiotika. Co když ti chytim, napíše mi je Dr. taky když mi zbyvaji poslední tři týdny do TP?
@beruska125 @andelka díky 🙂 já právě tvrdé bříško mívám tak poslední týden, ale to není nic hrozného. Bolest v podbřišku mě vzbudila prvně dneska v noci a teď se to večer vrátilo. Tak mě zajímalo, jestli to právě můžou být poslicci nebo co. Zkoušela jsem na to horkou sprchu jak se radi, ale ta s tím neudělala vůbec nic. Navíc jsem měla i trochu čerstvé krve na toaletaku, ale to bylo jen jednorázově teď večer, takze to taky spíš nic nebude. Na zátku to nevypadá, byla to jen krev bez hlenu...
@misak48 Tak ja kontrakce treba vubec nepoznala. Nemela jsem behem celeho tehotenstvi zadny poslicky, takze jsem si rikala, ze je to asi ono - ty poslicci, a nevenovala jsem tomu pozornost. Pak jsem si k nim musela zacit klekat ke gauci, ale bylo to tak pul minuty a pak dve minuty nic. To me napadlo to merit, tedy bylo to rovnou hned po dvou minutach, ale sem tam se mezi tim udelala pauza treba na sedm deset minut, tak jsem si rikala, ze to nic neni. Nakonec jsme zedy vyrazili do porodnice, ja byla presvedcena, ze me poslou domu a ejhle, ja rodila! Otevreno na sest, dostala jsem vynadano, ze jedu pozde, nestacila mi vykapat infuze proti streptokoku (nikdo mi nerekl, ze bych tam mela byt driv). Prijeli jsme do porodnice v pul sedme a v pul 11 byl syn na svete..

@bombat sakra, špión! 😎
Chtěla jsem, ale jak mě něco v noci vzbudí, nezaberu. Když je klid, spím jak špalek, ale když tu někdo ve 3:50 kašle, jde na záchod... musím taky. A pak chrápe..A ja očumuju tady..😪