Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@bombat manžel jel naštěstí asi čtvrt hodiny po mě, takže ráno trošku maknul a stihli jsme vlak mezi 🙂 oni naštěstí kolem celé jedou na Prahu tři za sebou, já chtěla jet v 02, on jezdí ve 26 a stihli jsme v 11. Takže to dopadlo dobře, na monitorech jsem byla na minutu přesně jak jsem byla objednaná 🙂 já už teď mám od minulého týdne kontrolu každé pondělí. Nejdřív monitory, pak diabetologie a poradna. Jednou za 14 dní ještě plus UTZ. To jezdím ještě o hodinu dřív...
@dominika963852 Ahojky, nojo, uz je to fakt za pár,kdyz bych měla rodit příští týden. Ufffff. Ale dozvím se to az zítra, protože mne v porodnici objednali na registraci k porodu na zítřek od 13:00hodin. A tam domluvíme ten termín. Jestli 17.,nebo az 28.1.
Dnes jsme s M. stihli zaběhnout na úřad ohledně uznání otcovství a sepsání jmen. Tak uz máme Terezu nebo Františka černé na bílém 😍 a příjmení bude mit moje. Paní se ptala proc a M. sam od sebe rekl, ze jeho dcera z předešlého vztahu má příjmení po něm, tak ze toho dítě bude mit zase příjmení po mne. Paní kroutila hlavou. Nojono, kdyz ja to tak opravdu chci a cítím, že dělám správně. Akorát mne teda zarazil, kdyz se mne zeptal, jaké jméno tedy máme vybrané pro holčičku. Asi má sklerózu, ze to zapomněl.
Ahoj kočky , tak já jedu k dr. ukoncit neschopenku a nástup na MD. Předpokládám že mám jet do zamestnani odevzdat to a momentalne prozatím hotovo ... ??
@jessulka @misak48 Ahoj holky, moc děkuju za přání. My se pořád sžíváme. Co mě ale vůbec nebaví je to tandemový kojení. Kojit po sobě nemůžu, to je pak procedůra na hodinu. Asi jsem nějaká divná ženská, ale kojení je pro mě spíš otrava. Ve čtvrtek jdeme po týdnu k doktorce, tak uvidíme jak přibíraj a pokud by to bylo na dokrm, tak přejdem na UM úplně. Ale spíš doufám, že se to ve mě nějak zlomí. Ono taky až budou větší, tak to bude jiný. Jinak Jess, teď jsem tu přečetla dvě zprávy.. ona je z Klárky Terezka? Copak to? Krásný den všem.
@jessulka i 28. už je za pár,jupíí 🙂 .
Co je ženský vůbec do toho, proč bude mít příjmení po tobě 🤐🙏 zvědavka.
Hlavně , že už to máte za sebou .
@vilmic Jak panenky. 😍 . Taky gratuluji k svátku 🙂
@vilmic budu držet palce, at si to nějak sedne ke tvé spokojenosti 🙂
Jinak u nás dnes vše v pohodě 🙂 ozvy prý ukázkové a ti poslíčci jsou opravdu jen poslíčci bez otvíracího charakteru. Ale říkal pan doktor, že i kdyby ne a rozjel se mi porod, tak je to v pohodě a nic by s tím nedělali, protože mimčo už je donošené. Streptokok je negativní. A udělali mi radost oba, porodník i diabetolozka. Co se týče porodu, tak teda oba čekají ještě na výsledek UTZ z příštího týdne (přestože minulý týden byl vzorový), ale pokud tam nebude nepřiměřený váhový skok, tak porodník nevidí překážku prosí spontánnímu porodu 🙂 a diabetolozka mě upozornila, ať hlavně nezapomenu, že mám okamžitě po porodu vysadit inzulín. To jsem sice věděla, ale stejně mi to vykouzlilo úsměv na rtech 🙂
Tak holky :( mám šíleně vysokej tlak 5x me ho merila.. proto ty migreny, bolesti hlavy a motaky:( zítra jdu ráno na krev a moc a podle výsledků se uvidi ale můžou me i hospitalizovat..ach jo.. aspoň ten můj debilek nebude otravovat že si vymyslim a že jsem hypochondr 🤔
Tak, dotazy leckteré ze série "asi dost debilní":
1) jak do sebe vpravujete to semínko? zatím jsem vynalezla jen do müsli a to přece nemůžu jíst denně. Jakou dávku?
2) bolí mě břicho. ve 37tt to asi není úplně překvápko, ale bolí mě divně - úplně nahoře, spíš ten přechod k žebrům už jako - malej tam nic nemá, předpokládám že je hlavou dolů a nožky by mohly být níž a víc v boku, zadeček taky niž - je to už prostě vršek, kde by asi měl být žaludek... není to vnitřní bolení, spíš jako na úrovni svalu. a) nevíte co to je? nevíte co s tím?
3) chodíte někdo k fyzioterapeutce?
4) chodíte ještě cvičit? nebo nějak se hýbat?
5) jak cvičíte na míči? (nějaký návod najdu, ale jestli nemáte nějaký jednoduchý, osvědčený..)
6) máte už teploměr na mimi? jaký?
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď!! nějak se mi nashromáždilo..
7) jako bonus - nekupovali jste teď někdy sušičku?
jo, a upravte si v tabulce váhy! nevěřím, že máte v průměru +4kg! 😀
@zuzekk Ja se chystam zacit cvicit, protoze do ted na to nebyl cas 🙂 V tech terminech kdy je cviceni jsem vzdycky neco mela. I dneska mam veceri s kamoskama a zitra zase divadlo, tak snad ve cvrtek to konecne vyjde. Joga pro tehotne nebo pilates pro tehotne..
Lnene seminko - jedna lzice denne, povarit v tak pul litru vody, me se to vyvari tak na cvrt litr a ten vypiju.. aby z toho byl poradnej sliz. Pak ty seminka kdyz je nevypiju s tim odvarem tak je hodim druhe rano do snidane, kase nebo jogurt. Jim to denne uplne v poho..
K fyzio nechodim, ale chystam se jeste na nejakou tu tehu masaz a kraniosakralni terapii, pred porodem.. to spis na zklidneni.
@zuzekk semínko do sebe vpravuji dvěma způsoby, buď v čaji zalité vroucí vodou nebo namleté do jogurtu 🙂 cvičit ještě chodím a dokonce si ještě předplácím permanentku na 5 týdnů, tak snad ji ještě dochodím 😀 kdyžtak ji někomu věnuju - chodím 3x týdně na těhotenské cvičení a ještě chci aspoň 1x týdně zařadit plavání, dostali jsme k Vánocům permanentky. Na míči se doma spíš jen houpu, když koukám na TV, jinak na něm nějaké speciální cviky nedělám, pomáhá to na bolesti zad. Žádný speciální teploměr na mimi nemám. O sušičce hodně uvažuji, ale my máme úzkou pračku a na ní se úzká sušička žádná nedělá a nikam jinam ji dát nemůžeme ☹ jo, a já mám přírůstek váhy pořád 4,5 kg, zase mi ta váha klesla, tak já nevím...přitom jím pořád stejně, jen kvůli cukrovce nejím sladké.
@jednaholkaa sliz zní dost nechutně...jak to chutná? drtíš to předem nebo na to vaření netřeba? na těhujogu jsem už chodila, kurz už skončil, furt přemýšlím, jestli ještě v lednu na svou normální, nebo tam už budu jen zaclánět...
@cuccinka tyjo tak snad budeš v pohodě. A to ti ani nenabídli nejdřív holtra, aby zjistili jestli to není jen syndrom bílého pláště?
@zuzekk 1) semínko si sypu buď rozdrcené na chleba s maslem, hrozně mi to chutná. Nebo ho celé zalijí horkou vodou a to celé když to pak nabobtná (mělo by se asi po 8 hodinách) si sypu do jogurtu s ovocem. Dávám si tak dvě lžíce cca.
3) u fyzioterapeuta jsem byla minulý týden naposled ješte kvůli té předvánoční krční páteri. Jsme domluvení, že se ozvu po šestinedělí a mrkněte mi na břicho.
4) veškeré moje cvičení skončili s tou zablokovanou páteří
5) na nic nedám dopustit, ale jen na něm sedím doma místo na židli, případně si tak poskakuju. Cílené na něm necvicim.
6) teploměr musíme mít vlastní už do porodnice a to jakýkoliv digitální s ohebnou spickou, aby s ním šlo měřit rektálně. Obecně nám ta PA nedoporučovala ty bezkontaktní, že hrozně kecaji...
A váhu si teda upravím, ale asi tě nepotěší. Mám přesně +4kg 😀
Já piju často Chia semínko ve vodě. Zkusím jestli to lnene bude taky dobre třeba v džusu .
Jinak jsem si dneska koupila teda vitaminy v lékárně - ten předražený mamavit. Nabízeli mi za 1200 nějaký femibion a nespadla jsem z jahody abych dávala tolik za pilule. I tak je to drahy .
A jsem unavená . Pekelne a přitom jsem v noci spala dobre .
Já mám jinak plus 10,5 kilo 😂 možná už 11
V prvním tehu jsem nabrala 12 a hodně vody. Dole jsem měla po 3 týdnech 14 kg
@zuzekk mám bezkontaktní teploměr cemio. Určitě neměří úplně přesně ale orientačně to stačí... a měření je “bezbokestne” což i u starších děti ocenuji🙂 susicku mám par měsíců: koupili jsme nakonec lg-asi bych vybrala jinou ale tato byla ta super cenu. A je to opravdu dokonalý pomocník, jsem strašně spokojena: skoro nic nezehlim a nikde se nevali haldy prádla 😉

@bombat to já taky. U druhého jsem si ji nechala píchnout,po domluvě s PA..Už jsem to chtěla mít za sebou,a byl to pak ficak. Vím že se nesmí pichat moc brzo,ale já už byla úplně otevřená,šlo jen o rychlejší sestup, jinak by odtekla až by ji vyloženě protrhla hlavička,jako u prvního.