Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka mám zhruba 29 dni do TP ... kdybych neměla gyndare Lesana a nebyla lina jet do Prahy , tak fakt bez prdele si nechám udělat Hamiltona kdyby byly porodní cesty pripravene.
Je fakt ze u minulého porodu jsem si nechala udělat na vlastní zadost hmat ve 39+3 s CS 8 a za dva dny jsem rodila ani ne ... za den a kousek .
A bylo to rychle , nebolelo mě to. Ale tam jsem byla hnana tím ze jinak mi porod po sekci budou chtít vyvolávat a taky jsem měla záněty ledvin takže jsem řekla ze to chci zkusit .
Teď mám vše OK, jen psychika ... takové to ze bych to rada už měla za sebou . Na druhou stranu si říkám - bude rada ze se vyspis , ze mas ještě na sebe čas .... ze neresis koliky... ze nemáš co 30 minut špinavou vlozku, ze te nic nebolí ... budeš zase litovat ze jsi nebyla těhotná déle 😂😂 a budeš chtít vrátit mimco do břicha .
Musím vydržet a nechat to proste na miminku . Ale teda ten konec je stejně hrozny jako začátek . Takové nedohledno
@ajdamajda přesně. Je to takové zvláštní období. Už bych chtěla ať je venku,ale z jiných důvodů,ať klidně ještě zůstane. Čas nějak rychle letí a chtěla jsem toho hodně stihnout. A teď dny utíkají ani nevím jak. Dneska jsem se dovolala do nemocnice,že se objednám k nim na ctg a hlásila jsem 37+0🙄 Tipuju že tam půjdu tak 2x. Ale jsem ráda,nemocnice včera otevřela nový pavilon péče o matku a dítě tak jsem zvědavá. Co bude kde jinak. Měli skluz jak prase. Už když jsem tam byla loni v lednu,tak to ještě bylo provizorní a tvrdili že do jara to bude ( TP jsem měla tehdy v červnu). Tak jsem si říkala,že snad teď by to mohli stihnout,než budu mít zas TP. A teda stihli to tak tak.
@arielka222 me vsechno zelezo taky vadilo, bylo mi z nej strasne zle,zkusili jsme posledni Maltofer, zvykaci tablety a to celkem zvladam,akorat jsem si je davala se snidani a vcera mi v lekarne rekli,ze musi byt 2 hodiny odstup od cerneho caje,ze jinak se to zelezo nevstrebava... a ja nemela odstup temer zadny 🙈, tak nevim
@ajdamajda
@skretik já nevím já mám naopak zatím pocit ze porod nikdy nenastane, jako tu myšlenku odsouvam na neurčito😂 ale tu tašku bych si sbalit už měla no😉 se 2 dětmi nějak ani nemam čas nad tím moc přemýšlet, ziju jako by se nic zvláštního nedělo, ale někde vzadu v hlavě samozřejmě vím ze se to blíží🙂
@andelka taky mám pravé pocit ze ještě musím hodně věci udělat, takže ještě rodit nehodlám 😂 chtěla bych alespoň trochu uklidit a dopripravit veci😉 jinak tenhle tyden jsem ještě měla hodně zařizování ale od příštího týdne už mě nic moc nečeká🙂
Holky,já se bojím jak to budu zvládat. Muž sice na sluzebku zatím nejel,ale vypadl mu kolega,takže je v práci sám,12h, ráno vozí kluky do školy a pak jede do práce a domů jezdí když jdou spát. Takže odpoledne je na mně. Mamka sice pomáhá,ale je mi to blbý už dost. A to jsem ještě 2v1. Nevím jak to pak logisticky budu dělat.
@ajdamajda
@skretik holky já se cítím úplně stejně ☹ kalkulačka hlásí 18 dní a já jsem úplně hotová, že ještě nerodím... taky bych si nejradši v pondělí nechala udělat Hamiltona, ale jsem si stoprocentně jistá, že se to neodvážím ani navrhnout (beztak jsem úplně zabetonovaná, takže by to ani nešlo...)
@beruska125 mně stačí vyzvedávání ze školy, kroužky a úkoly,a mám dost. Příští týden mně čeká jen den otevřených dveří s dcerou a ve středu ctg v porodnici. Tak to mě ve vyzvedávání kluků zastoupí babička. Už má nařízeno si nic neplánovat,max dopoledne,kdy jsou děti ve škole.
@beruska125 no hele me to vadi z toho duvodu, ze pres den porad nekde litam a ted jeste synovi uz zase zacali fotbaly tak jezdeni po treninkach a zapasech a ja pak vecer padam na hubu, tech 19kg je na moje klouby proste moc, vecer pak sotva funguju a jsem z toho desne protivna :(. To je ten duvod proc uz ho chci venku, jinak at si je tam klidne dalsi mesic , jen at mi nekdo odsaje tu vahu :(
@misak48 no ja se ptala ve stredu dr.co si mysli o nejakem predcasnem vyvolani a on mi vyjmenoval 3duvody, kdy to doporucuje a ja nespadam ani do jednoho, tak rekl at zatim zapomenu :(. Jsem taky zabetonovana ... sice mi porad strasne tvrdne bricho, ale se spodkem to nic nedela :( , ale tak treba za tyden , dva se neco zmeni ... Me by se libil datum max.2.2.2029 🙂
@skretik a co ty tréninky a zápasy..pak s miminkem,v zimě..já mám z toho nervy.
Mně by se líbilo 29.1.2019. I když kvůli vysvědčení a prázdninam bych radši 30.1.uz byla doma,takže to bych musela rodit nejpozději 26.1. asi.
Přibrala jsem skoro 13 kg už, a dost to cítím,hlavně kolena trpí. A kyčle a pánev strašně bolí.
Jo a jak to vypadá dole nevím, Dr řekl,že nález je přiměřený tt. Uvidím co mi budou dělat v té nemocnici.
@ajdamajda Já měla u druhého těhotenství Hamilton v 39+2 ráno a hned se dostavily nepravidelný kontrakce, v 1 ráno byly pravidelné skoro hned po 4 min a v 6:30 39+3 byla malá venku 😍 Když mi ho dr dělala, tak jsem byla na 2cm otevřená bez hrdla a čípku 😀 Takovej nález jsem měla skoro 3 týdny 😃 A vůbec jsem teda u toho nic necítila, akorát, že tam jezdí prstem a nic víc 🙂 Říkám si, jestli by ten porod se třeba ten den nerozjel sám i bez hmatu 🤔 Ale to se člověk nedozví 🙂 Tak jsem zvědavá, jak se princezna rozhodne teď jít ven 🙂 My máme oproti vám tady zatím čas 🙂 Dnes jsem 35+0 🙂
Holky ja už bych taky tak chtěla rodit ale ještě do 38tt chci vydržet a to jsou 2 týdny. Ale ty záda a břicho je čím dál horší a bolesti strašný. V noci už nespím skoro. Ten konec je fakt nekonečný :( a nejhorší je, že je mimi porad vysoko a dole se nic neděje což sem doufala ze už se bude neco chystat
@andelka no co se tyce treninku tak to celkem obstara tatinek , jen ted jak jsem doma, tak mu chci ulevit, ale zapasy budu muset nejak davat, to ma vetsinou tatinek svuj koncert nebo zapas. Mimco bude muset se mnou, nechala jsem si nakonec v praci dat nositko a mam satek . Snad nebude velka zima, jak predpovidaji 😞 . Jinak zaprahnu babicku s dedou no. Ono to nejak pujde 🙂
No a u me dostavaji zabrat kotniky strasne a kolena taky, mela jsem jit na operaci, kterou jsem porad odkladala, nakonec byla v planu na zari, ale tehotenstvi to zas odlozilo.
@arielka222 mně minule Dr tvrdil,že ačkoli já už bych rodila,tak miminko má jiný názor,že se nic nechystá a ať se objednám na další úterý zas na monitor. To bylo úterý odpoledne a porod začal v pátek večer v 38+5. Za 5h hotovo.
@skretik já malou už tak půl roku přemlouvám, že 15.1. je ideální datum 🙂 jednak budu přesně 38+0 a jednak má manžel narozeniny. Tak uvidíme, co ona na to 😀
@bombat dr říkal na to rizikové si jít lehnout tak týden před termínem. Je to proto, aby mě měli pod kontrolou, kdyby se něco dělo. Ten problém je totiž v té dojezdového vzdálenosti. Máme to do porodnice hodinu v noci, když není provoz. Přes den s jízdou přes Prahu, těžko říct jak rychle bychom se tam dostali. Jako kdybych řekla, že prostě nenastoupim, tak mě asi nikdo nutit nebude, ale sama budu klidnější, natož všichni okolo - hlavně chudák manžel. Ten už má hrůzu z toho jak mě poveze teď. V noci je vzhůru pokaždé když jdu na záchod a ptá se, jestli dobré, jestli nerodíme 🙂
@skretik no,kluci mají kroužky od 15h, to těžko bude pracující chlap dávat (ex sem tam, manžel vůbec). Mamka pomůže,je to 2x týdně,ale je mi to blbý no. A četla jsem že zima má ještě přijít,v únoru a březnu. Šátek mám taky,bus v dosahu,auto taky mám ( ale od listopadu nejezdím),ale i tak si to neumím představit.
@andelka tak to ja jsem temer profi ridic 🙂, ja ridim denne a vsude, o to to je jednodussi, mhd jezdim zcela vyjimecne, jsem lina a pohodlna. Proto zatim nevidim problem v tom vozeni. Jen ty vikendy jsou obcas zapasy nebo turnaje dost brzy. Jezdily jeste 2kamosky co bydli hned vedle, ale jedni skoncili o prazdninach a druzi ted o vanocih :( , tak je to jen na nas uz :(
@arielka222 ty mas rodit taky v Motole vid?
@smigli ty uz mas zabalenou tasku,vid? ja koukam ted na stranku Motola a tam toho vazne neni nic potreba , ty beres i neco navic? to co tam je napsany je tak na malou tasticku

@arielka222 Globifer je super, ten užívám já. Takze spravna volba. Ta cena za ten gemagel je příšerná. ja ho měla kdysi na oper na puse a pomohl ihned. ale ta jizva bude dicela velka a ta spotreba taky. tak si asi vezmu to baleni za tech 650Kc. Staci, ze jen ty homeopatika stala pres 500Kc. ale co by clovek i pro sebe neudelal, ze?