Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@vilmic hele ono zalezi jak to vsechno bylo..ja tam lezela nekolik tydnu pred porodem a hodne mi tam pomohli a spolecne jsme udrzely mimco do 35tt..vsichni byli uzasni..porod jsem mela silenej zakonceny sekci ale i tak nemuzu rict kriveho slova..ono kdyz se clovek koukne na recenze tak se vzdy neco najde..ja to mam ted nejbliz do Jicinske porodnice a taky je to tak 50/50..
@skretik Ja se chystam zaregistrovat v Motole, abych neco v Praze mela, ale chtela bych rodit v Pribrami, takze doufam ze to tam stihnem. Je to asi hodka.. Ta porodnice ma lepsi recenze nez prazske porodnice, navic jsem tam byla na gynekologicke ambulanci na mini zakroku a fakt super. Mam tam odtud i doktorku. Takze se tam fakt budu snazit dojet 🙂 Rakovnik je pry taky dobry... podle recenzi a zkusenosti kamaradek.
asi dobre se rozhodovat podle toho jeslti maji dobrou peci o novorozenata pripadne
@1nelinka Jak řikám je to o lidech. Všude mulžeš potkat debila. Ale někdy je pro tebe něco naprosto rozhodující. Já první porod u Apolináře měla taky šílenej a věřim, že pro někoho by to byla STOPKA na vždycky. Já to prožila a beru to tak, že se pokazilo co se mohlo, ale chybu v personálu nevidim.
@skretik já půjdu zase do Motola, mam čerstvou zkušenost se synem v září. A byli všichni naprosto super a jsou tam fakt profíci. A ano musíš se registrovat 14+0 a to do všech pražských porodnic 🙂
@arielka222 14+0 mám v neděli :D
@skretik tak u nas vsechno v poradku uplne nebylo..obe jsme skoncily na jipu a malou jsem videla poprve po 36h...ale neda se vse svalovat na nemocnici..ja jsem byla s pristupem a peci opravdu spokojena ale narovinu rikam ze nejsem ten typ co chodi s porodnim planem a chce to to a to..verim na 100% lekarum a delam vse co mi reknou..nektere maminky si stetuji ze jim v porodni odnaseni miminko na nejake vysetreni..ja malou prvni tyden videla 4x denne na 20minut..
@vilmic u apolinare jsou profici maji jedno z nejlepsi vybaveni..me tam prevazeli presne na vanoce ve 29tt protoze to vypadalo ze uz malou nic nezastavi a narodi se..nakonec ji jeste premluvily..dolu na porodni jsem se ani nedostala ale rizikove bylo fajn a extra moderni..a opravdu neprijemna byla jen 1sestricka
@skreti tyjo už? Tak to si musíš rychle něco vybrat 🙂
@arielka222 ja myslela, ze mi 14+0 vychazi na nedeli, ale az 19.8 :D . Ja bych rada vybrala,ale vlastne ani nevim podle ceho vybirat :D , ja jsem hrozny tele fakt :D, na to kolik mi je :D
@skretik Jooo, to je potřeba si rozmyslet. Já to beru tak, že tam jdu porodit dítě, ne na dovolenou. Tudíž mě netrápí strava, vzhled pokojů a nepříliš osobní přístup. Za to očekávám dobrý zdravotnický vybavení, kvalifikovanej personál a že mi neodvezou miminko jinam, když se něco pokazí.
@vilmic tak drzim palecky at tam nezkoncis...ale bylo to tam opravdu hezky..pokoje po 2 s tim ze byla plenta mezi postelema a tv se sprchou a wc ma pokoji..no ja hrozne doufam ze to nejak doma doklapeme do 35tt..jinak budu muset lezet v nemocnici hodinu od domova:/ ted mame 16 mesicni dcerku tak se modlim a odpocivam co to jde..
@skretik já bych ti doporučila ten Motol, ale nevím jaké máš nároky. Já měla podminku výbornou péči kdyby se něco pokazilo a to tam je. A taky koupelnu na pokoji v šestinedělí a hezké pokoje což tam taky bylo. Ale nějaké alternativní porody tam nevedou což mě osobně nevadilo. Ale zase te ovšem informují co ti dělají a nedělají s tak. Ale mě to je třeba svým způsobem jedno kde rodim hlavně ať je venku rychle 😂😂
Ženský vy drbete 😀
Gratuluju k úspěšným kontrolám @renulka i ostatním. 🌷
U nás dnes kontrola v pořádku, velikostně odpovídá škvrně přesně dle MS 11+5, fotograf by doktor být nemohl, neb utz krásný a nakonec mi za 70 Kč podal obrázek nějaké šmouhy, co nemá konec ani začátek. 😀
Přesně za týden screening v Baťovce a 8.8. Zase u doktora. V průkazce mám červeně podtrženou diagnózu Z359 Dohled nad vysoce rizikovým - ohroženým těhotenstvím. Což mě tak černé na bílém zas trochu zdrblo po radosti z kontroly, tak sem si koupila zmrzlinu na nervy. 🤣
No a odběry - cukr (i po rohlíku) 3,6, takže cajk.
@1nelinka na screening nechceme protoze bysme maly stejne pryc nedali, i kdyby se prokazalo postizeni nebo vada, abych byla presnejsi 🙂
@kristynkal teda tak to vas obdivuju a drzim palce at je vse v poradku..ja bych se hrozne bala co bude s postizenym detatkem az ja tady jednou nebudu..
@silwin V podstatě vůbec nic, protože testy na srážlivost mám dobré, tak žádná prevence není a ani nikdo neví proč k abrubci došlo. Vysoce riziková jsem byla i těhotenství pak a jsem ted znovu - je tam riziko opakování 8-16%, s tím, že mám tu srážlivost v pořádku tak k té nižší hranici. Každopádně už teď mám hrůzu když má chlap noční a na konci to bude na nervy peklíčko. Ideálně ať je konec ledna a mám to za sebou.
U nás se neregistruje,jen je riziko že bude stop stav a po vyšetření vás pošlou jinam. Nestává se to ale často. Všechny tři porodnice ve městě mají svá pro i proti. Já jsem chvíli uvažovala,že tentokrát půjdu jinam,ale asi ne. Sice TP podle ms mám stejný jako jsem měla zt a zažila vyvolávaný potratem,ale nemocnice za to nemůže. Tam jsem byla s péčí vždycky dost spokojená, krásně se všichni chovali i při tom zt,a dvě děti už jsem tam bez problémů porodila,znám to také,takže žádný stres z neznámého prostředí.
@1nelinka tak samozrejme strach mam, ale me vydesi plno veci tak se nechceme zbytecne stresovat dopredu. Mimi je opravdu doslova vymodlene, byli jsme.na umělém oplodneni, takze i kvuli tomu jak dlouho to trvalo je pro nas verze ze by jsme ho dali pryc nemyslitelna ::
Holky dotaz mimo těhotenství .. ale už se mi to stalo po několikáté teď během par dni ... věříte na černou kočku přes cestu, ze přináší smůlu ? 😀 já jo, vždycky auto zastavím a čekám až někdo projede a nebo vystoupim a zbytek dojdu pěšky 😀 teď jsem navíc poverciva ještě víc 🙈
@veronika_2019 ja tedy urcite ne... jsem toho nazoru, ze clovek to ma v hlave a zbytecne si tak nestesti jen privolala....
@veronika_2019 😀 Černá kočka se mnou nehne. 🙂
Já ještě nevím, kde budu rodit, s malou jsem rodila na Mělníku, ale odesla odtamtud primarka a s ni spoustu skvělých doktorů. Tak mi zbývá Roudnice nad Labem, jenže s tou jsou teď problémy, nejsou doktoři, sestry a chtějí ji zavřít.

@1nelinka Já vim, že ho mají. Motol taky, ale ty jsou pro mě zbytečně daleko. Bydlela jsem v centru, proto ty dvě zmíněný byly ve výběru.