icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

kristynkal
18. črc 2018

@veronika_2019 jj, dívala jsem se, že to máme dost podobné 🙂 takže termín porodu máš 9.2.??

veronika_2019
18. črc 2018

@kristynkal no podle MS je termín 6.2. , ale podle posledního UTZ cca 9.2 😀 ale budu to vědět přesně až za těch 14 dnů 🙂

kkacenkkast
18. črc 2018

@kristynkal ja taky 9.2😊😊😍

jessulka
18. črc 2018

Ahoj holky, gratuluji vám k úspěšným kontrolám. Miminka jsou na fotečkách krásná, radost pohledět. Mne zítra čeká sono štítné žlázy a odběry krve v Gennetu. Beru si v práci dovolenou, tak pocourám po Praze. No a za 14 dní screening. Já mám termín 8.2. 🙂

renulkka
18. črc 2018

@frndafrrr Ani mi nemluv 😂 Už v 5 jsem byla vzhůru, holky jsem budila až v 6... Takže hrůza děs, spala jsem něco pod 5 hodin 😂

renulkka
18. črc 2018

Holky, tak info od nás 🙂 Poradna dopadla na výbornou 🙂 Miminko je v pořádku, i když o nějaký den menší 🙂 Dnes jsem 9+5 podle ms a na ultrazvuku má miminko 8+6tt a měří cca 2,2 cm 🙂 Na screening se jdu za chvilku objednat, tak snad mi najdou místo 🙂 Jinak do další poradny jdu až 22.srpna 🙄 To nevím jak přežiju do tý doby 😂😂 Jinak doktorka má nový ultrazvuk a už chce za foto 50Kč 😏😂 Ale co, je to naposled, tak proč si fotku nezaplatit 🙂

jessulka
18. črc 2018

@renulkka Krásná želvička 🙂 a moc gratuluji.

kkacenkkast
18. črc 2018

Holky byla nektera z Vas poslana na genetiku ohledne obav z dedicne nemoci? 😊

skretik
18. črc 2018

@renulkka tak gratuluju ke krasne fotecce 🙂 a to treti je taky planovane? zkousite do tretice, jeslti umite mit taky klidne dite :D

@kristynkal ja mam taky malo zeleza, dostala jsem nejaky tablety, ale mam je zacit brat az po tom 12tt, ze po nich byva zle, tak at si to jeste nezhorsuju. Co mas ty predepsano, ja to teda nechala doma, tak nevim :(

Jinak na utz se prcek taky hybal a "plaval", drzel se za hlavicku, pak si zakryval oci :D , uz ted se na nas nemohl divat :D . Porad je o tyden vetsi a porod se pry bude urcovat podle UTZ, za coz jsem teda rada, potrebuju porodit pred jarnima prazdinama :D

kristynkal
18. črc 2018

@skretik já je mám taky doma tak nevim :D ale v příbalovém je napsano že těhotný je mají brát až od 4.měsíce, tak snad doktor ví co dělá... mě zle ještě nebylo tak možná proto mi je dal už ted....

kristynkal
18. črc 2018

Holky a vám už teda doktor říkal o screeningu? já tam mám jít až 14.8. na normální kontrolu ke gyndaři což budu cca v 15 tt a ještě mi nic neřekl.... já ho teda chci odmítnout, ale překvapuje mě, že mi ještě ani nechtěl dát žádanku....

basice
18. črc 2018

@kristynkal já byla na kontrole v pondělí a to jsem byla 8+3 a říkal, že se mám na ten screening objednat co nejdříve.Tak jsem tam volala a mám přijít už 2.8. Myslím, že v tom 15 TT je už pozdě, ale pokud ho chceš odmítnout, tak tě to asi trapit nemusí. O když divné, že se třeba nezmínil.

skretik
18. črc 2018

@kristynkal aha tak proto rikal at s tim jeste pockam, ja jeste nic necetla :D . Na screening jsem objednana na 1.8. a to budu podle UTZ 12+5 a dr rikal, ze je to akorat, k nemu jdu pak 15.8 . To je divny, ze Ti o tom nic nerekl, nezminila ses, ze to chces odmitnout?

Holky a jak to mate s registraci do porodnice, asi teda vy prazsky, nevim jeslti je to i v jinych mestech. Pry se musi registrovat presne 14+0 , mate uz vybrano?

basice
18. črc 2018

@skretik my se naštěstí registrovat nemusíme. Chceme rodit v Ústí nad Orlicí, a tam to nevyžadují. Ale poprvé jsem rodila v Praze v Podolí a vím, že přesně v nějaký týden těhotenství jsem se musela registrovat. Asi to byl ten 13. nebo 14. týden, už si to moc nepamatuji. Naštěstí jsem se tam dostala i když tenkrát říkali, že pokud v den porodu bude plno, tak mě budou muset poslat do jiné porodnice.

renulkka
18. črc 2018

@skretik Ano ano, třetí je také plánované 🙂 Chtěli jsme mít 3 děti, tak jsme je vzali jedním vrzem :D No manžel spíš věří, že do třetice to bude pindík 😂 Ale moc tomu nedáváme, i když já vnitřně cítím, že možná to kluk je, ale ten pocit jsem měla i u druhé dcery 😂 Klidné dítě je u nás asi nemožné :D
@basice A není to moc brzy toho 2.? ;) Kolik budeš tt? 🙂 Já jdu nakonec až 16.8. a to budu podle dnešního ultrazvu 13+0 podle ms 13+6 🙂

vilmic
18. črc 2018

@skretik Já se budu registrovat 30.7. k Apolináři. Už jsem se tam registrovalq 2x úspěšně, tal z toho ani nemám obavy.

basice
18. črc 2018

@renulkka měla bych být 10+6 TT. Je tam rozpětí od nějakého 10. až 14 TT.

vilmic
18. črc 2018

@basice To je opravdu nějak brzy.. nejdeš zatim jen na krev? Já myslim, že to rozmezí je od 12 do konce 14 tt.

skretik
18. črc 2018

@renulkka neni to spis prani tvoje taky :D , nez vnitrni pocit :D , ja teda u prvniho od zacatku tusila kluka a byl tam, ted nemam tuseni,ale chtela bych taky spis kluka, pritel holcicku, ale ve finale je to fuk :D . Do tretice to bude urcite klidne a spave dite :D :D :D

@vilmic a volba Apolinare proc? me dnes rikali, ze Krc se strasne zlepsila, ale ja nejak nevim

Me na screening brali krev uz vcera 10+4 (nebo ja uz nevim kolik vlastne jsem :D) a na UTZ jdu 1.8 a pry je to akorat, nevim kazdy si to dela jak chce mi prijde

basice
18. črc 2018

@vilmic nene, jdu na krev i na screening zároveň. I sám doktor je kterému chodím říkal, že by mě měli objednat už začátkem srpna.

vilmic
18. črc 2018

@skretik Když jsem rodila poprvé, tak jsem se rozhodovala mezi Podolím a Apolinářem. Obě jsem měla blízko, ale Apolináře v podstatě za barákem a ještě tam moje gyn je porodníkem, takže volba byla nakonec jasná. A proč tyhle?? Nechci rodit v porodnici, která nemá svoje neonatologické oddělení.

renulkka
18. črc 2018

@basice Ajo, já jdu zase do Brna do Prenatalu a tam všude píšou právě toto: Odběr provádíme mezi 12+ 3 – 13+6 týdnem těhotenství. 🙂 Že to je vše v tu dobu nejlépe vidět 🙂 Tak mě to překvapilo, že jdeš tak brzy 🙂 I u nás ve městě mají to rozmezí stejné, akorát krev berou zvlášť a ne tak kvalitní ultrazvuk 🙂
@skretik U první jsem cítila, že je to holka a byla to 🙂 U druhé jsem citila kluka, úplně vše jinak, chutě, pleť, břicho a byla to taky holka :D Tak jsem zvědavá, co na nád vykoukne teď 🙂 Hlavně, že budou zdravý 😍

vilmic
18. črc 2018

Se mi to odeslalalo dřív než jsem dopsala.
.. teď už tak blízko nebydlim, ale autem bez provozu to je tak 10 minut. Byla jsem tam vždy spokojená, tak nemám dúvod měnit.
@skretik

basice
18. črc 2018

@renulkka tak možná pak záleží na doktorovi a zdravotním středisku. Já jdu k doktorovi, který už to prý dělá skoro 20 let i když předtím se o tomto vyšetření nevědělo. Tak doufám, že vědí co dělají. Se synem jsem byla rozhodně o něco později. Nebo pak také může mít doktor dovolenou, tak proto si mě pozvali dříve.

skretik
18. črc 2018

@vilmic pak je to jasna volba, pokud si tam byla spokojena, ja rodila ve Vinohradech, mela me rodit znama,ale bohuzel jsme se porodem trefili do jeji dovolene, takze me rodil, ani vlastne nevim kdo a zkusenost strasna, malem jsem porodila na oddeleni gynekologii ve sprse, protoze cekali na zastup te me zname, ktery ale rekl, ze na nej musim pockat do 15:00, porodila jsem v 11 a malej uz byl pridusenej. Takze tam uz rozhodne nejdu. Dneska mi prave strasne doporucovali tu KRC, ale k te taky nemam nejak duveru.

@renulkka presne 🙂 , jsem si chvili pohravala s myslenkou nenechat si to rict, ale asi to stejne nevydrzim

misak48
18. črc 2018

@skretik já jdu taky k Apolinari. Mám to tam sice asi 70 km, ale mám to tam indikované kvůli cukrovce, aby si mě pohlídali. Ani jsem neuvažovala o tom, že bych měla rodit jinde, věřím tomu, že tam jsou odborníci. Registraci si ve 14+0 zkusím pohlídat, ale tím, že jsem "jejich riziková" (jezdím tam už od 5tt do diaporadny, od 20tt tam budu jezdit i na gynekologii), tak kdyby se náhodou nezadarilo, tak to nějak udělají - vyhrazují si na to pár míst. Píšou to tak na netu, ale s tím, že je lepší si tu registraci udělat, když se zadaři. Ještě se na to chci v pondělí zeptat na té diabetologii, ale vzhledem k tomu, že trvala i na tom, abych absolvovala screeningy u nich a ne jinde, tak to snad problém nebude...

kristynkal
18. črc 2018

@skretik nene nezmínila jsem že chci odmítnout... právěže jsem čekala až o tom začne on mluvit :D

vilmic
18. črc 2018

@misak48 Já si taky myslim, že kdyby se mi to nááááhodou nepovedlo, tak si to tam moje gyn zařídí. V lednu jsem jim tam v 21 tt jedno porodila/potratila a teď čekám dvojky. Řekla bych, že riziková jsem dost. Ale ta registrace je vážně v pohodě. Vyzkoušej si to pár dní dopředu, ať víš, kde co más hledat a pak v den D bud připravená od 7:58 a aktualizuj a aktualizuj. Kdyžtak je tam ještě nožnost +- 5 dní kolem termínu, ale to jsem nikdy nepotřebovala.

1nelinka
18. črc 2018

@vilmic ja rodila loni na bulovce a tamteda maji take super neonatologicke oddeleni az jsem koukala jake pece se nam tam dostalo..(rodila jsem ve 35tt) bulovka jako porodnice se hrozne zvedla..kdyby jsme se neprestehovaky do ceskeho raje rodila bych zase tam..lezela jsem tam jeste dlouho pred porodem a teda i skvele varily😂😂

1nelinka
18. črc 2018

@kristynkal teda to je zvlastni ze ti nic nerikal..ja mam nabranou krev a na ultrazvuk jdu v utery..a proc nechces jit na screening?

Strana