icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

yvonneullmann
15. led 2019

@bombat prý se to normalne po virózen(chřipce) stává.

val333
15. led 2019

@andelka já tak nějak spoléháme na to, že si to taky vykomunikuju.... Počítám, že se stejně vždy zeptají... Jak na epidurální, tak na jiné věci...

zuzekk
15. led 2019

@andelka děkuji ti! zkopírováno, projdu, no, a počítám s tím, že ne všechno může jít vždy jaksi podle plánu...ale idální laťku chci nastavit. 😉

zuzekk
15. led 2019

@lindikova předem díky!

zuzekk
15. led 2019

@val333 já si chci soupiskem sama ujasnit, co vlastně chcí, žádám, odmítám, a hlavně manžel "sepiš to, ať vím, co chceš" (konečně rozumnej návrh, seznam pro ježíška nechtěl 😉 )

skretik
15. led 2019

mate nekdo zkusenost s Pupalkovym olejem?

andelka
15. led 2019

@skretik já ne,ale četla jsem o něm též v rámci přípravy na porod.

Jinak ohledně těch datlí, našla jsem doporučené dávkování na 6 ks denně. Už je mám koupené, začnu příští týden.

skretik
15. led 2019

@andelka datle uz do sebe soukam 🙂 , piju ten malinik, ale ted jsem cetla, ze ve 3trimestru az 5, ja piju tak 1-2. A ted jsem prave nasla stranku jak vyvolat porod a tam pisou o tom pupalkovem oleji, ale nikdy jsem o tom neslysela. Prekvapilo me, ze na vyvolani sex az 3x denne, takze tuhle metodu rovnou zavrhuju :D ... Nechci to mimi vyhnat za kazdou cenu a hlavne ne umele, ale jeslti je nejaka prirodni metoda, ktera treba muze pomoc, tak do toho jdu 🙂 , ale sex 3x denne nedam :D

seveneye
15. led 2019

@val333
@zuzekk
@andelka
Taky mám sepsano,ale jen v bodech a bez označení porodní plán či přání,spíše takový soupis,pro jistotu,sichruju se hlavně kvůli svým alergiim, lékům, a diagnózám,které budu jen těžko v porodním presu a stresu sypat z rukavu...ještě možná uvést komu všemu lze podávat info o zdrav.stavu nebo se to píše někde jinde?tech lejster je milion...

andelka
15. led 2019

@skretik já zatím maliník 1x denně. Vím že ani minule jsem to víc jak 2x denně nezvládala. No večer si asi udělám teda ještě jeden. Na sex se manžel těší, hlavně na stimulaci bradavek. Příští víkend budeme sami bez dětí,tak budeme vyhánět,pokud se nic nebude dít do té doby. Bych potřebovala být 30.1. už doma z porodnice. Ale 3x denně to určitě nebude.

andelka
15. led 2019

@seveneye to se píše na jiný formulář. Já už to mám vyplněné,i anamnesticky dotazník rodičky ( t se psaly právě ty dg, alergie,operace..),tam byly šílené otázky,má to tři strany. Je fajn že to jde vyplnit dopředu, řešit to až na místě je opruz.

zuzekk
15. led 2019

@seveneye tyhle věci (anamnéza a podávání info) jsem už vyplňovala do ofi papíru do porodnice, podávání informací je tam už několikrát.. Taky bych asi radši body, tvoření slohu mi připadá neefektivní.

skretik
15. led 2019

@andelka no tak budu drzet palce, ja bych potrebovala tak do 6.2 porodit no , ale moc tomu neverim. U nas to s tim sexem na moc casto nevidim 🙂, tak jednou, mozna dvakrat tydne, kdyz ho donutim.. i kdyz za tehotenstvi ma urcite deficit, ale...

andelka
15. led 2019

@skretik já už tak 14 dní na sex moc nejsem ( předtím tak 1-2x týdně,když nebyly žádné problémy), ale teď to nechci pokoušet. Ale za týden to už bude jiná. Teď v pátek budu 38+0, takže už může jít ven. Ještě potřebuju něco dodělat s dětmi,a nacvičit cm,ale potom už ať klidně jde. Mladší je narozený 38+5.

smigli
autor
15. led 2019

@arielka222 @skretik Tak holky, ja mam po kotrole v Motole. Bylo to rychle, se vsim vsudy 40 minut. Priste to bude i s monitorama. Haha, minule to taky tak rikali a uz jsem je nestihla. Termin posunut na 3.2., ale ja si myslim, ze tak za tyden by bylo akorat, taky uz me to zmaha. Vcera jsem umyla prebalovak a dalo mi to zabrat. Jeste pripravit tu postylku..

jednaholkaa
15. led 2019

@andelka Ja ted sex nemela vic nez tyden, a uz to zacinam na sobe citit.. proste jak kdyz v byte dlouho neotevrete okno..eh, jenze uz nemam moc silu nic iniciovat a chlap zadnou aktivitu nevyviji, kdyz se tvarim kysele a vypadam jak velryba 🙂) Ale asi se budem muset hecnout, protoze bych se citila asi lip.. S tema datlema, taky jsem cetla 6, jenze pak jsem cetla primo o tech studiich v anglictine a tam psali, ze tem lidem davali tech 70-75gr, coz je mnohem vic nez tech 6 datli. Tak nevim no, nechci ty datle jist zbytecne v malem mnozstvi 🙂) Tak jsem premyselela ze bych dala tech 70gr, ale trochu se bojim protoze mam uz tech 15 kg navrch a posledni dobou mam dost chut na sladke a tezko se omezuju. V ty studii psali od 37tt ze to davali. Tak ja nevim...

dominika963852
15. led 2019

Tak po delší době info od nás.
Dnešní KO 36+3, Domík je štíhlounkej prcek, odhad váhy cca 2,5kg 😀 . Stěr na streptokoka, vše prý ještě nahoře, i když mě teda pěkně dloube dole . Příští středu první monitor 😍 .

skretik
15. led 2019

@smigli a jinak si termin mela mit kdy? Jak ja doufam,ze mi taky ve ctvrtek rekne,ze uz se neco chysta a bude to driv. Nejen,ze me desne boli nohy,ale i to mimi je vetsi a ja nechci rodit vic jak 4kg 🙈

skretik
15. led 2019

@jednaholkaa ja ty datle nepocitam, kdyz uz jdu okolo a mam chut tak si proste vezmu. Vahu uz ted neresim,uz je to stejne jedno 😏

andelka
15. led 2019

@jednaholkaa tak to chlap je aktivní až dost,tak to řešíme jinak, nenutí mě,když se necítím. Já s připadám jak vorvaň a dole mě všechno bolí už. Teď to ještě nechci pokoušet,ale za ten týden už klidně. I ty datle. Mám 200g sáček plus ještě od mamky,tak to by vyšlo tak na 5-6 dní asi. Váhu už teď neřeším,mám hore asi 13 kg a ty poslední dva týdny to řešit nebudu.

smigli
autor
15. led 2019

@skretik 7.2. neni to o moc, ale tak nejak mi to prijde proste uz moc brzo.

ajdamajda
15. led 2019

Já mám pocit jako kdybych měla rodit každou chvíli a přitom jak se naložim do vany, uleví se mi a už mě břicho netáhne.

ajdamajda
15. led 2019

Jinak břicho mám komplet dole . Malá v břiše už se moc nehybe. Co jsem koukala tak v minulém tehotenstvi jsem měla v tomto týdnu CS 6 ..... nevím jestli se zítra mám nechat vyšetřit u lékaře (asi jo i když to o ničem nevypovídá ale chci vědět ) ... jestli třeba tam dole nějak vypadá aspoň trochu pripravene 😂

ajdamajda
15. led 2019

Jinak ve 39+3 jsem měla CS 8 .... nechala jsem si udělat Hamiltona . Teď už mám poslední kontrolu a na další do Prahy nechci takže to nechám osudu

skretik
15. led 2019

@smigli takze to v podstate nic neznamena to posunuti,vid? a proc Ti to posunuli?

smigli
autor
15. led 2019

@skretik Ze se ridi podle ultrazvuku a ne podle pm. Tyjo, ono je to fakt za chvili, musim to tu dopripravit. Ale nic se mi nechce!!! ☹

arielka222
15. led 2019

@smigli a tobě dělali v Motole utz? Me minule tehu vůbec kdybych si ho nevydupala, že chci vědět váhový odhad. Já moc nevěřím na ty termíny dle utz ale spis co vím v okolí se rodí na termín PM. Syn byl taky tak. Tak uvidime.
Už bych nejradši rodila ted taky. Je to zahul poslední týdny

zuzekk
15. led 2019

@jednaholkaa taky mám v hlavně uloženo 70-75g datlí, ale je to děsně moc! to do sebe denně nenasoukám, plná mistička.. Takže prostě co zvládnu, možná je problém to, že mi moc nechutnaj, spíš vůbec 🙂 Nikam jinam než nakrájet do jogurtu/musli mě nenapadá, teď jsem teda vymyslela jabko-banán-datle-semínko přesnídávku, snad to půjde jíst...

smigli
autor
15. led 2019

@arielka222 Brali to podle toho papiru z uz ze 13 tydne. Ale byl tam nejaky mlady doktor, delal mi uz, meril, dle toho vahovy odhad, poslouchal srdicko, az to tou sondou bolelo a delal i vnitrni vysetreni.

skretik
15. led 2019

@smigli
@arielka222 no ja jsem dneska uplne ko, v podstate jen lezim a i tak se citim hrozne vycerpane. Byla jsem jen na poste a v Pepcu koupit jeste latkove pleny a uz mam komplet zabalenou tasku do porodnice. Dneska me strasne boli "picni kosti", ale to je strasny. To by byla sranda, kdybysme se v tom Motole opravdu sesly :D

Strana