icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
16. led 2019

@michaelarei Udelam průzkum a kdyztak se dnes poptam u doktorky, jedu s Verunkou na očkování, tak treba mi neco doporuci.

arielka222
16. led 2019

@jessulka já po něm už nemazala, ale uvidíš jak bude mimi citlivé. S Rybilkou neporadím, synovi vůbec nesedla. Je drahý no, ale zase vydrží fakt dlouho. Ale Sudocrem taky stači 🙂

jessulka
16. led 2019

Ahoj holky, mam 14 dni do nastupu do porodnice a chtěla bych se na tu sekci psychicky připravit a byt v klidu a hlavne se na malou tesit. Můžete prosím změnit tema a zacit si psát o něčem veselejším?

jessulka
16. led 2019

@arielka222 Ja jsem Sudocrem davala jen kdyz mela opruzenou prdelku. On se může dávat i normálně po každém přebaleni?

arielka222
16. led 2019

@jessulka joo můžeš ho mazat i preventivně. Já ho mazu po každém přibaleni teď synovi ptz mu rostou stoličky a má trošku červený zadek chudinka jak porad kadi 😂 a když je nejhůř tak mažu Imazolem.

smigli
autor
16. led 2019

@jessulka Ja davala a budu davat normalne rybilku a sudocrem pri opruzeninach, Bepanthen synovi nesedel.

andelka
16. led 2019

@jessulka já jsem sudocrem dávala až byl nějaký problém,ale Bepanthen preventivně. Imazol jsem měla taky. Nicméně vším jsem mazala fakt málokdy.

arielka222
16. led 2019

@jessulka jo a ještě nám vyhovoval ten od Welledy mesickovy krém na zadecek, a ten tak krásně voní. Dostala jsem ho v balíčku kosmetiky a ten mi vydržel snad půl roku.

andelka
16. led 2019

@jessulka já se těším na dobu,kdy osefuju hlídání kluků a s rozjetým porodem se šťastně dostanu do porodnice. Kupodivu když projdu dveřma,jsem klidnější. Teď se též těším na monitor a kontrolu,že budu třeba zas víc vědět,jestli se něco děje, blíží..Já si na přístup fakt nemůžu zásadně stěžovat,už jsem tam byla xkrat a vždycky byli všichni milí. Už mám všechno připravené,i oblečení pro sebe na cestu domů. Strašně se těším,až bude po porodu a budu muchlat prcka. Jsem zvědavá jak bude vypadat. A nemůžu se dočkat manželovy reakce.

dominika963852
16. led 2019

@jessulka Jess,já mám toto na zadeček z Dm : https://www.dm.cz/babylove-zklidnujici-krem-pro...
A pak ještě obyč pudr. Jaroušek na opruzeniny netrpěl, tak jsem měla jen malej vzorek sudocremu kdyby náhodou 😉 .

skretik
16. led 2019

hele nasla jsem Rybilku za 50,- v akci, tak premyslim, jeslti nevzit rovnou 2 , co myslite je to dobra cena : https://www.lekarna-bella.cz/zbozi/2830306/

dominika963852
16. led 2019

@skretik Cena je super, jen je tam napsáno expirace 1/2019 - což asi u krému nevadí, když ještě není otevřený .

skretik
16. led 2019

@dominika963852 jo vidis to jsem si nevsimla :( , dekuju za upozorneni

cuccinka
16. led 2019

@jenssy neposlala by jsi mi ten tvůj porodní plán? Prosím..

jednaholkaa
16. led 2019

@julien9 Me to taky teda neprijde, ze bysme sirili atmosferu bolesti a strachu. To, ze nekdo ma z porodu trauma a veci nesly ak jak mely je realita, me osobne to neznepokojuje a nevyvolava to ve me ve me strach, ale chapu, ze na nekoho to treba tak muze pusobit. Naopak, ja jsem rada, ze dozvidavam detaily a muzu se z nich poucit. Nevim jak moc ses se svymi kamaradkami o jejich pororodech bavila, ono to fakt musi byt nekdo blizky aby ti rekl, ze to treba uplne nevyslo a maji z toho negativni zkusenost. Mam jednu kamaradku ktera mela dost traumaticky prvni porod. Na zaklade toho se na druhy porod skvele pripravila, vybrala si lepsi pordonici, cvicila s anibalem, atd.. proste vsechno co se da a porodila tentokrat krasne. Takze, ja jsem rada, ze se tady o tom bavime. Nicmene je jasne, ze si kazdy nasi dizkusi predstavuje jinak, proto si tu kazdy pise o cem chce a to je spravne. Me taky urcita temata taky vubec nezajimaji ale vzdycky se tu pro me neco najde 🙂

enja921
16. led 2019

@jednaholkaa přesně můj názor. Taky si myslím, že to není strašení a nástřih a podobně je běžná součást. A to že někdo tu řeší na x stránkách rodinný problémy zase naopak nemusí být příjemné někomu jinému. A já když teda rodila poprvé tak jsem byla ráda za info jak to cca probíhá u ostatních.

jessulka
16. led 2019

@skretik Ja jsem ted videla Rybilku v letaku Teta drogerie kopem 100Kc. Asi pujdu do ni. Verunce problem nikdy nedelala. A ta cena neni tak hrozná jak u Bepanthenu.

andelka
16. led 2019

@jednaholkaa já myslím že žádný učený z nebe nespadl,a málokterá prvorodička může mít jasno co a jak chce a jasnou představu. Já jsem se nebála poprvé,chodila jsem na super cvičení které vedla PA,byla taková svá, dala nám zabrat fyzicky,ale psychicky to bylo skvělý. Ale i tak žádná příprava by mě nepřipravila úplně na to co přišlo. Je tam hodně proměnných,které se nedají kolikrát moc ovlivnit. Moc jsem si nesedla s PA . Podruhé už bylo poznat že je to podruhé,psychika super,víc zkušeností,byla jsem ještě víc v pohodě a s PA jsme si sedly, pořád mě chválila a byla úplně bezvadná. Teď je to taková směsice..sice zkušenosti mám, žádné vyloženě špatné,takže se nebojím,ale respekt mám. A vidím jak to prožívá manžel. Včera mi kladl na srdce, ať určitě uvažuju o epiduralu,že to nemůžu jen tak dát. Já o tom nechci ani slyšet,mám určité přesvědčení,kdy bych do něj šla,ale dopředu ho neplánuju. Oba kluky jsem porodila bez. No už se těším až ta nejistota skončí a bude nás šest.

jessulka
16. led 2019

@dominika963852 Diky Domčo, to je krásná cena. Zkusím ji tedy pořídit.

andelka
16. led 2019

@enja921 ohledně toho nástřihu si pamatuju,že u prvního mluvila pa s druhou ( byla jedna starší a jedna mladší, myslím že ji učila) že mám vysokou hráz,jakoby dvojitou a že se to začíná trhat. Což asi navíc s tím,že už chtěli malého dostat ven zapříčinilo nástřih,o kterém Dr pak říkala že je drobný a je fakt že se hojil dobře. U druhého pa říkala,že se uvidí,ale že preventivně stříhat nebude. Pak po porodu říkala,že to vypadá dobře,ale až po kontrole Dr bylo jasné,že opravdu žádné poranění není.
Teď uvidím, snažím se cvičit,zasekla jsem se na 26, ale i tak dobrý a budu pokračovat nebo aspoň udržovat. Když k poranění dojde,tak flašku s vodou v tašce mám a doma gel z dubovky taky. A bude dobře.

jessulka
16. led 2019

@andelka Já jedu na kontrolu a monitor zítra, tak se také tesim, co se nového dozvim. Snad bude vše v pořádku. Michal se uz také tesi a čím dál vic začíná mluvit o Fanouškovi. To bude překvapení az vykoukne Terezka. Vcera mi rikal, at se připravím na debilni reci od jeho rodiny, komu je miminko podobné a tak. Tak jsem mu rekla, ze jim reknu, ze si spis myslim, ze je celej soused. Tak se smal 😂 Je fakt, ze tyhle řeči nemam vůbec rada. Zrovna tak jako kdyz mne ted lidi zastavují na ulici, nebo ve skolce a ptaji se kdy už.

skretik
16. led 2019

@jessulka ja jdu taky zitra odpoledne, tak jsem zvedava co me ceka, doufam, ze zprava, ze se neco chysta :D :D :D

andelka
16. led 2019

@jessulka mně už se taky ptají. No až to přijde tak to bude. A ty řeči též nemusím. Domi zpočátku nebyl podobný na nikoho,teď je celý já. Terezka bude krásná po tobě.

andelka
16. led 2019

Jinak u nás se začíná oteplovat. Už je vidět zelená tráva,a svítí sluníčko. Snad to vydrží. Jak byla zima a námraza,to bylo nepříjemné.

enja921
16. led 2019

@andelka jasny no. Já měla u prvního taky jen drobný nástřih a seděla jsem hned. Jen si myslím že je to zbytečný strašák ..

garfa4
16. led 2019

Ahoj holky, mam dotaz. Vcera jsem si sla pro vysledky steru na streptokoka a laborka napsala, ze streptokok a kvasinky = ojedinely vyskyt. Stalo se to nektere z vas? Ja myslela, ze bud ten streptokok je nebo neni, viz vase zpravy, ze mate vysledek pozitivni nebo negativni... Jinak zitra jdu taky poprve do porodnice na ozvy, tak jsem zvedava, co me ceka 🙂

andelka
16. led 2019

@enja921 no, zbytečný..já jsem ten rozdíl poznala a stálo to za to. Navíc že bývají potom problémy je fakt. I když ne každý má tu smůlu a zahojí se rychle a bez problémů.

misak48
16. led 2019

@jessulka otázky typu kdy už mě teda vytáčí neskutečně. O to víc, že by mě to samotnou zajímalo "kdy už konečně" 😀 včera říkal taťka, že se ho ptají i v práci pořád. Tak všem odpovídám, ať se uklidní, že do termínu mám ještě 14 dní, takže času dost. Přestože vím, že malá bude venku nejpozději příští týden 🙂

yvonneullmann
16. led 2019

Nas dnesni nakup. Sudocrem davam vetsinou na noc. A bepanten prez den. Každopádně jsem nakoupila osvědčené veci.... ode dneska take 14dni do sekce. Uz se nam to krátí holky

bombat
16. led 2019

Už jsem se po ránu bála, že tu bude vydán seznam povolených témat ala Dobytí severního pólu, ale jak je vidět, diskutuje se dál. To je dobře.

Strana