icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
24. led 2019

@bombat Přibrala jsem, už mám po ránu 71kg. Přes den 71,5. Ale jinak si dopřávám. Přestala mne totiž od té doby, co se malá otočila hlavičkou dolu, pálet žáha. Tak si dám na co mám chuť. K večeři třeba i tři krajíce chleba 🙂

jednaholkaa
24. led 2019

@bombat Jojo, vyfot, super 🙂

ajdamajda
24. led 2019

@bombat kdyby se stalo ze neporodim do konce 42.tt tak teprve bych tam šla. Nechystám se do 42 na žádnou kontrolu

dominika963852
24. led 2019

@skretik Já už mám nahoře taky 20kg, a to jím pořád stejně. To když jsem říkala v nemocnici tak na mě koukali jak puk. Prý: Tak to jste před tím vážila 30kg ne 😀 😀 Při tom je ze mě takový sud,fuj 😀 .

ajdamajda
24. led 2019

@bombat jinak co se tyče klistýru tak jsem ho neměla ani u sekce . Proste jsem řekla ze jsem totálně prázdná prave protoze chodím pořad . A vždy několik h po porodu jsem zase byla na wc s průjmem takže proste moje telo vylučuje vše . Někdy jednou a při dietní chybě a podobne vícekrát ...

ajdamajda
24. led 2019

@skretik já si svařuji škorici, hřebíček , zázvor , 2 pytliky černého čaje plus med a pak si zjemnim mlekem

bombat
24. led 2019

@ajdamajda Podle toho, co říkala moje PA, tak právě v Rakovníku tě takhle dlouho nenechají, to by byl vyvolávaný porod a ten by stejně nebyl do vody... Já vlastně ani nevím, v jakém případě bych tam šla... Jak dlouho jsi tam čekala na té kontrole? Mám strach, že tam zítra ztvrdnu na půl dne...

bombat
24. led 2019

@jessulka Já mám teď taky 71, ale už strašně dlouho, tak pět týdnů. Od Vánoc na nějakou racionální stravu kašlu, a stejně na váze stojím. Samozřejmě lepší, než kdybych moc nabrala, ale připadá mi to prostě divné. (A jsem zvyklá na velká miminka, tak doufám, že teď nebudu mít nějakého drobečka...)

jessulka
24. led 2019

@jednaholkaa To teda nevím jestli 125,-Kč za 5 malých tyčinek je málo, mne se to zdá teda moc, když si vezmu, že sním 2 denně k svačině. U nás v lékárně stojí müsli tyčinka do 10,-Kč. Zajímalo by mne, jaký je tam rozdíl ve složení, asi se na to zeptám. Myslím, že když je něco určené pro těhotné/kojící tak z nás akorát tahají prachy. Protože vědí, že to ty maminky koupí. To je jako s dětmi. Děti jsou největší trhák na to, aby byly hračky, oblečky drahé. Protože to co? Koupíme.

renulkka
24. led 2019

@jessulka Kočko namlsala jsi mě těmi lívanci a už je chystám na oběd 😂😂

dominika963852
24. led 2019

@bombat Já jsem se oplácala hodně (20kg nahoře) , hlavně zadek,boky, stehna v obličeji to jde vidět taky . Tak z 51kg na 71kg je to znát a prcek má odhad váhy zatím 2500g (37+5) . U prvního syna jsem taky měla hodně nahoře a narodil se s 3220g.

beruska125
24. led 2019

@andelka mne by taky klistýr nevadil ale taky jsem ho nikdy nestihla😂 u prvního jsem se mezi kontrakcemi čistila sama (částo na wc ještě doma) takže myslím ze dobry, ale u druhého si nedělám iluze😅 beru to tak ze zdravotníci jsou zvykli🤪

jessulka
24. led 2019

Tak jsem sehnala poporodní stahovací kalhotky. cerne si vezmu s sebou do porodnice. Mám radost 😉

jessulka
24. led 2019

@dominika963852 Já jsem zvědavá na Terezku. Protože říkají, že bude velká. A v pondělí měla odhad 3200g. Už by tak mohla zůstat, aby unosila oblečky vel. 50 🙂

ajdamajda
24. led 2019

@bombat no hodinu vc monitoru . Tak říkám ... po 42 týdnu bych řešila ale do Indukce te nikdo nutit nemůže . Te přece nezavrou pod nátlakem za mříže .

Ze skupiny domarodicek byla spousta žen rodicich 44tt ... nemam obavy

bombat
24. led 2019

@dominika963852 Tak já mám těch 71 ze 75 😉(zhruba). Myslím, že dost lidí ani neví, že jsem těhotná, bříško mám takové kompaktní spíš do výšky, prsa velká (ale i ta mi zhubla) a když si vezmu navrch kabát... Asi si budou lidi myslet, že jsem si to páté pořídila jako redukční dietu 😂.

dominika963852
24. led 2019

@jessulka Já jsem taky zvědavá, jak to bude doopravdy. U Jarouška jsem žádný odhad váhy neměla.
Stačí, že má delší nožičky, nebo menší bříško a už to skáče všelijak 🙂 .

@bombat Stejně je to zajímavé, jak každé tělo reaguje jinak . Aspoň na tebe lidi nekoukají, tak co už? ! :D jako na mě ve školce 😀

bombat
24. led 2019

@dominika963852 Taky jsem zvědavá, jak bude ten odhad váhy odpovídat. Je to přesně jak píšeš. Připadá mi, že takové ty běžné hodnoty v tom 36tt -37tt (2500-3000g) odhadují celkem správně, ale později u větších (a nebo i menších) dětí že to je čím dál chybovější.

seveneye
24. led 2019

@ajdamajda mam to dost podobné,jako klasický klystýr si při crohnovce nelajznu a při poslední přípravě na kolonoskopii jsem musela mít yall a i to bylo dost náročný....tak snad pojedu rodit zrovna relativně prázdná🙂zácpu neznám...

seveneye
24. led 2019

@dominika963852 Domi já jsem na tom podobně.puvodnich 52 v nedohlednu a teď se sotva držím pod 70…teda snad.v neděli vlezu na váhu a možna se nebudu stačit divit.nejvic mam nalozeno na prsa a bruch:Ojim 4x denně, zadny futrování,,ale prostě si teď telo dopřává - sladky,pečivo,pribinaky,maso a tak...
Ale prý ještě nevypadam jako úplný sumo...tak nevím:O
dneska jsem vařila segedak,kdo sem dal ty livance patří zavřít😀alespoň ten oběd na sladko jsem si totiž zakázala...

ajdamajda
24. led 2019

Já z původních 50 mám 62. Ale tak vím ze to dam dolu protože mám jen břicho .
Akorát to posilování nevím jak den třemi dětmi dam . Jestli bude více času (asi jo) vím ze do konce sestinedeli šlo vždy více než 12kg dolu samo a pak jsem jen zpevnovala . Zvlášť šikmé břišní svaly. Posilují a cvičim už deset let.
Jen v tehotenstvi jsem na to lina

dominika963852
24. led 2019

@seveneye Neboj,ono to snad půjde zase rychle dolu 😉 .Teda já v to doufám 😀 . Ooo segedýn hmmm 😀 Já se vrhla na dušenou mrkev s masíčkem.
Já těm lívancům určitě podlehnu 😀 :-/ .

ajdamajda
24. led 2019

Moje postava ještě ve 2.mesici tehotenstvi

ajdamajda
24. led 2019

A teda po dvou dětech 😂

jessulka
24. led 2019

@ajdamajda Ježiš, to jsi teda hrozný vychrtlo. Já bych tě vykrmila.

jessulka
24. led 2019

@dominika963852 @seveneye JJ, lívance jsou fajn. A palačinky taky. Holky je milujou. Mám zaděláno na langoše 🙂
@ajdamajda Nemáš nějaký odkaz,kde se píše, co se smí a nesmí během kojení jíst?

ajdamajda
24. led 2019

@jessulka 😂

No seznam je na internetu běžne ale já spis mám ozkouseno ze u nás nesmi byt lepek a kravske bílkovina . Vadí i kuřecí maso a vejce .

Luštěniny nejim zase já kvůli střevum. Takže držím diety kvůli sobě a pak při kojení díky dětem .... jsem převážně na rostlinné strave na začátku kojení po dobu 6m striktně bez alergenů. (Po zkušenosti s druhorozeným a jeho extrémními problémy kůže a bříška ) a už jsem si i zvykla .

Takže často šla ovesna kaše z domácího liskooriskoveho mléka ....brambory či ryze a vše co z toho šlo. Raw strava hodně . Teď v tehotenstvi prasim ... protože mám chutě ale zase budu zodpovědná . Děla mi to špatne taky a vím ze nesmím . Ten crohn je svina. Plus intolerance. Ničím si porušováním diety imunitu..

Takže jinak celkem stejně bych byla opatrná i běžne na mléčné výrobky a luštěniny ...

seveneye
24. led 2019

@jessulka jj taky bych ten vhodny jídelní seznam při kojení uvítala,jinak bude asi pokus omyl...

bombat
24. led 2019

@jessulka Jestli mám droždí, tak ty lívance u nás taky dneska budou... Vidíš, za co můžeš 😁? Úplná lívancová smršť na únorovkách.

val333
24. led 2019

@bombat
@jessulka pěkně chutě jste mi udelaly, vidím to na palačinky k večeři 😀

Strana