icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

iris92
29. led 2019

Ahoj holky, nebojte, taky me to ceka az v unoru, termin mam 14. Ale nejradsi bych uz to mela za sebou 😁
@cuccinka CS (cervix score) znamena jak moc je pripraveny cipek k porodu. To hodnoceni se sklada z peti veci - nalehani plodu, dilatace, zkraceni cipku, kam smeruje a jeho konzistence. Nejvic je 10 a to uz je k porodu.
@val333 10, 10, 10 myslela asi Apgar skore, tim se hodnoti adaptace miminka po porodu v 1., 3. a 5. minute, proto ty tri cisla 😉

val333
29. led 2019

@iris92 aha, tak to se omlouvám 😀 asi jsem to dokonalá všechno dohromady 😀 jak říká můj manžel, to těhotenství mi nějak žere mozek 😀

iris92
29. led 2019

@val333 To se prece nemas za co omlouvat 😊 ono je tech cisel a pojmu v porodnictvi celkem dost 😁

mrs_v
29. led 2019

@merope no já měla tak šílený tlak až v tu neděli, na te poradně jsem měla po přeměření spodní 98, což je dost ale já si myslela že to jsou ty záda. Jinak jsem se cítila “zdravá”.

evelinkaw
29. led 2019

@misak48 kvůli kojení. Někomu mohou vlivem kojení praskat. Purelan je změkčuje,.zklidňuje a hojí.

misak48
29. led 2019

@evelinkaw tak já zatím naštěstí žádný takový problém nemám 🙂 ale tak kojim zatím jen 5 dní, tak třeba ho ještě uziju 🙂

yvonneullmann
29. led 2019

Tak holky. Jdu zkusit usnout. Rano v 6 vstavacka a chystacka do nemicnice na 8mou na příjem. Snad se dnes vyspim. Jsem uplne grogy :/ z nemocnice se ozvu 🙂)

renulkka
29. led 2019

@yvonneullmann Držím moc palce! Pak napiš, jak je šestinedělí moc plný 😀 Jestli je v Třebíči taky narváno jak jinde 🙂 A zkus se doma co nejvíce vyspat... Ono pak v jiným prostředí to jde hůř 😐😍

seveneye
29. led 2019

@yvonneullmann dobrou noc kocko a zitra na tebe budu myslet,at to vse dobre dopadne a prdolku mas konecne u sebe😍

renulkka
29. led 2019

@plamenak11 A čím jsi promazávala? Anežka to má hafo... Každou čečulku, dlaně, plosky na nožičkách... Tak se snažím mazat infadolanem a sem tam přes den sádlem... 🤔 No těch nehtů se bojím, měla jsem pár pupínků u nehtů a u nehtovýho lůžka, dcera jakoby těsně pod nehtem 😔 Bojím se, že se tomu nevyhneme... 😔

basice
29. led 2019

@yvonneullmann taky přeji dobrou noc, aby jsi se na ten zítřek hezky vyspala a hlavně ať ve čtvrtek jde vše tak jak má a máš mimi brzy u sebe 😉.

arielka222
29. led 2019

@renulkka děkuji. Tak snad budeš mít taky rychlo porod. Mam dva malinke stehy protože jak šel rychle tak trošičku praskla kůže, ale zatím o nich nevím takže dobrý 🙂

plamenak11
29. led 2019

@renulkka ja jsem to nicim nepromazavala, ruce jsem si posloupavala, byly to maly tupky jen, mne slejzaj jenom ukazovacky na rukach, na nich jsem mela i nejvic pupinku a nohy se mi pak brutalne sloupaly, jen paty nic vic 🤷🏻‍♀️
@yvonneullmann drzim moc palce at jde vse hladce

skretik
29. led 2019

@yvonneullmann taky drzim palce at jde vsechno hladce a hlavne at se dnes aspon trochu prospis 😉🍀

merope
29. led 2019

@mrs_v Jo, když se k tomu přidají ještě záda (které nikde nejsou jako symptom problému), tak to může taky ledacos zamotat. Já u sebe mám podezření, že mi tlak vyletí nahoru ze stresu a začne mi pak hned být navíc blbě od žaludku (ale možná to spolu nesouvisí, to tak moc netuším). Každopádně 140/90 je můj momentálně standardní tlak, takže jen blbý, že preeklampsie či HELLP by se blbě poznávaly, proto mi internistka zkopírovala seznam těch symptomů z jednoho článku - abych poznala, kdy je průšvih, co se musí řešit (protože 140/90 se podle nejhovějších výzkumů v těhotenství nemedikuje bez dalšího vyšetření a spíše se dává klidový režim, což by u mě šlo, kdybych se furt nestresovala z každé pitomosti nebo se dokopala cvičit věci proti stresu 🙂 ).

jednaholkaa
29. led 2019

@mrs_v Ty jo, diky za sdileni. To by me teda ani nenapadlo a kdybych mela takovy priznaky tak to urcite ignoruju 🙂 Dobre, ze jste to stihli podchytit..

bombat
29. led 2019

@yvonneullmann Dobře se vyspi. Budu na tebe myslet a těšit se na zprávu.

jednaholkaa
29. led 2019

Ja celej vecer makala na tomhle. Za odmenu banan se slehackou k veceri 🙂)

mrs_v
29. led 2019

@jednaholkaa tohle je přesně věc co jsem před porodem nestihla :D

jednaholkaa
29. led 2019

@mrs_v Je to detail, hlavne ze jste zdravy! Ja zas jeste nemam postylku ani prebalovak 🙂)

bombat
29. led 2019

@jednaholkaa Do jaké velikosti to máš? Konečně mi díky téhle fotce snad nebude připadat, že to ho mám přespříliš 😀. Tak pravda, nečekám holčičku. Mě velkou část zabírají látkové pleny.

jednaholkaa
29. led 2019

@bombat Do 68. Supliky jsou 50, 56 a police 62 a 68. Mela jsem pocit, ze je toho moc a ted nevim. Asi zalezi jak rychle mimi poroste..

bombat
29. led 2019

@jednaholkaa Já Tě nechtěla znervóznit, ostatně já mám napráno a uloženo jen do 62. A velikost 50 nemám prakticky vůbec. A máš tam i kombinézy, nebo je budeš mít jinde? Je to pěkný, mít to konečně vyskládané ve skříni, viď?

smigli
autor
29. led 2019

Holky, primej prenos, nejaky bolesti po deseti minutach. Opet nepoznam, zda to jsou prave kontrakce. :D Tak asi dam sprchu, prebalim kabelku a uvidime..

mrs_v
29. led 2019

@jednaholkaa tak jestli je tohle do vel 68, tak bych řekla že toho máš fakt hodně :D

jednaholkaa
29. led 2019

@bombat Ne v pohode, ja mela pocit, ze je toho moc kdyz to bylo v taskach. Ve skrini uz je to lepsi. Ale jeste me tam neco chybi..vzpominam si, ze jsem kupovala jeste dalsi veci, budu muset hledat :D Kombinezu zadnou nemam :( Jenom takovy ty chlupaty medvedy a jednoho tlustyho na cestu z porodnice, ten by mohl vydrzet alespon do pulky brezna. Bude to stacit? Nebo je nutna kombineza..
Ty cekas holku nebo kluka? 50 s klukem asi clovek nepotrebuje nebo?

jednaholkaa
29. led 2019

@bombat Joo, pardon, necekas holcicku ted to ctu..

mrs_v
29. led 2019

@jednaholkaa podle mě jsou chlupatí medvědi zcela dostačující, kor pokud máš fusak.

jednaholkaa
29. led 2019

@mrs_v Mam, tak skvely, diky!

misak48
30. led 2019

@smigli držím palce 🙂

Strana