Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Tak holky. Jdu zkusit usnout. Rano v 6 vstavacka a chystacka do nemicnice na 8mou na příjem. Snad se dnes vyspim. Jsem uplne grogy :/ z nemocnice se ozvu 🙂)
@yvonneullmann Držím moc palce! Pak napiš, jak je šestinedělí moc plný 😀 Jestli je v Třebíči taky narváno jak jinde 🙂 A zkus se doma co nejvíce vyspat... Ono pak v jiným prostředí to jde hůř 😐😍
@yvonneullmann dobrou noc kocko a zitra na tebe budu myslet,at to vse dobre dopadne a prdolku mas konecne u sebe😍
@plamenak11 A čím jsi promazávala? Anežka to má hafo... Každou čečulku, dlaně, plosky na nožičkách... Tak se snažím mazat infadolanem a sem tam přes den sádlem... 🤔 No těch nehtů se bojím, měla jsem pár pupínků u nehtů a u nehtovýho lůžka, dcera jakoby těsně pod nehtem 😔 Bojím se, že se tomu nevyhneme... 😔
@yvonneullmann taky přeji dobrou noc, aby jsi se na ten zítřek hezky vyspala a hlavně ať ve čtvrtek jde vše tak jak má a máš mimi brzy u sebe 😉.
@renulkka děkuji. Tak snad budeš mít taky rychlo porod. Mam dva malinke stehy protože jak šel rychle tak trošičku praskla kůže, ale zatím o nich nevím takže dobrý 🙂
@renulkka ja jsem to nicim nepromazavala, ruce jsem si posloupavala, byly to maly tupky jen, mne slejzaj jenom ukazovacky na rukach, na nich jsem mela i nejvic pupinku a nohy se mi pak brutalne sloupaly, jen paty nic vic 🤷🏻♀️
@yvonneullmann drzim moc palce at jde vse hladce
@yvonneullmann taky drzim palce at jde vsechno hladce a hlavne at se dnes aspon trochu prospis 😉🍀
@mrs_v Jo, když se k tomu přidají ještě záda (které nikde nejsou jako symptom problému), tak to může taky ledacos zamotat. Já u sebe mám podezření, že mi tlak vyletí nahoru ze stresu a začne mi pak hned být navíc blbě od žaludku (ale možná to spolu nesouvisí, to tak moc netuším). Každopádně 140/90 je můj momentálně standardní tlak, takže jen blbý, že preeklampsie či HELLP by se blbě poznávaly, proto mi internistka zkopírovala seznam těch symptomů z jednoho článku - abych poznala, kdy je průšvih, co se musí řešit (protože 140/90 se podle nejhovějších výzkumů v těhotenství nemedikuje bez dalšího vyšetření a spíše se dává klidový režim, což by u mě šlo, kdybych se furt nestresovala z každé pitomosti nebo se dokopala cvičit věci proti stresu 🙂 ).
@mrs_v Ty jo, diky za sdileni. To by me teda ani nenapadlo a kdybych mela takovy priznaky tak to urcite ignoruju 🙂 Dobre, ze jste to stihli podchytit..
@yvonneullmann Dobře se vyspi. Budu na tebe myslet a těšit se na zprávu.
@jednaholkaa tohle je přesně věc co jsem před porodem nestihla :D
@mrs_v Je to detail, hlavne ze jste zdravy! Ja zas jeste nemam postylku ani prebalovak 🙂)
@jednaholkaa Do jaké velikosti to máš? Konečně mi díky téhle fotce snad nebude připadat, že to ho mám přespříliš 😀. Tak pravda, nečekám holčičku. Mě velkou část zabírají látkové pleny.
@bombat Do 68. Supliky jsou 50, 56 a police 62 a 68. Mela jsem pocit, ze je toho moc a ted nevim. Asi zalezi jak rychle mimi poroste..
@jednaholkaa Já Tě nechtěla znervóznit, ostatně já mám napráno a uloženo jen do 62. A velikost 50 nemám prakticky vůbec. A máš tam i kombinézy, nebo je budeš mít jinde? Je to pěkný, mít to konečně vyskládané ve skříni, viď?
Holky, primej prenos, nejaky bolesti po deseti minutach. Opet nepoznam, zda to jsou prave kontrakce. :D Tak asi dam sprchu, prebalim kabelku a uvidime..
@jednaholkaa tak jestli je tohle do vel 68, tak bych řekla že toho máš fakt hodně :D
@bombat Ne v pohode, ja mela pocit, ze je toho moc kdyz to bylo v taskach. Ve skrini uz je to lepsi. Ale jeste me tam neco chybi..vzpominam si, ze jsem kupovala jeste dalsi veci, budu muset hledat :D Kombinezu zadnou nemam :( Jenom takovy ty chlupaty medvedy a jednoho tlustyho na cestu z porodnice, ten by mohl vydrzet alespon do pulky brezna. Bude to stacit? Nebo je nutna kombineza..
Ty cekas holku nebo kluka? 50 s klukem asi clovek nepotrebuje nebo?
@bombat Joo, pardon, necekas holcicku ted to ctu..
@jednaholkaa podle mě jsou chlupatí medvědi zcela dostačující, kor pokud máš fusak.
@mrs_v Mam, tak skvely, diky!

Ahoj holky, nebojte, taky me to ceka az v unoru, termin mam 14. Ale nejradsi bych uz to mela za sebou 😁
@cuccinka CS (cervix score) znamena jak moc je pripraveny cipek k porodu. To hodnoceni se sklada z peti veci - nalehani plodu, dilatace, zkraceni cipku, kam smeruje a jeho konzistence. Nejvic je 10 a to uz je k porodu.
@val333 10, 10, 10 myslela asi Apgar skore, tim se hodnoti adaptace miminka po porodu v 1., 3. a 5. minute, proto ty tri cisla 😉