Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@yvonneullmann chtěla jsem vydržet do dovolené co mám od 6.8. ,pak mám 14.8. kontrolu,ale nemám z toho dobrý pocit už. Nestojí to za to. Nikam pryč se nechystame a na menší výlet nebo koupák stačí vycházky. Jen doufám že po měsíci je budu moct změnit,kvůli škole od září.
@vilmic to bylo pro vas obe :D . je pravda,ze v lete uz budou mimca tak, ze se s nima bude dat i vic podnikat. Ja uz se nemuzu dockat unora 🙂 . Rikala jsem, ze vybavu zadnou kupovat jeste nebudu a vcera jsem drzela v ruce krasnou plysovou kombinezku, no hodne jsem se premlouvala, abych ji nevzala :D :D :D
Holky, já už na schovávání prdím. Včera jsem vytáhla z šatníku své oblíbené letní kousky a prostě je budu nosit. Proč by měly být vy skříni, když je horko, potím se jak vrata od chlíva. Nejradši mám jen kus hadříku, volné krátké šatičky. Akorát to bříško je jak v 5. měsíci. Je už velké. Už si doma ze mne dělají legraci, jestli je tam opravdu jen jedno mimi, nebo jsem jim neřekla o druhém. Největší radost mi dělá dcerka, ta se s bříškem pořád muchluje, pusinkuje, objímá, povídá mu, jak ses dneska miminko vyspalo, když přijedu z práce, tak se zeptá, jestli se mu líbilo se mnou v práci a jestli mne nezlobilo. Je úžasná.
@skretik Příště už to určitě nevydržíš, ale já myslim, že na tom neni nic špatnýho. Já tím, že mám ještě nějaký komplikace, tak mě to zatím úplně neláká něco kupovat, ale už tak pokukuju. Minimálně mám vybraný kočárek, pak koukám po zimních fusacích a vybírám barvu druhýho vajíčka. Ale to je spíš tak z nudy. Tyhle velký věci stejně budu kupovat až kolem 30. tt. A pokud 17.8. bude hematom úplně pryč a dozvim se pohlaví, tak jim určitě něco hezkýho pořídim.
@vilmic driv na kontrolu nejdes?
@jessulka Kolik je dceri? my to jeste synovi nerekli, cekame na 1.sreening, tam jdu 1.8 a pak az mu to reknem, ale uz nekolik mesicu mne prosi o sourozence,teda o brachu a uz vybira jmena 🙂 , chtela bych aby vybral on, samozrejme, kdyz to bude nesmysl, trochu ho nasmerujem, ale jinak to chci nechat na nem
@skretik Bude jí na konci října 5 let. My jsme to oznámili před třemi týdny na dovolené oběma holkám. Přítel má z předešlého vztahu 4,5 letou holčičku. No a jelikož si obě všimly mého rostoucího bříška, únavy a že jsem s nima nemohla blbnout v bazénu tak jako dřív, tak jsem jim to radši řekla. Protože jsou obě zvyklé po mne lézt, skákat a dělat blbinky.
Dcera dokonce už vybrala jména. Pro holčičku Jůlinka a pro chlapečka Tomášek.
@skretik Jdu ještě 9.8. ke svý dr, ale to budu 15+3 a myslim, že mi to ona ještě nebude chtít říct, ikdyž kdo ví. Ale tohoh 17.8. jdu k Apolináři na stejnej UTZ jako se dělají screeningy, to je přeci jen jiná kvalita obrazu a budu ještě o týden dál, tak tam už na to trošku spoléhám.
Tak me nejvetsi starost dela jen spanek 😀 . Abych mohla prospat co nejvice. A ted pri vedrech je mi mdlo (nizky tlak) takze s detmi nechci na dlouho (jen les ci 2h koupak a pak uz odpadam). V 1.tehotenstvi jsem omdlevala v lete porad. V druhem jsem v lete rodila.
Jinak u nas co se vybavy tyce, neresim.
Vidim co vsechno je zbytecne. Staci mi satek na prcka ktery mam, nositko. Prso, moje postel a intuice (uz 2x jsem si overila ze jsem lepsi jak monitor dechu). Prvni pul rok je kocarek u nas nesmysl. Pak az kdyz je prcek aktivni tak chce jezdit ....
Stejne do roka vicemene nosim takze mam stale tuto vybavu.
Mame i bonding deku po synech.
Zavinovacka ..to byl pro nas naprosty nesmysl, takze mela jsem takovou tu rychlo zavinku ale v zime na ni syn lezel jako na podlozce.
Dudliky neznam 😀 nastesti
Maximalne se tesim az koupim nejake nove drevene kousatko se silikonovyma koralkama.
Jinak i latkove pleny schovane. A prikoupim akorat eko Naty baby pleny (na noc hlavne protoze u druheho to bylo docela na sisku, byl pocurany hned)
A co rozhodne chci, tak kosilky na BKM metodu (Ale spis kvuli prebalovani v noci nez kvuli metode), mam jednu ze zahranicniho lindexu a moc se osvedcila. Mozna presiju overalky a nebudu kupovat nic.
Z kosmetiky taky neresim. Staci nam bambucke maslo, kokosovy olej (Nechci dite mazat komercnimi - co obsahuje ropu aj.) a Weledu - ta vim ze je opravdu prirodni.
Pamatuju si, jak jsem to poprve strasne hrotila a nacetla co vse potrebuji 😀 smeju se tomu jeste ted.
Jinak vzhledem k tomu ze mam deti po sobe, mame Britax b dual 2017. Fakt jediny dvojceci kocar ktery do mesta, panelaku jde. Vystridala jsem asi 4 dvojceci vedle sebe i za sebou a u nas naprd. Kdybych chtela investovat vice, tak bugaboo donkey ale ta cena je raketa a kocar celkem maly -_- .
Ja ted chci screening co nejpozdeji (asi az 17tt) ale zajima me jen UTZ. Pak uz budu mit svou PA a u gyndare jsem byla naposledy.
Ja se priznam, ze ted ke vsemu pristupuju z urciteho pohledu laxne. Je to potreti a nejak to neprozivam, citim vse ok . Navic se ted docela stresuju s bydlenim.
Strasne vahame s prodejem bytu a koupe domu. Ale ja uplne vidim ten casovy press -_- ...denne koukam na realitky a nic neni . (Je ale tak o mega drazsi nebo k rekonstrukci a to do porodu ani nahodou nestihame)....Ale je fakt ze po zahrade touzim. Deti by radily.
@ajdamajda Já určitě koupím bgb donkey, jinou možnost nevidim. Teď mám Stokke a zvykla jsem si na to jak je propracovanej a kvalitní. U dvojčecího to ocením ještě 3x tolik. Chtěla jsem aby byly děti pod sebou, ale prostě takovej se nedělá, aby opravdu byla obě ta sedátka/lehátka plnohodnotná..
Ahoj, tak já mám všechny děti v podstatě na zimu, 24. října, andílka 27. listopadu a nejstaršího 24 ledna, teď díký sekci počítám taky s polovinou ledna, takže žádná novinka. 😀
No každé těhotenství snáší trochu hůř, nejlepší bylo paradoxně asi to které dopadlo špatně, myslela jsem si, že už vím co mě čeká, nestresovala jako prvnička, užívala si to. Ani špatně mi nebývalo.
@andelka Tak držím palce, ať vám počasí výjde.
@jessulka Děkuji za optání - byla dnes, teď jsme se vrátili z utz, tam vše v pořádku, teda trvalo to, nemohla změřit nosní kůstku, to malé neandrtálče mělo prstíky skoro celou dobu v nose. 😀 Ale do 4h mám být na telefonu, kdyby vyšla blbě krev, pokud ne, tak volat nebudou, tak ještě trnu.
@ajdamajda Já právě koukám, nevypadá to špatně, ale já si řikám, že se svěma stejně starýma dětma + starší syn bude mít 2 a čtrt roku, budu potřebovat nějaký úložný prostor pod kočárem a místo na pořádnou přebalovací tašku. Takže zatim je plán takový, že bude bgb + stupátko pro staršího.
@frndafrrr Ano, to je zimní kombinézka, kapucka má ouška jako zajíček a na bříšku by měl být vyšitý obrázek zajíčka. Večer to doma nafotím, v práci to rozbalovat nechci, chodí tu plno lidí, tak nemusí všichni všechno vidět, že? Ještě by si o mne řekli, že mi to těhotenství leze na mozek.
Jsem ráda, že ti kontrola dopadla dobře. Já už se nemůžu dočkat, od zítra za týden 🙂 Ale mám i strach, jsem nervózní.

@skretik Souhlasim. Tohle je moje 3. těhotenství.
1. prosinec - září a teda poslední trimestr opravdu parádní + syn se narodil 2., takže začátek září dost horkej a já se potila jak debil.
2. srpen - květen, tohle těhotenství bohužel v lednu skončilo, ale troufnu si říct, že to bylo úplně ideálně načasovýný.
3. máme teďka stejný, o tom psát nemusim.
Moje teta má 4 děti. Narozený jsou - listopad, květen, září, červenec a řikala, že úplně nejlepší bylo rodit v tom listopadu. Že miminko můžeš oblíkat dokolika vrstev chceš, ale že když je to naopak a je vedro, tak ho z kůže neslíkneš. S tou poslední vlastně nemohla pořádně vylézt celé léto z baráku.
Takže to je další pozitivum, příští léto už budou naše děti větší a budem si ho moc užít.