icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

bombat
3. únor 2019

Já ani depresi nemám, jen že tady to tak působí - je tu nějak mrtvo, třeba to je i tím počasím. @renulkka v jiné skupině dneska myslím přispívala, tak asi ještě nerodí - ale je to také divné, že dneska nic nepíše - asi je všechny zmohla ta nemoc.

val333
3. únor 2019

@bombat já vím.... Je mi jasné, že to má nějaký svůj důvod a že se tady téma kecama ještě spíš rouham... Ale když já jsem že všeho takový stresar, všechno moc řeším... Takže mi to neprodává, že se to ještě prodlužuje 🙂 navíc mám asi celkem zbytečně plnou skříňku oblečení 56. 😂😂 Takové krásné věci mám!

seveneye
3. únor 2019

@cuccinka za me jednoznacne bohunice kvuli pripadnym gea komplikacim,terminu mam nekolik zalezi kdo a jak peclive vysetroval...prvni 14.2.

bombat
3. únor 2019

@val333 Hrozně Tě teda lituju, že jsi tolik sama. Já mám taky spíš opačný problém, ještě před pár měsíci jsem měla den co den všechny čtyři děti doma, s těmi puberťáky to občas stálo za to. Teď už ti dva starší jezdí do školy a mám tu "jen" jedenáctiletou a osmiletého. Někdy bych tedy brala trochu klidu, ale když jsem letos v létě (úplně výjimečně) byla o prázdninách pět dní v kuse sama doma (pokud tedy nepočítám psy a jiná zvířátka), tak to bylo dost smutné, být v celém domě sama. Poprvé jsem si například všimla, že hodiny, které tu už pár let máme nahlas tikají 😅 .

bombat
3. únor 2019

Ještě by mě teda zajímalo, jak @skretik (snad jsem jí napsala správně) s mužem - jestli se nad miminkem smířili...

val333
3. únor 2019

@bombat no je to takové naprd...člověk má moc času přemýšlet... A moc se tu zabavit nedá... Na vesnici... A když už se dám a někým do reci, tak je to stejně furt jenom o tom, jakto že ještě nerodíme 😤

seveneye
3. únor 2019

@val333 nee oblecky jim urcite sednou,ja myslim ze tech par dni navic v brisku je nemuze o moc rozmlsat a tak jak pise bombat budou to krasna donosena miminka😍
ja uz jen dnes blbe zahlasila at u nas v rodine nikdo dalsi neumira,mam pak blbej pocit,ze ten nas prdous je za nekoho zaplata...

val333
3. únor 2019

@seveneye no snad jo, ale nwm nwm 😀 toho většího oblečení už moc nemám ... Něco málo 62 a pak nic 😬

garfa4
3. únor 2019

@val333
@bombat taky vim, ze nedelam dobre. Jak jsem psala, tusim, ze si to tema myslenkama ztezuju a prodluzuju. A ano, tim se tez utesuju, ze to cekani ma nejaky duvod a urcite je ten duvod pozitivni. Jen proste ty nervy pracuji, jsem zavrena sama doma (ziju sama jen s kocourkem) od pulky cervna a uz mi to asi i leze na mozek ☹

val333
3. únor 2019

@garfa4 jejda... No já mám manžela, ale ten dělá 12ky... Takže buď je pryč celou noc a přes den spí, nebo je pro změnu pryč celý den... 🤔

merope
3. únor 2019

@bombat Tak já mám termín až duben, sem jsem opravdu tak nakukovala "napřed". A říkala si pořád, že jako času dost 😀. A pořád je co dělat jiného - teď jsem teda asi 14 dní byla ještě po návštěvách, dokud je síla (babička, rodiče) a v únoru si říkám, že se na to musím vrhnout. Abych měla aspoň ten základ, kdyby náhodou něco...

bombat
3. únor 2019

@garfa4 No jo, Ty máš stejný problém jako @val333 - jste doma příliš samy. Brzy vám budou dělat společnost vaše děti.

val333
3. únor 2019

@bombat na to už se těším 😄 až tady budu s prckem... Juchuuu ❤️

bombat
3. únor 2019

@merope Aha, no tak to jo... To máš ještě dost času... Já jsem oblečky, skříň, přebalovák... dochystala až úplně nedávno. Alespoň právě budeš mít ještě v té závěrečné fázi co dělat. Ještě včera jsem dělala takovou důležitou vychytávku do postýlky (přechod mezi matrací miminka a naší matrací).
Já si myslím, že tady v té skupině právě vznikla strašně brzy taková ta horečka s přípravama výbavičky a pak zase strašně brzy nastoupila nuda a nedočkavost... V klidu si to chystej od nejmenších velikostí a nejnutnějších věcí po ty méně nutné. Dost možná je to lepší, než to mít nachystané příliš brzy.

basice
3. únor 2019

@cuccinka taky si ještě říkám, že ať v tom bříšku malá ještě zůstane, že mám ještě relativně klid, protože pak to teprve začne. Doma mám 11 slečnu a skoro 3 letého syna, takže s miminkem bude určitě veselo 😉. Jinak je vidět, že ty holky co už mají odrozeno, že už tolik nepřispívají, protože s miminkem už mají jiné starosti.

merope
3. únor 2019

@bombat Tak já bych chtěla mít do půlky února vyprané a nachystané věci pro úplné mrně, "kdyby náhodou" a pak už asi nějak v klidu a pohodě, jak to půjde.

seveneye
3. únor 2019

@val333 tak vzhledem k tomu ze ja prakticky nemela po kom podedit,tak mam pokoupeny taky jen zaklad a dle potreby budu doplnovat

bombat
3. únor 2019

@val333 Kmotr našeho nejmladšího je taky policajt, teď teda dělá ostrahu letiště. Ale ty směny jsou pro ně taky hodně náročné, má malé děti. Takže chápu. Ale dočkáš se... Jen počítej s tím, že to první období (novorozenecké a kojenecké) bude ještě taky namáhavé - nebudeš se sice nudit, budeš mít spoustu práce, ale ještě pořád ti dítě nebude dělat tu pravou společnost. Pamatuji si na to s prvním dítětem.

misak48
3. únor 2019

@basice já třeba tím, že mám teprve první dítě a je úplně milionové (krásně kojime a malá hodně spinká), tak bych čas přispívat i měla. Zítra se dokonce chystám začít zase dělat do práce. Ale právě se mi moc nechtělo přiživovat "deprese" čekajících na porod...

seveneye
3. únor 2019

@bombat
@merope
jj to je taky pravda dokud jsem prala jako o zivot a behala po uradech atd.tak to bylo snesitelnejsi ted je to takovy prazdnejsi a jde to vic na bednu.

val333
3. únor 2019

@seveneye no já mám plno věcí po sourozencích (jelikož mám rodiče rozvedené a ti mají teď plno svých malých dětí 😀 )
@bombat jasně no... Začátek bude určitě boj 😉 a nachystané to mám všechno už dlouho kvůli tomu, jak mě strašili s tím předčasným porodem 😵... Ale je fakt, že když si uvědomím, že jsem měla přes otěhotněním strašně rozházeny cyklus a někdy trval i 37 dní, tak je klidně možné, že mám ten termín později... Ne?

garfa4
3. únor 2019

@val333 tak to taky neni zadna hitparada na mnozstvi spolecneho casu. Ja si tu povidam s kocicakem, ktery si mi od tohoto tydne casto leha k brichu, tak me i napadlo, zda neco neciti, protoze cele tehotenstvi me docela ignoruje. Vim, ze po narozeni mimca to bude narocne, ze tu na nej budu 24h sama, ale ted mam pocit, ze to bude lepsi nez soucasny stav

@bombat jj, to mas pravdu, moc casu na premysleni....

val333
3. únor 2019

@misak48 to vůbec neřeš 😊 jen se pěkně pochlubit, však je čím...

bombat
3. únor 2019

@misak48 Mě taky první hodně spal a mě bývalo i smutno. Druhorozená byla od narození sice poněkud náročná na pozornost, ale opravdu brzy jsem se jí mohla věnovat s různými zajímavými činnostmi a byla to pro mě právě hrozně brzy společnice. (Tím, že míň spala, tak se taky rychleji učila nové věci.)

seveneye
3. únor 2019

@misak48 jako za me - rady si tu pocteme jak se vam dari a zkusenosti a postrehy tech "o neco napred" se hodi vzdy,kor kdyz se vidim jako zacatecnicky poleno

merope
3. únor 2019

@seveneye Tak mě minulý týden školitel na dizertaci oznámil, že příští školní rok stráví v cizině, takže bych měla hnout s tím, co dělám, takže když nebude co doma uklízet (chacha), tak intelektuální práce bude pořád 🙂.

basice
3. únor 2019

@misak48 mě to třeba nevadí, spíš naopak jsem zvědavá,jak se vám daří,jak miminka, jak jde kojení atd. Takové milionové dítě závidím 😉 a trochu doufám, že se na mě do třetice usměje štěstí a budu mít doma také hodné miminko.

cuccinka
3. únor 2019

@basice jj přesně tak 🙂 taky za chvilku budeme mít jine starosti🙂

cuccinka
3. únor 2019

@val333 @garfa4 a já to mám holky zase naopak. Bydlím s pritelem u jeho rodicu + 2 sourozenci a do toho sem dost často jezdí ještě pritelova segra s dvema malyma deckama, takze pořád doma někdo je.Navic kdybych jen lezela pořád tak mi je to dost blbi, takze pritelove mamce tady dost pomaham se vším. Tak bych dost uvitala ticho a klid 🤔🤔🤔

cuccinka
3. únor 2019

@bombat @merope teprve dneska konečně mám postylku a kočárek. Ještě potrebuju něco vyprat a dobalit tašku do porodnice. Oblečení mám nachystané pouze do 62. Takže u mě šlo všechno na poslední chvíli.

Strana