icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

tanakin
4. únor 2019

@jenssy velké boje s kojením, naštěstí jsem to vybojovala a kojím doteď. ale bojujeme s jídlem, nechce jíst, má ABKM, pomalejší vývoj, skoro rok jsme chodili k fyzio, dcera byla uřvaná, celý první rok byl peklo a psycho, pořád jen řvala a řvala a nic se jí nelíbilo, ale postupně se to vše zlepšuje. i můj vztah k ní se budoval postupně. neříkám, že za to vše může sekce, ale věřím, že k mnoha problémům to dopomohlo a bez ní by to bylo jiné

andelka
4. únor 2019

@yvonneullmann ten je rozkošný 😘

andelka
4. únor 2019

@raliska já měla ty samé problémy po porodu. Zranění žádné,ale hemoroidy. Můj gynekolog mi poslal e-recept na Cyklo 3 fort,ten jediný mi zabírá do dvou dnů. Měla jsem s tím problémy už v těhotenství. Mastičky mi též nezabírají,ani Detralex.

andelka
4. únor 2019

Tak mám za sebou víkend s dětmi. Naštěstí když je manžel doma,tak je to paráda. Kluci chodí miminko kontrolovat,hladí ho,mladší mu pouští vždycky při přebalování hračku,ale jinak holt jsou to kluci, dělají kravál a blbosti..já jsem ještě hormonálně rozhozená,takže se v tom tak nějak plácám..ale to půjde. Dneska jsme šli poprvé k doktorce,tak kluci jsou u babičky. Zítra pojedeme pro papír o PPM na OSSZ kvůli pojišťovně. Tak budu chvíli jen s miminkem a kluci u babičky den dva. Manžel už chodí do práce odpoledne.

Jinak prcek u doktorky ukázal všechno, čůrání, kakání i blinkani 😀 už je nad porodní váhou ( je mu 9 dní), pupečník už mu odpadl,tak jsem ráda, můžu mu víc oblíkat polodupacky,mám jich asi milion. Na další kontrolu jdeme za týden a pak asi až v 6 týdnech. Paní Dr je na vícerodičky mírná.

mrs_v
4. únor 2019

@andelka však to jsou kontroly podle očkováku. Já tak chodila s malou i když byla první. Vím že spousta doktoru vyžaduje převažování ale na to bych nechodila.

beruska125
4. únor 2019

@raliska jo taky je mám po porodu. Dali mi faktu cipky a mast a hodně se to zlepšilo🙂 dokonce jsem už byla i na wc a ziju😂 faktu je volne prodejné🙂

ajdamajda
4. únor 2019

@mrs_v chystám se naši dětské říci ze na prevazovani a měření nebudeme docházet pořad jako tatari. Uvidím. Mám i patickovy test který chci provádět sama , na kyčle a oči atd nepujdeme . Nebyla jsem ani s druhorozeným . Beztak budu užívat látkové pleny . Každopádně sestinedeli si chci vychutnat vazne tak ze chci stmelit děti a chci se szit. A ne stále někde litat po úřadech a lekarich .
Kvůli úřadům jsem si udělala datovou schránku a nehodlám někde čekat

cuccinka
4. únor 2019

@seveneye jak dlouho jsi byla v bohunicich? Byla jsi poprvé v bohu.na monitorech?

andelka
4. únor 2019

@mrs_v jj, právě. Vím že kdysi jsem chodila častěji. Teď rovnou sfouknu v březnu 6 týdenní mimca a 7 letou mladšího syna.

mrs_v
4. únor 2019

@ajdamajda Úplně chápu a schvaluji 🙂

mrs_v
4. únor 2019

Jako povzbuzení pro všechny co čekáte miminko koncem pánevním a přemýšlíte o vaginálním porodu. Je to příběh moji blízké kamarádky, takže ručím za pravost.
https://jemnezrozeni.cz/pribeh/porod-koncem-pan...
Mám kolem sebe několik žen co rodily koncem pánevním jako prvorodičky, a až na to že většina těch porodu byla pod taktovkou lékařů (to znamená že tam probíhaly zásahy který nemají s přirozeným porodem co společnýho) tak to byly vesměs hezký porody. Ovšem základ je podporující prostředí, není nic horšího než když má konec pánevní vést někdo, kdo z toho má strach.

seveneye
4. únor 2019

@cuccinka jj,byli jsme objednani na 11hod, monitory vicemene na cas,pak ale cekani na vysetreni u mudr.se vsim vsudy jsme odchazeli ve 13hod🙄

cuccinka
4. únor 2019

@seveneye a co ti delali za vysetreni? Já jdu zítra na gyndu do poradny , a termín porodu mám o den později než ty(co jsem koukala do tabulky ) , tak jsem zvedava kdy do těch bohunic me pošle. Budeš chtít nadstandart? To by bylo super kdyby jsme se tam potkali 😊😊

garfa4
4. únor 2019

@raliska mne na hemoroidy pomáhají faktu čípky. Díky nim se mi to hojí vždy docela rychle. Měla jsem s tím problémy už několikrát a jen doufám, že mě to po porodu mine

cuccinka
4. únor 2019

Holky,miminko má lezet úplně v rovině? Nebo ne ? Já nevím jestli pořizovat ten klinek do postylky. Děkuji za radu

silwiin
4. únor 2019

Tak my s Klarkou tu bojujeme... nepribira, ma vic jak 10% ubytek na vaze... prikrmy jsme od nedele dostavaly z eraru. Prikladat zkousime pred kazdym prikrmem, vetsinou nevysaje nic, jen se vzteka. Nepomohly ani silikonove kloboucky, ale aspon to min bolelo, ale dneska uz jsem po 5 minutach bolesti dostala horecku, klepala jsem se jak ratlik, tak nakonec jsem pred chvili odsala poprve svoje mliko, 60 ml!! Takze mliko bude, jen zezacatku pres elektrickou odsavacku. To byla uleva, bych u toho klidne i spala🙂

mrs_v
4. únor 2019

A už jsem to tady do diskuse psala že mám sama za sebou akutní sekci pro velmi vážné komplikace na mojí straně, protože jsem měla hellp syndrom a jediná šance jak mě zachránit bylo to těhotenství okamžitě ukončit císařským řezem. Po prvním přirozeným porodu (s PA, v kleče s bondingem) je to strašný zásah. Naštěstí, malá mi to vrací každým svým úsměvem a pohledem jakoby věděla že to tak muselo být, krásně nám jde kojení, ale zas mám problém že ten čas když jsem nebyla doma vytvořil bariéru mezi mnou a starší, což mě ničí taky a za sebe říkám že bych si sekci v životě nevybrala, už jenom kvůli té bolesti co prostě trvá několik dnů, týdnů případně měsíců když se to nepovede.

andelka
4. únor 2019

@cuccinka v porodnici byla postýlka vyvýšená,ale četla jsem že doma už preventivně zvednutá být nemá.

andelka
4. únor 2019

@silwiin to je super že ti jde odsát,60 ml je paráda.

mrs_v
4. únor 2019

@silwiin zkus ji dát před kojením nad umyvadlo do klubicka, jestli se nechce vycurat a až pak přiložit.

mrs_v
4. únor 2019

A 60ml je pecka, mlíko evidentně máš🙂

andelka
4. únor 2019

@silwiin já jsem byla úplně zoufalá. Mlezivo bylo,ale to se ani zvážit nedalo. Malý sál,ale byl hladový,bradavky dostaly zabrat. Jak už se udělalo mlíko,bylo dobře.
Měl porodní 3320, spadl na 3140 naštěstí jenom. To měl ten druhý třetí den. Dneska je mu 9 dní a má 3400.

raliska
4. únor 2019

@beruska125
@andelka
@garfa4
Diky za reakce holky, jsem fakt na odstrel :( mam to poprve v zivote, dneska musim jeste vydrzet, ale zitra bezim pro ty volne prodejne cipky, receot nevim jestli by mi napsal tak na dalku doktor :( doufam, ze to rychle zabere nebo umru :(
Ja prave na wc chodim normakne, takze fakt trpim 😂

silwiin
4. únor 2019

@mrs_v pred kazdym prilozenim to zkousime. Nechce se vubec prisat, vzteka se a kdyz uz se prisaje, tak treba az za hodinu, kdy uz ma byt davno najezena... a cim delsi pauzy mezi tim, tak tim hur vzhledem k vaze.
Ja uz to ted ani zkouset nechci, je jeste k tomu mrnava a ani se ji ta bradavka nevejde do pusy, a kdyz uz nahodou ano, tak ji tema dasni kama pekne drti...
jsem byla fakt uz na zhrouceni, s tou pdsavackou peisla takova uleva!fyzicka i dusevni. Az bude trosku vetsi, zapracujeme na tom kojeni znovu🙂 ted se nema cenu premahat, pry ten stres z toho je horsi jak to odsunout na pozdeji.

merope
4. únor 2019

@jenssy Skoro mám pocit, že procento přirozených porodů po KP je podobné jako procento přirozených porodů po císaři. Prostě pokud máš indikaci, že by porod KP šel a řeknou ti, že to můžeš tak i onak - podobné problémy a podobně budou mluvit doktoři i při druhém porodu po císaři. Jen tam je tuším asi 50%, že i když se začne, stejně to pak nakonec nejde a kvůli rizikům s jizvou to skončí císařem tak jako tak. Osobně bych se spolehla v tomto na lékaře - pokud řeknou, že by to mohlo jít, tak by to mohlo jít.

seveneye
4. únor 2019

@cuccinka klasika vysetreni moci,tlak,monitory,omereni panve a oba utz,po tom vaginalnim musim rict,ze jsem nejaka rozdrazdena,dneska aniball budu muset ozelet...ja jsem odeslana uz ted skrz puvodni placentu a dalsi dg...nadstandard zvazuji ale za 1000kc znam i lepsi hotely🙈

silwiin
4. únor 2019

@andelka ja prave mliko mam, dle velikosti a napeti v prsou aspon pro pulku porodnice😹 Ale oma to asi neutahne, ani se ji to nevejde do pusy...

silwiin
4. únor 2019

@andelka mala ma porodni vahu 2600, ted ma 2300... treti den

seveneye
4. únor 2019

@silwiin holky budu drzet palce,snad bude brzy lip,pro me je to zatim nepredstavitelny jak to vse budeme s malym po porodu zvladat,ale verim ze je z toho vseho okolo clovek totalne na nervy,navic to prostredi fakt taky neprida...

silwiin
4. únor 2019

@seveneye reknu to ze to jsem si myslea taky, ze stresujici prostredi atd. A nakonec jsem rada ze tu jsem, jsou tu fakt hodny a ochotny sestry, i kdyz nektere tak od pohledu nevypadaji:D

Strana