icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

mrs_v
4. únor 2019

@ajdamajda a v nosicich jsi taky bývala aktivní 🙂 že.

jessulka
4. únor 2019

@mrs_v Nas pustili v patek, dnes byla prvni kontrola. No nepribira tolik kolik by asi mela, protože mela v patek 3190g a dnes jen 3250g. asi by mela mit dle dr. vic.

mrs_v
4. únor 2019

@merope já bych hlavně řekla že v ČR je to procento závisle na tom kde rodíš a s kým. (Nebala bych se rict že pražský porodnice budou mít naprosto mizivé procento VBAC) Navzdory doporučeným postupům, kolikrát ženy nejsou ani ve VBAC podpořeny :(

val333
4. únor 2019

Holky? Jak dlouho si mám měřit tvrdnutí břicha?... Mám teď hodinu vkuse cca po 9 minutách... Ale je to taková tupá bolest... Zatím ne nic strašného...

mrs_v
4. únor 2019

@jessulka jako 60g za 3 dny není žádná sláva, ale kojené děti přibírají skokově. Moje první zhubla fakt hodně z 2980 na 2630 a zpět na porodní váhu se dostávala prakticky celý první měsíc. Za prvních 6 týdnu přibrala “jen” 600g, za dalších 6 týdnů pak 2kg 😳

ajdamajda
4. únor 2019

@mrs_v byla ale mám už jen svou nosici skupinu . Zakotvila jsem i u satku a nosítka a už nemam potřebu zkoušení novych takže jsem se odfiltrovala z mnoha skupin .
Paradoxně mi strasne pomohla dočasně skupina HPNP - hnutí pro nepřirozeny porod . Vyléčila jsem si tam sarkasmem bolistky a pak kraniosakalni terapie , bachovky. Byl to masakr celkove v jednu dobu . Nebýt virtuálního světa kam jsem musela zdrhat, nevím jak bych se s náporem hormonu a všeho vyrovnala . Teď už je to naštěstí dobre . Krize byla největší půl roku po porodu . Pak druhy půl rok byla ale menší a až pak teprve se to začalo vše obracet k lepšímu . Zpětne musím říci , ze si neustále přehrávam coby kdyby ale hledam i pozitiva.

bombat
4. únor 2019

@val333 Mě naposledy moje PA říkala, že nejde (tolik) o pravidelnost a intervaly jako spíš o tu sílu (ta se má stále zvyšovat) a o délku těch kontrakcí. Takže když jsou tři čtvrtě minuty až minutu a hodně silné až bolestivé a dále sílí, tak to otvírá a je to porod.

bombat
4. únor 2019

@val333 Takže držím palce, chtělo by to tu zase nějaké miminko 👍.

evelinkaw
4. únor 2019

@jessulka zadní a přední mléko neexistuje, mateřské mléko se tvoří z krve na základě aktuálních potřeb miminka, v prsu opravdu není žádny zásobník na přední a zadní mléko. Střídání prsou se doporučuje spíše kvůli námaze pro bradavky a nerovnoměrnému nalévání prsou, to už záleží, co komu vyhovuje.
A souhlasím s názorem,že vážení je cesta ke konci kojení skrz nervy z toho. Je potřeba si uvědomit, jaká je statistická chyba měření, jestli je váha cejchovana, kdy byla kalibrovaná, atd... Všechno velikost chyby může zvýšit a zvážit přírůstek třeba jen 20 gramů je úkol spíše pro analytické váhy.

val333
4. únor 2019

@bombat no mám.ro vždycky tak minutu... Ale ta pravidelnost mi trošku skáče... Tak já nevim. 😀 Ještě počkám...bestak už si to vsugeruju, abych jela 😀

smigli
autor
4. únor 2019

@cuccinka Ja mam nohy postylky podlozene dvema knizkama. To staci. Je to prevence ublinkavani.

bombat
4. únor 2019

@val333 Nevím, jestli jsem to napsala dost jasně - ta pravidelnost není až tak důležitá, hlavně to musí mít tu sílu. Oni v porodnici chtějí pravidelné
kontrakce, takže bych ještě nikam nejezdila, ať se nemusíš případně vracet (to by bylo taky naprd pro psychiku). Zkus tu tisíckrát zmiňovanou sprchu nebo vanu, nemusíš si bát ani lehnout - jestli je to porod, tak to tím nezastavíš. Moc bych Ti přála, aby to už bylo ono, úplně s Tebou cítím to vzrušení, jestli to už přišlo...

jessulka
4. únor 2019

@evelinkaw Mne ji Dr. vyloženě vnutila a at vse zapisuji, at vidime, kolik pribira. V porodnici jsme take chodily vazit. Kazde tři hodiny jsem vyjela s malou na výlet z druhého patra do čtvrtého. Tak si asi dovedes predstavit, jake to byly nervy treba v noci, kdy jsem ja polospici prevazela v postylce Terezku vytahem do jineho patra a oddělení.
Ja mam prsa nalitá, dnes mne uz boli (to asi ty polevky) tak asi zitra odsaju, at si taky ulevim. A jinak dekujibza vysvětlení, ja prave nekde cetla o tom zadním mleku, ze je vydatné.

mrs_v
4. únor 2019

@jessulka ale to ti stačí vážit i 1x za den, jestli přibírá.

jessulka
4. únor 2019

@mrs_v To je super nápad, asi to tak budu dělat. Díky 👍😊

jessulka
4. únor 2019
jessulka
4. únor 2019
jessulka
4. únor 2019
jessulka
4. únor 2019
jessulka
4. únor 2019
raliska
5. únor 2019

@jessulka krasne fotky 😍😍

merope
5. únor 2019

@mrs_v Pokud to je takto, pak je ke zvážení Motol - vím, že se tam snaží rodit i KP a přemlouvat holky, ať to zkusí. Co se týče VBAC, tak tam je minimálně jedna starší doktorka/sestra, která to opravdu taky umí. U ostatních to může být složitější v tom, že ono je potřeba nejenom podpořit, ale zřejmě i umět, aby to opravdu vyšlo, tak trošku závisí, kdo má směnu.

silwiin
5. únor 2019

@jessulka co mi tu rikali tak mam jen vynechat jahody a citrusy, jinak zadnejine omezeni nemam, ale asi bych se vyhnula soji a nadymavy zelenine... jinak tu neni zadna spesl dieta pro kojici.pry je i lepsi jist vsechno a pak teprve kdyby melo mimco nejaky potize, tak resit co mu nesedi...

Ta moje kocicka mela rano uz jen 2300, ted v 5:0 pred jidlem uz ma 2470g, to mam radost! Treba nas uz pusti domu. Vypije na jednou 40ml, sestry ji rikaji maly morcatko, pritom pije jak houba🙂

@jessulka my vlastne mame novy poddruh, rikam tomu "Lenoška Vztekavá, nekdy tez znama pod nazvem Vztekla" 😂❤️

beruska125
5. únor 2019

@jessulka moc vám to sluší😍

dominika963852
5. únor 2019

@jessulka
Tak hlavně,že pomáhá holomek 😉 .
Moc krásné fotky, Terezka je krásná, a jde vidět, že Verunka je z ní nadšená. 😍

dominika963852
5. únor 2019

@val333 Už už ? 😃 Moc bych ti to přála !!
Dokud neodrodíš ty, tak nikdo 😀

michaelarei
5. únor 2019

@jessulka Moc vám to sluší ...a malá je užasná❤
Hlavně se nestresuj to není nic dramatického váha Terezky ,moje malá se narodila nějak kolem 2900 g a domů šla 2600g a taky porád spala trochu se napila a spala... to bude lepší bude víc vzhúru...a začne pribývat neboj až moc 😃a to vážni se vyprdni opravdu stačí jednou ...

seveneye
5. únor 2019

@dominika963852 jjj val333 budeme muset dat proste porodni ultimatum😋

jessulka
5. únor 2019

Dobré ranko, holky moje, jste hodné. Děkuji vam za podporu. Pořád doufam, ze se to zlomí a začne přibývat. Ze prijdeme obe na to, ze doba kojeni je chvilka jen pro nás dvě.
Verunka je úžasná. Nosi plinky do kose (mimochodem ten kos na pleny s temi igelitovymi pytliky, jak jsem tu kdysi doporucovala je naprosto úžasnej.) Hlídá Terezku, když si potrebuju něco podat, vcera ji ochranovala u pani doktorky, kdyz plakala. Ted ji bude cekat první víkend u táty, tak jsem zvedava, jak zvládne odloučení.

plamenak11
5. únor 2019

@val333 dneska se mi o tobe zdalo, ze si porodila 😁

Strana