Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@bombat můj jel taky na chvíli domu ale já jsem to chtěla-spis by me znervoznovalo ze nemá či dělat😉 ale zase u prvorodicky to je něco jiného no🙂
@michaelarei viď? 🙂 Já za celý život nesnedla tolik pečiva jako ted za těhotenství 🙂 I se těším na polévky, které teď teda vubec nedávám.
@ajdamajda já nakonec po velkém úsilí těch 100 ml odsala. Bala bych se malou nechat bez rezervy, kdyby se třeba vzbudila dřív nebo se já někde zasekla. Ale oni je dost dobře možné, že by si tu láhev stejně nevzala. Ale to nechci zkoušet, dokud to není nezbytně nutné...
@kleninka stihla jsem to, uz jsem doma a malá pořád ještě vzorně spinká. Takže mléko už je v mrazáku a zkoušení lahvičky se odkládá 🙂
Jinak holky kdo jste u VZP a uplatňovaly jste si loni ten příspěvek 1000 Kč třeba na screening nebo něco, tak ho od letoska zvedly na 1500,- a ta petistovka, kterou přidali se dá normálně ještě docerpat. Po porodu teda už jen na kojící pomůcky. Ale byla jsem přihlásit malou a paní mě na to upozorňovala, ať si o to ještě zažádám 🙂
Co se týče toho Vigantolu, tak mě se vlastně docela ulevilo, že není. Četla jsem na něj tolik špatných recenzí o tom bolení bříška, že bych váhala, jestli ho vůbec pokoušet nebo dat nějakou tu náhradu. Dobré recenze jsem četla na ten od Terezie. Tak takhle se to vyřešilo samo 🙂 ale mě o něm teda Dr zatím ještě neříkala. Možná v pondělí na té 14denni prohlídce...
@plamenak11 19 .2. Je moje datum 😋😀 to mi neber 😀 19.2.2019 A já jsem 19.6.1990 tak bych ho ráda měla ten den 😂 jinak u @basice mám domluveny 22.2. 🤣 hold uvidíme jaký datum naše miminka si vyberou 😊☺
@cuccinka 😁 klidne prenechavam a ja si zabiram ty drivejsi 😁
jinak vigantol nam problem nedelal dcera vubec nemela boleni bricha
a co se tyce porodu ja prvni rodila v podoli a ted budu snad zas a manzel mohl byt se mnou celou dobu na porodnim boxu jeste nez doslo na samotny tlaceni a byli jsme tam sami jen v pripade potreby jsme zazvonili na PA a doktori prisli snad az na uplny konec ani zadny utisovaly jsem nemela a preventivne taky nenastrihavala, nevim zda to bylo tim ze jsem prijela uz na 5 otevrena a slo to fakt rychle ale doufam ze ted za mnou muz stihne prijet jeste nez se mala narodi musi totiz dceru odvezt na hlidani a pak se za mnou vrati tak snad to stihne a ne az bude mala na svete 😁 prvni porod trval totiz 4 hodiny a prislo mi ze v podoli to maji prave pekne udelany ze nikdo neobtezuje nedava utisovaky a nenastrihava zbytecne a manzela nikdo nevyhanel🙂
@bombat je fakt, že já manžela nejvíc ocenila právě těch prvních pár hodin neúčinných kontrakci. Jen že tam se mnou byl a držel mě za ruku, měla jsem se o koho opřít. Pak jsem byla teda ráda, že u klystýru být nesměl. A při samotném tlačení už jsem ho ani moc nevnímala. Až zas pak když bylo po všem...
holky jaky cipky byste doporucily jeste v tehotenstvi abych zalecila pripadny zanet? muzou se ty boraxovy globule?
Holky a nevíte jak to je , když jako manzela/ pritele pošlou domu , že to může trvat ještě několik hodin ,může to odmítnout? Já bych docela ráda aby byl přítel se mnou celou dobu ...
@cuccinka já myslím, že to odmítnout může...a jinak bych si to pro jistotu napsala do porodního plánu, jestli se chystáš nějaký mít 🙂
@plamenak11 jj, ty boraxový globule se můžou celé těhotenství...
@jenssy moc dik 🙂
díky za rezervaci datumu 😄 22.2.je můj 😀
holky, omlouvám se, že vám lezu do diskuse. Mám termín v březnu, i když už děti mám, je to delší dobu od porodu. A jelikož teď máte čerstvá miminka, ráda bych vaši radu... co nakoupit a kolik oblečení mít velikost 56 až 62, kolik bodyček a overálků. Velikost 50 kupovat nebudu, tak malé děti jsem nikdy neměla. Jsem úplně zoufalá, jestli toho mám dostatek, kolik čepiček atd.... termín mám koncem března, děkuji moc za ochotu se podělit se zkušeností!!!!
Ahoj holky, tak zitra mne ceka prvni kontrola od sekce v Praze u meho dr. Se na nej hrozně tesim. Chtěla bych vas pozadat o nějaké typy na darek (pozornost) pro meho dr. a jeho kolegyni z Prahy, za to, ze kvůli mne prijeli tu sekci udělat i mimo jejich smluvní den, kdy jezdi na Melnik a to je jen ve čtvrtek. Pan doktor ale nepije, takze zadnou flasku alkoholu mu kupovat nema cenu.
@vendelinka08 Ahoj, ja mam od kazde velikosti po 10ks od vseho.
@dominika963852 stále 2v1?? U nás dnes nic 😣 brácha se nechce dělit o stejné datum 😁
@jessulka dekuji...budu se muset podivat kolik ceho mam...je fakt ze kdyz si mimco ublinkne tak ho prevlecu...tak at toho mam dost.
Holky,už asi týden každý den několikrát za den mám hrozný křeče břicha. Ty křeče jsou jak kdyby z hladu - nebo já fakt nevím 😭(z hladu to být nemůže, jim teď dost) jsou přes celý bricho , takze žádnej podbrisek a nic.. nevíte co by to mohlo být?je to fakt hrozně neprijemny ,když je to několikrát za den 🙁
@jjituli U nás taky nic 😀 😴😴 . Nevím,nač pořád čeká 😂

Ale to vyhazování chlapů na první dobu porodní fakt nechápu. V první době porodní jsou dost potřeba, kromě toho mnohem lépe chápou, co se děje, když jsou se ženou po celou dobu porodu a nepřijdou až na to tlačení. Takhle se z těch, kteří mají ženě pomáhat, stanou pouhý diváci. Za další nevěřím, že by doma spali. Ten můj je tedy velký spáč, ale myslím, že by oka nezamhouřil. Porodnice si to takhle usnadňují, ale opravdu si myslím, že to je špatně.