Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
je tu ještě někdo, s termínem 4.2. , kdo stále vyčkává a odolává vyvolávání? :(
mám krásné těhotenství, bezbolestné kontrakce..nechci si to "pokazit" hamiltonem nebo vyvolávačkou jakou u prvního těhotenství..ale už mi pomalu dochází síly :(
@skretik taky mě to začalo cca před 5 dny svedit, ale pak to ustalo. Myju se modrým antibakteriálním Chilly mýdlem a asi to pomohlo. Jinak já už používám normální vložky akorát sem si vzala ty Night protože jsou delší. Na intimku si ještě netroufnu.
@bednaluca Já termín měla včera, zatím bez jakýchkoliv zásahů. První porod byl bohužel vyvolávaný a do dnes z něj mám trauma.
Volila bh Hamiltona, přijde mi to daleko menší zásah do těla než umělé hormony... Navíc,pokud je vše připraveno, pomůže, pokud ne, může člověk absolvovat i tři a neudělá nic. Držím pěsti!
@skretik já jsem 19 dní po porodu, nosím pořád poporodní vložky i síťované kalhotky. Ale zítra jedu do práce podepsat daně, tak si prvně vezmu normální bavlněné kalhotky. U poporodních vložek ještě nějakou dobu zůstanu, na intimní si netroufnou a klasické vložky mi vždy způsobovaly záněty... Už že mě neteče krev, ale dost takového jakoby hlenu... Svědění jsem neměla a nemám.
Jinak holky dneska jsem se výborně pobavila 😀 to je super, jaké pozdvižení člověk vyvyola, když přijde do vesnického krámu nakoupit a má dítě pod bundu v šátku. "Aby se tam chudatko neudusilo" 😀
@evelinkaw u nás opravdu nikoho nepustili, muž mi jen přinesl věci a ty jsme si předali mezi dveřmi. Byl to očistec ale už je to za mnou🙂
@skretik už používám normální vložky a normální kalhotky ale potřebovala bych nějaké stahovací😂
@val333 tak at uz jste hezky v klidu doma a dari se vam,my jsme teprve na samem zacatku,pripadam si jako neschopna,trenujeme prisati a zakladni veci,ale hold zatim je to boj,tak chodim statecne pro rady za sestrickami.unava a nedospani dela taky svoje,ale snad si to brzy lip sedne...
@jjituli už to řešíme i ve skupině na FB..Také budu rodit ve Zlíně, ale manžela u porodu chci, stejně tak jako na pokoji... Je to zákonný zástupce dítěte, moje osoba blízká... Popravdě, větší obavy ve mě vzbuzuje personál nemocnice, kterého se na pokoji za den protočí x... Nedej bože když jezdí MHD nebo mají doma školkove či školní dite, to je potom bacilonosič jedna báseň.
Ostatní návštěvy si ráda nechám na doma, ale manžela prostě ne.
Holky tak mi sestricka prave rikala ze mame vice suchou a citlivou kuzi,navic asi umocneno tim pobytem na sousi...budu muset vice promazavat.domu jsem koupila olejiky od hadka,ty ale asi lepe hlavne na vlhkou kuzi po koupeli,nejaky dalsi typ na "cisty"a setrny kremik nebo emulzi na mazani i behem dne?
@bednaluca ahoj, ja mela termin 6.2. a uz od 1.2. do me siji, ze by vyvolavali k terminu nebo par dni po..ted musim na kazde kontrole podepisovat negativni reverz, a uz z toho zacinam bejt na prasky. Pritom prutoky, ozvy, placenta ok, ..jen je mimi trochu mensi, merili +- 2,7 kg. Taky porad doufam, ze se to rozbehne prirozene ☹
@seveneye Já jsem byla spokojená s kokosovým olejem (syn byl taky suchý) a navíc jak krásně voní 🙂 .
@misak48 https://www.modrykonik.cz/magazin/article/vsech...
Tady pisou snad o te tvoji doktorce 🙂
@tynazezu já stále 2v1. Nic se neděje a začínám se bát, že nakonec ještě budu přenášet 😣. Do termínu mám 10 dní, takže ještě je čas, ale už jsem z toho těhotenství trochu unavená 😒.
Ach jo, toho jsem se obávala, že nastane zákaz návštěv, tak snad to nebude na dlouho. Ale doufám, že manžela k porodu pustí.
@seveneye bylo mi doporučeno toto jako 100% přírodní a nezávadné, zatím mazu i na sebe a je opravdu super
@ajdamajda moc gratuluji 😍, myslela jsem na tebe jak jste na tom a nakonec ani neni tak malinka jak to rikali 🙂
@ajdamajda No paráda . Takový drobeček 🙂 . Moc gratuluji 🌹
@ajdamajda krásná! A vypadáte obě spokojeně!🙂🥰
@ajdamajda moc gratulujeme 🙂)
S těma návštěvama fakt na prd- měla jsem předplacené reserve nadstandardu hlavně proto, abychom tam mohli být spolu. Ve výsledku mohl být u porodu, pak chvíli na pokoji, nadstandard byl plný a nesměl by tam stejně . Takže bych byla akorát sama , kdybych se na ten jednoluzak probojovala. Každý den mi něco přinesl, mohli jsme se potkat na chodbě- jednou s malým, jednou bez něj, jednou ho sestra odbojářka pustila na půl h na pokoj. No bylo to to nejhorší, co mě v .porodnici potkali, tak často jsem potřebovala něco podat apod., podvozek bolel, strašně mi tam chyběl. Ořvala jsem to fest.

@val333 tak se doma krasne zabydlete!!!
Holky co jste po vaginalnim porodu, svedi vas to tam dole? Me uz ocistky celkem dobry, 12 den po porodu,ale dost me to tam svedi 🙈,v lekarne mi dali Idelyn,tak uvidim. A pouzivate uz intimnky nebo porad poporodni vlozky?