icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jjituli
Autor odpověď smazal
jednaholkaa
15. únor 2019

@evelinkaw Gratulujuu, to je kusanec 🙂
Holky, ja byla na kontrole v porodnici. Poprvy na monitoru (39 plus 5), lehla jsem si tam a zacal me bolet podbrisek. Tak si rikam, ze asi psychosomaticky. A prej, ze ne, za ta deloha uz neco dela.. Pak dalsi zajimave zpravy, minuly tyden odhad vahy holcicky 3,2kg a dneska 3,8 kg!! Doktorka mi to ani nechtela rict.. merila ji nekolikrat ale proste to tak vychazi. Navic ja, teda vazena na jiny vaze, jsem pribrala 3 kg od minuleho tydne? Mnooo... A pak me vysetrila a jsem pry na prst otevrena - minuly tyden zavrena. Nabidla mi Hamiltona, toho jsem odmitla.. Takze nevim nevim, ale kdo vi jestli teda uz neporodim tenhle vikend.

pitrisek87
15. únor 2019

Holky, která mate za sebou třetí a vice porodu, nebo věk vice jak 35 let o radu. V porodnici přišly s tím ze mam dostat preventivně fraxiparin. Prý jako prevence, akorát mi měli dát injekci včera a dnes. Jenže nedali a zítra nas mají pustit. Stejne jsem ji teda odmítla ale prý se mam hodně hýbat, hodně pít a při bolestech lýtek mazat k doktorovi... Mate s tim někdo po prirozenem porodu zkušenost? Nevim zda to nějak řešit, nikdy jsem o tom neslyšela...

skretik
15. únor 2019

@pitrisek87 me je 37 , druhy porod a nic mi nepichali a ani nechteli, taky jsem to neslysela od nikoho

spid
15. únor 2019

@jednaholkaa ja mela ve stredu odhad 3,6 kg..a pokud neporodim, tak pristi stredu Hamilton....pry bude jinak pres 4 kg...uaa 😊

garfa4
15. únor 2019

@evelinkaw obrovská gratulace a preji hlavně zdravicko 🙂

garfa4
15. únor 2019

@pitrisek87 ano já. Je mi 36 a pichali mi ho. 3 dávky, každý den jednu. Byla jsem na to upozorněna už před porodem, ze mi ho budou dávat kvůli věku.

jednaholkaa
15. únor 2019

@spid A kolikaty tyden jsi? Jako pry se to muze lisit..ten odhad, vetsinou me prijde, ze jsou blbe 🙂 Jenze co kdyz to ale bude vic? 🙂) Jo a dalsi vec, tohle tady nikdo nezminoval, ze by mel, ale ja mam nak pocit, ze se me nechce rodit :( Hrozny.. vsichni tvrdi, jak uz ke konci chces a tak.. a na me ted spis padla tedy lehci depka, ze se me nak nechce. Asi jsem naka divna..

bombat
15. únor 2019

@pitrisek87 Je mi 36, rodila jsem páté a o porodnictví dost vim, ale o píchání fraxiparinu slyším poprvé. Myslím, že bych to nezapomněla, lék je mi znám i jeho užití.

bombat
15. únor 2019

@ajdamajda Mě je oblečení, které jsem nosila před otěhotněním volné, kalhoty mi padají. Mám oproti otěhotnění právě o deset kilo méně 😀. Naštěstí mi ve skříni leží spoustu kousků, se kterými jsem se, když jsem přibrala, nedovedla rozloučit, tak se určitě něco najde, jen budu muset zkoušet 😯.

bombat
15. únor 2019

@evelinkaw Velká gratulace, konečně zas nějaké nečekané, spontánně narozené miminko. Robert s váhou trufnul (a o hodně) našeho Štěpánka, musí být opravdu veliký. Nezapomeň napsat, jaký byl porod.

misak48
15. únor 2019

@pitrisek87 mě je 24, rodila jsem první a dvě injekce fraxiparinu jsem po porodu dostala taky...

@jednaholkaa odhady ke konci bývají fakt naprd. Mě dělali váhové odhady už strašné brzy a každou chvili a celou dobu to podle křivky odpovídalo tomu, že mimčo bude mít v termínu cca 3,4 kg. Pak najednou poslední odhad ve 37+6 a vyšlo ji, že má v tu chvíli 3740 g. Taky to přeměřovala několikrát. Prý dlouhá noha a tak. Nakonec se malá narodila o 10 dní později s váhou 3380 g. Takže to poslední měření byl fakt úlet...

jednaholkaa
15. únor 2019

@misak48 Snad mas pravdu 🙂 A i co se tyka me meli rozbitou vahu 🙂)

pitrisek87
15. únor 2019

@skretik
@garfa4
@bombat
@misak48
Holky diky za odpověď. Tak ted jsem z toho zmatena. Někomu ji dají, někomu ne... Asi zase podle porodnice, jak si to zavede. Už mě to štve, ty jejich tabulky a předpisy a nevím co. Hlavně mě na to nikdo neupozornil na vizite a vecer přišly s injekci. Koukala jsem na ne a nevěděla proč bych ji mela jako dostat. Tak jsem ji odmítla, když mi ji stejne včera zapomněli dát. Jenže pak jsem znejistila, jestli jsem neudělala chybu...

zuzekk
16. únor 2019

@pitrisek87 a řekli ti nějaký důvod? Je mi 37, první porod teda, ale injekce zadna, ani zmínka.
Vím, že moje máma fraxiparin brala v mem cca měsíci na zánět prsu, souvislost moc nevidím...

pitrisek87
16. únor 2019

@zuzekk no doktorka říkala, ze se proste po třetím porodu dává jako prevence hemolytických onemocnění nebo co... Ja se na to ještě před propuštěním zeptám na vizitě... Podle mě jedou zase podle nějakých tabulek nebo předpisů a nema to žádný důvod.

janety32
16. únor 2019

@jednaholkaa já mám stejný pocit, že ani rodit nepotřebuju :D podle PA a nálezu jsem měla porodit už před týdnem, ale pořád se držíme vcelku a já se cítím pořád dobře... Dokonce mám po Hamiltonovi (ve středu), ve čtvrtek minul termín a s malým pánem to pořád nehlo 🙂

ajdamajda
16. únor 2019

@pitrisek87 o tom jsem už četla na porodu v domácím prostředí tuším - cela diskuze a sama tam psala gynekolozka která je velmi zadaná , ze preventivně se pichat jen kvůli věku nemá . Zkusím najít proč protože to bylo zajímavé . Někdo se také ptal

beruska125
16. únor 2019

@evelinkaw gratuluji🥰🙂

ajdamajda
16. únor 2019

Tak se k tomu vyjadřuje Barbora Muller - gynekolozka a také zdravotnice - ze podání je opravdu preventivně více rizikove .

Můžeš zkusit případně napsat osobně o vysvětlení proč - rizika - já je nenašla v příspěvku
https://byt-spolu.cz/zacneme-duverovat-zenskemu...

ajdamajda
16. únor 2019

@bombat ty jsi ale moc nepribrala viď ?
Já asi více jak 12 kg . Denne teď ale pozoruji (3,5dne skoro po porodu) jak splaskavam ... tak uvidím co mi zůstane . Hlavně kojim všechny 3 děti takže vyrabim mléka jak pro závod ... a jim pravidelne ale snažím se vyvážene a méně .
Rovnou jsem najela na rostlinné výrobky zpátky a pomalu zacinam posilovat šikmé břišní svaly a zadek , drzet zada . Díky velikým prsum se hrbim.

arielka222
16. únor 2019

@ajdamajda ja se vejdu do svých šatů velikosti S. Ale kalhoty ne zapnu a neoblecu ještě žádné a to budu 3 týdny od porodu. Minule sem oblékla až po 6ti neděli své oblečení.

zuzekk
16. únor 2019

@pitrisek87 tak to ještě uvedu spolubydlící z porodnice - 4. porod a taky nic

merope
16. únor 2019

@pitrisek87 A já asi poděkuji za tip - doktor na cévním mi kdysi říkal, že jako v těhu by mi dal nějaký warfarin či co (varixy), ale já za ním už víckrát nedorazila (protože návštěvy u něj trvaly průměrně 5 minut, nebylo možné se na nic zeptat) a teď začínám otíkat (fest) a přemítám, zda to nemůže být i žilním oběhem a aby z toho nebyl problém. Takže já se spíše v porodnici i budu ptát 🙂.

arielka222
16. únor 2019

Holky všem novopečeným maminkám moc gratuluji ❤❤
Nestíhám všechno dočíst, straší syn onemocněl a v noci nespí kvůli rýmě a teplotě a do toho ještě mimi. Takže moc času teď nemám. Ale je to jak naschval, celou zimu nebyl nemocný a teď kdyz je tu miminko musí něco chytit :(

val333
16. únor 2019

Holky , když máme doma 22 stupňů, stačí, když má malý body s dlouhým rukávem a tepláky?

pitrisek87
16. únor 2019

@ajdamajda to budeš hodná. U me to asi není věkem je mi 31 ale prý kvůli tomu, ze to byl třetí porod...

pitrisek87
16. únor 2019

@zuzekk no takže asi jak kde. Jako se vším, nekde se to dela tak, nekde jinak. Kaslu na to, odmítla jsem a pokud bude u malého zloutenka v poho tak nás pustí. U me, je prý vše v pořádku...

ajdamajda
16. únor 2019

@pitrisek87 tak kdyby se to bralo na porody, taky třetí - kouknu se do zprávy co tam mám napsané - já dostala kapacku po porodu kvůli krvácení ale nečetla jsem ještě složení .
Tak nedostala

garfa4
16. únor 2019

@val333 to jsem ráda, že se ptáš. Taky nevím, jak malou oblékat. Teď má body s krátkým rukávem, tepláky, slabý svetřík a je ve spacim pytli. A nevím, zda to není moc. Ale ruce mívá studené a občas i zmodraji

Strana