Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@basice ja mam 4 a 8 dni a tadeji nemyslim na to ze by byla az treba posledni unor, nejak porad doufam ze do toho utery by mohla ale tezko rict cekat pripadne na hamiltona do 25. se mi nechce ☹️
@jessulka hlavně dudlík ti muže pokazit kojení . Jestli ti pak hodlá kupovat sunary za stovky korun krabice tak ať ...
Každopádně někdy jsou ti muži fakt natvrdli. A jako brát miminko samotné ... to nechápu já zase . Proč tahat miminko po návštěvách atd . A bez mámy .
Mě jsou všechny návštěvy u zadní části těla . Rodina jako rodiče a segra OK. Ale ostatní ... ne .
Jinak bych si sama nedovedla predstavit šat miminko někomu a nechat ho samotné - kor když neví co s nim.
A móda nedávat dudlík? Pac je asi móda kojit ne asi :/ ...
haha... proste móda je vůbec nepotlacovat svůj mateřský instinkt a chovat miminko a dat mu lásku a náruč, užívat si vůně a to jak je malinke.
Ne, někteří by nejraději jako za komancu odložili dítě aby bylo cely den v postýlce s dudlikem a maximálně mu vrazit jednou za 3 hodiny flašku se sunarem , večer se věnovat manzovi, hlavně abys byla hospodynka ... a vitala návštěvy kterým uvařis kaficko, podívají se na spici dítě , krafaji dvě hodiny a poučuji te jak mas vychovávat
@jednaholkaa Terezka to měla v porodnici. Asi třikrát jsem to zaznamenala v plínce. To nic není, neměj strach. Jinak já od 28.1. krvácím stále. Někdy míň, někdy zase trochu víc. Ale už nepoužívám od včera ty poporodní vložky Batist Flower, ale mamka mi koupila Always s křidélky. U první sekce si pamatuji, že jsem krvácela celé šestinedělí. U císařských řezů se myslím krvácí déle.
@pitrisek87 ahoj já beru Fraxiparinne dlouhodobě (vždy cele těhotenství) proto moc nevidím smysl v nějakých nízkých jednorázových dávkách i moje hematoložka říkala, že to chvilku trvá než to začne redit.
@jednaholkaa jo, uplne te chapu...ja jsem byla hodne zvykla i z prace, ze vse jde podle me, vse ma reseni, vse jde naplanovat, vse zaridim a zvladnu....to je pro me na celem materstvi nejzasadnejsi zmena , ze s ditetem to tak neni, a porad se ucim...prave i to, jak si udelat cas na sebe, vzit si zpet kousek toho pohodlicka...
@misak48 tak nadváhu mam ale krevní ztrátu nevim. Každopádně o tom nikdo nic nerikal. Tak diky za info, on to pak už nikdo neřešil na vizitě, takže na to kašlu...
@ajdamajda Uplně mi mluvíš z dušea vidím to uplně stejně jako ty. Mne tím taky neskutečně sere. Jako já chápu, že se doma nudí, ale já se teda na rozdíl od něj nezastavím a dnes jsem pyžamo ze sebe vysvlékla až v půl jedenáctý, protože jsem furt byla s Terezkou. A on se v klidu nasnídá, přečte si v mobilu drbárnu, zkoukne tv a pak se nudí.
Já jsem se ho ptala, co jako očekává od tí návštěvy u jeho rodičů beze mne. Kam by jako Terezku položil, jestli si jako myslí, že si tam s ná budou hrát tak je pěkně na omylu. On se dokonce divil, že nebude vzhůru. Tak jsem mu řekla, že většinu dne doma prospí, tak co by asi dělala někde na návštěvě. On ani nepochopil, co je to šestinedělí. Tak jsem mu tu dávala přednášku a víš co on mi odpověděl? Že netušil, že to všechno beru tak hrozně vážně. To už jsem mu ale fakt řekla z plných plic, ať jde s takovýma kecama už vážně do prdele. Tak na mne čumel jak debil. Když jsem mu řekla, že snad jeho rodiče vědí,kde bydlíme, tak proč by jsme tahali miminko my za nima? Ještě k tomu kde není žádná postýlka. Jenže pak začalo být zle i Terezce a tak jsem mu řekla, že žádné návštěvy k nám nesmí a basta. Že se tu fakt už nerozkrájím. On že chrchlá 14 dní jak starej tuberák, ať si dojde k doktorce, protože tohle už fakt není normální, aby 14 dní kašlal. Užívá Tnatum verde, ale je mu to asi na nic.
JJ, s tím dudlíkem to máš pravdu. A já jsem mu to s tím kojením říkala. Taky je hotovej z toho, že jak začal vařit, tak já kvůli Terezce nechci solené a kořeněné jídlo. Takže to pro mne musí vařit zvlášť v jiném hrnci. A to mu nejde do hlavy proč jako. Tak zase přednáška o tom, že se to dostane do mlíka a Terezce to bude vadit. A on mi odpověděl, co dřív dělali lidi v pravěku. No některé jeho komentáře fakt beru jedním uchem tam a druhým ven. Jenže on mne tím vždycky tak vytočí, že kolikrát až po něm vyjedu, protože se mne to dotkne. Třeba se mne ptal, proč malou budím po třech hodinách a nenechám jí spát celou noc. Že prý i já bych se vyspala. Jako mne by zajímalo, jaký on byl otec, když se narodila Ella. Mne přijde, že tohle zažívá snad uplně poprvé, Vždyť ty jeho otázky jsou někdy tak stupidní. Jo a nebo se ještě ptal, kdy budeme kupovat Sunar. Tak jsem mu řekla, že za hodně dlouho. Fakt, on by jí nejradši narval flašku do pusy a pak dudlík, položil do postýlky a všem ukazoval vzorné neplačící spokojené dítě.
@skretik mě říkali v porodnici ze můžeme ven hned pokud není -5 a první cca na 15 minut a prodlužovat. A venku je fakt hezky teplo tak je škoda byt doma. I když dnes jsme byli jen na půl hodiny, syn má teplotu tak ať není dlouho venku.
@jessulka s nemocným mimi bych taky nesla. Ještě vydrž, za chvíli se mimco uzdraví a budete drandit o stošest 🙂
@arielka222 Ja si počkám 😉 On pak začne snad chodit do práce nebo zase na brigády, tak si to kocarkovani uziju.
@jessulka jenom poznámka. Ten Sterimar je od 3m. Omlouvám se spletla jsem se.
U miminek řešit i zvýšenou teplotu, záněty můžou rychle přejít v sepsi a teplota může být první symptom.
My včera nikde nebyli, vypadalo to, že bude líp a pak včera odpoledne to začalo :( najednou docela hnusnej kašel a rýma. Takže bych byla klidnější kdybychom k tomu dr šli. Starší začalo bolet ucho, takže se bojím že to “pravy” teprve začne.
@pitrisek87 kolik má hodin? Indikace fototerapie by se měla řídit Hudrovým grafem. Budí se na kojení a pije?
Moje pomocnice 😉 Uz i sama prebaluje 😍
@jessulka u nas je to naopak v tomhle :D , porad posloucham, ze mame prece sestinedeli, tak at to laskave dodrzuju a netaham k nam navstevy :D . Oni se vzdycky na neco upnou a nic jineho je nezajima :D. Jinak co se tyce dudiku , obe deti maji od porodnice a kojeni nam to nikdy nezkazilo,ani ted to nevypada. Syna jsem kojila skoro do 3let. Davca dudlik zatim vezme tak na par minut pak ho plive, tak mu to moc necpu, ale duliku se nebojim, neznam nikoho komu by to kojeni zkazilo. Je to podle me kazdeho vec.
@ajdamajda
@jessulka
@jednaholkaa
@skretik holky diky moc za uklidnění.
Pro všechny:
Ještě že vás mám a pomůžete, poradíte. Opravdu moc děkuji. Je to vždy úleva, ze se s vámi můžu poradit. Jste zlaté 🙂
@skretik S Verunkou jsem ale takový problém měla. Ona pak u kojení nevydržela tak dlouho a tak jakoby divně sála. A na dudlíku se stala pak i závislá, musela ho mít pořád v puse. Kolem pusinky se jí dělal takový lišej, kožní mi řekla, ať jí dudlík vezmu, než se jí to zahojí. A to byl největší boj. Já ho Terezce nechci dávat, má teď mne a moje prsa a mne dělá dobře, když mne tak vyžaduje a chce, než třeba dudlík. Takže já ho dám, až začne ocucávat prstíky.
Potřebuju nutně k holiči, jenže to teď prostě nedám. Jak to řešíte vy, co máte třeba gelové nehty a musíte na doplnění, nebo chodíte pravidelně k holiči. Já už mám odrosty jako blázen. Jenže se bojím vzdálit se od Terezky na tak dlouho. Když si vzpomenu na poslední návštěvu holičky v porosinci, kde jsem zkejsla přes tři hodiny, tak to teď jaksi nedám ani omylem. Leda si pozvat nějakou jinou kadeřnici k nám domu, jestli by mne neobarvila doma. Nějaké jiné rady?
@jessulka tyjo mě povídej já ty vlasy mám děsný. Hned po sestinedeli se objednávám na vlasy, řasy a obočí 😂 řešit to budu tak ze mam v mrazáku odstrikane mléko a manžel ho nakrmi, pokud nebudu do 3 hodin zpět doma.
@plamenak11 já mám tedy jen jeden termín porodu a to 22.2. To mám ještě kontrolu u svého doktora a pokud do kontroly neporodim, tak mě 25.2. pošle k hospitalizace do porodnice. Ale na vyvolání se mě fakt nechce, to budu raději o těch pár dní klidně i přenášet.
@arielka222 Ajo, to mne nenapadlo. Já mám vlastně tu novorozeneckou lahev od Medely, tak to by snad nemusel být pro Terezku takový problém. Jenže ona mu tady bude řvát a on bude nervní. Tak to jí snad radši dám mamce, ta to s ní zvládne líp.

@garfa4 s krvacenim holcicky Ti neporadim, ale co se tyce nas, tak ja jsem 14dni po porodu a jeste ted sem tam krvacim, uz to vypada,ze komec a najednou zas neco vytece