icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

vilmic
30. črc 2018

Holky, je tu ještě některá, co si zavádí Utrogestan? Potřebovala bych se na něco zeptat.

renulkka
30. črc 2018

@vilmic Ještě pořád zavádím ;) Ale jsem teprve 11+3 (mimčo je menší o nějaký den) 🙂 Tak pokud to nevadí, klidně se ptej 🙂

vilmic
30. črc 2018

@renulkka Zavádíš si i ráno? Já mám poslední dny (možná je to i tim šíleným vedrem) pocit neustálýho mokra. V sobotu už jsem jela i na pohotovost, jestli to neni plodovka. Je mi jasný, že ty globule se rozpouští, ale já to mám poslední dny takový víc vodový. Tak jestli to máš stejně. Promiň za takový dotaz, já už jsem z toho všeho vyplašená.

renulkka
30. črc 2018

@vilmic V tomhle těhotenství zavádím jen večer, ale i tak mám přes den pořád výtok... :/ Někdy víc vodovej, někdy hustší... Ale když jsem zaváděla i ráno (v předešlým těhu třeba), tak to byl děs, pořád jsem musela mít intimku nebo vložku, když jsem byla doma, tak jsem furt měnila kalhotky... Bylo to šílený, pořád ze mě tekla bílá tekutina (jak se ty globule rozpouští)... Tak si myslím, že to může být tim :/ Pokud se ta plodovka nepotvrdila ;)

vilmic
30. črc 2018

@renulkka Oni mi žádnej test na plodovku nedělali, že to činidlo je rádo falešně pozitivni (moč, zbytek vody od mití atd), tak tím mě nechtěli plašit. Vaky byly ukázkový, řikal, že kdyby to byla plodovka, tak by vak kolaboval a bylo by to vidět. Vzali mi kultivaci a zítra jdu ještě pro jistotu na kontrolu a že kdybych měla pocit, že to je horší, tak udělají nějakej spolehlivej test. Ale ráno jsem si schválně hned nezavdla a přišlo mi, že to je v pohodě. Po dvou hoďkách jsem zavedla a už to jede. Ale jak řikám, může to být i to vedro. Polykat se mi to nechce, pak jsem jak po pěti pivech.

renulkka
30. črc 2018

@vilmic Jojo, taky si myslím, že je to tím 🙂 Já když zaváděla ráno, tak to vždycky teklo jak mlíko... Držím palce, ať to nic není 🙂 Možná jak je teď větší teplo, tak se to i víc rozpouští... ;)

vilmic
30. črc 2018

@renulkka Díky moc, jako je fakt, že mám určitě větší tělesnou teplotu, tak se to může i takhle projevit. Ach joo, tohle strachování a nervování se neni nic pro mě. Už aby byl přelom roku a já mohla být v klidu s tím, že se můžou narodit.

ajdamajda
30. črc 2018

@dominika963852 Ano. Ja 3.tehu a citim tukani. Streva to nejsou. Poznam to bezpecne. I ve chvili kdy jsem byla na UTZ a prcek se hybal,jsem citila tukance. Ale jsem velmi hubena

ajdamajda
30. črc 2018

Tak ja dnes odesla z pece gynekologa do pece duly a na jeji doporuceni pak doufam budu mit i PA. Prukazku uz mam. Jsem 12tt. Tp ani napsany nemam. Proste nekdy v unoru porodim 😀 (Asi na Valentyna ale kdo vi, casu dost a nejak se tim neridim). Registraci do porodnice budu mit jako posledni moznost az po 30tt asi do Rakovnika. Navic jedine tam bez vetsich debat lze ziskat placentu (asi necham zpracovat kapsle na poporodni vypuzeni ocistku) .

V Podoli jsem rodila letem svetem a do Prahy bych ani heverem nesla (ne bez razne PA) ale asi i diky tomu co jsem si tam zazila. Na porod se ted tesim. Koukam na stranky jemneho zrozeni a chystam se na afirmace. To jsem ani v jednom tehotenstvi nedelala ale nejak citim ze ted je to jine.

Mozna i bez UTZ vim pohlavi. Podle mych snu to bude 3.kluk Alex 😀 . Ono si drobatko reklo i o jmeno. Ale treba se spletu (ackoli jsem mela vzdy pravdu)

ajdamajda
30. črc 2018

Jinak je tu nekdo jeste jako ja ohledne toho ze nejde na test cukru? Nebyla jsem predtim a nejdu ani nyni. Zvlast tedy s prckama cekat nekde je za trest. A vstavat ci se nekam dopravit 😀 .

vilmic
30. črc 2018

@ajdamajda Tohle je jediný vyšetření který odmítnu. Ale já teda s prvním byla a málem jsem s sebou sekla, po 10 minutách od vypití jsem se pozvracela a pak jsem měla celý den průjem a bylo mi zle. Takže díky, ale znova to už nepotřebuju.

dominika963852
30. črc 2018

@ajdamajda Já jsem taky právě hubeňour :D A OGTT fakt teď odmítnu.

dominika963852
30. črc 2018

@vilmic Já zavádím 2tabletky večer a někdy to teče víc vodnatě někdy hustější bílá,jak se rozpustí. Příští týden už můžu pomalu vysazovat 🙂

vilmic
30. črc 2018

@dominika963852 Děkuju za reakci. Já do včera brala 2-2-2, teď už 2-0-2 a bojim se, že to tak bude ještě dlouho. Já sama mám o účincích Utrogestanu v mým případě pochybnosti, ale beru to jako nutný zlo.

dominika963852
30. črc 2018

@vilmic Tyjo to je mega dávka,ale v tvém případě to chápu, když tam máš dva caparty 🙂 . Mě právě řekla, že po 12tt můžu začít lehce vysazovat. Mám ho jen kvůli jednomu potratu ještě před synem . Někde jsem četla,že je to jen pro klid maminek, prostě co se má stát to se stane .

vilmic
30. črc 2018

@dominika963852 Já si taky myslim, že to je placebo. I mi to jeden doktor v tom minulým těhotenství řekl. Ale ani já ani dr nechcem nic podcenit, tak jedu tuhle šílenost. Než jsem v 11. tt zakrvácela, tak jsem měla jen 2 večer, pak mi nasadila tohle.

dominika963852
30. črc 2018

@vilmic Já si myslím,že po tom 12tt už je to zbytečný. Tak se jí pak zeptej, do kdy to máš takhle brát. Tak co se týká příbal.letáku tak tam ani nic o těhotenství není no :D

1nelinka
30. črc 2018

@ajdamajda ja nad tim hodne premyslim..minule jsem byla a vysledky jsem mela super jsem hodne hubena a sladky vice mene nejim(jestli to ma teda souvislost) tak asi nepujdu..jako vypit rozkot mi nedelalo problem ale zbyle 2h jsem se tam klepala s pytlime v ruce a bylo mi silene zle a zle mi bylo jeste asi tyden po tom uplne se mi vratily tehu nevolnosti

mldk
30. črc 2018

Holky,mám teď 2 holky v okolí, které byly hodně hubené a zjistili jim těhotenský diabetes. Podotýkám,že jedna je již druhorodička a u prvního byla naprosto ok.

dominika963852
30. črc 2018

@mldk Moje odpověď ,, hubeňoura,, byla na pohyby . 🙂
Jsem sice hubená a sladký je můj život :D ale u syna to byl pro mě horor. Navíc k tomu nemám žádné dispozice v rodině atd. Je jasné, že to může mít kdokoliv kdykoliv bez ohledu zda jí či nejí sladké.

andelka
30. črc 2018

@mldk moje kamarádka to samé. Štíhlá aktivní,a první tehu ok, druhé cukrovka.

ajdamajda
30. črc 2018

Ja mela u druheho po porodu cukr 19 a beztak mi rekli at mi zajde tata koupit do automatu susenky ze pro me nemaji nic. A to stal doprovod k porodu skoro litr a ja mela narok za cely den se najist. Proste masakr. Ale v tehotenstvi jsem nemela problem. Pripadne existuji jine varianty a to treba nabrani krve nalacno a po snezeni neceho sladkeho (treba donut a kakao) vim ze to nektere maminy tak podstupuji. V zahranici se ale test na cukr nedela (ne tento zpusob) protoze prevazuji rizika (sok tela, plodu). Ja malem omdlela jak mi pote bylo a cely den mi bylo zle (u prvniho tehu), tlak, telo celkove, zaludek. Nejim sladke, nemusim ho. Tohle byla silena bomba

mldk
31. črc 2018

Já nikomu to vyšetření nevnucuji.Jen podotýkám, že nikdy neříkej nikdy.Taky mi to nebylo příjemné.A taky myslím, že by se dalo pohlídat jinak.Ale já osobně bych se na to úplně nevykašlala.Ono ta rizika pro plod při nezjištěné a neléčeném diabetu jsou sakra velké.Ale jak říkám,nikomu nic nevnucuji.Jsem respektující člověk.Ať každý dělá dle svého uvážení 😉

leoseeeek
31. črc 2018

@vilmic ja zavadim 2-0-2 ....ted zacinam 11tt

leoseeeek
Autor odpověď smazal
misak48
31. črc 2018

@vilmic Tak dnes registrace úplně v pohodě 🙂 Otevřené to bylo v těch 8 jak mělo a zájem v podstatě žádný 😀 pořád je tam ještě asi 6 volných míst...

vilmic
31. črc 2018

@misak48 Máme kliku na termín porodu. V červenci by to bylo jiný.

frndafrrr
31. črc 2018

Ahoj holky, taky se vám v tom vedru tak blbě spí? U nás nepršelo ani nepamatuji a večer jsme tu měli 28C, to máme ze strany kde celé odpoledne svítí slunce venkovní rolety a do zahrady žaluzie. V noci se prevaluju a přes den padám na hubu. Ve 23h jsem po dvou hodinách převalovaní vytáhla stroj a ušila si něco málo do výbavičky. Úplně mám osypky z dovci, za 14 dní jedeme aspoň do kempu, když moře s rizikacem padlo a chlap naplánoval na každý den výlet. 🙈 Že nejsem jediný chcíploň v tom vedru? 🤔

skretik
31. črc 2018

@frndafrrr to je krasny. A nejsi jediny chciplon. jsem na tom uplne stejne, v noci blbe spim a pres den jsem uplne ko. Beru zpet jak jsem rikala, ze lepsi porodit pred prazdninama nez v zime, unor bude pro mimi a porod bajecnej :D

@misak48 tam budes mit nakonec celou porodnici pro sebe :D

skretik
31. črc 2018

Holky jaky mate hodnoty zeleza v krvi? ja mam pry hranicni hodnotu, HB119 a dr mi napsal zelezo, ale mne se to moc nechce brat, protoze po precteni nejakych recenzi z toho byva blbe a me je porad blbe i bez toho :(, navic dle ruznych stranech na netu je tahle hodnota naprosto v poradku. Predem diky za reakce

Strana