icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

frndafrrr
31. črc 2018

@skretik Děkuji, jestli ty noci budou takový asi budu mít do konce prázdnin hotovou výbavu. 😂 Já mám tedy železo tentokrát o.k. 154, celkově si doktor výsledky chválil (a to jsem po operaci, chybí mi část střeva, kde se údajně nejvíc vstřebávají vitamíny apod., nakázali mi celoživotně doplňky stravy, ale neberu je mimo těh. teď, cihín co půl roku na kontroly a vše mám zatím výborné). Hodnota kolem 110je v těhotenství myslím úplně normální, tak bych se s ním skusila ještě domluvit, že brát nebudeš a udělá ti dřív kontrolní odběry a uvidíte, zda klesá, nebo se drží. Žes třeba 3 vzala a bylo ti blbě..

jessulka
31. črc 2018

@frndafrrr Já jsem dnes nespala od 1:30 do 4:30. Bylo mi neskutečné horko, bolelo mne břicho (asi z toho vedra) a nemohla jsem se vůbec uvelebit abych usnula. A to jsem se o ložnice přesunula do obýváku, protože v ložnici spíme jen s ventylačkou, protože prý na přítele fouká (co fouká, to by mne teda zajímalo, když se ten vzduch ani nehne). Tak jsem se přestěhovala v noci do obýváku, roztáhla sedačku a spala při otevřeném balkoně, oknu a zaplém větráku. A ráno, když jsem vstala, tak jsem cítila blbý tlak a ještě teď mi je tak nějak divně, špatně se mi dýchá (ztěžka a funím). Do jakého campu jedete? Já vymýšlím ještě týden dovolené poslední týden v srpnu, že bych vzala dcerku a udělaly by jsme si dámskou jízdu.

kristynkal
31. črc 2018

@skretik já taky musím brát železo.... hemoglob. 115, hematokrit 0,34... v lékárně mi řekly, že nemám po užití léku jíst, ale to jsem nedávala, takže dám prášek a musím se najíst, i když vím, že to trochu snižuje učínek. Máš někde napsané jaké mají být hodnoty v normálu? na netu je toho plno ale nevim podle kterého se řídit....

silwin
31. črc 2018

@jessulka znacku bohuzel nevim:(

skretik
31. črc 2018

@kristynkal hematokrit mam 0,353. A mas taky Tardyferon? ja ho zatim nezacala brat, mam pry pockat do toho14tt az mi nebude tak blbe, to je pristi tyden. Prave co jsem vycetla tak jak pise
@frndafrrr tak u tehotnych je hodnota 110 jeste v pohode. Zitra jdu na screening k jinemu dr.tak se zeptam jeste jeho. Asi to zacnu brat, asi tim nicemu neuskodim, jen uz jsem vycerpana z tech nevolnosti a nechce se mi to nicim zhorsovat. Staci kdyz se rano nenajim driv nez zacnu neco delat a veze se to se mnou cely den :(

jessulka
31. črc 2018

@silwin Děkuji za foto. Ten je moc pěknej. Myslíš, že je z dobrého materiálu, že se nepropíchne? Takový bazén by nám bohatě stačil a ta cena je úžasná. Snad ho ještě budou mít. Psala jsi že v Bauhasu?

frndafrrr
31. črc 2018

Holky, Vám tyhle bazény fakt drží? Já to připisuji kočkám, ale měli jsme 2x jeden vydržel 14 dní, druhý týden a a bylo po něm. Zainvestovali jsme pak do pevného a nelituji, jen jsem teda hamižně vzala ten skoro největší ovál a celkem trvá než se prohřeje a je tam voda trochu chladnější.

@jessulka Chystáme se jen kousek do Luhačovic,mají pěkné sociální zařízení, jeden den bychom chtěli vyjet do Rožnova pod Radhoštěm do skanzenu, do Kopřivnice do muzea historických aut, mrknout na skály u Provodova a chlap toho má v plánu víc...

misak48
31. črc 2018

@frndafrrr je v Rožnově ve skanzenu jsme byli na výletě teď v neděli 🙂 rozhodně doporučuju neminout prohlídku mlýnské doliny. Je to na hoďku s průvodcem, ale byla jsem úplně unesena, když jsem zjistila, že během té prohlídky všechna ta zařízení pustí a ukážou v chodu 🙂

silwin
31. črc 2018

@jessulka no nasi ho kdysi meli a kocka jim ho propichla, brousila si o ten vrsek drapy. Me po tom skakal pes a drzi to, ale pes nema tak ostry drapy.
Jj Bauhaus, asi pred mesicem jsme ho kupovali... treba jeste budou.
Jinak meli jsme problem s tesnenim ve filtru, bylo nejaky aususovy, a protikala tim voda, muz musel vyrobit novy. Takze na to bych si tam dala pozor, ale nevim jestli se to da rozdelat a omrknout to uz v krame...

kristynkal
31. črc 2018

@skretik jj, mám taky ten tardyfelon. Má ho i moje sestra, která má ted rodit. Mě špatně nebylo takže ho beru, ale občas se mi ted po tom užití stane, že mi je špatně... takže u mě to asi vyvolává to železo :( a to že mám zácpu asi ani nemusím zminovat :( ani káva mi už nepomáhá :( k dr. jdu za dva týdny tak mu o tom řeknu, do té doby to budu brát, protože já už jsem měla chudokrevnost s vykřičníkem i když jsem nebyla těhu a je pravda že po tom železu už nejsem tak moc unavená a konečně mi není zima, jinak jsem ještě skoro minulý týden chodila v mikině 🙂

michaelarei
31. črc 2018

Ahoj holky...tak jsem přečetl 12 stran gratuluji k úspěšným kontrolam ...krásnim bříškum. ...Ke svatbě. ... Moc krásnu výbavičku si udělala. ...Holky konečné spím celou noc do te 6 té....Už vůbec mi není zle...konečné jím. ...briško roste a roste....a už jsem pořídila nejake první vecičky miminku....

lenkatorka
31. črc 2018

Ahoj holky screening máme hotový.Vše v pořádku ❤

skretik
31. črc 2018

@lenkatorka to je husta fotka 😍 , gratuluju, to uz je normalni clovicek ❤

arielka222
31. črc 2018

@jessulka
@frndafrrr
Holky my kupovali právě nový bazén co rok. Vždycky někde ušel a manžel uz se naštval, že to nebude porad dofukovat a lepit jak blbec. Koupili jsme intex s tou kovovou konstrukcí, a.úplná pecka už drží 3 roky a vydrží řádění děti i nás. Já kdybych měla kupovat bazén a dávat do toho peníze tak už do jiného nejdu 🙂 a na zimu se jen konstrukce zase složí do krabice a je hotovo. Kupovali jsme ho právě na chatu a teď na terasu do bytu asi pořídíme ten samý jen menší, pokud nekoupime spis virivku. Ale za mě doporučuju pokud se bojíte ze prdne 🙂

frndafrrr
31. črc 2018

@misak48 díky za tip, snad to zvládnem.
@arielka222 Já se nebojím, právě mám stejnou zkušenost a víc už nikdy, máme napevno klasický mountfieldacky azuro ovál a co jsme do baráku vrátili, tak tohle byla asi nejlepší investice.

lenkatorka
31. črc 2018

@skretik taky jsem si říkala ,ze to už je člověk ❤

skretik
31. črc 2018

@lenkatorka ja jdu zitra, tak jsem taky zvedava, co uvidime a jestli bude vse v poradku, snad se mi tam to mimi neupeklo :D

1nelinka
31. črc 2018

My mame misto bazenu vyrivku a jsme hrozne spokojeni..bazen pak chceme klasickej velkej zapustenej ale takhle je to zatim super..je na slanou vodu a porad teply takze se koupeme i kdyz neni pocasi a v zime si ji dame do vnitr a budeme se koupat az budou mrazy😊

veronika_2019
31. črc 2018

Já jdu na kontrolu až v pátek , odpocitavam dny i hodiny 😀 už mám pomalu vybrany kočár , tak doufám v dobre výsledky ♥️ Jinak já ještě beru Gynprodyl , každý večer jednu tAbletku, má v sobě těch 200 jednotek progesteronu.. ale
Myslím ze od pátku už ho budu moct vysadit . Polykám ho a vůbec mi není špatně , jen tak po hodince jsem bývala více ospala 🙂

ajdamajda
31. črc 2018

Uz jste neco pribraly? Ja mam porad 50Kg, zavodnuji se k veceru jinak (a to jsem nezvracela) dikybohu zatim nic. U prvniho jsem pribirala na zacatku vice. Jinak 1.tehu 12 Kg a druhe 10 Kg. Jsem zvedava co ted. Nehoni me zadne chute takze to mam snadne. Pripadne na okurky.

basice
31. črc 2018

@ajdamajda tak já mám nahoře už 2 kila.U obou předchozích těhotenství jsem přibrala cca 17 kg. Teď bych ráda, kdyby to bylo míň, ale nevím, nevím 😑. Jak už mě není blbě,tak mám chutě na vše možné.

arielka222
31. črc 2018

@1nelinka super. Tuhle chceme pořídit na terasu. A právě chci ať je tam slana voda 🙂

renulkka
31. črc 2018

Ahojky holky, ty vedra jsou děs... Doma máme 27-30 stupňů... No děs, jsme v domě, ale bydlíme v podkroví, dole bydlí tcháni... Tam kde svítí máme zataženo, celý noci větráme a stejně prd :( Dnes mě dost bolí břicho, tak snad to přejde... :( Mám teď dost strach, je to zrovna ta doba, kdy jsme přišli o první miminko, tak jsem ze všeho"jinýho" dost nesvá a jen se modlím, ať to prtě zvládne... Na poslední kontrole jsem byla před 2 týdny a na další jdu až za víc jak 14 dní na screening... I když k dr si půjdu pro prášky a výsledky z prvních odběrů dřív, ale to mi ultrazvuk dělat nebude 🙂 No nic, musím se snažit nahodit pozitivní myšlenky a musím vydržet :D I když v těch úmorných vedrech to jde dost špatně myslet nějak pozitivně, když mám sama pocit, že každou chvilku vypustím duši :( 😂

ajdamajda
31. črc 2018

Tak ja se taky sverim. My resime problem se sousedy - my 3.p a on 1.p. Poprve u nas byl ze mu vadi ze kluci doma jezdi s auticky (mame vinyl ale proste panelak...) a to v 10 ci 13h. Ze mu to vadi a byl agresivni. Rekla jsem mu at tedy poda stiznost na druzstvo (jsme majitele bytu) ze v dobe mimo nocni klid si hrat mohou a beztak byvame jinak cely den pryc na hristi (on ztratil praci patrne protoze je porad doma - cca 45 mu muze byt). Pesti nam rozbil prvni dvere do predsinky pred bytem. Podruhe na me rval pres sidliste ze mi bude delat naschvaly. Potreti jsem mu oznamila ze si ho nahravam na diktafon (aby vedel ze nema byt agresivni) a ted jsme meli nachcano prede dvermi a v konvi na kvetiny ktera byla na chodbe. Ted zapach ve vedru..se mi zvedl kybl. Musel to byt on protoze se nema jak jinak mstit. Upozornuji ze jsme od 9h rano pryc do zhruba 18.hodiny a pak ticho. Rano vstavame po 7.hodine a jsme v loznici kde koukame na pohadky. Psychicky me to depta a dela se mi blbe kdyz pomyslim ze ho uvidim.

Partner je pracovne porad pryc, ten na nej neskoci i kdyz by rad (dela pro vlast na rozdil od takoveho pana) ...

Mame byt pres prepisem do OV a kupec by musel mit hotovost protoze druzstvo nechce dat bance potvrzeni o prevodu 2019. To me stve. Chceme pryc (byt je muj) a patrne budeme v zacarovanem kruhu. Zitra se jedu podivat na dum se zahradou ale starosti mi dela prodej.
A ja vim ze chovani souseda se bude stupnovat protoze je videt ze ma se sebou nejaky problem a my jsme trn v oku (studovala jsem kriminologii a psychologii, odhadnu to) a s takovym clovekem si zahravat nechci. Reaguji vzdy klidne a nenecham se vyprovokovat natoz oplacet

ajdamajda
31. črc 2018

Jinak v panelaku nejsou zabednene stoupacky takze je slyset i curani souseda nad nami kdyz jsme v loznici , slyset i psi drapky na podlaze od sousedu nad nama. Nekdy i luxovani sousedu o dve patra nad nama. Koberce davat nechci a nebudu. Alergie, cena kobercu, udrzba s neustale vylitym pitim a jidlem..a beztak chci byt prodat.
A navic kvuli jednoku nerudnemu cloveku utracet zbytecne tisice nehodlam

jenssy
31. črc 2018

Ahoj holky, rada bych se k Vam take pridala 🙂 termin mam 21.2.2019...muzu se zeptat, kam jdete na prvotrimestralni screening? Ja se chystam ve ctvrtek do Gennetu na krev a pak jsem objenana 15.8. na UTZ 🙂 trochu se toho bojim, nemate nekdo s Gennetem zkusenosti, jal dlouho trva nez reknou vysledky, a co vsechno vlastne v te krvi zjistuji? Predem dekuji za odpoved 🙂

jessulka
1. srp 2018

@ajdamajda Ja bych mu rekla, ze se stehujete do baraku a byt jste pronajali cikánům. Zajimal by mne jeho výraz. Každopádně bych ho nahlasila na družstvo, kvůli tem jeho naschvalum a agresivnimu chování. Na chodbu bych nechala nainstalovat kameru, aby jste zjistili, ze to dela vse on. Budete mit i záznam, důkaz pro družstvo a i policii. My jsme také meli problémy se sousedy. A od te doby, co jsem pohrozila cikány, je božský klid.

arielka222
1. srp 2018

@jenssy Ja jdu taky do Gennetu. Byla jsem i se synem. Jsou tam peclivi. První ti naberu krev ke screening a pak jdeš za nějakou dobu na ten utz. Výsledky ti řekne dr až po UTZ jakmile spojí výsledky krve a utz dohromady v počítači. Samotná krev nic nevypovídá 🙂 zjišťují se vývojové vady.

archiala
1. srp 2018

@jenssy Ahoj, já byla v Gennetu včera už na screeningu. Týden předtím na krvi. V krvi zjišťují hCG (množství hormonu) a nějaký PAPP-A, což nevím co je, ale vše dopadlo ok. Termín mám 4.2. A na utz byl pěkně vidět pindík 🙂. Za 150Kč ti vytisknou foto miminka na A5.

zuzekk
1. srp 2018

@ajdamajda je to blbe, se sousedy, byt k prodeji určitě nabídni, pokud chcete odejít tak jak tak. Jen kvůli sousedovi bych se nestěhovala , nikdy nevíš, na koho narazíš jinde. Bytů je dnes málo, peněz hodně, podmínku hotovosti dej rovnou do inzerátu a třeba se někdo najde. Jessulka má pravdu s tím, že mu můžeš říct, že máš takový zájemce, co se mu libit a přizpůsobovat nebudou, a že jim byt prodáš, nedá-li pokoj. S kamerami ne, to je zbytečná investice. Rozumná domluva je tu asi marná snaha. Prober to ještě se sousedy, jestli s ním má někdo podobnou zkušenost.

Strana