icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
19. únor 2019

@smigli jenže jak udržet vzhůru to malé miminko,aby šel dřív spát a víc spal v noci. Starší dítko už člověk nějak zabaví,ale sotva měsíční?

ajdamajda
19. únor 2019

@beruska125 u nás taky. Pristrcim jen prso a spím dal . Malá mi spí u hrudi

ajdamajda
19. únor 2019
skretik
19. únor 2019

@beruska125
@ajdamajda uplne vas nechci strasit a doufam,ze to tak mit nebudete,ale Davidek do 14dni porad jen spal ve dne v noc,vubec neplakal,taky jsem si rikala,ze mi to vynahrazuje za syna co byl co hodinu vzhuru. No a ted posledni 3dny uz to tak slavny neni 😏. Dnesni noc teda dobry,akorat je vzhuru od 5, v 7 sice usnul,ale porad knoura ze spani,takze usnout se mi nedari. Drzim palce at vam holcicku zustanou dal hodnoucke

ajdamajda
19. únor 2019

@skretik počítám s tím ze v období růstového spurtu to bude složitější . A zuby

beruska125
19. únor 2019

@skretik no já vím taky si pořad říkám ze přeci jen se to muže každý den změnit, nemáme za sebou ani sestinedeli. Ale zatím dobry😉🙂

misak48
19. únor 2019

@beruska125
@andelka
@ajdamajda holky a jak to jako děláte s přebalováním? To prebaluje v posteli? Malá spí taky s námi, ale stejně před každým kojením (taky 2x za noc) vstávám, abych ji prebalila...

jessulka
19. únor 2019

@smigli A odsavas odsavackou ustni nebo na vysavac? Asi ji pomohl ten sterimar s mědí. Dnes ale zase hrozna noc, byla desne zahlenena, tak jsem v noci kaplka kapku nasivinu do každé dirky.

andelka
19. únor 2019

@misak48 jo,v posteli. Na stolek si připravím podložku,plinku a ubrousky. Ale většinou dám novou plenku kolem té 22h, potom už jdeme spát a pak prebaluju až ráno. Zbytečně nás oba nebudim chozením někam a manipulací.

jessulka
19. únor 2019

@dominika963852 Domčo, ten je nádhernej a malickatej. Mic se vám povedl.
@basice Překrásná princeznička, takova k pomuchlovani.
A jak vam holky je po porodu? Vcera jsem se sem nedostala, tak cas musim docist

ajdamajda
19. únor 2019

@misak48 prebaluji ji na zemi na podložce . Vím ze mi nespadne a když je to ve dne tak kluci pomáhají . V noci se mi to děla lépe ze si kolem sebe rozložim veci

beruska125
19. únor 2019

@misak48 jsem hrozná ale v noci neprebaluji😅 a jen jednou se zatím trochu počůrala. Přebalim naposledy než jdeme spat v 21-22 hodin a pak už ne😉 kdybych teda slyšela ze se víc pokakala, tak ji prebalim🙂 a spí v pampersce. Před den používám spis látkové pleny ale v noci jednorázové😉

skretik
19. únor 2019

@val333 on to vystrikl az na zed 😂, to je borec 😍,neboj az zacne lezt,tak ti tu zed jeste k tomu i pomaluje 😄. Co to kakani,porad zeleno?

jessulka
19. únor 2019

Ahoj holciny, vcera jste mi moc chyběly 😊 Ale ja si uzivala ten klid doma bez M. Tak jsem dala pry mobil, pc a uzivala si holek. Verunce uz je lio, terezka jeste furt chrchla, ale zabira ji ten sterimar s tou mědí. Doporucuji, mit ho doma v lékárnicce kdyz by melo miminko rymu. Terezce byly vcera 3 tydny, to to letí. Dnes pridelame do obýváku houpadlo Hacka plus, tak jsem zvědavá, jak se ji v tom bude libit. Jinak vybirame letní dovolenou a chci vas poprosit, jestli jezdíte nekam v létě na nejake chalupy, vybavene apartmany neco jako byt a avy to melo bazén a nejake zahradní blbiny pro deti na vyblbnuti.

smigli
autor
19. únor 2019

@jessulka Odsavacka na vysavac, ustni mi neprijde tak ucinna. Tak zkusim poridit jeste ten sterimar. Dekuji.

skretik
19. únor 2019

@misak48 taky prebaluju v posteli v noci

jednaholkaa
19. únor 2019

Holky, tak mam po kontrole. Minuly tyden otevrena na prst, dneska 40+2 zavreno. Doporuceni doktorky - mit petkrat po sobe sex 🙂) Super.. Uz ani toho Hamiltona, co mi nabizeli minuly tyden by ted neslo udelat.

renulkka
19. únor 2019

@jednaholkaa Jee, tak to nepotěší... 🤔 Já mám zítra poslední kontrolu u moji dr... Tak jsem zvědavá, včera na pohotovosti pořád na 1prst, ale čípek ještě delší... Já to vidím tak, že letos nerodím 😂 A dost mě to znervózňuje... Budu rodit po třetí a první dvě úplně bez problémů před termínem 😏 Hold si to naposled musím pořádně asi užít 🙄😏

arielka222
19. únor 2019

@misak48 já treba v noci neprebaluju. V 19 vykoupu přebalim nakojím a pak přebaluju až ráno. Jen pokud slyším ze se pokadil u kojení tak v noci přebalim.

skretik
19. únor 2019

@jednaholkaa petkrat po sobe sex 😅, no tak to je vyborna rada,tak drzim palce at to date 😂

val333
19. únor 2019

@skretik nene, kakání už zase normální...byly to jen takové zelené kousky něčeho... Ale to blinkani a prdíky je teda mazec 🙁 je z toho úplně hotový...

skretik
19. únor 2019

@val333 ja jsem vcera koupila Espumisan a rekla bych ze je to lepsi. Vecer jsem mu nahrala brisko polstarkem s peckama a noc teda byla mnohem lepsi. Bliti me taky stve,ale co oddaluju kojeni minimalne na 2:30 hodiny (ne vzdy se podari) tak je to taky lepsi a teda dbam na odkrnuti (rady detske sestry)... u nas je problem,ze to mliko hrozne hlta a jeste mu hodne tece,tak se zakuckava 😏,ale jak mu vysvetlit,ze nemusi spechat a muze pit v klidu 🤦‍♀️

val333
19. únor 2019

@skretik úplně jak kdybych slyšela nás!!! Máme to úplně stejně... I s tím hltanim... Takže oddalujes kojení, jo?

skretik
19. únor 2019

@val333 snazim se, to bliti pry muze byt tim ze se prezira. A je fakt,ze je to lepsi, kdyz ho drzim ty cca 2 a pul hodky minimalne . Obcas to taky nedam a dostane driv,ale vypada to,ze si i on na to zacina zvykat

val333
19. únor 2019

@skretik tyjo, tak to vyzkouším taky... Je fakt, že občas mu dávám i co hodinu, podle toho jak se vzbudí a je nevrlý... Tak děkuji za tip 😉

basice
19. únor 2019

Ahoj holky, zdravíme vás S Nicolkou z porodnice. A konečně mám trochu čas sepsat porod 😉. Už v neděli od rána jsem měla trochu jiné bolesti než obvykle. Od odpoledne bolesti přibývaly, ale byly hodně nepravidelné cca 20-30 minut. Asi od 20 hod se zkrátily na10 minut, tak jsem si šla ještě lehnout a něco naspat. Ve 22 hod už jsem šla vzbudit manžela, že raději pojedeme. Jak jsem začala chodit po bytě, kontrakce najednou byly po 4 minutách a s manželem jsem si dělali srandu, že nestihneme ani dojet. Do porodnice jsme dorazily ve 23,30 hod. Napojily mě na monitor a cca 45 minut ho natáčeli, jelikož dáma celou dobu spala 😁. Jak jsem ležela, tak kontrakce se začali prodlužovat a tak sem se bála, aby mě neposlali ještě domu. Ale byla jsem otevřená na 4 cm (cca 00.45) takže porod se rozbihal. Jak jsem po monitorech začala chodit a dostala jsem klystyr, sestra mě zavedla na sál, tak to nabralo tak rychlý spád. Během 30 min jsem byla otevřena na 10 cm a už se jen čekalo až malá dorotuje. Jenže s každou další kontrakci už mě to strašně tlačilo, takže rychle vše dopřipravit, zavolat dětskou a na 1 zatáčení byla venku hlavička a na druhé tělíčko. Nemám žádná poranění a byl to fakt fofr. Od těch nejhorších kontrakci byla malá za 1,5 hod venku. Ale o to to víc bolelo. Takže holky, já už jsem si porody vybrala a už nerodim 😁

andelka
19. únor 2019

@jessulka ja jsem něco podobného měla v plánu,ale už teď je poměrně pozdě něco hledat. Tak nakonec pojedeme k rodičům hlídat pejsky. A bude tam i švagrová s dětmi. Takže budeme na domečku,s vířivkou, zahradou,a budeme dělat výlety.

basice
19. únor 2019

@jessulka dnes už je to lepší. Už nabiram zase síly, jen v té porodnici se to vleče 😒 a už se těšíme domu. Malá je pěkný savec a nejraději by byla stále na prsu.

skretik
19. únor 2019

@val333 tak dej vedet. Ja to praktikuju od vcera a dneska uz je to zas moje zlaty miminko- tuk tuk tuk. Je ale fakt ze na prdiky trpi teprv asi 3-4 dny, uvidime. Je to porad pokus/omyl vsechno 😄

cuccinka
19. únor 2019

@jednaholkaa tak tos me pobavila 😂😂 prosímte co ti na to řekl pritel/manžel? 😂😂 u mě by to rozhodně neprošlo 😀
@basice ticha zavist s porodem 😊

Strana