icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

xelesie
20. čer 2018

PS-všem “špinilkám” držím palce... mě doktorka říkala, ať při špinění neplaším, že to nemusí vulbec nic znamenat... a že nervy jsou to nejhorší, co mohu miminku udělat (kromě skákání) ... tak doufám, že je to obecně platná záležitost a budete v pořádku...

blackhole
20. čer 2018

@renulkka tak já jsem u prvního byla na první kontrole tuším až v 10. týdnu a byl tam vidět hematom, Dr. říkal, že může být starý asi 3 týdny. Nicméně jsem nešpinila a po Utrogestanu se postupně vstřebal. Obavy mám akorát z možné revize, kdyby se mimi rozhodlo odejít, tak doufám, že to zvládne bez toho. Jinak nějak extra zklamaná nejsem, klid mi dodává to, že už jedno dítě mám, takže kdyby to druhé nedejbože (vůbec) nevyšlo, určitě to nebudu hrotit.

blackhole
20. čer 2018

@xelesie díky za podporu, na nevolnosti bohužel radu nemám, protože jsem je neměla ani v prvním těhotenství, ani teď. Holky tady myslím dost doporučovaly Colu a zázvorová lízátka, ale na každého asi platí něco jiného.

renulkka
20. čer 2018

@xelesie No ono pokud špiníš hnědě, tak by to mělo být ok 🙂 Ale já špiním vyloženě červenou krev a podle dr špatně fungují žloutkové váčky a tím, že je málo progesteronu, tak špiním a bez doplnění progesteronu, by mohlo dojít k potratu :( Takže mám Utrogestan a věřím, že je to bojovník jako ségry 🙂 ❤️

renulkka
20. čer 2018

@blackhole Jojo, Utrogestan je skvělý... Bez něj by tu beztak nebyly ani jedna z dcer 🙂 Díky Bohu za něj 🙂 Tak držím palce nám oboum 🙂 Ale věřím, že to miminka zvládnou 🙂

michaelarei
21. čer 2018

@vilmic držíme palečky aby jste byli zdraví a rástli ....

@xelesie No na ty nevolnosti funguje na každýho jiné ,skus trěba pořád něco malího jíst sušenky ,ovoce....ja v prěcházejícim těhu sem nemohla ani vstát s postele musela sem něco skousnout a někdy ani to nepomohlo...v autě mi pomáhali homeopatika...ted mi zatím zle neni ale to se asi zmení uvidíme ....

blackhole
21. čer 2018

Tak holky, noc byla hrozná 😒 Ale naštěstí jen v tom smyslu, že jsem nemohla usnout. Trochu mě ještě kolem půlnoci pobolíval podbřišek, ale pak to přestalo a krvácení ani špinění se pak už naštěstí nekonalo, tak uvidím jaký to bude dnes. Budu doufat, že mimi jen nahlodalo nějakou cévku a už se to nevrátí. Vlastně ani nevím, kdy jít k doktorovi. Kdyby to pokračovalo? Objednaná jsem na úterý. @renulkka doufám, že je vše OK 🍀🍀

lith
21. čer 2018

@blackhole Tak to je dobře. Držím moc palce aby se to už znovu neobjevilo!

@xelesie na nevolnosti je to fakt u každýho jinak :( U dcery jsem třeba do 5 měsíce fakt nemohla skoro nic kromě coly a sladkokyselých bombonů protože všechno šlo ven a nepomohlo prostě nic...

renulkka
21. čer 2018

@blackhole Jestli budeš špinit, tak jdi klidně hned ;) Pokud se to už neooakuje, tak můžeš počkat ;) U mě v noci špinění pořád, teď ještě nevím, teprve vstávám 🙂 :D

blackhole
21. čer 2018

@renulkka jj, kdyby to přišlo znovu, tak jedu a kdyby mě nevzal můj doktor, tak pojedu do nemocnice. Pořád si opakuji, že když jsem u prvního měla ten hematom, i když jsem u něj nešpinila a nakonec se vstřebal uvnitř (dle doktora snížil krevní zásobení embrya na 70% a prcek to přesto v pohodě ustál, normálně se dovyvíjel a je teď zdravý), tak toto bude něco podobného a dopadne to dobře 🍀🍀

jessulka
21. čer 2018

@blackhole Ahoj, ano Letná, spletla jsem se 🙂
@basice Testy navíc se dělají prý nad 35 let. Mne bude v září 36. Doktor říkal, že se pak už musí na lepší kliniku a že mi doporučí to nejlepší. Jmenoval dvě, ten Genet na Letné a pak ještě jednu, ale to už si nepamatuji. Říkal, že to vyřešíme příště, až bude vědět rozměry miminka, které musí do té žádanky vypsat.
@hanule8619 Já jsem to srdíčko neslyšela, jen jen viděla, že se tam něco hýbe. Ale doktor říkal, že to nejlíp půjde vidět až za ty 3 týdny, co jdu na kontrolu. Říkal, že srdíčko je nejlíp vidět až okolo 10. týdne.
@renulkka Doktor říkal, že to je nějaké podrobné vyšetření včetně odběrů krve, screeningu. O odběru plodovky jsme se bavili a on mi řekl, že nic takového podstupovat nebudu a vše mohu odmítnout, protože to je moje rozhodnutí. Nikdo mi prý nebude nic vnucovat a já na nic nemusím kývnout. Říkal, že mi určitě budou doporučovat nějaké nejlepší vyšetření, za které se platí snad 15 000,-Kč, které snad určí a to si dělal legraci i IQ 😀 Samozřejmě toto odmítnu hned, co to na mne zkusí. Já půjdu jen na to, co mi vypíše můj Dr. do žádanky.
@1nelinka Já tam nikdy nebyla, tak ani nevím, jak to tam vypadá. Ale asi to tam běží jak na běžícím páse, co? V kolikátém týdnu jsi tam byla na screeningu?
@vilmic Ahoj, vítej mezi námi a přeji mnoho štěstí. Pevně věřím, že už to špatné jste si vybrali a teď donosíš krásná a zdravá miminka. Bude to pak dvojnásobné štěstí. Přeji jen to nej.

vilmic
21. čer 2018

Dobré dopoledne, všem moc děkuju za podporu. Nezbývá mi jin jiného než věřit a doufat, že bude vše v pořádku. Vám všem také přeji co nejpohodovější průběh.

jessulka
21. čer 2018

@renulkka Také jsem včera dostala Ultrogestan. Pan doktor říkal, že mi ho radši dá, protože v prvním těhotenství jsem krvácela, špinila, měla bolesti podbřišku, tak by se toho chtěl vyvarovat. Tak jsem včera zaváděla dvě tobolky do pochvy. A mám ho užívat do 11. týdne.

1nelinka
21. čer 2018

@jessulka uz presne nevim nejak kolem 20tt.. ale mudr byl super byla jsem tam asi 30min a vse peclive kontroloval a promital nam to na velke obrazovce..vysvetloval a ukazoval nam co vzdy hleda a jak to ma vypadat atd

basice
21. čer 2018

@jessulka když jsem čekala syna , tak jsem byla na prvotrimestriálním screeningu, který pojišťovna nehradí, takže jsme platili cca 1000 Kč a právě tam jsou schopni odhalit základní vývojové vady včetně Downova syndromu a to díky měření nosní kůstky a dalších parametrů. Prý je to 100% spolehlivější než ty triple testy, které vycházejí často špatně. Teď to podstoupíme určitě znovu.

renulkka
21. čer 2018

@basice To jsem přesně myslela, je to kombinovaný screening 🙂 Krev+ultrazvuk 🙂 Tam se hodnotí projasnění šíje, u Downova syndromu ty děti bývají oteklejší a mají to projasnění širší 🙂 Jak jsem psala i já, ty Triple testy vycházejí pozitivní a miminko je úplně ok... Akorát pak zbytečný stres podle mě 🙂

renulkka
21. čer 2018

@basice Právě že ten kombinovaný screening je teď celkem běžný 🙂 Já na něj jezdím do Brna na Veveří 🙂 Platíme 1500,- a část mi vrátí pojišťovna 🙂 Výsledky ultrazvuku znáš hned, krev ti volají do tří dnů 🙂

jenny888
21. čer 2018

Takže děvčata...u doktora jsem byla a jelikož jsem poslední MS měla 12.5. tak mi vypočetl 6 týden. Říkala jsem mu o ovu testech a každotýdenních těhu testech a jen zvedl oči vsloup a neřekl na to nic. Můj DR. tam zrovna nebyl tak jsem chytla nějaký zástup. Jinak příští čtvrtek jdu pro výsledky ze stěru, bojí se, že bych mohla mít bakteriální výtok (který mě trápí snad od 14 let a snažím se s ním bojovat snad všemi existujícími způsoby). Tak jsem teď taková z toho nervózní...nevím co si myslet....jinak přidávám fotečku 🙂

renulkka
21. čer 2018

@jenny888 Gratuluji 🙂 To jsme stejně 🙂 Takže máš taky zatím jen váček? 🙂 já jdu na kontrolu další 2. a už se těším na miminko :D

jenny888
21. čer 2018

@renulkka ano ano...jen váček...jinak mooooc gratuluji 🙂 to jsem moc šťastná 🙂 ja jdu na kontrolu ve čtvrtek,ale myslím si, že kdyby neřešil ten výtok, tak mě objedná taky později....

renulkka
21. čer 2018

@jenny888 Jojo, to chápu, radši nic nepodcenit 🙂 Já u předchozích těhotenství taky trpěla na výtoky ale kvasinku, hlavně ke konci... Tak snad se to u tebe brzy vyřeší a nějak přeléčí ;) Tak uvidíš miminko aspoň už příští týden, věřím že už bude i pěkně být srdíčko 🙂 Já jdu až od pondělí za týden, ale věřím, že to uteče jak voda 😂 Odpočítávám dny 😂

jenny888
21. čer 2018

@renulkka no to mi povidej...nejradeji bych to do toho ctvrtku prospala 🙂

blackhole
21. čer 2018

Tak to u mě nakonec nedopadlo, dnes dopoledne jsem opět špinila, tak jsem se rozhodla jet do nemocnice a v podstatě jsem tam před vyšetřením začala potrácet 😢😢 Ale je pro mě úleva vědět, že mimi odešlo samo, prý to vypadá slibně a zřejmě nebude potřeba revize (což je můj největší strašák), takže nevěším hlavu a po létě to budeme zkoušet znovu 🙂 Cítím se dobře, zatím v podstatě jen menstruuji s menšími bolestmi. Držím všem palce, ať se vám daří lépe a dočkáte se svých únorovek!! 🍀🍀

renulkka
21. čer 2018

@blackhole Ty jo :( A před tím jsi na kontrole nebyla? Dnes to byla první kontrola? :( Držím palce, ať je co nejrychleji všechno ok a můžete se začít znovu :( Moc mě to mrzí... :(

hanule8619
21. čer 2018

@blackhole to me mrzi....preji hlavne hodne sil

ange_de_la_morte
21. čer 2018

Ahojky holky, můžu se k vám přidat ? Sice podle MS máme termín 29.1. a jsem ve skupině Lednovek ale mimčo je o týden mladší a termín proodu podle UTZ nám teda vychází až 5.2. ... Jsme tak nějak na pomezí 🙂

blackhole
21. čer 2018

@renulkka nene, byla jsem objednaná ke svému doktorovi až na příští týden, dnes jsem byla na klasické "noname" ambulanci v nemocnici. Asi by to bylo horší, kdybych věděla, že už tam bylo i srdíčko, takto mi to přijde trochu jako opožděná menstruace. Hlavně že už to jedno dítko mám, jak jsem už psala, kdyby se druhý už náhodou nepovedlo, určitě bych to nějak nehrotila. Ale uvidíme, co čas přinese 🙂

blackhole
21. čer 2018

@hanule8619 děkuji za podporu, bude to dobrý 🙂

jessulka
21. čer 2018

@blackhole Moc mne to mrzí. Drž se a ať je brzy zase veseleji 😘

jessulka
21. čer 2018

@jenny888 Gratuluji, tak ať se brzy mimisek ukaze

Strana