icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

smigli
autor
24. únor 2019

Mne starsi taky od pul roku uz se budil jen jednou v noci na mliko a pak az v sest rano. To byl taky cas, abych se od neho z obyvaku prestehovala zpatky do loznice. Doufam, ze ted to bude taky tak.. Kojit jsem pak prestala nekdy v jeho sedmem osmem mesici. Zacal kousat, tak byl utrum. Od ty doby sunar 3-4x denne a pohoda.

smigli
autor
24. únor 2019

@bombat Jeee, livance! Tak to si budu muset taky udelat. Mnam!! 🙂

bombat
24. únor 2019

@vilmic Jasně, píšeš to dobře - podle jejich potřeb, aby správně rostli, to především. Já jen zdůrazňuji, že když bys jim v noci nedala UM nebo interval prodlužovala kvůli svému vyspání, jak to popisuje Nela, tak sobě nenaděláš zdravotní problémy s městnáním mléka ani neohrozíš jeho podávání následující den, že bys ho kvůli tomu měla UM míň. Toto je podstata mého sdělení.

bombat
24. únor 2019

@val333 @skretik Kdyžtak se s tím vysazováním klidně zeptejte, můžu popsat jak to dělám, budete-li potřebovat. A každopádně, pokud budete úspěšné, tak mi to sem napište, budu z toho mít radost spolu s vámi.

vilmic
24. únor 2019

@bombat Já vim jak to myslíš. Chtěla jsem jen přidat další pohled. To s tou dobou trávení UM je těžký, každý říká něco jinýho, ale držet se skálopevně třech hodin, když dítě řve hlady podle mě neni řešení. Každý dítě tráví jinak a má i jinou potřebu. Když budu brát, že by za ideálních okolností mělo dítě vypít 150ml/kilo váhy, tak Zora je vždy tak půl kila pod a Mates kilo nad. Oba prospívají.

Kojení je ze začátku opravdu věda. Já za těch 6 týdnů zvládla dvě mastitidy a jedno městnání..

bombat
24. únor 2019

@vilmic Chudáku... já měla jenom jedno městnání az teď, při tom pátém dítěti, a sebralo mě to dost - strašná zimnice, vysoká horečka, dojít na záchod byl nadlidský výkon... Ještě dva dny mě pak bolela hlava, byla jsem vyčerpaná, na kojící čaj jsem se dívala s největším děsem 😊. Ani jsem si nepředstavovala, jak asi vypadá zánět...

skretik
24. únor 2019

@bombat popis prosim 🙂

elu001
24. únor 2019

@smigli @skretik holky já prebaluju během hodiny i 3x, nás mladej si tam uprdne a řve a řve dokud nemá čisto

bombat
24. únor 2019

@elu001 Tak na tohle fakt pomáhá to vysazování - a naopak - takové fajnové dítě se brzy naučí být čistotné. Jinak náš mladej je taky fajnovej 😉.

bombat
24. únor 2019

@skretik Napíšu - teď mám u notebooku nakvartírovaného tak trochu nezvaného hosta synáčka ☺.

arielka222
24. únor 2019

@bombat o tom sem četla, že je noční kojení důležité. U syna jsem ho ale v noci schválně budila ať mám mliko a bohužel to stejně nepomohlo a po pár měsících mliko nebylo. Teď kojím cca 3 krát za noc a mimi nebudím tak doufám ze to bude v poho. Ale někdy si řekne víckrát tak dostane víc.

1nelinka
24. únor 2019

@bombatb Hele v kazdym pripade si myslim ze si to kazda doma delame jak uzname za vhodne a obe delame to co si myslime ze je pro nase deti a rodinu nejlepsi..kojeni neni povinost kazda zena ma pravo rozhodnout se zda chce ci nechce.. pro miminko je nejdulezitejsi milujici maminka

renulkka
24. únor 2019

Holky, tak jsme ode dneška doma 😊😍 Jindřiška je zatím neskutečně hodná, jde vidět, že na ten křik a domácí provoz je zvyklá z bříška 😀 Jinak si nedokážu vysvětlit, že dokáže spát v takovém hluku 🙈😀 Holky jsou z ní celý poprděný 😍 Starší už "pomáhala" přebalovat, zahrnuly ji hračkama, mladší cely den pomale stojí u postýlky 😍

misak48
24. únor 2019

@bombat já budu taky vděčná za bližší info 🙂 myšlenka BKM je mi velmi sympatická, ale už v těhu jsem si tak nějak usmyslela, že na to prostě nemám, že latkovky jsou nejvíc, co pro to dítě zvládnu udělat. Navíc naše malá je fakt pohodarka, takže nebrečí ani kvůli bříšku (já jim úplně cokoliv a ona se prostě vyprdi a je v pohodě) ani kvůli mokré plence. Takže vlastně ani nemám motivaci překonávat svou lenost a zkoušet to. Ale pořád se mi to tak nějak honí v hlavě...

Jinak holky mě asi trefí šlak. Dávala jsem odpoledne prát plenky a přestala mi fungovat pračka ☹ záruka byla samozřejmě jen do září... Takže zítra budu zařizovat servis. Fakt na palici. Ještě že bydlíme v jednom domě s našima a můžu si zatím vyprat u mamky. Jinak by byl s latkovanim utrum, než se to vyřeší...

jessulka
24. únor 2019

@renulkka Vítejte doma holčičky 😘😍 Ať se doma Jindřiška hezky aklimatizuje a ať se ji u vás líbí.

skretik
24. únor 2019

Ja dnes poprve zalitovala,ze jeste nejsem tehu 😄, jsem nejak zapomela,zev dobe kojeni budu na diete,kdyby mi to doslo,tal bych v tehu prasila s jidlem,kdyz ted mam na nejakou dobu utrum 🙈

skretik
24. únor 2019

Co @jednaholka a @plamenak? Nejak jsou ticho??

jessulka
24. únor 2019

@skretik 😂😂😂😂😂😂 to jsi mne pobavila. Prej prasila s jídlem. No ja prasila docela luxusně, az po tom co mne prestala palet ta žáha. Vzpomínám na tehulkovani casto a normálně bych sla fo třetího miminka. Ale M. uz asi ne. Kvuli penezum. Uz takhle remcá, jak se musíme uskromnit.
Ted si jidlo celkem hlidam. Kvůli Terezce. Myslím, ze spokojene miminko je spokojená maminka. A to mi za to stojí, abych se v noci vzdy alespon ty dve hodiny pred kojením vyspala. Temi kolacky a tim strudlem jsi se asi do priste poucila. Ono se to s tím sladkym nemá přehánět. Ja tedy sladké nejim vubec ani čokoládu. Krom tedy tech müssli tycinek.

jednaholkaa
24. únor 2019

@skretik Ja mlcim, pac uz nevim, co na to rict, zitra zacinam 42 tyden. Jako diky moc maticko prirodo, ze jsem mela krasne a uplne bezproblemove tehotenstvi, ale ze bych potrebovala ty extra tydny navic, to zas uplne neee. Ja uz ani nevim kde mam tasku do porodnice...

jessulka
24. únor 2019
bombat
24. únor 2019

@jednaholkaa Chudáku, to už je fakt nepříjemné, takhle protahované těhotenství...

plamenak11
24. únor 2019

@skretik ja zatim nic 😁 v ten patek jak jsme jeli tadeji na kontrolu a jiny Dr rek ze jsem temer zavrena a na porod se to nechysta, coz me zarazilo, ldyz to score bylo v pondeli 8 a od stredy jsem bez zatky ze by takovy zmeny... no tak vikend jsme si uzili, meli jsme hlidani, tak jsme sli na rande, na prochazku do lesa, z ktery jsem jeste ted namozena, usli jsme 7,6km do kopcu a z kopcu a vcera byli jeste s kamosema na veceri a ten podbrisek me pres ten vikend prestal bolet... zitra rano jdu na kontrolu, bricho mi celkem kleslo a nedivila bych se kdyby to bylo dnes, kdyz hlidani odjelo a segra spis muze zitra 😁, takze vyckavam aspon ksem se hezky jeste prospala a prasim ted neskutecne teda, takovych zakusku jsem nesnedla snad ani za rok 😂ja zitra zacinam 41.tyden
a jestli nebude do utery tak uz muze pockat na patek na brezen, ten se nam vyplati penezne co se tyce roficaku vic..
@jednaholkaa
jinak uz ani nevim co ja v tasce do porodnice mam zda mi furt neco nechybi 😁

plamenak11
24. únor 2019

a to ja nemela tentokrat hezky prubeh tehitenstvi az ten posledni 9.mesic byl konecne normalni az na to cekani, jinak jsem si uzila... snad neceka az mi doslezou ty dva slejzajici nehty 😁 uz si delame srandu aby nebyla v dubnu treba

jednaholkaa
24. únor 2019

@bombat Diky 🙂 Ja uz si nak nemyslim, ze to pujde samo.. V patek bych musela nastoupit na vyvolani.. tak to by moje predstava prirozeneho porodu bez leku zacala hned peknou chemii.. no uvidime 🙂

plamenak11
24. únor 2019

@jednaholkaa ja taky moc neverim, ze to prijde samo uz, na monitorech ani pidi hora jen rovna cara- ta deloha proste spi.. to s prvni ksem mivala aspon malinky hory vzdy, ale musime doufat, treba nas to prekvapi a zacne to samo a vyvolani nebude treba, taky bych nechtela

yvonneullmann
24. únor 2019

Ahoj holky. Posilam našeho maleho kytaristu 🙂)

skretik
24. únor 2019

@plamenak11 jen pras ja ted lituju,ze jsem neprasila 😅.
@jednaholkaa to si me zas rozesmala s tou taskou do porodnice 😄😄😄. Obema moc drzim palce st se vam to jeste rozjede 🍀🍀🍀😘😘😘

skretik
24. únor 2019

@jessulka no hele ja jeste pred tydnem rikala,ze bych treti taky klidne,ale po dnesni noci me to preslo 😅. By me nenapadlo, ze strudl zpusobi neco takoveho 🙈, a to jsem si jeste uvedomila,ze jsem si chtela dat na benzince kafe bez kofeinu a nemeli a pan ne premluvil na horkou cokoladu 🙈. No Davca chudak troel az do dneska do obeda 🙄 a ja s nim,jsem z nej byla uz zoufala. Od obeda uz to vypada lip,tak drzte palce 😇

jednaholkaa
24. únor 2019

@skretik Diky 🙂
@plamenak11 Mas jeste cas, tak snad to bude ok! Ona holt to neni zase takova tregedie, akorat je to trochu otravny..Ale jako zase jsem stihla nejaky veci navic. Ted uz mi stejne zbyvaji jen 4 dni.

jessulka
24. únor 2019

@skretik tak snad se uz dnes vyspite. tos mu teda dala slusnou porci sladkeho. Chudatko 😊 Tak pro příště uz budes vědět. Kazda maminka musi odzkoušet, co jejimu miminku vadi a co si třeba zase může dát. Hold sladke u vás asi bude problém. U nas je problem mlíko,jogurty. Tak se tomu radsi vyhýbám.

Strana