Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@beruska125 Tos napsala dost výstižně. A myslím, že přesně tohle slovo - "pozvolný" - použila ta moje PA. (A to je taky přesně to, co neumím, já jdu do práce vždycky po hlavě.)
@skretik
@basice
@jednaholkaa
diky holky 🙂, urcite dam vedet, hamiltona jsem si nechala udelat kdyz to je tak hezky nachystany, prijde mi to setrny a ani to nebolelo a citim podbrisek od ty doby, taky je i volno jak na sestinedeli tak na porodech tak by to bylo super.. jen se nam ted vysralo auto tak jsem zvedava jak pojedem pripadne dnes do porodnice 🤭
@garfa4 když dáváš past koníčky tak na tech ručičkach se mimi opírá. Má je pod sebou a srovnat ramínka nejlépe ať je má v rovině a ruku mu dej na zadecek ať ho nezveda. Ze začátku stačí klidně na minutku několikrát denně 🙂
@bombat Musim rict, ze fakt zeru (bez legrace) tvoje nazory, ale s tema alergiema na potraviny bych si vyjimecne dovolila oponovat. Myslim, ze to neni uplne moda a co bylo pred deseti lety holt neni dnes.. Ta strevni mikroflora se po generacich postupne obecne zhorsuje bohuzel, dlouhodobou konzumaci napr. prumyslove zpracovane mouky. Napr, kdyz moje mama mela horsi zazivani, ja budu mit jeste horsi atd.. Prispiva k tomu i uzivani antibiotik a atikoncepce. Docela jsem to pred otehotnenim resila, asi se me i vinou nejakeho stresu rozjela nejaka potravinova intolerance a litala jsem na velkou nekolikrat denne plus jsem byla dost nafoukla. Vysadila jsem lepek a mlecny vyrobky a pak teda jeste zacala jist makrobioticky a chodila jsem najednou jednou denne, uplne normalne, a i ta plynatost presla, proste jina story. Takze verim tomu, ze fakt je to pro to zazivani lepsi no..
Holky, které látkujete - potřebuji pomoct: malému je dnes 9 dní, začala jsem s látkovkama, ale zatímco v papírovkách vydržel od kojení ke kojení, tak v látkovém čtverci (i dva naráz jsem zkusila, i s fleesovou separačkou i bez - jen s bambusovou jednorázovou separačkou) sotva se počůrá, tak spustí křik, probudí se - prostě v tom mokru vůbec nechce být (což chápu, v těch plenách je teda dost mokro...) - takže co teď s tím? Dá se nějak zabránit tomu pocitu mokra? Bylo to totiž dost náročné dopoledne a vůbec by ho to nenechalo vyspat...
@janety32 Myslím, že v látkovkách je ten pocit mokra vždycky větší, proto se používají v bezplenkové metodě - dítě cítí mokro, když se počůrá a dojde k žádoucímu propojení toho, co dělá a co se stane. Asi leda jestli si na to nezvykne? Měly by na to pomoci různé separačky, ale myslím, že to nikdy není pocitově jako v papírové pleně.
@plamenak11 taxikem? 😄, to tu jeste nikdo nejel 😉😄
@beruska125
@basice ja se citim od prvniho dne v celkem v pohode,ale prvni 2tydny me bolely snad vsechny klouby a prochazky byly za trest, ted uz dobry, ale co mi vadi jsou navstevy taky, ja mezi lidi klidne, ale u nas doma me to irituje, navic chodej odpoledne/k veceru,kdy uz clovek ma celem dnu dost a lita kolem deti 🙄
@jednaholkaa Jasně, jen oponuj. Já jsem bytostně pro kritické myšlení a kritickou diskuzi. 👍
Ale přimlouvám se jedním dechem za to, aby jsi, až Ti bude miminko plakat, zvažovala všechny možné a nemožné důvody, proč pláče, než se vrhneš do nějaké diety, člověk není jenom břicho.
A už aby Ti plakalo aneb Už konečně poroď 😉 !
@bombat 🙂)) jojo, souhlas! Rozhodne dieta az jako posledni, pokud bych neprisla na nic jineho. A hlavne ja spis budu muset zhubnout :( Ale treba to pujde i bez diety.. Nicmene preventivne nic vylucovat nebudu. No, hlavne jeste porodit, takovej detail 🙂))
@arielka222 Tyjp, jak pase koníčky, to je sikula. Terezce se na bříšku vůbec nelíbí.
@jednaholkaa ale to už je jen opravdu malý detail😁😁😁. Tak už se na to vrhni!
@janety32 mám ten samy problém s dcerou . Dneska má 13 dni a jeden den jsem latkovala . Vydrzela tak hodinu pokaždé . Pak už brecela u nandavani pleny.
U prostredniho syna to bylo jiné ... v létě byl jen v plene a snadno se prebaloval ve spánku .
Říkám si ze to hrotit nebudu - satkuju. A jinak užíváme Naty eko plenky . A chci latkovat určite až bude teplo a mít saty . To se prebaluje výborne
@skretik uz nam dali nahradni 🙂😁
@basice Hele me to budou asi muset vyvolat, ja uz nemam ani ty lehky MS pocity co jsem mela minuly tyden, to je jak kdybys rekla netehotny at porodi 🙂) Nejradsi bych ty maly uz vypustila ten bazenek sama, nebo nevim. Ale ja to tusila.. ze ta deloha nic nedela a budu prenaset, no nic. Jak to, ze tohle resim jenom ja? 🙂) Zbytecne jsem zbastila kilo a pul datli, ted mam zadek jak valach, kdybych si vcera nenasadila dioptricke bryle, tak bych se nedockala ani toho jedno sexu co byl 🙂 Desny 🙂)
@plamenak11 Plamenacku porod, pak budu na rade urcite ja 🙂
@jednaholkaa Rozkaz! 😁 jen nevim zda dnes jeste zkusit balonek ci na to prdet, minule jsem zkousela pred tydnem v pondeli 🤔
@plamenak11 To ti neporadim, ja uz jsem na nej taky lina, ale kdyz to pak zkusim tak z toho mam dobry pocit. Akorat ted jsem z toho dvakrat trochu krvacela, tak uz to zkousim spis obden nebo jednou za dva dny..
@bombat jo, vypadá to, že si udržuje vysoký standard svého pohodlí a tak by to s ním šlo, a leccos se nám už daří zachytit, ale tady to čůrání během spánku nepoznám a jeho to pak zbytečně často budí... Ta fleesová separačka by to měla tlumit nejvíc, ale holt to ještě nestačí...
@jednaholkaa ja posledne taky vzdy trochu krvacela tak se mi nechtelo to drazdit a ted teda i spinim po ty kontrole tak se mi i tak moc nechce i vuci infekci treba nebo aby pak rovnou nevyleula hlava 😂
@plamenak11 To jo, mozna takhle blizko pred porodem uz by to mohlo byt i na skodu fakt, kasli na to..
@jednaholkaa jj budu doufat ze telo si to bude pamatovat zvladlo to jednou melo by i ted 🙂
Má potvrzený zápal plic takže z hospitalizace “pozorování pro jistotu” je rázem tohle 😐 vůbec nevím jak dlouho tu budeme. Styska se mi po straší, jsem vyřízená.
Má sondu a nemůže se ani kojit, nezvladla by to udýchat.
Holky já se koukala na sebe tam dolu a jsem jako nová . Tak super prcinu jsem měla před 1.ditetem 😂🤷🏼♀️
Jinak teda jsem UŽ 13 dni po porodu a je to jako bych nerodila .... pripada mi to jako dlouhá doba a přitom je tak krátce po.
Ágnes vypadá ze přibrala zase dost . Už ji nejsou ty malé oblečky (spis na nohou jako dupacky ) ona má do těch tapek moc velká chodidla 😂😂🤷🏼♀️
Jinak vel 50 ji je v pohodě ale dupky mít nemůže mají malé slapky
@bombat neee vůbec. Teplotu měla poprvé až dnes. Je to virového původu, patrně běžný nosohltan který u mimin velmi rychle může vyústit v toto...
Jsem premiová dojnice, dostala jsem ze sebe 200 a podruhé zase 200... jsem tu s ní, ale když chci na postel musím na oddělení o 3 patra níž. Ona furt spinká, je úplně vyřízená.

@mrs_v to mě moc mrzí, ať jste brzy doma a zdraví🙂🤗