icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
27. únor 2019

Jo a večer kojím snad hodinu. Včera jsem mu dala obě prsa 2x než měl dost a usnul. V 22.30. Pak byl hore v 1h, ve 4h, v 6:30. Pak spal, tak jsem vypravila kluky, a v 8:45 jsem kojila zas. A teď zase spí.

jessulka
27. únor 2019

@skretik zpočátku jsem vysala vzdy jen malinko, jenze pak měla tu rymu hustou a i zelenou, tak to z ni litalo i kdyz jen pšikla, mela to az na bodycku. Ja nejdriv odsavala tou ústní, ale pak uz tou na vysavač. Jinak hodne vetrej, at nemate doma suchy vzduch.

val333
27. únor 2019

@skretik ještě ne, jdeme až ve čtvrtek... Tak jsem zvědavá... Přestala jsem mu dávat kapky na prdíky a blinkani se trošku zlepšilo, ale za to ty prdíky jsou zase horší 😤

bajunka
27. únor 2019

@jenssy ja tentokrat postylku ani nemontovala,stejne byka pak jen na odkladani veci. 🙂 Mam ale kos na koleckach, na odkladani pres den.Jen teda porad se prcek nevyklubal. Kazdy si zo dela pidle sebe jak mu to nejlepe vyhovuje,me vyhovuje kontaktni rodicovstvi,nekomu nemusi,delej co je pro tebe a miminko prirozene,aby jste byli oba spokojeni 🙂

skretik
27. únor 2019

@jessulka aha tak to on ma jen malinkatou, spis tam ma furt jako zmolecky,ale to dycha me porad desi jak to nekdy zni 🙈,ale dr. rikala, ze v pohode.tak snad fakt jo.

Jinak me pribral 420g za 14 dni a od porodu vyrostl o 5cm 🙄😊. Zloutenku stale ma,takze kontrola zas za 2tydny a Vigantol furt davat nemame.

skretik
27. únor 2019

@val333 tak zkusit jine kapky? Me taky furt blije,ale dr rikala at to neresim,jen ho mam davat do zvysene polohy, podlozit postylku a pres den po jidle ho davat treba do autosedacku nebo lehatka. Nekdy fakt bleje fest,mozna se pry prejida. Ja davam ty probiotika dr.max a espumisan nekdy,ten mu vylozene chutna a prdiky jak kdy,nekdy horsi nekdy lepsi. Mam pocit,ze pokud pres den nechovam tak rve,tezko rict,jestli jsou to prdiky,ale dr.mu prohmatavala brisko a rikala,ze jo. Vcera jsem mu dala par lzicek Fenykloveho caje a to se teda zeblil silene,takze zustavam u piti ja.

jednaholkaa
27. únor 2019

@skretik Tak jsem ty bolesti zaspala :( Ja se z toho picnu.. uz jsem si myslela, ze treba fakt zacnu rodit. A ted slus a uz zase nic. Takze jestli ten Hamilton zpusobil jenom tohle..nooo. Navic jsem ted na vazkach jestli zkusit to vyvolani uhadat na pondeli az misto patku. 40 tydnu od poceti to bude az v nedeli, ze by melo mimco jeste vetsi sanci se narodit bez vyvolani. Ale nevim teda, jestli bych musela podepsat nejaky papir nebo jak se to vlastne s doktorama domlouva. Nehlede na to ze chlapovi by urcite vyhovovalo vic kdybych rodila uz v patek..

jednaholkaa
27. únor 2019

@misak48 Ten satek uz ti nevyhovuje, je s tim moc prace? Taky bych mozna chtela jeste tu Tulu FTG..

arielka222
27. únor 2019

@jenssy já dávám spat do postýlky, přes den je taky tam a nebo v koši na kolečkách v obýváku. Jen ráno cca od 6 po kojení ho nechávám u sebe v posteli než se vzbudí syn cca v 7.30.
Jinak přes den kojím cca co 2-3 hodiny, to ho budím když spí dyl a v noci nechávám spat. Dnes spal od 21 do 1.30 pak kojení a spal až do 5.30 zase kojení a pak budíček v 9 🙂

skretik
27. únor 2019

@jednaholkaa to je mi lito 😏. Tak zkus jeste nejaky ten napoj, zazvor svarit s hrebickem nebo nejaky hodne palivy jidlo. I kdyz si myslim,zw kdyz se mimi nechce,tak stejne nefunguje nic 😞. Ty ses v Motole?

skretik
27. únor 2019

@jednaholkaa ja bych taky radsi nejaky nositko,satek mi vyhovuje,ale to vazani me nekdy zbytecne zdrzuje 😏

skretik
27. únor 2019

@arielka222 to je krasny rezim!

Jsem jedina co ma dite co chce pres den spat jen v naruci? Kdyz je vzhuru tak v pohode lezi,ale kdyz chce spat,tak bud kocar nebo naruc 🤦‍♀️

smigli
autor
27. únor 2019

Jo, a jinak kojeni: skrz to jeho vecny mocny bliti kojim jen 10 minut. Co 2,5-3 hodiny, v noci ma jednu prestavku 4-5 hodin.

misak48
27. únor 2019

@jednaholkaa šátek je super, ale když potřebuju mít malou u sebe a chci jen třeba něco dodělat, tak jsem líná ho kvůli pár minutam vázat a tahám ji na ruce. Ale jak přibírá, tak už ji pomalu jen jednou rukou neunesu. Tak hledám na takovéhle rychlovky nosítko. Plus aby mohl nosit manzel, šátek je na něj krátký ... Já teď mám v merku Monilu Uni. Ta je od 5 kg a 55 cm. A má být až do 20 kg, takže by vydržela. To už máme za chvíli. Na převážení k Dr jdeme až za týden v 6 týdnech, ale dnes jsem jen tak orientačně zkoušela změřit a zvážit malou doma a vyšlo mi 4,6 kg a 56 cm...

plamenak11
27. únor 2019

@jednaholkaa zkus i tak tu teplou sprchu treba ta to zas nastartuje jako me 🙂 nebo vyckej na zatku ta by mohla odejit a po ni zacit taky kontrakce s prvni ksem mela hamiltona v patek to byly i ms bolesti pak nic sobota zatka nic a v nedeli po pulnoci to zaclo a narodila se, takze jeste nadeje je 😊🙏🏻🍀

jednaholkaa
27. únor 2019

@plamenak11 Dekuju! Tak jeste muzu doufat, ze to treba bude takhle 🙂
@skretik V Motole uz by me dneska vyvolavali.. budu rodit v ty Pribrami, tam az v patek. Smula, ze to vyslo na ten vikend, protoze jinak pry fakt nechaji az do konce 42tt, tzn by me nechali do nedele. Ale o vikendu pry nevyvolavaji..trapny 🙂

jednaholkaa
27. únor 2019

@misak48
@skretik Tak zkuste nejakou tu bazarovou Tulu, ja bych ho taky asi chtela to nositko 🙂 ..na ten zacatek..

val333
27. únor 2019

@skretik no zkusím teď ten espumisan... Už jsme zkoušeli infacol i SAP a nic...taky ho kojim ve zvýšené poloze a mám pak 20 minut na odříhnutí...ale on se mi poblinka klidně i až dvě hodiny po kojení ..asi si vyprosim sono bříška... Jestli tam nemá nějaký problém...

jednaholkaa
27. únor 2019

@val333 A nechces zkusit ten ColiPrev?

val333
27. únor 2019

@jednaholkaa to je na prdíky? To jsem ještě neslyšela

basice
27. únor 2019

@jenssy já zatím také nechávám spát v postýlce. Nějak jí to tam nevadí, takže vždy ji tam spící dám a spí tam hezky. V noci ji třeba chvíli v posteli nechám, ale spí ještě se mnou 3 lety syn a hodně se vrti, tak se bojím, aby ji třeba nezalehl.

skretik
27. únor 2019

@val333 zkus si to vyprosit, ale u nas je to stejny a dr. rikala, ze je to v pohode, a to jsem ji rikala, ze treba hodinu a pul po kojeni zvraci srazeny mliko a jedina rada at mu davam bryndaky at ho nemusim porad prevlikat, ze to tak proste nektere mimca maji, tk uvidis, dulezite je jestli pribira

beruska125
27. únor 2019

@yvonneullmann já taky koupila biogaia. A úplně jsem se divila ze hned zabraly. Dala jsem poprvé odpoledne a za par hodin se malá pokajdila až na zada a taky prdela😂, bylo videt, ze se ji hodně ulevilo🙂
@val333

garfa4
27. únor 2019

@ajdamajda obcas si poprdi a kaka jednou denne, tak doufam, ze ji tim zadny problem nepusobim

Za tyden mi pribrala 150g, na dalsi kontrolu jdeme zitra, tak jsem sama zvedava, kolik pribrala. Minuly tyden mela 3030g (porodni vaha byla 3170g, te se snad uz priblizujeme)

val333
27. únor 2019

@skretik no to se uvidí zítra, jestli něco přibral...snad ano... 🙏 Brindak už taky dávám... Ale stejně je to zbytečne, strká si pořád ruce před obličej, takže má vždycky rukávy durch...
@beruska125 děkuji, to mám také v plánu pořídit... Vyzkouším prostě všechno 😀

garfa4
27. únor 2019

@zuzekk tak ja jsem s malou sama, takze si to takhle "uzivam" uz od zacatku ☹

@skretik dekuji 🙂

skretik
27. únor 2019

@val333
@yvonneullmann jak to vasich miminek boleni briska vypada? maji ty koliky, ze rvou v kuse at delate co chcete?

buchosab
27. únor 2019

Holky, tady je slevovy kod na 15% na nositka Tula a Ergobaby 🙂

val333
27. únor 2019

@skretik no tak nějak...zacne řvát a vidím jak rudne a tlačí...tak mu vždycky pocvicit s nozkama a už slyším jak prdí a kadi... A pak najednou hned přestane plakát

ajdamajda
27. únor 2019

@val333 ještě je gastrotuss sirup

Strana