Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@arielka222 ty uz jsi ale 6tt po porodu ne? A jdes ted nekdy na kontrolu?
@skretik jojo v utery 6 tydnu po porodu, u syna jsem se cistila cca 8,týdnu 🙈 no jeste sem se neobjednala když porad krvácím 😂
@beruska125
@arielka222
@smigli hmmm tak to vypada na regulerni menzes, se poseru fakt 😡😡😡😡😡
Tak my dneska skončili s Jonaškem u očního se zánětem slzných kanálků 🙁 bobek má zanícené ocicko ....
@smigli to je k naštvaní no. Já jsem to taky vždy dostala brzy tak 3 měsíce po porodu při plném kojení (i v noci)🤪🙄
@arielka222 @skretik O jednáte se tedy až po skončení krvácení? To než vás reálně objednají vyjde tak na 8 týdnů po porodu, možná víc, ne? Nevadí to?
@val333 Co mu dělali? Tam nás posílala pediatra s prvorozeným synem a pak ještě s jedním z ostatních, ani s jedním z nich jsem tam schválně nešla. Nakonec to přešlo samo, jenom jsem kapala Septonex a masírovala to ústí toho kanálku nahoře na nose. Štěpánka to už taky přešlo, rázem se mu zlepšila i rýma. Nějak to čistí, něčím to protahují, ne?
Holky,jdu se poradit. Nemám moc zkušeností. Máme autosedačku Chicco, obyčejnou starší. A kočárek klasiku Libertu. Takže procházky a auto ok. Ale chtěla bych mít možnost jít s malým do obchoďáku,občas je to potřeba. A nemám ten podvozek na sedačku. Nevíte jak se to dá řešit? Vím že bývají kombinace přímo,kde se dají různé věci nacvaknout na podvozek. Ale to se kupuje dohromady ne? Asi nekoupím jen podvozek se sedačkou do auta?
@andelka u nás na Krumlovským bazaru jedna maminka prodává jen podvozek se sedačkou za 1000kč, ale je to starší už. Takže si myslím, že když mrkneš po bazarech tak seženeš. 🙂
Holky dekuju za tipy na uspavani a sdileni vasich zkusenosti,prestavam nejak stihat psat ale snazim se alespon docitat.
No jinak my byli taky na kontrole u pediatra,maly ma porad problemy s tim vyprazdnovanim,nekdy se nemuze vyprdet,pak ma naopak tekutou stolici...asi budeme mit jeste trapeni.dostali jsme doporuceni pouzivat k uleve dle potreby rektalni rourku,takze tak.uvazuji ktere potraviny vazne omezit a nejist.no a to uspavani je taky boj,napr.vcera byl plac od 5 do 8 v kuse,na bednu,douspaval chlap nemela jsem silu...
@bombat Diky za komentar. Souhlasim, pediatra budu brat s rezervou. Zkusime to co nejdele bez dudliku a pak bysme ji ho asi dali jestli nezvladneme ji utisit nejak vic prirozene 🙂 Delala jsem si pruzkum, vetsina kamaradek dudlik dava. Co jsem cetla tak je asi lepsi s tim zacit co nejpozdeji. Tydeni miminko je jeste dost male a nema ustalene kojeni atd.. Dneska u nas byla tchyne na navsteve, mala rvala jak tur celou dobu, vsichni z toho byli nervozni, no neuzila jsem si to. Nakojila jsem ji asi petkrat za tu dobu co tu byla, chudak byla pak fakt asi nacpacna. Bylo mi ji lito, zitra jeste dalsi babicka a na dalsi navstevy uz kaslu. Chci se szivat s miminkem a ne resit tohle.
Jinak holky, stiham spis jenom cist zatim, tak se omlouvam, ze se nevyjadruju k vasim strastem a kometarum, ale prozivam to alespon likama jo ;)
@jednaholkaa já dudlík dávám,ale je fakt,že já mám opravdu mlíka pro regiment,po kojení odsaju i 150ml z výkojeného prsa,takže u mě se moc snažit nemusí, včera jsme obě u kojení vytuhly a když jsem se pak vzbudila tak byla chudinka úplně mokrá jak to na ni kapalo a ještě flek až na matraci.Jinak mám dobré splašené hormony,je hodnoucka,že jak jsem říkala,že už další ani náhodou,tak mě úplně bolí představa,že by tohle mělo být naposled.🙂 Jo a taky už nocnickujeme poslední dva dny bylo kakání vždy do nočníku,tak třeba to půjde jak s Nikcou,jak se právě vyprší v té klubickove poloze tak se pak nekroutily,ale je jí teprve 6 dnů,takže se to bude ještě všechno měnit...
@bajunka To je zvlastni kolik z vas ma v tyhle fazy hned myslenky na dalsi tehotenstvi/porod 🙂 Ja teda po tom porodu, kdyz si predstavim, ze bych byla tehotna (a to jsem mela supr tehotenstvi) tak me uplne jima hruza. To bych fakt uz nechtela nikdy zazit. Takze jedno dite me myslim (ted) bude asi uplne stacit...
@jednaholkaa Obdivuju te, ze zvladas tak brzy po porodu návštěvy. K nám mohla jen moje mamka s taťkou, jinak si vsichni museli počkat. Michala rodice viděli malou v porodnici a pak az kdyz ji byly 3 tydny. Teď pořád otravují, at k nim přijedeme, Michalova máma furt domlouvá,aby k nim prisel i bratr s rodinou,bylo by nás tam jak psu, k tomu dohromady 5 deti a miminko. V byte 2+1 s malým obývákem. Michala sere, ze tam ještě furt nechci jet, rikam mu, ze nemáme po šestinedělí a ze chci byt doma ve svým. Jenže teď ma mit Ella narozeniny a svátek a on domluvil, ze to budou slavit u jeho rodičů. Tak jsem mu řekla, ať si to slaví kde chce, ale ja s holkama nikam nepojedu. Proc by Ella nemohla slavit u nas doma, kde je víc místa, holky maji pokojíček s hrackama a Terezka své pohodlí. Navic ji vhreji prijit poprst i moji rodiče. Tak proc delat dve oslavy. No tak čuměl jak magor.
Malá ti mozna plakaka, protože neměla svůj klid. Terezka to asi tak má. Minuly tyden u mne byla kamaradka na pokec, Terezka rvala jak tur, kdyz je u nas Ella a holky jsou hlučné, tak Terezka strašně pláče, dnes u mne byla má druhá kamarádka a Terezka opět plakala. Asi jí vadí přítomnost cizich lidi. Pamatuji se, ze Verunka zase hodně plakala na návštěvách. Treba i u mych rodičů a to jsem nesla hodně spatne. Ale zvykla si pak.
Holky, vy mne strasite a nutite, abych Terezku neustálepozorovala od hlavy až k patě. Jak jste prosim přišly na moucnivku? Terezka ma trošku bily jazyk od pulky dozadu, ale myslím, ze to je z MM. A pak jste psaly o kvasinkach, ty jste poznaly jak? Ja jsem tedy nikdy takhle miminko nepozorovala, vždy az kdyz si všimla Dr.
Koho dalšího mám přidat na Modrou Střechu? Uz se nam to tam začíná hezky plnit 👍😉
@jednaholkaa Mne po jednicce diky nastrihu trvalo asi pul roku, nez jsem trochu zapomnela na porod. Ted u dvojky bylo to zapomenuti diky porodu bez nastrihu o dost rychlejsi. 🙂

@beruska125 @arielka222 ja ted studovala nejake diskuze a muze to byt MS 🙈,to budu pekne nasrana,jeste chvili bych chtela klid 🙈. Tak jsě zvedava. Me to zaclo vcera, kdy jsem si nemohla dojit poradne na zachod az jsem skoncila u glycerinovyho cipku,tak si rikam jestli mi tam neco nemohlo rupnou