icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

Strana
z759
tynazezu
29. lis 2019

@jessulka tak já ji mazat nebudu

jenssy
29. lis 2019

@tynazezu pridam si te take, jsem na FB jako Lenka Mazačová

michaelarei
29. lis 2019

Ty jo holky ted jsem s toho jelen ? Tak kde tedy? Je toho hodne😂😂😂

merope
29. lis 2019

Tak já jsem sice na modré střeše účet zřídila, ale nějak chodit tam kvůli jedné diskusi, to se mi moc nechtělo, tak jsem aktivní spíše v místních únorovkách, březnovkách a dubnovkách (nojo, to jsou ti nedonošenci 🙂 ). Fb účet mám, ale přijde mi to tam trošku chaotické a nevím, jak moc už jste "uzavřená společnost" 🙂.

eotrisalova
30. led 2021

Holky co se to stalo kde jsou moje unorovky 2019? Chtela jsem se zeptat co budete kupovat k 2 narozeninam a mam smolika:'-(

zuzekk
18. říj 2024

Ahoj, už sem asi nikdo nechodí, že? Kdyby náhodou... tak zdravím a vzpomínám na vás 🙂

andelka
18. říj 2024

@zuzekk Ahojky, taky zdravím.

garfa4
18. říj 2024

@zuzekk
@andelka Ahoj holky, mám obavu, že tu jsme aktivní už jen my tři 🙂

andelka
18. říj 2024

@garfa4 já myslím,že je nás víc, snad.

renulkka
18. říj 2024

@andelka
@garfa4
@zuzekk Ahojky, já tu už spíše nebývám, ale teď mi skočilo upozornění 🤗 Tak všechny jdu pozdravit ☺️

zuzekk
18. říj 2024

@andelka třeba uvidíme, vás dvě každopádně rada potkávám 😀 @garfa4

zuzekk
18. říj 2024

@renulkka 👋🏻🙂

kolibricek36
18. říj 2024

@renulkka ahojek, taly mi skočilo upozornění.

Takže holky zdravím vás.

zuzekk
18. říj 2024

@kolibricek36 👋🏻🙂

zuzekk
20. říj 2024

@andelka Andělko, jak to u tebe dopadlo s praci?

andelka
20. říj 2024

@zuzekk Pracuju už třetí rok na stejné ZŠ. Dva roky AP, 3 měsíce jsem vloni učila a teď jsem zas AP. Fandu mám v MŠ naproti a půjdeme k nám v dubnu k zápisu ( ale počítám s odkladem, má opožděný vývoj řeči). Jsem tu spokojená, mám fajn učitele, kolegyně, vedení..Finančně nic moc ale ve 14h jsem doma. A chodím na 7:40. Takže bezva, a většinu prázdnin volno.
Jinak teď jsem na nemocenské ( a už se těším do práce) od 9.10., budu asi až do konce měsíce minimálně. Jsem po operaci žlučníku.

andelka
21. říj 2024

A co vy ostatní? Jak to vidíte se školou?

merope
21. říj 2024

Taky zdrevím. A škola, @andelka - děs běs, naše spádovka je asi to nejhorší, co tu máme, tak pořád řeším, kam.

andelka
22. říj 2024

@merope ajaj. No já si vezmu Fandu k sobě. Blbý je, že smlouva se mi prodlužuje vždy o rok a nikdy nevím jistě, jestli to bude. Letos mi skončila v dubnu, naštěstí jsem mohla do července učit, ale pak jsem byla v srpnu na ÚP, a v září zas nastoupila. Není dítě, není práce. Ale i tak je to naše spádová, takže s ní počítám. Ještě blíž máme Hello soukromou bilingvni, ale to asi ne no. Akorát,že to vypadá na dost dětí ve třídě. Letos máme tři první třídy,ale to vyjde jen sem tam. Příští rok bychom je neměli kam dát. Školní třídy nepřibývají, spíš chybí.

renulkka
22. říj 2024

Ahojky, tak u nás Jindřiška do škole půjde 🙂 Už před víc jak rokem byla u psycholožky na vyšetření kvůli logo a vyšlo jí, že je nadprůměrná 🙈 My bychom teda přidali i strašně hyperaktivní 🤣 Ale budiž 🤷‍♀️ A je pravda, že další rok ve školce by se nudila... Teď jedou Elkonina a i tam je prostě napřed, rozdělit slova na slabiky, určit první a poslední písmenko atd. 🙂 Takže u nás už tu školu uvítáme 🙂 A půjde tady ve vesnici, máme tu celkem dobrou školu, opravdu kvalitní, tak jsem ráda ☺️ A nám teda k 3 holčičkám ještě před 2 roky přibyl chlapeček Petřík, takže na jaře si odbudu státnice a pak hurá si hledat práci a syn do školky☺️😀

renulkka
22. říj 2024

@andelka Můžu se zeptat jak se pohybuje AP platově? Právě že odevšad slýchám, že je to bída 🤷‍♀️ Opravdu je to tak bídně placeno? Já bych ráda začala učit... Můžu učit na zdravce praxe nebo teď po státnicích, co mě čekají, mužů učit informatiku a informační technologie... A i tam podle tabulek bez praxe ty platy nejsou zrovna 2x žádná výhra 😀 Takže uvidíme, kam mě osud zavane 🙂 Moc se mi líbí lektorování ICT v nemocnici, tak pokud bude místo aktuální, měla bych radost (jsem i zdravotník) 😀 Tak bych skloubila dvě činnosti, co mě baví 🙂

andelka
22. říj 2024

@renulkka Státnice...teeeda, budeme držet palce.
Fanda určovat slabiky taky umí,ale první a poslední písmeno si myslím,že ne. On to bude mít horší, chodíme na logopedii, chodí i v MŠ každý týden.

renulkka
22. říj 2024

@andelka Jindřiška chodila do SPC na logo co 14 dní... Ale jak je právě taková "rychlejší", tak vše zvládla za půl roku a už neměli, co dělat 😀 Ale starší dvě, ty měli vývojovou dysfázii a třeba nejstarší je ve 3.třídě a má pořád problémy s fonematickým sluchem a nerozliší di/dy a to je problém no... Takže asi bude mít i nějaké dys 🤔

andelka
22. říj 2024

@renulkka No platove podle tabulky. Od ledna mají 7% přidat, tak se to trochu změní.
Já jsem v 8 třídě ( většinou tak AP jsou) a 3 stupni ( praxe 6-12 let) a to mi vychází na 26 460 Kč. Ale to je plný úvazek. Já mám 3/4. A k tomu osobní ohodnocení. Takže za běžných okolností to vychází na 21 800 hrubého, 18 500 čistého. Odměny máme na konci roku a pololetní ( v únoru a v červenci), řádově 5-15 tisíc. A ještě máme měsíčni odměny, ale i o si musíme psát,co jsme dělali, kolik hodin..Ale to má každá škola jinak a i každý rok je to jinak. Ještě můžeme mít doučování na dohodu.
Vloni jsem učila 4 měsíce, a měla jsem 28 500 čistého. Plný úvazek. Taky 3 stupeň praxe a 12 platová třída. Měla jsem to fajn, učila jsem převážně výchovy, takže odpadá čas opravování, kontrol, příprav testů atd. A nebyla jsem třídní. Uvidím co bude příští rok.

andelka
22. říj 2024

@renulkka já mám staršího adhd a vd, užili jsme si. Teď už je v 8. třídě, pomalu vyhlížíme přijímačky na SŠ.
Ono s tím co teď vymýšlí s odklady..letos bude hodně dětí, máme málo místa ve škole, málo tříd. Příští rok jestli omezí odklady, zase bude hodně dětí. Na jaře jdeme do SPC, ale hlavně chci ať mi na něj koukne naše speciální pedagožka a učitelka, která ho bude učit ( jako zaměstnanec budu vědět kdo dostane prvňáky a můžu si pak vybrat kam ho dám). Vím jaké máme ve škole metody a přístupy, požadavky..

zuzekk
22. říj 2024

Tak já jsem se do školy vrátit nechtěla - ale nějak se to vyvinulo… od března 22 jsem dělala takové centrum pro ukrajinské děti, v těsné vazbě na urad MČ a na školu. Takže když se situace od září 22 trochu stabilizovala, přidala jsem u nás ve škole (kde jsem byla před mateřskou a vlastně nikdy poradne neodesla) par dni učení češtiny. A pak víc. A minuly rok už nebylo centrum potřeba a tak jsem se vrátila úplně jako AP.

@renulkka Což jsem mela nakonec asi 19t čistého v průměru za ten rok na úvazek 0,64. Což je nejčastější, jsi ve škole jako (prvostupnove) dítě, tedy po-pátek á 5hodin (tedy 25+2). Výhodou je, ze si můžeš vzít nějaký kroužek nebo doucovani hned po vyučování a přivydělat si. My máme příplatky i za suplovani, což muže byt někdy dost. Já jsem mela třeba češtinu pro cizince, což je zvlášť ze šablon, vyslo to na cca +2,5t/mes.

No a pak jsem si řekla DOST a švihla se školstvim. A dělám realitní makléřku.

zuzekk
22. říj 2024

@andelka
@merope Vendelin to má časově jasný, dřív bych ho nedala a později to taky nemá smysl. Já ho prave nechci dat do školy, kde jsem donedávna pracovala - znám ty učitelky a všechny až moc. Dvě ze tří prvních tříd pro mě nepřipadají v úvahu… ale není to naše škola spadova. Ta je vedle, a je strašná. 🙈 ale mají tam zvlášť Montessori třídy - a to je moje volba, to by nám mělo sednout oběma . Tak snad ho vezmou. Teď chodí do státní školky do lesní třídy, a je to výborný. Kdyby tak tu byla nějaká škola venku! 😮

Písmena, první poslední, dělit na slabiky, to umí dobre - hrajeme furt slovní fotbal. Číst umí písmena a snadné otevřené slabiky, ta syntéza mu ale děla potíže, slova mu nejdou a nechce. Počítá pěkně, psát neumí nic. Odmítá kreslit i zapamatovat si jedinou říkanku, nedejbože básnicku.

bombat
25. říj 2024

Nazdar holky! Tak zase tady?

Strana
z759