Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa sex se může normálně,pokud nemáš problémy nebo nedoporučí doktor.
@basice To je prima, kdyz jsou ty kontroly pak takové uvolněné a je legrace. Ja dnes Dr. rikala, ze mi obcas tvrdne bricho, natékaji mi nohy a brni mne ruce. A on se začal smát a říká mi "A jinak hlava je v pořádku?" Někdo by se treba urazil, ale já to od něj prostě beru. Podá rzo vždy s úsměvem na rtech a smějeme se pak spolu. A když koukal na to pohlaví a byl tam ten pupečník, tak zase říkal, ze je to určitě ženská, ty si tam pořád něco strkaj.
@jessulka je vidět že se m u tebe prdolka dobře, boží fotka 😉 hlavně,že je vše ok ! A na hlavičce má srdíčko 😁
@lenkatorka A co ze tak najednou? To je z tehotenstvi nebo nejaka viroza? Tak drzim palce at je to brzo pryc!
@jessulka Ajo, tak proto 🙂 Já pořád přemýšlela, jestli mi něco neuniklo, že jsi tu vyloženě nepsala, že teď v těhotenství máte nějaké komplikace 🙂 Tak teď to vím 🙂 Taky jsem brala Utrogestan, ve středu jsem měla poslední, to jsem byla zároveň i na tý pohotovosti... Od tý doby naštěstí po krvácení klid, akorát z nosu se mi zas zpouští, ale dole ťuk ťuk klid 🙂 U nás jsou konplikace bohužel u každého těhotenství :( První zt, další těhotenství krvácení a hematomy, když to zkončilo, tak zas křeče, u dalšího těhotenství už toho bylo zas o dost víc (krvácení, od 16tt kontrakce, od 23tt otevírání a zkracování čípku, ve 29tt podezření na selhávání jater - naštěstí ok, každodenní kontrakce až do porodu, ke konci patologické průtoky a malá se přestala mlet- po zot se to "upravilo")... Teď se to těhotenství zase pěkně rozjíždí, krvácení, křeče a tvrdnutí bříška... Takže čekám co přijde dál :( Ale zdá se mi, že při každým dalším těhotenství je to se mnou horší a horší a objevuje se i víc problémů :( Upřímně jsme s mužem zkoušeli sex, ale opravdu opatrně a ani jsem z toho nic neměla, protože ten strach je větší, takže teď už se o to ani nepokoušíme, i když chuť by byla 🙂 To ne že ne 🙂
@dominika963852 Je to prďola můj. Jsem z něj nadšená. Jak nám mával, bylo to hezké, takové srdečné. Přeju ti to také zažít. Ty miminka jsou stejně v tom bříšku úžasný. Strašně moc se těším na kopanecky. Až budu Verunce říkat, ze kope, at si jde sáhnout.
@renulkka Teda, to sis teda prožila. Chudáčku. To musely být nervy. Tak snad bude toto těhotenství klidnější. Víš, ja ani na ten sex nemám vubec chuť. A hlavně mám strach, co by se mohlo po tom stát. Dr. by si to přece nevymyslel. Pálí mne pořád žáha, takže mi vadí i líbání. Asi jsem divná a pro mého přítele asi teď nepřitažlivá, ale na víc se bohužel nezmuzu.
@renulkka My neměli sex od začátku. S mužem jsme se tak dohodli ze strachu a i tak jsem v tom 11. tt zakrvácela. Od tý doby sice jen čas od času zašpinim (třeba dnes po 9 dnech - vždycky mě to trošku vyvede z míry), ale to asi patří k tomu vstřebávání. O sexu si necháváme tak maximálně zdát, ale chybí nám to oboum. Utrogestan beru pořád a to zůtra začínám 16. tt. Ve čtvrtek se dr zeptám jestli je to pořád nutný. Mám po něm šílený výtoky a už mě to pěkně sere, kort v tomhle vedru je to nepřijemný. Ani si nejsem jistá jestli v mým případě má vůbec nějaký vliv.
@vilmic Tak oralni sex asi nevadi ani v pripade komplikaci tipuju..? Ja se strasne bala, ze se pritel bude bat mit sex v tehotenstvi, uz jsem to od par holek slysela, a to by me odvezli do Bohnic asi. Nastesti zatim dobry, tak doufam, ze se nic nezmeni az bude vetsi brisko. Vlastne se citim vic sexy a je to zatim takova prijemna zmena, jak to telo vypada zensteji. Az na ty horka sakra.. to je trochu blby..
@jessulka a co to na to brnění a natekani nohou řekl? Tedy kromě toho, jestli máš hlavu v pořádku 😁😁😁. Já mám teď v těch vedrech taky takový pocit těžkých a nateklych nohou. A to si říkám, co bude později až budu mít třeba o 15 kg víc. No jsem ráda, že budu rodit v zimě a ne v tehle vedrech.
Jinak u nás na sex také není chuť. Tedy u manžela by byla, ale mě to nic neříká. Chudák to bude muset ještě vydržet 😣
@jednaholkaa No, my by strach neměli, kdyby minulé těhotenství neskončilo ve 21. tt následkem odloučení placenty, kdy všechno začalo hematomem, který se obejvil a nikdo neví proč. Věř, že to pak je s tím strachem jiný. My si samozřejmě vyhovět umíme, ale normální sex nám chybí.
@jessulka Noo myslím, že toto těhotenství nebude o moc lepší, ale nezbývá než doufat 🙂 No člověk si to ani nedokáže užít, uvolnit se, pořád je ve střehu, aby něco nezačalo bolet atd... takže my jsme to zkusili, když byl poměrně klid (ani bolesti ani krvácení) a od té doby nic 🙂
@vilmic Taky krvácím bez jakékoliv příčiny (sex, námaha...)... U vás zlobí asi ten hematom u nás teď nejspíš ta placenta nízko... Takže jsme to jednou vyzkoušeli, když byl dole klid a od té doby ne 🙂 On se bere i v pozdějších týdnech kvůli čípku, když se začne zkracovat a otevírat se, ale to váš případ není, tak třeba už ho brát nemusíš 🙂 Ty výtoky jsou děsný, jsem ráda, že už nezavádím a to jsem měla jen večer :/
@jednaholkaa Mě třeba u minulého těhotenství vadil vyloženě orgasmus... Po něm se mi vždycky náramně rozjeli kontrakcecelkem pravidelné a tím se mi zkracoval čípek... Takže u nás nebyly možný ani jiný varianty :(
@renulkka Věřím, že tě to už pro toto těhotenství pozlobilo dost a budeš už mít klid. Já si 14 dní píchám Clexane a snad to k něčemu je, resp. zhoršení zatím není, uvidíme ve čtvrtek. Minulé těhotenství jsem krvácela pořád, to se nedá srovnat. Taky teď hodně odpočívám a ještě musim říct, že to dvojčecí těhotenství je úplně něco jinýho. Všechno mi to přijde hrozně rychlý, dost mě bolí vazy od natahování dělohy, břicho mě už teď dost táhne. A to nejsem ani v půlce, asi se je na co těšit.
@jessulka jeeej miminko je krásneee...gratulujem k super kontrole . S talkem jsme na tom stějne ale já mám porád nizkej :D
@jessulka je to prostě zázrak. Včera jsem zrovna říkala manželovi, že už se těším až ho ucitim kopat aspon budu trochu vic v klidu. Vcera k veceru me zacalo dost bolet bricho, tak jsem se na wc pořád kontrolovala, ale asi to bylo spíš z jídla.
Tak jsem to asi zakrikla, trošku krve na papíře a jsem na dně 😢
@dominika963852 neboj nemusi to nic znamenat..ja jsem v minulem tehu zakrvacela tak že ze me nekecam vylitlo prez litr krve..byla jsem na wc a teklo to a teklo a teklo to..do nemocnice jsme prijely a mela jsem uplne durch kalhoty..a taky vse dobre dopadlo🙂) drzim palecky
@1nelinka snad to bude dobRe. Já už potrat za sebou mám tak mám strach, vůbec nevím jestli zajet na pohotovost. Za dva dny mám mít velký už.
@dominika963852 určitě bude, pokud ti to pomůže ke klidu, tak si zajeď, hlavu ti nikdo neutrhne a budeš v pohodě, držím palce. 🍀
@frndafrrr dekuji. Dobře pro klid to bude urcite lepší, úplně se klepu
@dominika963852 Držim palce, dej pak vědět. Hlavně se snaž být v klidu, určitě to bude dobré.
@basice Říkal, ať hodně piju a dám si alespoň jednou denně kafe, nebo colu. Je to prý od tlaku. Nebo ho ještě napadla krční páteř. Tak se v práci mám občas projít, vypodložit si nohy nějakou vyšší krabicí, aby mi pořád nevisely dolu a hlavně se nemám přetěžovat prací a spíš v těch horkých dnech odpočívat.
Většinou to mám až odpoledne a hlavně k večeru. Říkal, že mi nebude nic předepisovat, když mi všechny testy dopadly dobře. Tak uvidím.
@frndafrrr To asi jen z popisu, on je hrozně fajn, milej, hodnej. Umí tu svojí legraci podat, že se tomu člověk musí zasmát. Jsem za něj ráda. Chodila jsem k jedné paní primářce a ta zase byla jak vyschlá žába. Jen pozdravila, udělala prohlídku, zeptala se jestli nemám nějaké potíže a to se mi ani nepodívala do obličeje. Psala pořád něco do PC a pak mi podala ruku a řekla nashledanou. a šla jsem. U mého Dr. jsem na návštěvě 15 minut. Probereme např. dovolenou, jak se má, jak se mám já, co nového. Je to takové uvolněnější.
@dominika963852 Myslím na tebe. Zavolej k Dr. a ať tě vezme už dnes, ať jsi klidnější. Ultrogestan určitě pomůže. Držím palečky ať je miminko i ty v pořádku.
Ahoj holky, asi jsem se zamilovala: https://www.skibi.cz/zimni-kombinezy?velikost-d...
Ale ta cena ☹
@dominika963852 Neboj se a zajdi buď k dr nebo na pohotovost ;) Ja byla ve středu kvůli bolestem a krvácení a naštěstí to bylo dobré jen zlobí placenta, jak je nízko... Tak mi dali injekci na zastavení krvácení a injekci magneska na ty křeče 🙂 Držím palce, ať je vše ok, pak dej vědět 🍀
@jessulka Utrogestan není na krvácení, ale k udržení těhotenství... Mě třeba se produkuje míň progesteronu, tím by se těhotenství neudrželo, tak ho dodáváme progesteronem v Utrogestanu... Až začne fungovat placenta, tak už není potřeba... Na krvácení je třeba Ascorutin ;)
Holky díky moc za takovou podporu
Byla jsem u své dr. Vše v pořádku, Ale strach neskutečný . Mam odpocivat . Vcera jsem poprvé vysadila utrogestan, tak prý ho raději ještě necháme.
Mimi jednu ruku za hlavou na pohodu, i srdíčko mi dala poslechnout pro klid duše. 😰💞
@dominika963852 Brouček malinkej. Takhle vystrašit maminku. Ten můj malej prcek včera taky na pohodu na zádech, nožičky pokrčené, ruku za hlavu a druhou mi mával. No já se smála, až mi vyhrkly slzy. To je dobře, že máš dál užívat Ultrogestan. Bude to dobré, uvidíš. A teď si dej s chutí něco dobrého na ty nervíky, co jsi musela prodělat.

@andelka Uf, uz jsem se lekla, ze se sex nesmi 🙂) To bych mela docela dilema sex nebo miminko..tak dobry 🙂