Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa manzel to ted rekl tchanovcum tchan mel take narozeniny..🙂 a ostatnim to chceme oznamit az to pujde videt ..ja bych to uplne nejradeji rekla az po porodu protoze vim ze nastane hysterie a vsichni nam budou 20x denne volat jak to vypada..navic jsme seodstehovaly do ceskeho raje kde nikoho nezname a manzel je kazdy ctvrtek a patek pryc tak si dovedu predstavit ze budou hrozne resit co budu delat kdyz to na me prijde a budu treba sama do s 1,5letou holcickou kam ji jako dam..a budou vymejslet ze tu nekdo z nich muze bydlet nebo nejlepe at bydlim ja u nich atd atd atd..a ja na to vunec nemam kapacitu😂😂😂😂blby je ze jsmem mela v minulem tehu takove problemy tak se bojim ze to ted budou vsichni hrozne hrotit a zbytecne stresovat:/
@jednaholkaa jinak manzel to vymyslel tak ze zabalil dohromady snad 20krabic od nejvetsi po nejmensi..tatkovy trvalo snad 20min nez je vsechny pootviral v te nejmensi byla obalka kde bylo napsano ahoj dedo(tak si myslel ze je to darek od nasi maly) a v te obalce byla dalsi obalka kde byl ultrazvuk a tam napsano uvidime se v lednu..
@frndafrrr Tak to je taky dobrý :D Já jdu na ten velkej utz ke své dr. a ta má profi vybavení tak uvidím a když nic tak se hold nezblázním, ale jsem hrozná zvědavka :D
@1nelinka buď v klidu, ono nic není nakonec tak horký, jak se zdá... člověk má nějaké předpoklady, a kolikrát nejsou reakce až tak radostné/hysterické/dramatické. Zejména u druhého bych nějaký zvýšený zájem hraničící s tvými kapacitami neočekávala, vyblbli se u prvního a teď se sotva párkrát zeptaj, jak se cítíš....se vsaď 🙂
takže s tajením do x-tého měsíce bych to nehrotila, něco jinýho jsou známí, +-cizí lidé, práce,.. ale rodina mám taknějak pocit, že by to vědět měla.
Mě se nejdříve doktor zeptal co bychom si prali a pak řekl ze to možná vypadá na kluka 😀 takže tomu zatim moc nevěřím , snad už půjde něco vidět na UTZ v 17 tt co mám koncem měsíce 🙂 holky za jak dlouho vůbec chodíte na kontroly ? Já byla 3.8 pak mám 30.8 a pak 21.9 ... ten měsíc mi přijde strašně dlouhý 😀
Jinak jsem ještě koukala Na to nízké free beta HCG , co jsem se docetla , tak jsem docela klidná 🙂 spoustu maminek psalo, ze to tak mělo a bylo nakonec vše v pořádku . Ukazuje to na ty trizomie 13 a 18, ale na UTZ už by to muselo byt vidět - napr ze se nerozděli mozek na dvě komory a tak 🙂 doktor pak ještě volal a říkal , ze to muže byt i tím , ze jsem měla hodně naredenou krev vodou (měla jsem vypít 0,5 litru před odběrem) a spoustu let dozadu tam neměl nikoho , kdo by pak měl nějaký problém 🙂 a rizika mi vyšla <1:20000 ... tak uvidíme co ten integrovany test ukáže za měsíc 🙂 ale verim ze to bude dobre ♥️
@frndafrrr Hm, mas pravdu, po.. se muze neco kdykoliv a lidi by pak byli asi to posledni co bych resila.
@jessulka Dort bude, urcite. Ale s oznamenim ho spojovat nechci. Spis tam bude jeji jmeno atd.. Fotecku bych nalepila dovnitr nejakeho prani a to bych dala do te kabelky i s penezenkou co k tomu dostane. Asi to tak udelame, preci jenom je fakt ze rodina by to vedet mozna mela. Bohuzel tchyne si to pro sebe nenecha, rozkeca to uplne vsude, to uz je jasny.
@1nelinka Tak tomu rozumim..ze se bojite, ze vas budou hlidat 🙂)
@zuzekk no tak to opravdu neznas manzelovu babicku a dedu..ja jsem ted byla trochu nachlazena a manzel to prokecl a denne volaly jak jsem na tom a jestli nechci prijet bydlet k nim do prahy ze by se o me staraly..jenomze jim je 78takze o nejake starani nemuze byt rec..a jsem si jista ze to s tehotenstvim bude presne takto..protoze i me trochu znepokojuje co budu vlastne delat kdyz zacnu rodit opet ve 29tt s malou doma, manzel pryc a nikoho tu neznam a rodina nesmysl daleko takze je to bude trapit dvojnasob..zvlast kdyz vedi jak hrozny jsem mela minule tehu a kolikrat jsem byla v porodnici tak tohle je rozhodne chladnymy nenecha..my to bereme tak ze to proste nejak dopadne a manzel tu je 5dnu v tydnu tak to proste musi vyjit ale jim to takhle vzivote nevysvetlime
Holky, tak ta moje treperenda v neděli poletí s babičkou a s dědou k moři (moji rodiče). Jsem z toho hrozně nervózní. Snad se nic nepo*ere. Poletí poprvé v životě. Měla jsem letět s nimi, ale mám strašný strach o miminko a doktro mi řekl, ať si vyberu, buď moře, nebo miminko. Tak jsem ani neváhala a řekla, že nepoletím. Verunka tedy poletí beze mne a strašně se těší. Dokonce mi říkala, jak se těší, že si užije babičku. Povezu je na letiště. No dovedete si představit, jak se budu přemáhat při loučení. Asi si vezmu tmavé sluneční brýle a snad nebudu řvát jako tur. Každé ráno, když vedu Verunku do školky, tak mi hlásí, kolik ještě dnů do odletu. Prďolka natěšená. A že neletí maminka jí ani nezajímá. Tak jsem klidnější, že se jí třeba ani nebude stýskat.
@veronika_2019 ja chodim presne po 4tydnech vzdy v utery to ma muj mudr tehu poradnu
@1nelinka jako na jednu stranu chápu, moje babička je to samé, o starostech, nemocech atd. se jí nesmí říkat, nebo až když už je všechno v pořádku. Teď mě taky bombardovala svými obavami, že nikde nesmím courat, co v tom horku dělám, furt ať si dávám pozor. Už to bylo takové negativní, tak jsem jí prostě řekla, ať nevyšiluje, opatruje hlavně sebe, a mě tím nestresuje. Zkus jim, bude-li to vůbec nutné, fakt myslím, že druhé těhotentství už jim tak zajímavé nepřijde, vysvětlit, že tě přehnaná péče stresuje a to hlavně že škodí miminku (!), tak ať mu tím vědomě neubližují. Vysvětli, jaký máte porodní plán, byť vybájený (např. sanitka, soused, porodní asistentka, více variant, záložních plánů B, C a třeba i D (jako třeba porod o Vánocích) ). Uklidní se, hlavně tehdy, když bude jasné, že ty jsi v klidu a ničeho se nebojíš. A pokud jo, nedej jim to znát. Se dvěma konkrétními lidmi se dá jednat, psychologizovat, působit. A hysterický zájem davů? pochybuji 🙂
@zuzekk jim se to opravdu vysvetlit neda maji proste uz svuj vek a kdyz zakazeme aby volaly nam budou volat zbytku rodine a resit to s nima a trapit se..byla jsem 5 tydnu v porodnici pod kontrolou doktoru v poradku a stejne volaly 10x denne tak co tak co tak co..i kdyz jim manzel 1000x rikal ze az se bude neco dit ze zavolame ale stejne..jedine co tak je to bude zase trapit babicka ma rakovinu a resi ted ten podelanej H system tak tohle by pro ne byla akorat dalsi starost..shodly jsme se na tom s manzelem a ted kdyz to vedi jeho rodice a vedi jaci babicka s dedou jsou tak nas v rozhodnuti nerict to jen podporily..ne jako neric to nikdy ale vydrzet aspon treba do 6mesice nebo tak.. proste co to pujde nebo nez si samy vsimnou..a ono bohuzel moc variant proste neni..kvalitni porodnice s neonatologii je odsud hodinu cesty sanitka je sice ok ale kdo se postara o 1,5letou holcicku kdyz zacnu rodit v noci kdyz tu chlap nebude tak to fakt nevim..
Holky tak ja se s vámi loučím. Dnes jsem byla na kontrolním utz a tam zjistili, že miminku nebije srdíčko a miminko je velikostí 8+3, přitom dnes bych měla být 10+3. Ve čtvrtek jdu do nemocnice na revizi, kde me zkontrolují a řeknou co a jak. Pochybuji, ale že zjistí něco jiného. 😥😥😥😥😥
@elinka555 Ach jo, to me mrzi! At to brzy zvladnes! Tohle je moje nocni mura.. Ale zase lepsi ted, nez kdyby to prislo pozdeji, ach jo. Kdyz jsem si byla pro zadanku na krev byla tam maminka s veeelkym brichem a brecela, pry nebyly slyset ozvy. No jo, holt priroda :(
@arielka222 V zari let, to bude dobry! To uz je v druhem trimestru, to je nejbezpecnejsi. Ja letela v tom 10 tydnu..a bylo to v pohode. Paradoxne problem byl spis na dovolene, protoze byla fakt akcni, porad jsme se v tech vedrech presouvali z mista na mista a chodili cely dni. Tak jestli budes odpocivat tak to bude v poho 🙂
@arielka222 Nedělají mi dobře celkově lety, špatně zvládám to převýšení a pak jak letadlo klesá, tak mám špatný tlak. Takže to je asi první problém. Bojím se, ze bych zacala krvácet. Druhý problém jsou ta horka, nedokážu si představit celý den ležet na lehátku na pláži nebo u bazénu. A abych byla v klimatizovaném pokoji za 17tis., to raději ušetřím peníze na barák a koupím si do něj lepší kuchyň. U dcery jsem byla v těhotenství na horách v Alpách. Nelyzovala jsem, ale bydleli jsme hodně vysoko, tak jsem tam začala krvácet, bylo mi zle. Museli jsme do nemocnice. Nebylo to vubec příjemné a ještě být vyšetřována italskym doktorem. Takze jsem tak nějak poučená a zůstanu raději v klidu doma. Beztak bych si to s Verunkou nemohla uzit tak jak by si ona představovala. Ta vedra mi nedělají dobře a v Bulharsku je prý 50 na sluníčku. To pro mne není.
Ahoj holky, tak abych taky trošku zapadla, tak moje jméno je Lenka, čekám první mimi a jsem dnes 11+5 🙂 na prvotrimestrální screening jsem objednaná na 15.8. do Gennetu 🙂
@elinka555 je mi to strašně líto, je to noční můra asi nás všech...držím palečky, ať je brzy lépe a ať se Vám to rychle podaří znovu 🍀
@veronika_2019 já chodím též co 4 týdny,vždycky v úterý.
@arielka222 já jsem letěla už v 10/11 tt, s Dr jsem to konzultovala. Ale i tak jsem o tom dlouho přemýšlela a řešila. Letěla jsem poprvé. Naštěstí krátký let,sotva 2 h a miminko je v pořádku. Ale byl to dlouhý týden do kontroly tenkrát. Pro létání je nejlepší 2 trimestr.
@elinka555 Achjo,to mě moc mrzí 🍀
Ahojte děvčata, tak se zase hlásím. Dnes jsme s manželem absolvovali prvotr. screening a musim rict, ze jsem si pridala jak male dite...porad jsem ukazovala prstem a hlasila jeee koukej, rucicka, nozicka, pater atd... no vite jak...muj vzdycky rika,ze tam vidi jen smouhu...ale ted jak byl dojaty...i srdíčko jsme slyseli a to jsme ty slzy uz proste neudrzeli.Dostali jsme i dvd, vysledky zjistime do tydne. Celkem me zarazilo, ze prvni mi termin vychazel na konec unora, pak na pulku unora a po dnesni navsteve pry prelom leden/unor. Jinak jsme rekli, ze pohlavi znat nechceme no ale dr se prerek a rekl...hmmmm, ona je tedy velmi aktivni takhle po ranu...no uprimne...pockam si az do porodu...kamaradce taky do sedmeho tvrdili,ze bude mit holku a kuk...byl to kluk 🙂

@dominika963852 Já se na 1.sceeeningu ani neptala, vždycky mi tvrdili, že to vypadá na holku u prvního dokonce i na druhém, že holka a skóre 2xkluk, 1x holka, věřím až svému dr., u malé mi v 17tt ukazoval prý ukázkové kávové zrno, tak jsem si říkala, že gyndař by snad frndu poznat mohl a měl recht.