icon

Těhotenská cukrovka - rady, tipy a diskuze

kacule85
20. bře 2014

Ahoj Holky.Ráda bych oslovila všechny z Vás,které také máte těhu cukrovku.Zjistili mi ji před 2 dny,a byl to pro mě dost šok :( Nejvíc mě teda štve to,že nemůžu nic sladkýho,i když sladký tolik miluju obzvláště teď v těhu.Zčínám 29 tt a jsem z toho fakt zoufalá.Dieta,která mě teda totálně dostala ,když jsem ji četla mi vzala najdenou veškerou radost z těhotenství ☹ Cukrovku jsem měla taky u prvního těhotenství,takže jsem věděla co mě čeká a úplně jsem se děsila toho že teď to bude znova.Cítím se dost špatně,nebaví mě vše vážit a číst co můžu ,co ne ...ono víc věcí samozřejmně nesmím.Ten den jsem se z toho rozbrečela a najednou mě popadl hroznej vztek a pocit nespravedlnosti,proč zase já ?? ☹Zkusila jsem sestavit jídelníček,ale bylo to nad mé síly...nakonec se povedlo.Nicméně dietu mám 2 den a už teď jsem z toho na prášek...:(Možná si některá z vás bude říkat,že to přeháním ale to jsou moje pocity a jsem z toho špatná ....Ráda bych si s některou z vás vyměnovala třeba rady a tipy jak obměňovat jídelníček a Vaše zkušenosti jak s těhotenskou cukrovkou válčíte vy.Všem přeju pěkn den a pevné nervy!Kačka

ev.ka
26. zář 2017

@anabella_lee koupila jsem si 90% a byla to chyba, vůbec mi nechutná ☹

anim1984
26. zář 2017

@anabella_lee na tenhle typ jsem uplne zapomnela 🙂 ja jsem vzdycky mela rada ty horke, prave 70% a vic, ale ted mam 'obyc'. Pro tu se stevii si skocim 🙂

ev.ka
26. zář 2017

jinak tedy jsem jednou zhřešila dvěma bebe (obyč) sušenkami ke Caro a neudělalo mi to dobře ☹ přepadla mě hrozná únava a večer mi nevyšla glykemie

toto je fakt za trest, se dvěma klukama na krku by si člověk občas potřeboval uklidnit nervy, ale jako čim??? hýbat už se moc nemůžu a relax u kafe taky nevyšel ☹

werumka
26. zář 2017

@ev.ka A nezkousela jsi treba Caro se šlehačkou a nastrouhanou hořkou čokoládou? Nebo skořicí? Je to taková dobra alternativa svačiny

ev.ka
26. zář 2017

@werumka zkusím tam nastrouhat tu hořkou, co mi nechutná, když se rozpustí, bude asi lepší 😉
jinak šlehačku ve spreji nam v poradně nedoporučili (už nevím proč) a šlehat celou šlehajdu kvůli kafičku?

werumka
26. zář 2017

@ev.ka Sprejova je slazená 🙂 právě, že ta obyc je skvělá - hutná, zasyti a je to taková alternativa dezertu 🙂 půlku kelímku jeden den, druhou půlku druhy den 🙂 fakt to zkus, myslim, že Ti to udělá dobře chutove i psychicky 🙂

barus.8
26. zář 2017

Tak děkuji za rady ohledně jídla v restauraci. Bylo to v pohodě. Dala jsem si kuřecí nudličky se zeleninou a vař. bram. Horší to bylo odpoledne u tchýně, kdy se do mě snažili dostat dort a s odůvodněním, že není vůbec sladký 🙂. Nepolevila jsem a jedla jen zeleninu a plátek masa s chlebem.
Ale mám nový dotaz: Jaké jsou hranice při měření před jídlem a po jídle? Dnes jsem byla u mudr. a začíná mě strašit inzulínem. Hodnoty na lačno a před jídlem mám v pohodě někdy 4,5, někdy 5,1, párkrát jsem měla 5,3. Ale po snídani sem několikrát měla 7,4 , 7,2 , 7,6. Ostatní jídla max. do 7.

fandysek_1
26. zář 2017

@barus.8 já měla taky občas 5,3-5,6 nalacno. Po jídle je limit po hodině 7,8. Ty jsem prekrocila jen obcas, ale stejne picham inzulín 3 jednotky. Jsem taky 32 týden.

anabella_lee
26. zář 2017

@ev.ka no to je zase moc hořké no

anabella_lee
26. zář 2017

No ale holky v klidu, já tak miluju sladké že jsem to už několikrát porušila...nejsem na sebe pišná, ale co nadělám ☹ ještě že ty hodnoty nemám tak extremní aby se to řešilo inzulinem to bych si pak nelajzla sem tam zhřešit. ale musím se držet více no. dělá mi to hodně problém bez toho sladkého i když si u té čokolády hořké pochutnám a oříšků, prostě to tomu tělu chybí no. závislost.... musím na sobě více pracovat abych to opět dodržovala tak striktně jako na začátku.

anim1984
26. zář 2017

@barus.8 mam napsano, ze nalacno je limit 5,3 a hodinu po jidle 7,8.

@fandysek_1 ja mam zatim vysoke hodnoty jen ty nalacno. Do zari to bylo v poho, ale posledni 3 tydny uz to bylo kazde mereni. Ale.po jidle se pohybuju porad tak mezi 5-7, vyjimecne 7,2. Tak mam tabletky na noc, ale ty zatim zabiraji jenom obcas. Pristi tyden jdu na kontrolu tak uvidim jestli mi taky nedaji inzulin.
@anabella_lee taky mam rada sladke a aspon tu cokoladu obcas dam. Hodnoty mi vzdycky vychazeli i s tim prohreskem, ale tedka jsem to zprisnila :( tak uvidime. Je pravda, ze zezacatku jsme to dodrzovala dost, ale jak clovek jednou porusi tak to se pak k diete hur vraci

matyskova2010
30. zář 2017

Ahoj holky,nemáte nějaké rady, co na nachlazení v těhotenství při cukrovce?Děkuji

lentilkah
30. zář 2017

@matyskova2010 Nic nezkazis zazvorovym cajem, me vzdycky pomuze.

fandysek_1
1. říj 2017

@matyskova2010 já jsem si koupila celaskon a mořskou vodu do nosu. Taky grepy.

anabella_lee
1. říj 2017

@matyskova2010 já užívám jednak těhotenské vitamíny a jednak na podporu imunity jak bývám věčně na hromadě a malý mi ze školky nosí samé nemoci tak jsem si zkusila koupit od terezie a je to hlívu ústřičnou s rakytníkovým olejem a paráda. Je to i pro těhotné a kojící ženy.

daisy07
1. říj 2017

Ahoj,tak uz se tyden merim.rano naprosita pohoda,po o vetsinou taky,ale vecer blby.ale porad je hodnota max 7.je to i tak hodne blby?

anim1984
2. říj 2017

@daisy07 pokud je hodnota po jidle do 7,8 tak je to ok. Taky jsem se vzdycky desila, kdyz mi sem tam hodnota vyskocila na 7 nebo 7,2, ale doktorka mi rikala, ze to je dobry 🙂

daisy07
2. říj 2017

Ja nam merit po dvou hodinach,tam je hodnota 6,7. Takze lehce pres.ale desne mi to nevyhovuje.proroze mam pocit ze se musim najist hodne abych nemela hlad a pak je mi zle a kdyz se najim normalne mam hlad.jedla jsem skoro furt prubezne

fandysek_1
2. říj 2017

@daisy07 pokud máš hlad je to špatně. Mě říkají hlavně nehladovět. A mám taky dny, kdy musím víc jíst. Jsem 33 týden a mám pocit, že čím jsem dál tím víc ten cukr neudržím a to píchám inzulín.

ely14
2. říj 2017

Ahojky holky
Tak co mám dietu tak hodnoty krásný,inzulín mi nedali.👍
Tak kontrola zas za 5 týdnů.

Tak ať jste zdravý s malou princeznou :-*

anim1984
2. říj 2017

@daisy07 aha, ja merim prave hodinu po jidle. Pokud mas mit mit 6,7 a mas kolem 7 tak se obavam, ze to uz je moc :(

anim1984
2. říj 2017

Jinak ja jdu na kontrolu ve ctvrtek a prasky zabiraji jenom sem tam. Hodnoty na lacno mam ve vetsine pripadu vyssi. Takze a psychicky pripravuju na inzulin :(

fandysek_1
2. říj 2017

@anim1984 bude to jen pár jednotek na píchání a rychle si zvykneš 🙂.
@daisy07 pokud to máš lehce zvýšené asi tě skutečně inzulín nemine

anim1984
2. říj 2017

@fandysek_1 jo, budu si muset zvyknout. Nic jinyho mi nezbyde 🙂 nejvic me ale stve, ze jo je jenom nalacno a bez ohledu na to kdy a co si dam k te druhe veceri. Kdyby to bylo po jidle tak to z jidelnicku vyradim a je to. Ale s timhle moc nesvedu.

fandysek_1
2. říj 2017

@anim1984 měla jsem to úplně stejně. Dělala jsem vše možné, ale vůbec nic nezabíralo. Teď ten inzulín to drží, ale taky mám občas výkyv. Snažím se jíst pravidelně a vyhýbám se cukru.

anim1984
2. říj 2017

@fandysek_1 ja taky. Na druhou veceri jsem si uz taky jakz takz zvykla. I kdyz teda tu vysokoprocentni cokoladu si obcas dam. A k svacine treba jablko nebo banan s jogurtem. Tak nevim. A na jak dlouho to jeste mas?🙂

anabella_lee
2. říj 2017

@fandysek_1
@anim1984 já si dávám hořkou čokoládu vysokoprocentní každý den, pač bych to nedala .-) mám vysledováno že mi to nevadí 🙂 ale mám tu co je slazena stévií a cukr je v tom jen 3,4g na 100g což je nic, tak paráda 🙂

fandysek_1
2. říj 2017

@anim1984 do konce těhotenství. Ovoce s jogurtem taky jim

anim1984
2. říj 2017

@fandysek_1 myslela jsem spis kolik ti zbyva do konce 🙂

fandysek_1
2. říj 2017

Ve čtvrtek začínám 34 týden.

Strana