KP-císař nebo přirozeně. Mohu si vybrat? Co mám vybrat?
Ahojte, malinká se neotocila. Je KP.porodnik mi řekl, že si mohu vybrat, jak rodit. Císař, nebo přirozeně. Jak byste šly vy? Děkuji za názory...
@panickatlamicka ja uz jsem psala primo autorce,tadyty diskuse nemaji cenu,vzdycky se sejdou strasilky,jejich zname jine zname rodila kp a dopadlo to naprosto katastroficky...
@apacheee 😘
@panickatlamicka je to bohuzel smutne,ale uz jsem si tu zvykla
@pt1981 S váhovým odhadem na 4 kila tě chtěli nechat rodit normálně??? Doporučený limit je do 3,5kg, ne? Jako vím, že ve FN v Brně (ať Bohunice či Obilňák, v obou slouží stejní lékaři občas slouží i na druhé klinice,doktor, který mě rodil v Bohuncích, mě vyšetřoval na Obilňáku na rizikovém v 28.tt) se poslední dobou dost tlačí do přirozených porodů a císařům se vyhýbají, co můžou, ale že až takhle...
@panickatlamicka tak tak. Já nakonec rodila normálně díky obratu
@kecafon A kdo si myslí, že císař je bezbolestný? Pěkná blbost 🙂 Vstávání po císaři asi druhá nejhorší bolest v životě, co jsem zažila (horší bylo vrtání zubu v těhotenství bez umrtvení, protože mi prý zubařka nemůže na zač. 7.m. nic píchnout...grrrr, doteď na to nadávám), ale přesto bych neměnila (no, já ani na výběr neměla a mít nebudu)
@ninive211 No,znám hodně lidí,teda spíš ženských,co si naivně myslí,že císař nebolí 🙄 Je to plbost 🙂 O vstávání mi ani neříkej,šílený,a pak ta bolest,když jsem vzala něco do ruky,třeba i mimino,tak to bolelo jako čert.Jo,u mě taky nejhorší byla bolest zubů,takže tohle máme si nastejno 😉 Ale kdybych musela mít někdy zas sekci,šla bych do ní,člověk to musí vydržet,když jde o mimi 🙂
@kecafon Přesně, já jsem si řekla, že holt taky si musím nějakou tu bolest vytrpět, že kdybych rodila přirozeně, tak by mě to taky bolelo, takže si to holt taky musím "užít", i když jinak 🙂 Jinak já teda si nemyslela, že to bolí až tak, ale to bylo nejhorších asi 6 hodin po vstávačce a pak to bylo jen a jen lepší, byla jsem teda furt pod práškama v porodnici, až pak když mě propouštěli domů, tak ten den se to zrovna zlomilo, že už mě skoro nic nebolelo. Ale konkrétněji tu bolest už si teda taky nevybavím. Jen že to bylo fakt echt. A stejně si to za 7 měsíců dám zase 😀
@ninive211 Přesně,takyto bylo nejhorší první hodiny a pak už to bylo lepší a lepší,pohyb mi moc pomáhal.Já šla domu 4 den ráno,takže jinak v pohodě všecko.Já byla pod práškama v porodce jenom 24 hodina pak už jsem je odmítla,nechtěla jsem být jak zfetovaná a kupodivu to nebylo tak hrozný 😉
Za 2 měsíce znova,to tleskám 😉
@kecafon Já jsem hroznej bolestín, takže já bych to bez prášků nedala ani náhodou. Zfetovaná jsem mi nepřišla, aspoň jsem mohla fungovat jakž takž, Nerada si hraju na hrdinku, když jí nejsem, abych tam řvala bolestí z jizvy a u toho se třeba snažila kojit a řvala bolestí ještě i u toho kojení.
@ninive211 Já právě zas taková cíta nejsem,vydržím docela hodně,takže i léky nedávám hned,když mě něco bolí.
Já si třeba nikdy u zubaře nedala umrtvovací injekci 😎 vim,jsem asi divná,ale je to tak 😀
Nedávno jsem měla těžký pád z kola a zedřená jako prase,modřiny,ale ani to semnou nehlo,nevzala jsem si ani brufen.......no,asi mám snížený práh bolesti nebo fakt nevim.....tím ale nechci říct,že je hned každej poseroutka,když si bere léky na tlumení bolesti 😉
Ahoj, já rodila KP (poloha řitní) před 7 týdny. První děťátko šlo akutním CS pro špatné ozvy, druhátko si sedělo na zadku strašně dlouho, přemlouvání ani cvičení nepomohlo, nechtěli mě nechat rodit přirozeně KP, ale s termínem na druhý CS nikdo nespěchal a ani mi ho nedali, byla jsem rada, protože jsem chtěla zkusit rodit normálně. Malej se rozhodl přijít na svět dva dny před TP a takovou rychlostí, že by CS už ani nestihli, naštěstí jsem narazila na strašně šikovnou mladou doktorku, která věděla, co a jak. Malej byl venku do hodinky od první velké kontrakce, před kterou bylo víceméně jen pobolívání jak při MS (to trvalo asi půl hodiny) a prasknutí vody. Porod byl parádní, takovej bych přála každý mamině. Šla bych do toho znovu. Syn byl na porod KP větší, měl 3570g a 52cm. Jo a rodila jsem v Krči (Praha), kde s KP jinak problem nemají, pokud je vše ok 🙂
@ninive211 opravdu... Byla jsem z toho nestastna a fakt jsem se bala... Ma gyndarka totiz driv na Obilnim delala a uvedla mi i priklad, co zazila na porodnim sale. A ja jsem desna stresmenka... Jsem stastna, ze vse dobre dopadlo a vim, ze tobe to dopadne jeste lip a budes mit v naruci krasne a zdrave miminko 🙂
Ahoj všem, nakonec jsem si vybrala císař. Dle doporučení od jiných atd... Ten kdo říká, že je císař lepší, super atd... Z mé zkušenosti je to šílený.. Jak tu mnohé píšete.. Ano, větší bolest jsem v životě nezažila. Když to přišlo k sobě hned po deseti minutách ( byla jsem umrtvena jen půlku) , šílená bolest až do večera, vstávání po císaři ještě horší bolest.jsem šest dní po a... Bolest stále, čůrani, kakani za trest... Chození atd ani nemluvím.. Rodila jsem v Domažlicich, můžu jen doporučit. Velmi milí personál, doktoři, sestry, i uklízečky.. Naprostá spokojenost.. Je to domácí prostředí. Málo miminek a maminek. Pokoj pro sebe i s tatínkem. Kdyby nebyl dva dny u mě, po sekci nejsem schopna se o miminko v porodnici postarat.. Jinak žádný problém s mimi kvůli nepretoceni nebyl, příště rozhodně přirozeně. Primari a doktoři v Domažlicich jsou raději pro normální porody, stále dokola říkají, že císař je boom, že je sekce hodně těžká operace, mnohem těžší, než normální porod.. Takže holky... Pokud to jde, jedině přirozeně... Nic bezbolestného to není, veliký zásah do břicha, zotavení se je bolestné.... A pokud možno, rodte v Domažlicich 🙂
@kikitt moc moc gratuluju k miminku a přeju vám oběma hodně zdraví 🙂
Jsem ráda, že jsi tu napsala i negativa sekce, nevím proč to většina bere jako lepší variantu, já mam z císaře hrůzu a je to pro mě poslední varianta, kdy už by to nešlo jinak..
@kikitt tak hlavně, že už to máš za sebou a prcek i ty jste v pořádku. přeju, aby se to brzo všechno zahojilo, zkus i nějaká homeopatika na stahování ran, abys byla co nejdříve fit 🙂 partner je moc hodný, že tam s tebou ty dva dny byl, teď už si budeš jenom užívat 🙂
@martinka_33 já tomu taky nerozumím...komu jsem řekla, že mám prcka KP, tak se zhrozil a ptal se, kdy jdu na císaře...a pak se zhrozil znova, když jsem řekla, že chci rodit přirozeně 😀 pro mě taky císař jenom v tom nejkrajnějším případě....
Taky mi hlava nebere proc zensky si prejou cisare... pro me to bylo peklo ta bolest pak a fungovani... ted doufam ze vse pujde v pohode a porodim prirozene, dalsi cisar bez nutnosti uz nikdy.
@kikitt ty jo, tak hlavně, že jste v pořádku. A moc gratuluji. Já teda rodila císařem ze zdravotních důvodů taky, jizvu mám šíleně velkou, v podstatě přes celé břicho, ale já už večer normálně fungovala. Sice to bylo nepříjemné, ale druhý den jsem už nechtěla ani prášky od bolesti, abych mohla mít malou u sebe. Ale je fakt, že na vedlejším pokoji byla paní, která byla na císaři na sále přede mnou a ta byla ještě třetí den KO.
V porodnici jsem byla ve Šternberku a taky si to nemůžu vynachválit.
@kikitt Mě to teda tolik nebolelo, ale taky jsem nemohla chodit, starat se a tak... Nechápu holky, co se kvůli obavám z porodu rozhodly rodit císařem...

Ja rodila dceru CS. Doporuceni jsem mela do porodnice z gynekologie i psychiatrie, kam me poslala sama porodnice. Odhad dcery pres 4kg a otoceni KP a jeste nebyla skrcena do spravne porodni polohy. V Brne na Obilnim se vsemu vysmali a rekli, ze porodim normalne. Byla jsem zoufala. Nakonec podezreni na preeklampsii a cisar. Ja po nem 2 dny na ARO. Maluska mela 3950g a byla naprosto zdrava... Ale na CS moc rada nevzpominam...