icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

zuzekk
24. srp 2018

@jessulka můj doktor říkal, ať to už neberu, že to nemá smysl. Mám nový balení sotva ubrano, tak mi dovolil sem tam piluli, třeba 1x týdně. Takže pauza na dovolené určitě nevadí..

dominika963852
24. srp 2018

@jessulka Já brala už od začátku obyč kyselinu listovou super za cca 60kč a v pohodě 🙂
Tak kam nakonec razíte? 🙂
@frndafrrr Děkuji 🙂 Měla jsem tam s sebou dva puberťáky tak bylo o zábavu postaráno :D

beruska125
24. srp 2018

@jessulka já už žádné vitaminy neberu. Ptala jsem se MUDr. A ona mi také víceméně řekla ze při vyvážené stravě to není potřeba a ze dle její zkušenosti se opravdu po vitaminech rodí větší děti...

jessulka
24. srp 2018

@jancaluba Ahoj, já mám pořád nízký tlak. Dr. mi doporučil kafe a nebo Coca Colu. Říkal, ať hodně odpočívám, nohy dát občas nahoru prokrvit. Jenže moc mi to nezabírá. Kafe na tlak také ne, jak jsi psala, ale ta Cola mne vždy nastartuje. Také jsem přišla na to, že je dobré při sprchování střídat teplou a studenou sprchu.

jessulka
24. srp 2018

@dominika963852 Ahojky, já jsem pořád vymýšlela kam jet a nakonec jedu s Verunkou do Jeseníků do Koutů nad Desnou. Byly jsme tam takto už vloni v červenci sami dvě a strašně se nám tam líbilo, že ten týden byl pro nás krátký. Je tam v okolí dvaceti km různého vyžití pro děti. Venkovní hřiště, vnitřní zábavné parky, termální bazény ve Velkých Losinách (to musím ještě nastudovat, jestli vůbec smím jako těhotná do bazénu se sirnatou vodou - je dost teplá, léčivá a smrdí). Našla jsem moc pěkné ubytování v moderním apartmánu, tak budeme mít alespoň změnu v ubytování. Va zahradě mají trampolínu, bazén, pískoviště a nějaké prolézačky. Tak doufám, že tam budou nějaké děti, že si bude mít s kým Verunka když tak hrát.
@beruska125 Díky za názor. Já tedy tomu moc nevěřím. Femibion jsem brala i u první dcery až do ukončeného kojení a malá měla 47cm a 2800g. Je to věc názoru. Každý doktor řekne něco jiného.

frndafrrr
24. srp 2018

@beruska125 Já brala vitamíny vždycky poctivě, děti 3,4 /2,7 /2,5 takže tohle jim úplně nežeru. 😀

skretik
24. srp 2018

@jessulka me uz dr.taky rikal, ze kyselinu listovou brat nemusim , tak neberu nic. Ted jen sbiram odvahu zacit brat to zelezo, ale je mi lip teprv tak 2dny, tak jeste vyckavam at si to uziju :D

beruska125
24. srp 2018

@frndafrrr
@jessulka no já tomu asi taky úplně nevěřím. Ale zase si myslím ze není nutné vitaminy brát pokud je pestrá strava bez omezení...ale zase to asi neublizi🙂

skretik
24. srp 2018

@jessulka uzijte si to , tam je krasne 🙂

jessulka
24. srp 2018

@skretik Já jsem v prvním těhotenství dostala železo od mé obvodní doktorky, ke které jsem musela kvůli plánovanému císaři. Dělaly se mi po těle takové červené tečky. Vypadalo to, jako začínající piha. Ale ona řekla, že to je nedostatkem železa. Teď furt sonduju po mém Dr. jestli něco nepotřebuju navíc, že mám prostě strach a on mi říká, že moje krevní testy jsou výborné, tak proč bych to měla užívat. No tak mu věřím. Už se nemůžu dočkat na kontrolu 3.9., až uvidím po měsíci mimíska. A třeba už mi řeknou pohlaví. A já furt nějak nejsem připravená na to, si to nechat říct 😀 Jsem divná? Jo, jsem 😀

skretik
24. srp 2018

@jessulka nejsi, ani ja nejsem pripravena :D , jsem sla na posledni kontrolu s tim at mi to dr.nerika :D , ze chci pockat na velky UTZ, ale na druhou stranu uz to chci desne vedet :D . Ja mam hranicni zelezo a pry to pujde jeste dolu, dr.rikal, ze do pristi kotroly s tim mam urcute zacit , tam jdu 12.9., tak zatim to oddaluju

frndafrrr
24. srp 2018

@jessulka
@skretik Jste a obě!! 😂 Dělám si srandu, ale já byla v pondělí vyloženě nas..., že to nevím.🙈

jessulka
24. srp 2018

@skretik Děkujeme, pošleme vám čumkartu 😀 A v zimě je to tam taky parádní. To jsme byli zase kousek jinde, ale vlastně pořád kousek od Koutů. Holky jsem tam naučila lyžovat.
A nejskvělejší na tom je, že nás to stojí jen 4120,-Kč 😀

skretik
24. srp 2018

@frndafrrr no jo no tak jsme :D :D :D , kdyz jdu na UTZ tak to vedet jeste nechci, kdyz pak vecer lezim a resime jmena, tak to chci vedet okamzite :D ,syn chce desne brachu, tak se asi taky trochu bojim jak pripadne prijme holku :D

jessulka
24. srp 2018

@frndafrrr No já nevím, co ty hormony teď se mnou dělají. Furt mám takovou tendenci nechat si překvapení až do porodu, ale to nevydržím a nevydržela bych ani s nikým z rodiny. Ti už se vyptávají, kdy jdu na kontrolu a že už mi to Dr. určitě řekne. To jsem teď měla rozhovor doma s přítelem, že budeme používat pracovní jména, která když po nás někdo bude chtít vědět, jak se miminko bude jmenovat, tak budeme říkat jiné, než jsme vybrali. No to bylo než jsem ho v to přesvědčila. Nemohla jsem mu za Boha vysvětlit, proč by to teď nemohl být třeba Jaroušek a Eliška a až se to narodí, tak napíšeme všem tu úžasnou zprávu, že se narodil Tomášek. Ať mají prostě také nějaké překvapení, když už budou tak strašně moc chtít vědět to pohlaví. Já bych nejradši, když bychom pohlaví řekli jen rodičům a ostatním říkali, že nevíme, že jsme si to nenechali říct.

jessulka
24. srp 2018

@skretik Jééé, se tu směju, jak blbeček na ten monitor 😀 To je trefa. Já se také bojím toho, že zklamu Verunku, která si strašně moc přeje holčičku, že když jí řeknu že to bude chlapeček, tak že bude zklamaná. Pořád se jí snažím vysvětlit, že to bohužel nemohu ovlivnit a je to takové překvapení pro všechny. A ona pak jde k mému bříšku a začne ho pusinkovat a hladit a šeptá mu něco ve smyslu ahoj moje milovaná sestřičko, prosím buď holčička. No mne tohle vždycky dojímá.

skretik
24. srp 2018

@jessulka noo :D , já mám v bříšku "Týpka" , pořád to mimi takhle oslovuje . na UTZ ve 20tt chci vzit syna sebou, abysme se to dozvedeli najednou, ale ted si rikam, jeslti by nebylo lepsi to vedet driv a byt na to pripravena ? Fakt nevim.. mozna lip, kdyby se to mimi schovavalo az do porodu :D :D :D

jessulka
24. srp 2018

@skretik Ale zase ostatní si strašně přejí chlapečka. A mne je to jedno. Chlapečka bych si ráda vyzkoušela. Já jsem chtěla vzít také k 20tt s sebou jak přítele, tak i dceru, ale on by zase chtěl, aby tam byla i jeho dcera, tak to už by bylo procesí. Tak vezmu jenom jeho.

jessulka
24. srp 2018

@skretik Já mám v bříšku Píďu. Dneska mám takový divný pocit, že ho skoro necítím. Asi spinká. Dohání probdělé noci, kdy mi bylo děsné horko.

frndafrrr
24. srp 2018

@skretik
@jessulka Tak když máte takové požadavky to se ani nedivím. 😀 Syn povídal hlavně ať je zdravé, ale pořád očekává, že jméno vybere on, neustále čučí do kalendáře, tak jsme se domluvili, že to necháme až budeme vědět co to bude (ufff to bude boj😀). A mladá bude mít na konci října 2.,takže tu by nezklamolo ani kdybysme dovezli z porodnice černé kotě. 😀 Já bych trochu radši tu holčičku kvůli ní a taky proto, že holčičky jsou prý bojovnější a odolnější, co se týče problémů v těh, nebo dřívějšího narození, ale to je asi babská povídačka. 🙂

skretik
24. srp 2018

@jessulka Píďa určitě užívá v bříšku toho konečně příjemného počasí a odpočívá 🙂 .
Je vezmi sebou všechny, aspoň bude veselo :D

dominika963852
24. srp 2018

@jessulka No tak to je paráda 🙂 Užijte si to holky ;)

skretik
24. srp 2018

@frndafrrr tak to kazdopadne, hlavne at se to narodi v poradku a zdrave. Pohlavi se pripadne casem pripadne vysvetli a zvykne si :D :D :D

jessulka
24. srp 2018

@skretik Myslím, že by nás vynesli v zubech. Zas tak velká ordinace to není, není tam ani tolik židlí, holky by se o židli určitě hádaly. To mi za ty nervy nestojí. Já jsem myslela, že když mi to Dr. řekne už toho 3.9., tak že přítelovi udělám zase nějaké překvapení. A co kdybych jim to oznámila všem najednou. Myslela jsem, že bych udělala nějakou šipkovanou, nebo fáborkovou hru a na konci by byl poklad a tam by byla fotka ultrazvuku (pokud by se povedlo lépe zachytit to pohlaví miminka) a k tomu barevné oblečení miminka) A zase nějaký vzkaz od miminka, třeba jestli už mu vymysleli jméno.....Myslím, že by to bylo překvapení pro všechny. Akorát bych to musela udělat někdy dopoledne, abych stihla roznést ty fáborky a schovat poklad 😀

jessulka
24. srp 2018

@dominika963852 Moc děkujeme. Snad bude počasí na výletování a nebude pršet. Koukala jsem na počasí a v neděli tam má být 12 stupňů 😀 😀 😀 To je na kulicha 😀 😀 😀

jessulka
24. srp 2018

@skretik Já si také myslím, že je to o zvyku. Třeba moje mamka má dva starší bráchy. A má s nimi úžasný vztah. Nedají do sebe dopustit. Pořád se scházejí, slaví společně narozeniny, jezdí společně už několik let v zimě na hory.

vilmic
24. srp 2018

@jessulka Já tomuhle popravdě moc nerozumim. Proč se tají pohlaví a jména, když to sama víš.. jako nejsi první od koho to slyšim/čtu, ale zkrátka to moc nechápu. Když teď někoho potkám a všimne si bříška přijde úplně normální, že se ptá na pohlaví a jméno. Na co by se taky měl člověk jinýho těhule ptát, já bych se ptala taky. Jedni naši známý to přesně takhle tajili, pak se narodila holčička Emilka a že bych si teda z toho sedla na zadek, to asi úplně ne..

jessulka
24. srp 2018

@vilmic To bys musela bydlet ve městě, kde bydlíme my. Tady je to děsná drbárna a už se těším, až budeme mít dostavěno a půjdeme na předměstí, kde je jen pár baráčků. Takže i z tohohle důvodu nepotřebuji, aby si o mne před sámoškou báby povídaly, že čekám …… a bude se jmenovat …. Když jsem čekala Verunku, tak se to také hrozně rychle rozkřiklo a dokonce i to jméno, které má Verunka po mé zesnulé sestře, kterou v jejích 16ti letech srazil vlak. Tak se strašně řešilo, jak to je morbidní pojmenovávat dítě po někom kdo nežije a že nám jí to bude o to víc připomínat a bla bla bla. Tak asi jsem se už poučila a prostě teď to chci jinak.

smigli
autor
24. srp 2018

@beruska125 Neni pravda, aspon tedy u me. Vitaminy jsem brala i minule i ted. Syn mel 2740 g. Takze vetsi fakt nebyl. :D A nejsem schopna se dokopat k nejaky zelenine nebo ovoci, takze aspon tak..

dominika963852
24. srp 2018

@jessulka Kulicha si raději přibalte i rukavice raději :D Stejně vám to ten týden spolu nezkazí a určitě si to užijete se vším všudy ;)

Strana