Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky poradíte nějaké odzkoušené značky magnesia?dnes na kontrole doporuceno doplnit k uzivanemu anopyrinu.
@dominika963852 ahoj,super alespoň budeš mít jistotu.navic pokud pokryje platbu pojistovna není nad čím váhat,já hradila vše jako samoplatce,ale nelituju,pro klid,ze je vše tak jak má být to stoji.dnes mi mudr.alespon vystavil zadanku na superkonzilarni utz v 17.tt takže alespoň tam mi něco pojišťovna pokryje.
@seveneye Zajímavé je, jak to má každý nastavené jinak. Někdo si to musí hradit jiný zase ne. Ale ano, pro klid duše a jistotu člověk udělá (zaplatí) cokoliv. 🙂 .
@dominika963852 To je docela drsný. To by mě zajímalo, jak je to možný.
@vilmic Prý má ta genetika v Budějovicích s nimi něco uzavřené . Nevím,proč to tak nemají všichni.
Teď čtu,co mám napsáno na papíře: Jde o společný projekt Asociace center lekářské genetiky v ČR. V jednotlivých regionech toto vyšetření zajišťuje příslušné pracoviště Asociace.
@jednaholkaa tak pojištění by jsi musela zjistit, Evropská pojišťovna prý dělá pojištění pro tehu a od 32 tt myslím je potřeba i potvrzeni lékaře ze muzes cestovat, ale nejsem si jistá jestli tohle nechtějí jen do letadla.
A nebo tu cestu rozdělte a někde přespete ať to není tak dlouhý. Ale je pravda ze si řekneš jedu na Slovensko a cesta trvá pomalu jak do Chorvatska. Třeba my z Prahy to máme blíž do Rakouska než do Tater 😂😂
@vilmic jojo, přesně tak to bylo. Měla jsem jít zase den po tobě. To je škoda, taky jsem doufala, že se tam třeba potkáme. Ale vypadalo to, že ne tam natlacila na úplně poslední místo, které tam bylo. Moc z toho radost neměla samozřejmě... Ale já jsem teda čím dál radši, že me moje Dr. poslala zrovna k Apolinari. Tohle fakt oceňuju, že mi preobjednaj screening jen proto, abych si mohla poradnu vyřídit zároveň. Taky by je to vůbec nemuselo zajímat a mohly mě prostě táhnout do Prahy v úterý na screening a ve středu k nim znovu...
@arielka222 vím ze známa mi říkala ze nejeli k moři, protože ji nikdo nechtěl pojistit🙄ale my zase letos byli když jsem byla cca 10tt a když jsme říkali, ze jsem těhotná, tak to nikoho nezajímalo a normálně mě pojistili😅
@renulkka Taky mně bolí hlavně z dlouhého stani ..ted už cvičím na fit lopte a když boli moc manžel mi to namaže nějakou Bio bylinný mastí ta prijemne chladi a cca do 15 min bolest ustupi.hlavně večer a pak mužů spat .tak třeba to skus. ..
Jinak jsem byla dnes na kontrole a nic extra nového, vše OK, stále to vypadá na holčičku a přibrala jsem už cca 5 kg🤪 na 2.screening jdu 17.9 ale nemusím se nikam objednávat jdu normálně k své mudr🙂
@enja921 ahoj je to si hodna ze sis vzpomela🙂 mam z toho dobry pocit..je teda takova rekla bych trochu odtazita ale kamaradku si nehledam ze ano..prisla mi velmi profesionalni a pecliva..a aspon me neservala za to ze chci jit na 2screening do gennetu..naopak ji to prislo jako spravna volba🙂 mrkala i na pohlavi ale nebylo nic videt prtous zrovna tak blbe sedel a mel tam pupecni snuru..nakonec rekla ze teda asi spis devce ale myslim ze je to tak na 60% tak si pockam do gennetu..Hlavne ze je malicke v poradku a mam pocit ze jsme v dobrych rukou🙂 mrkla na cipek a nasadila magnosolv tak je takova pecliva🙂 mam radost
@beruska125 já byla teď v tehu u moře v 10tt a v sobotu letíme zase k mori. Teď už ale budu muset si dát nějaké lepší pojištění. Dr právě říkala ze všechny pojišťovny to nedělaji pro těhotný ale ze ta Evropská jo. Tak uvidime 🙂 ale pochybuji že by mě nikdo nepojistil v 18tt, prý je většinou problém až od toho 25tt. Ale kdo ví no.
@yvonneullmann jsem si na Tebe vzpomnnela s tou migrenou a pisu moji zkusenost, mela jsem ted 3dny migrenu(vim proti tobe jeste nic), mam predepsany zelezo, kteremu se branim, ale precetla jsem si, ze to muze byt nedostatkem zeleza, tak jsem si ho dnes rano teda vzala a svete div se, ale hlava me prestala bolet..asi je to nesmysl a muze to byt i necim jinym, ale treba by to mohlo byt taky trochu tim
@skretik ahoj. Zkusim se na to zeptat a popřípadě si ho take koupit. Ja bych spis asi potrebovala pořádným zelezem po hlave 😂😂😂
@dominika963852 víš co,mě po tom druhém vyšetření, ktery jsem absolvovala z vlastni iniciativy a který mě mělo uklidnit, ze je to vse tak jak má byt,vyšlo bohužel jeste šílenější riziko,a to už jsem jen tak nechat nemohla.odber klků kvůli horší placentě jsem zavrhla,z cekání na plodovku bych nervama asi potratila rovnou a krom placene verze dna testu nebylo z čeho dal vybirat,hold ať žije nase zdrav.pojisteni.kazdopadne musim rict ze obojí NT screning byl proveden na vysoce specializovaných pracovistich a rozdíl výsledků ohromnych 450 cisel,přítel je těžce racionální,ale ani jemu tohle hlava nebrala!ten prvotni sok byl u nás obrovsky.diky bohu konec pro nás šťastný,dnešní odběry na triplly jsem u mudr.s díky odmítla a už žádný další šílenosti tohoto typu podstupovat nebudu.misto toho se zamerim na podrobne konziliární ultrazvuky,jezdit budeme sice až do Prahy ale k lékařce,ke které jsem získala naprostou důvěru.
Jinak tedy ja borim vsechny myty o cekani holky. Vubec mi neni blbe, necitim se tehotna, nepribiram, plet mam krasnou
@ajdamajda A jaky si mela to beta HCG, muzu se zeptat? Na ty myty moc neverim..
@jednaholkaa jooo to me taky zajima :D
@skretik Me to podle toho HCG vychazi spis na tu holcicku, a doktorka prave rikala ze kdyby si mela tipnout tak spis holcicka. Pes v testu odpovedel taky to same, a ja mam taky spis pocit ze to bude holka. Takze jsem nakoupila par kousku holciciho obleceni. To bude sranda jestli to bude kluk :D
@jednaholkaa me podle HCG holka, podle cinsky kalkulacky je to bud a nebo :D - tam zadavas mesic poceti a vek, jenze mi pocali na moje narozeniny, takze ted nevim jeslti mi bylo jeste 36 nebo uz 37 :D :D a odhad dr.jeste zadny nemam, tuseni tentokrat take zadne nemam.
@jednaholkaa co je Pes v testu?
@ajdamajda tak ty mýty na mne taky neplatí. Všichni mě přesvědčovali ze vypadam dobre, ze to bude kluk. Špatně mi taky nebylo...akorát to břicho mám velký 😂

@andelka
@arielka222 Holky, diky za nazor. Jde me o to pojisteni asi hlavne. To uz me nikdo nepojisti si myslim, navic se neda pojistit nenarozene dite. Takze kdyby to tam na me prislo z nejakeho duvodu driv tak je to prusvih. Peci o predcasne narozene dite bysme predpokladam hradili my.. Taky kratka cesta letadlem je lepsi nez dlouha cesta autem. Museli bysme asi hodne zastavovat, tak by asi z 8 hodinovy cesty byla celodenni. No nevim jestli me to stoji za to, budu to muset promyslet 🙂