Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@frndafrrr Je to každý čtvrtek od 5 do 6 v nemocnici a provádí to porodní asistentka, která je zároveň fyzioterapeutka. Překvapila mne ta cena 50,-Kč, to je super. Jinde chtějí i 100,-Kč Tak se budu zase těši na příště. Myslela jsem, že mne dnes bude bolet celý člověk a docela to jde. Je fakt, že teda cítím nohy, zadek a ruce. Ty výpady, dřepy a činky měly co do sebe. A cvičení na míči se mi moc líbilo. Netušila jsem, že je to tak náročné, měla jsem strach, abych si nenamlela. Příště budeme cvičit s overbalem a s gumou. Paní cvičitelka mi říká "Vy jste nějaká sportovkyně,ne? " Tak jí říkám, no to už pár měsíců právě nejsem. Jak mne to moje běhání chybí. Teď se v Praze poběží mé dva nejoblíbenější běhy na 5km a na 10km a já je nepoběžím. Tak alespoň jsem ráda, že pro sebe něco začnu zase konečně dělat, když už to jde.
@beruska125 Rodiče mají AEG a jsou velmi moc spokojení. Mají i pračku AEG a mají mezi tím takovou spojku a mají to v koupelně postavené na sobě. Vypadá to pak jako sloup. Já bych sušičku uvítala, ale nevejde se mi do bytu. Bohužel mám malou pračku a museli bychom hold koupit novou velkou, abychom to mohli postavit na sebe. Nevím, třeba se mi podaří přítele ukecat, aby mi k ježíšku koupil novou pračku. Stejně to tak budeme muset udělat i až budeme bydlet v baráku.
@beruska125 susicku mame a uz bez ni nedam ani ranu :D , za prve nemusim zehlit a za druhe me to vzdycky donuti ze susicky hned naskladat a tak se mi nikde nevali hromady pradla
@jessulka Tak taky jsem mněla žehelní až až...minimálně 5 práček :D Susička se nám taky nevejde do bytu je tu šílene málo místa ,nějradej by už byla v baráčku a tam si ji hned pořídím ...
Já jsem ted plná energie poumývala jsem okna ,upratala celou kuchyn a vše mi jen přospíva záda mne vúbec nebolí a dobrě spím.Ja jsem už byla na plavaní jednou a cvičím doma na fit lopte a taky super... O vikendu přijde nášteva a chtěla jsem jit do Německa nakoupit ale to má ješte čas...
@jessulka @beruska125 @frndafrrr Holky, od té doby, co mám sušičku, tak nežehlím. A to ani chlapovi košile do práce! Nejlepší vynález. Máme jí v kuchyni, do koupelny by se mám taky nevešla. S pohybem jsem na tom blbě. Občas mi vyjde čas si zaplavat, ale to je tak jednou za 14 dní.. O sexu nemluvě, vždycky z toho chytnu nějakou houbu a to teď riskovat nebudu.
A v sobotu jedem na týden do Bibione. Tak doufám, že se syn nebude bát moře. :D
@michaelarei Taky se chystám někdy na podzim do Německa, hlavně do Primarku, abych holkám koupila něco na sebe k Ježíšku. Už jsem začala pokukovat, co bych asi tak letos mohla koupit. Hlavně hračky, společenské hry a něco na tvoření. Také mne čeká generální úklid v kuchyni, vyházím všechno nepotřebné, něco odvozím na zahradu kde to bude třeba k užitku a chtěla bych si koupit k Ježíšku novou sadu nádobí včetně skleniček, stejných hrnečků apod. Abych to měla připravené na stěhování do baráčku.
@smigli Vy se máte 🙂 Bibione je krásné. Pojedete na výlet do Benátek? Tak vám to moc přeji a tiše závidím.
@jessulka Jo přesne taky už uvažuji nad Vánocema co kde koupit ,ted chci běžný nákup drogerii hlavně v Německu a do Primarku se chystáme taky ale asi to spojím s trhmi v Dráždanech.Ty to máš super s holkami ,hračky atd ...tymhle mojím starším už jen elektroniku a podobné věci musím zhánět ,holka se těší i s oblečení 😃 A chci se už i po spotrebičích podívat v Něměcku taky potrěbuji nádobí ..pomaly taky hledám ...Toho stěhovaní se normálně děsím nevím zda stihneme prěd porodem to se teprve uvidí ale i po porodu to bude makačka jěšte, že přijdou rodiče a brácha....
@val333 no co si budem povídat, rikala jsem si, že mohli mimčo ještě chvíli počkat 😀 jenže já se bála, že nějakou dobu zabere než otěhotním, tak jsem si prostě v květnu řekla "teď už by to takovej problém nebyl" no a zadařilo se hned 😀 teď je to s těma státnice má tak nějak v pohodě (až na to, že nemám dostatek odhodlání se učit), mnohem horší bylo, když jsem měla v červnu během nevolnosti dopisovat diplomku.... a každý den mě napadá, že když jsme v prosinci o to co se mělo narodit v červenci přišli, tak někdo věděl, co dělá. To bych asi dostudovavala jen horko těžko...
@beruska125 sušička je boží, hlavně z hlediska toho žehlení. Žehlím jen košile a pár triček, která jsou hodně bavlněná... Ale jen tak z jedné strany 😀 a vůbec nejlepší je na ručníky... Co se značky týče tak je to asi relativně jedno... Nám tenkrát doporučili sadu pračky se sušičkou Bauknecht, to je prý Whirlpool pro německý trh. Ale třeba mamka má od Boshe a je taky spokojená. Já třeba jsem nejspokojenější s tím, že jsem vyhodila z koupelny skrinky a nechala stát pračku se sušičkou vedle sebe. Jednak se mi to dobře předává a navíc mám nahoře položenou desku jako pracovní pult, takže jak vytahuju prádlo ze sušičky, tak ho na něm rovnou skládám, co je třeba tak tam rovnou i prezehlim. A nikde to neskladuju, nepřenáším a nehromadí se mi tak práce 🙂 pocitam, že tenhle pult pak budu používat i jako přebalovací... Ale jsme v baráčku, takže jsem si to mohla z hlediska místa dovolit ..
@beruska125 já mám sušičku co jsme se přestěhovali v únoru a super. Teď teda je teplo,tak ji šetřím a mám sušák u okna. Ale jinak bezva. Máme Beko.
@misak48 moc budu držet palce. Pamatuju jak jsem si těhotná dodělávala pedagogické minimum,jak mi to blbě lezlo do hlavy a nevěděla jsem už jak si k tomu sednout..naštěstí VŠ jsem stihla dodělat před těhotenstvím. A ten pajdak jsem dodělávala s mimcem, závěrečky byly když měl 1 rok přesně.
@andelka jsem o tom přesvědčena 🙂 asi vědělo, že prostě není ten správný čas... Takhle jsem ještě zvládla i nastoupit do práce a (pokud dodělám školu) tak budu mít i nárok na mateřskou. Jako zvládli bychom to bez ní taky, ale takhle bude všechno mnohem jednodušší... A obdivuju všechny, kteří dělají školu s mimcem. Já mám problém jen jako těhotná. Mám pocit, že mi úplně zhadrovatel mozek a nic se do něj nechce dostat... Učení, které dřív nebyl problém je teď neskutečně složité... Nastesti u nás se říká, že největší problém je se ke státnicím vůbec dostat a pokud to člověk zvládne, tak se snaží nevyhazovat. Navíc mám uplne skvostné posudky na diplomku. Tak věřím, že to dobře dopadne 🙂
@misak48 a co studuješ? U nás se i od státnic vyhazovalo,i od souborných zkoušek po 3 ročníku ( já nebyla,místo toho jsem psala ročníkovou práci,mohli jsme si vybrat). Ten pajdak jsem šla dělat hned po prázdninách po promoci,takže jsem z učení nevypadla,ale ten rozdíl v těhotenství byl fakt vidět. Paměť úplně jinde. Poslední zkoušku v semestru jsem dělala v 37 tt.
@andelka ČVUT 🙂 strojařinu... Jako není to, že by to vyloženě dali každému, u bakalářských statnic co jsem dělala před 2 lety to nedali 2 kluci ze 12, ale to tam fakt člověk musí nerict vůbec nic... Jinak se učitele snaží strašně pomoct a dávat třeba otázky z těch předmětů na věci, které člověk řešil v diplomce...
@beruska125 já mám sušicku Bosch...jinak doporucuji, třeba ručníky jsou z ní úplně boží...a i některé oblečení se pak už nemusí žehlit...jen chce vypozorovat, co tam muzes dát, jelikož už jsem v sušce manželovi “smrskla” několik triček...😂
@michaelarei My se budeme stěhovat nejspíš až na jaře, možná to nechám až na léto ať to máme v klidu. Nic nás totiž nehoní a uvítám pomoc od mých rodičů, kteří mi pomůžou s vyzvedáváním dcerky ve školce. S těmi dárky pro holky máš pravdu. Je fajn, že jsou od sebe jen 5 měsíců a že si hrají se společnými hračkami. Dost dárků můžou mít společných, beztak to pak zůstává u nás doma a Ella si domu k mámě nic nevozí, protože tam má svůj pokojíček a své hračky. Teď se hrozně těším, jestli nám vyjde ta holčička, že budou mít v baráčku velký pokojíček a v klidu se tam vejdou všechny tři. Akorát asi budeme muset vymyslet nějakou patrovou postel. Aby tam měly i místo na hraní. Už se moc těším, až začnu pokojíček plánovat. V tom se budu vyžívat. Jestli uvidíš někde nějaké hezké nádobí, tak hoď inspiraci, ráda načíhnu.
@tynazezu Bosh je vynikající značka. Měli jsme u rodičů pračku Bosh a vydržela neuvěřitelných 15 let bez jediné opravy. Já se na sušičku moc těším, ale také jsem už slyšela od kamarádek, že některé věci se jim srazily. Já ji chci využít hlavně na ty ručníky, na povlečení a pak třeba na ponožky a spodní prádlo, kterých je u nás velká spotřeba.
Holky, chci se zeptat, jak budete řešit koupání? Budete pořizovat vaničky na stojanu? Já jí u dcerky neměla, koupali jsme ve vaničce, která stála ve vaně, tak jsme se hrbili. Ale teď bych jí kvůli zádům uvítala. Máte nějaké vaničky vyhlídnuté?
Ahoj holky...ted jsem se docetla, ze pokud jsem napr. 17+5 tak jsem v 18 tydnu...je to pravda?? Ja myslela ze kdyz jsem 17 + 5 tak jsem proste v 17 tydnu... nejak to nechapu
@jessulka Ahojky, já koupala na psacím stole ve vaničce, ale teď to mám v plánu jinak 🙂 Strčím starší s prostřední do velký vany (koupou se už nějakou dobu spolu) a mezitím si v koupelně vykoupu miminko ve vaničce, buď mi muž donese starší malý stolek nebo vyšší štokrdle 🙂 A pak opláchnu ty dvě zlobidla 🙂 Když byl starší rok a mladší byla miminko, tak jsem je koupala postupně, prvně miminko vykoupat, nakojit a spát, pak starší dceru, vykoupat, nakrmit a spát 🙂

@misak48 tak to tě obdivuju!!... Není to stresující?... Mě stačí pár hodin v práci (školní družina)... A jsem totálně KO ...