icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

cuccinka
4. říj 2018

@skretik jako fakt jsem trpěla ale spíš jsem se taky bála co se to děje když první osmicky vyleceny do 3 dnů a ty další hrozně dlouho. Hlavně jsem se zalekla toho brneni/znecitliveni jazyku a půlky obliceje ☹ trvalo to tak 2 mesice a pak to samo odeznělo. Aspoň půlku toho valetolu. Já nevím ale rodinu mám plnou zdravotníků a ibalgin je prý největší svinstvo. Navíc jsem se na to teď ptala a ten valetol není až takovej hnus co ibalgin. Ale je to na tobě 🙂 jinak mě už je líp. Jen jsem ráno ještě měla prujem a jídlo taky nepojim(banán,rohlik) tot vše. 3kg dole 😃 ale to naberu ráz dva určitě.

andelka
4. říj 2018

@misak48 mně přišli v úterý kolem 11h. Vycházky jsem měla 7-9 a 14-18.

andelka
4. říj 2018

@jessulka já už mám žádanku na ogtt. A půjdu,u všech jsem byla. Moje kamarádka jedná měla u třetího dítěte a dost silnou a i jí trochu zůstala. Druhá kamarádka měla slabou u druhého dítěte. A moje mamka prý se mnou taky. Takže já to hodlám přežít. Plánuju jít za 3 týdny ( chodí se 24-28tt).

ajdamajda
4. říj 2018

Nemusite na ogtt. Lze provest jiz jiny test pouze z krve pri snezeni treba kusu dortu a podobne. Ja nebyla a nejdu takze uplne nevim jak to nazyvaji.

Ale delaji normal v laborce ...

andelka
4. říj 2018

@ajdamajda cože to? Slyším prvně. Celkem nevidím rozdíl..ogtt se dělá též z krve,a ten roztok šel vypít teda snáz než bych snědla sladký dort. Jinak běžně se zjišťuje glykémie na lačno z běžného odběru,ale to není ten zátěžový test.

dominika963852
4. říj 2018

@jednaholkaa Tak záleží na tobě jestli to odmítneš nebo ne 🙂 .
Já jsem tedy hoodně na sladké i jsem to říkala doktorce,ale v pohodě.
Tak určitě to může mít kdokoliv , třeba i já ..kdo ví.. ale když mě v tom i doktorka podpořila, že první test byl v pohodě, tak jsem to odmítla 🙂 .
Taky je to to jediný co jsem kdy v těhotenství odmítla :D .

ajdamajda
4. říj 2018

@dominika963852 Tak v zahranici se to uz ani nedela.

frndafrrr
4. říj 2018

@skretik jj ibalgin mi gynekolog povolil kdysi na cosi, nesmí se ale v 9 měs.! Kvůli srdíčku, něco by se tam prý mohlo dřív uzavřít.
@andelka Já už jsem i objednaná na 15., mě teda bývá tak půl h totálně na vývrat, spotím se šíleně, ale nelajzla bych si to.

andelka
4. říj 2018

@frndafrrr takhle mi bylo poprvé. Pár minut zle,asi po 1 hodině. Potom už ok. A podruhé mi bylo úplně dobře,taky bylo méně lidí v čekárně,a věděla jsem že musím být v klidu a nečist ( poprvé myslím že jsem měla časopis a to asi nebylo úplně vhodné ta poloha a činnost). Tak uvidím jak teď. U nás se nemusí objednávat,prostě po-ct do 7h přijdu a v 9 jsem hotová a hurá snídaně. A super sestra,od ní jsem nikdy snad neměla ani modřinku.

val333
4. říj 2018

@andelka
@frndafrrr tak to já se klácim k zemi po každém odběru krve 😀 už jsou tam na mě zvyklí ... Sestřička mě vždycky nechá dlouho lezet 😀

frndafrrr
4. říj 2018

@andelka No u nás to dělají vždy s cukrovkáři, čekárna pidi a vůně skupinky důchodců namazanými kde jakými mastmi..je to jedno s druhým, naštěstí hned u východu, takže jsem se šla když bylo nejhůř nadechnout ven. Přežít se to dá, jen teda u nás aspoň ještě před 2lety to pořád dělají až za 2 h a z prstu, takže jestli je to tak přesné, jak má...?!

cuccinka
4. říj 2018

Tak já jdu do nějakého centra na tu cukrovku kde se musím objednat min.mesic dopředu . Za to je to tam lůžkový takže celou dobu můžu ležet,číst si nebo být zdarma na wi-fi ☺😌 i něco na jídlo si mám vzít že si to pak můžu sníst..

frndafrrr
4. říj 2018

@val333 No tak já mám z odběru hrůzu, ale po je mi výborně. 😀 Ten nápor cukru je horší.

frndafrrr
4. říj 2018

@cuccinka To je komfort, to by se mi taky líbilo. 😀

misak48
4. říj 2018

@dominika963852 diky za potvrzení 🙂 já si právě říkám, že kdo by se k nám v pátek v 8 hodin večer hnal, zvlášť když spadam pod sociálku, která je od nás 90 km...

andelka
4. říj 2018

@val333 já to už snáším docela dobře,a to jsem dřív měla hrůzu z odběrů a injekcí. Klidně ale zůstávám v čekárně třeba 15 minut,napiju se..mám nízký tlak,takže v klidu.

andelka
4. říj 2018

@frndafrrr jo,u nás je odběrová místnost a hned vedle diabetologie. Poprvé bylo dost lidí, podruhé bylo před Vánocemi a ordinace byla zavřená,takže pohoda. Poprvé mi též pomohlo jít ven. U nás berou krev před a po 2h, z žíly.

skretik
4. říj 2018

@cuccinka to je dobre,ze uz je to lepsi, snad uz bude jen lip. Dekuju,ze ses ptala,valetol by me ani nenapadl,ja jsem odpo lezela a docela si mi ulevilo,jsem tak unavena,ze myslim,ze dnes to cele zaspim a rano jdu zas k zubari tak uvidime

beruska125
4. říj 2018

Ten test na cukrovku je opravdu hnusny. Vždy se mi chtělo dost zvracet po tom jak strašně vyletí cukr..odběr krve mi nevadi...ale zase mi přijde hodně důležité případnou cukrovku odhalit. A taky vím o par stihlych holkach které cukrovku v tehotenstvi měly a muselo se to hlídat.

seveneye
4. říj 2018

holky dřív než usnu nebo zapomenu🙂 dnes jsem vyšťárala slevové kupony k akci nákupy ona-dnes, kódy jsou v tabulce, tak kdo by měl zájem mrkněte...

seveneye
4. říj 2018

@frndafrrr a vůbec, teď jsem si vzpomněla, už s tou zázračnou rychlostí dorazil objednaný monitor dechu???

seveneye
4. říj 2018

jooo ještě důležitá věc, platnost je od 15.10. do 21.10.2018:-)

frndafrrr
4. říj 2018

@seveneye Neblázni, nic, ale psali min. měsíc, takže je ještě čas.

jessulka
4. říj 2018

Fuj, ani si raději nepředstavuji jak mi bylo blivno. Vubec to neslo polknout. Tak snad to dám i teď a nehodim jim tam šavli. Asi mne uz při pristi kontrole objednaji.
Ja uz ležím v posteli, jsem unavená jak kotě. Prujem naštěstí přešel.

jenssy
4. říj 2018

Ahoj holky, jdu si pro radu od zkušenějších 🙂 jsem tělocvikářka, trenérka a lektorka skupinových lekcí a nevím, do kdy je tak únosné tohle všechno v těhotenství dělat....předcvičuji kruhové tréninky s vlastní vahou 2x týdně, hodně jsem vlastní posilování omezila a víc hlídám cvičenky, ale i tak vlastně nevím, do kdy je takový zápřah pro mimčo únosný...břicho už neposiluji vůbec, ale občas tam máme při rozehřátí různé poskoky a to už mám strach...nemáte někdo podobnou zkušenost? Kromě toho to prokládám 2x týdně těhu jógou, ale to je taková odpočinková pohodička 🙂 předem děkuji za všechny rady 🙂

alishaa
4. říj 2018

@dominika963852
A mužů se zeptat, jestli náhodou nevíš, zda ty kontroly na PN provádí případně spadova OSSZ mého zamestnavatele, nebo OSSZ tam, kde mám bydliště? Pracuji totiž pro pražskou firmu, ale jsem z Moravy..a na PN budu muset jít asi od listopadu a pořad jsem tady nad tím premyslela.. moc děkuji ;)

andelka
4. říj 2018

@jenssy tak tvrdí se,že když jsi zvyklá, můžeš pokračovat dokud se budeš cítit. Ale poskoky si osobně už neumím představit. Mám problém i s během ( jakože dobíhání busu třeba).

1nelinka
5. říj 2018

@seveneye neposlala bys mi prosim kody do spravy? Ja tu tabulku jeste nevyplnila 😅nejak mi to z ipadu nejde..

1nelinka
5. říj 2018

@jessulka a jemu treba nestaci ze mu ho vy*ouris nebo nejak jinak pohrajes? Muj chlap je taky hodne naruzivej ale mame stopku od zacatku tehu tak mu ho od den preblafnu a je spokojenej..jako taky mu chybi tuleni ale zas chape jak je to dulezity a je vdecnej aspon za neco

1nelinka
5. říj 2018

@vilmic moc gratuluju k dobrym vysledkum 😍😍

Strana