icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jednaholkaa
15. říj 2018

@misak48 Jee, super tip, diky! A co je to za kod ten ona idnes prosim? Ja bych do toho kose asi sla..jinak nevim kam to budu hazet.
@seveneye Taky bych tu vybavicku tak nehrotila, me vsichni prave taky rikali jak pulku veci pak vyhazeli 🙂) Asi lepsi koupit az pak podle toho co budes potrebovat. Ja si kupuju vanicku, tu co radila Vilmic - tu skladaci, od nekoho za 300, protoze nova stoji asi 1000, tak to me prijde zbytecny..
@jenssy Jojo, mas pravdu, bude urcite skvely, taky o tom nepochybuju. Akorat jsem chtela jeste videt Easy Walker Quatro.. lidi si ho hrozne chvali a ma trosku vetsi korbicku i sportovni sedacku nez ten TFK. Ale fakt o malinko. Jo, a je o 3 kila lehci ten Easywalker. A do terenu pry taky dobry.. ale myslim, ze ten TFK by mohl byt do terenu o trochu lepsi, vypada vic odpruzeny. Jeste jsme se bavili s prodavackou, ta rikala, jo TFK nejlepsi, ale pak z ni vylezlo, ze ma doma taky Easywalkera a neda na nej dopustit. Ale jak rikam, uz se do toho Malvika bojim jet...
Jinak taky jsme poridili Aton 5 🙂) Akorat v tmave modre barve, tu meli ve sleve..to bude pekny na holcicku :D

frndafrrr
15. říj 2018

@dominika963852 4?Nestraš 109dní do TP, odečteme na sekci a jsem naštěstí na 3. 😃
@renulkka Děkuju mrknu! 🌹

Jinak jsem právě dorazila z Oggt, v 6:45jsem napsala kámošce v pyžamu, zda nepůjde do města a pak si na ni vzpomněla, na 7:00!. 🙈 Poliklinika 3 minuty, tchyně napůl cesty, odlifrovala jsem děcka v pyzamech a bundach s hadrama v rukách a letěla... Tchyně která nezapomněla je nakrmila a vypravila naštěstí. Test na oggt jsem absolvovala po 4.a poprvé mi nebylo zle! Taky poprvé sladili čaj hroznový cukrem, stihla jsem si tam namalovat obličej na ksicht, kámoška mě vyzvedla hodinku zabavila a i fofr město bylo. 😂 Akorát mám z toho lepidla průjem.

vilmic
15. říj 2018

@frndafrrr Hele mě fascinuje, jak to má každý doktor jinak. Já jsem dnes přesně 25+0 a taky je to první den, kdy na OGTT můžu jít.
Aspoň, že to máš za sebou. Já jdu zítra. Syna odpoledne odvezem mužovým rodičům a manžel mě tam hodí ráno po cestě do práce. Smolim si tu knížku přesně na tuhle příležitost, tak doufám že to tentokrát klapne a nedopadne to jak před dvěma lety úplným fiaskem.

andelka
15. říj 2018

@frndafrrr tak to jsi dobře zvládla. Já právě uvažuju kdy půjdu. Děcka vodim na 7:45 do školy,ale musím tam být před 7h tak buď též je hodím k babičce dřív,nebo půjdu 29.10., to mají děti prázdnin a manžel odpolední. Ale už bych to chtěla mít za sebou. Dneska jsem 24+3.

@vilmic mně bylo blbě právě když jsem si četla.

skretik
15. říj 2018

@beruska125 ja to mam predevsim v brise a nejvic v prsou no a stehna trochu povolila no :D...uz jsem s tim jakztakze smirena.. co mi taky zbyva ze jo ...

skretik
15. říj 2018

@frndafrrr hezky sis vzpomnela :D, me to ceka za 2 tydny, chtela jsem to odmitnout, ale kvuli tomu pribirani mi to nedoporucil...mam to za barakem,ale to cekani tam bude vopruz :(, pak jdu jeste cekat do poradny, to mam na cely den tohle vsechno :(

frndafrrr
15. říj 2018

@vilmic Aha, to je zajímavé, mám zato že mezi 24tt a 28tt je to normální, já jsem 24+3, tak držím palce ať se zítra zadaří a je to v pohodě mě vyděsilo už to, že to konečně začali dělat poctivě a brali 3xze žíly. 🙈 No a dostalo jsem po te sladarně neskutečnou chuť si zapálit, ale hroznou, jako kecala bych, že mít snad někde cigáro tak si nepotáhnu.🙈

skretik
15. říj 2018

Hele to H&M jak je to s vetsima detma a velikostma. Syn ma 140cm, mam brat 134/140 nebo 146?

frndafrrr
15. říj 2018

@skretik Doporučuji si sehnat parťáka, já byla v izolaci ať prý nejsem s nemocnýma, sama těhotná s kámoškou uteklo to, chvilku jsme dabovaly lidi za sklem, co vybírali boty.. 😂

ljucy29
15. říj 2018

Holky, kdyby jste měly zájem o silikonové klipy na dudlíky, napiste 🙂 skladem mám ted tyhle 3, jsou z potravinářského silikonu ,zdravotně nezávadné, malýmu hodně pomáhají při prořezávání zoubků.

skretik
15. říj 2018

@frndafrrr :D :D :D

frndafrrr
15. říj 2018

@andelka Tak u nás už se zadařilo, pochlapula jsem se a mladý chodí 3.týden sám, jak jsme se bavili. U nás je výhoda, že tchýně je o ulici vedle..

frndafrrr
15. říj 2018

@ljucy29 a se jménem by klip nešel? Díky.

dominika963852
15. říj 2018

@frndafrrr Noo,ty se teda máš 😀 3 měsíce už jen :D To já budu určitě přenášet,jako s prvním :D

andelka
15. říj 2018

@skretik vzala bych 146. Můj má 137 cm ( ale je to kus chlapa váhově) a beru snad všude už 146 nebo i 146/152.

andelka
15. říj 2018

@skretik já chodím tam kde hned vedle je diabetologicka poradna. Tak snad tam nebude moc důchodců. Hodlám sedět a odpočívat. Minule jsem byla před Vánocemi a to byla ambulance zavřená, měla jsem čekárnu v podstatě pro sebe.

ljucy29
15. říj 2018

@frndafrrr jj, sel,ale cekam na písmenka az dojdou :D kdyztak SZ

andelka
15. říj 2018

@frndafrrr tak my utvtez nejezdime ráno autem,ale busem. Ještě to není na to,aby šli sami. Ale je to v plánu. Moje mamka bydlí též kousek od školy,tak to budou mít blízko. Asi to tak na tom ogtt udělám,ať nemusí do družiny. Uvidím kdy mě pozve Dr na další kontrolu,ať ty výsledky už jsou. Měla bych jít ve 28 tt na očkování anti D,tak aby to už měli.

andelka
15. říj 2018

Též už počítám s tím že za 3 měsíce můžu klidně rodit. 110 dní do TP. Hustý. Už se to doma začíná scházet a rýsovat. Zítra si pojedu ke kamarádce pro plinky další. Kočárek a vajíčko už mám domluvené,fusak taky. Ještě pořešit tašku na kočár a rukávník.

skretik
15. říj 2018

@andelka syn je prave spagetka, ma necelych 30kg, treba kratasy mu beru 116/122, s kalhotama mam problem, protoze kdyz je mu to na delku musi to byt v pase utahle na ty gumicky a to vypada blbe

skretik
15. říj 2018

@ljucy29 to je krasny

ljucy29
15. říj 2018

@skretik dekujii 😘

misak48
15. říj 2018

@jednaholkaa https://ona.idnes.cz/nakupy-slevy.aspx?detail=1955 kdybych chtěla používat jednorázovky, tak ho možná pořídím taky, ale na ty látkovky se musím podívat po něčem jiném 🙂

Jinak holky jestli můžu mít poznámku k tomu OGTT, když už se o tom bavíte. Minulý týden jsem se zrovna bavila s mamkou (je diabetologická sestra) o tom jak je hrozné, jaké bludy o tom některé sestry na gyndách a kolikrát i ty laborantky vykládají. Když shrnu ty najčastější: fakt nemá na výsledek vliv, jestli si den předem dáte sladký koláč k jídlu nebo ne (častá rada totiž zní den před odběrem nejíst nic sladkého) - jediné co byste fakt neměly, jsou nějaké excesy jako třeba dát si zabijačku nebo tak... druhá rada je nejíst den předem už kdoví od kolika - realita je taková, že při prvním odběru musíte být na lačno 8 hodin... Další co jsem někde četla, že doporučují je nepít v den odběru, maximálně trochu vody. Tak to je blbost kardinální. Ráno je potřeba naopak se napít (samozřejmě jen vodu), jednak kvůli odběru a jednak prý právě to nepití ráno způsobuje to, že je člověk dehydrovaný a tím spíš se mu po vypití toho roztoku udělá špatně...
Mimochodem jedna perlička pro pobavení - vyprávěla mamka, že jim přišla do poradny těhotná se špatným výsledkem OGTT a když se pak bavily tak z ní vylezlo, že teda sice šla na lačno a tak, ale jak to tam dlouho trvalo, tak mezi těmi odběry vypila dvě slazená capuccina...

vilmic
15. říj 2018

@misak48 😂😂😂😂 Bože, některý lidi.. nevíš jak to je s léky?? Já si ráno píchám Clexane, ale jako neni problém si píchnout v deset.
Já jdu do Aeskulab na Budějovickou a podle pokynů, co mají na stránkách nych něměla jíst 10-14 hodin před, jinak vše jak píšeš. Klidně pít, den předem jíst normálně jen se vyhnout nějaký super mega šílený námaze.

andelka
15. říj 2018

@skretik tak v HM mívají kalhoty ty stahovací pásky. My máme opačný problém, potřebujeme širší a na gumu,má skoro 40 kg. Trička jsem teď kupovala v CA.

frndafrrr
15. říj 2018

@dominika963852 Třeba né. 🙂

andelka
15. říj 2018

@misak48 díky za info. Já to tak teda mám v instrukcích,že ráno na lačno,od půlnoci nejíst a pít jen vodu a večer nejíst ovoce a sladké. Takže to je ok. Pít určitě budu,bych jim tam sebou slehla ještě před prvním odběrem.

frndafrrr
15. říj 2018

@andelka Koukám máme kluky podobně stavěný výška stejná a váha teda mladýmu vystřelil na 35, takže taky řeším kalhoty. Kde kupuješ rifle? Já našla něco v Kiku a v sekáči koupila úplně nové nextky, jedny mají náplety a druhé gumy v pase i na kotnících a i na délku naštěstí 140 sedí, ale marně koukám po dalších, zatím to lepíme neverestkama.

andelka
15. říj 2018

@frndafrrr no, rifle má jedny z Takka. A tuším v MS jsem sehnala kalhoty podšité. Jinak taky podzim řeším typem Neverest. On má problém i s kalhotama kde jsou dole gumy,kolikrát je to úzké a on má širší nohu a vysoký nárt. Ty kalhoty jsou mor.

misak48
15. říj 2018

@vilmic Odpoledne to zjistím 🙂

Strana