Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Tak nafoukla, otekla už jsem týden. Včera se k tomu přidalo zvracení. Navíc když jsem dnes potkala zrcadlo zdesila sem se. 😁 Tu paní v tom zrcadle vůbec neznám. Dnes začínám devátý týden. Teprve teď na mě padla ta únava, furt bych chrapala. Navíc blejt žlutou hořkou tekutinu je fakt humus.
@dominika963852 Prave ze krvacet nemusis. Ja bych si nejradsi koupila domu ultrazvuk a koukala kazdej den jestli je to ok 🙂) Vadi me ta nejistota, jestli z toho nic nebude tak ok ale chci to vedet hned, vim nesmysl 🙂 Do kontroly je daleko..
@hanule8619 Tak to je fajn, alespon vis ze muzes zase otehotnet!
@veronika_2019 Ty jo tak doufam ze uz si treba jenom na to HCG zvykam. Na zacatku tydne jsem byla vyrizena a bylo me i vic spatne. Ted se jenom rychle unavim, tak nevim..
@jednaholkaa ultrazvuk by byl fajn 😁
@dominika963852 ja jeste zadnou fotku nemela...vcera sem mela na papire tmavsi krev sice malo ale bala sem se po predchozich potratech tak sem radsi jela a rovnou jsem sla na sal
@hanule8619 ahaa. Tak to jsem se asi spletla, omlouvam se.
Achjo,to me mrzi. Preji, at se na vas stesti jednou usmeje . 🌻
Ahoj, muzu se taky pridat? dnes jsem 7+6 podle MS, na prohlidce 25.6 tlouklo jiz srdicko, na dalsi kontrolu jdu ted ve ctvrtek, tak jsem zvedava. Jsem taky po ZP loni v listopadu, tak jsem taky nervozni, navic je mi dost zle, temer nonstop a zacinam z toho mit smisene pocity. Mam doma uz 8lete dite, vzdycky jsem chtela 2deti, ale ted jak je mi celodenne zle, z toho zacinam mit trochu divne pocity. Vy, kterym je zle, mate taky pocit, jeslti vam to stoji za to.. vim zni to hrozne, tesim se na mimi, ale je to tak vycerpavajici... nevim kdo mohl vyslovit, ze tehotentsvi je nejhezci obdobi zeny :(
@skretik vítej mezi námi.Taky mám občas takové smíšené pocity. Přes ty nevolnosti si člověk ani to těhotenství zatím neužívá a už teď se bojím, abych to po porodu se třemi dětmi zvládla. I když nejstarší dceri bude v té době už 11 let a už také s něčím pomůže. Mám teď období, že se mě třeba ani nechce ven a nejraději bych byla jen doma, ale s dětmi to někdy nejde. Doufám, že až nevolnosti pominou, že už to bude lepší 😉
@basice dekuji moc, pripadam si hloupe, ale... dneska mam prave opacny problem, dite s babickou, pritel na festivalu a ja doma a misto toho, abych si to uzivala, me to stve, ze je mi blbe a jeste asi nejaky ten patek bude :(. No snad brzy bude lip. Ty cekas ctvrte dite? to si s jednim ditetem nemam na co stezovat myslim 🙂)), takze jeste jednou dekuju 🙂
@skretik Ahoj, taky mi bylo hrozně, po ránu blití žluče, následně veškeré potravy. S 10tt to ale odeznělo a až na hroznou únavu, kterou si z předchozích těhotenství nevybavuju (tak hroznou), je mi fajn. Pokud to bude jediná komplikace, tak je to malé zlo.
Včera jsme byli poprvé s manželem sami přes noc doma (mláďata u babičky) a musím říct, že ač mi bylo smutno, tak si pochrochtáváme spokojeně v leže. 😂 No za 2 hoďky se mladá vrací.
@skretik nene, čekáme teprve třetí 😉. Mám doma 10 letou dceru a 2 letého chlapečka. Ale včera se mě snad od porodu postestilo, že manžel vzal malého k babičce na celý den a já byla sama doma jen s dcerou a celý den jsme lenosily. Také už se tesim až ty nevolnosti skončí. Tak ať je brzy lépe 😉
@skretik ahojky.. Me slova jak to mužů volat nejkrásnejší obdobi nepochopím. ...Taky už mne štve že sem doma už mne nic nebaví. ..Ted to sice není až tak špatné s nevolnosti...Právě že nemám co dělat děti sou na prázdninách u babičky. ..ale je den co musím prolezet. ..Nic nezvládnu. .
Ahoj holky...me je tak zle...co bych dala za to se vyzvracet...mam furt jen zaludek naruby, nevim co snist..nejdriv musim opatrne ocuchat a az pak uvidim, zda ok..po prvnich par soustech sd mi zveda kufr...tak a jde se hledat dalsi potravina, protoze mi porad kruci v brise...v prvnim tehot.mi tak zle snad nebylo🤔mam dceru na tyden u babicky a cely tyden lezim...odfukuju a krkam🙊takhle vecer to je nejhorsi..az mam nekdy fakt hloupy myslenky, jakoze co jsem to udelala...ale musim je hned zahnat, jsem moc vdecna...jsou mnohem horsi veci,ze...at uz to prejde
Jo a proc delaj ty animaky tak dojemny? Ted jsem dokoukala Rebelku a trikrat u toho rvala🙈🤣
Ahoj, holky. Ráda bych se k vám přidala. Po 3 letech snažení o mimčo jsem ve čtvrtek objevila // Pořád tomu nemůžu uvěřit. Už jsem nedoufala, že to půjde přirozeně 😊 V pondělí si teprve budu volat na kontrolu, tak nám držte palce, ať je vše v pořádku 😊
Jinak jsem zapoměla, co se týče příznaků, tak kromě docela dost citlivých a bolestivých prsou a sem tam pobolívání v podbříšku žádné příznaky nepociťuju 😃 Podle poslední ms bych měla být v 6. týdnu. Už aby bylo pondělí, abych se mohla objednat. Snad bude vše v pořádku 😊
@spid jojo presne tyhle pocity a stavy mam ja, celodenne zaludek na vode, do jidla nejakeho se jeste nejak donutim,ale horsi je to s pitim, vodu nebo stavu nemuzu vubec to je mi pak silene, tak zkousim a zkousim co zvladnu, ale moc toho nevypiju :( .
@michaelarei a dcera uz vi, ze cekate treti?
Dekuju vam holky, potrebovala jsem asi slyset, ze ty pocity jsou normalni a budu doufat, ze to prejde taky v 10tt, i kdyz u prvniho mi bylo zle do 5.mesice,ale ne v takovehle mire, tak snad to brzy trochu polevi.
@skretik tak otázka asi patřila na mě, že? Dcera to ví od včerejška, kdy se švagr tak trochu prokecl a jak má uši všude, tak to hned slyšela 😉. Ale musela slíbit, že to nikomu neřekne. Chceme to oznámit po první kontrole, což bude 16.7. Už to Moc skrývat nejde, protože bříško se začíná rychle rýsovat.
@frndafrrr Ahojky , mužů se zeptat v kolikatem tt jsi teď? já akorát začínám 10 tt a také mi přijde ze příznaky začínají mizet , ale nechci plasit 🙂 akné se mi zlepšuje , prsa se zmenšily ale stále jsou citlivé , jídlo mi chutná jen jsem pořad jakoby nafoukla 😀 u tebe se to taky uklidnilo v tom 10. ? A je vše OK ? 🙂
@veronika_2019 Ahoj, dnes 10+1. Já jsem těhotná po 4. a třeba prsa jsem nijak zvlášť necítila nikdy, až na velkou únavu se už cítím dobře. Tělo se pomalu srovnává s tím návalem hormonů a je mu líp. 🙂 Na kontrole jsem byla 27. A vše o.k. bylo.. Určitě neplaš, stejně by ti to bylo houby platné.
@veronika_2019 Jo a nafouklá teda jsem taky, mám šílenou zácpu, tak tu zrovna tlačím švestkový kompot. Ale to k tomu asi patří...
@skretik Ja takyyy dneska 7+6 🙂 Kdyz je mi spatne tak jsem naopak jedine rada, to mam klid ze je snad vse ok. Jakmile mi je dobre, tak si zas rikam jestli neco neni spatne. Podle me ty nalady a pocity clovek musi brat s rezervou.. ono to prejde.
Chute holky, to je teda strasny. Ja jedla jeste do sesteho tydne bezlepkovou stravu, zadny mlecny vyrobky, cukry, zeleninu. A ted? Zmrzliny, cokolady, pizza, meloun, no priserny. Ale z normalniho jidla se mi skoro zveda kufr..
@skretik mě taky strašně trápila tak poslední týden zácpa , hrůza .. dneska jsem ale vypila hodně hodně vody , dala si magnesko a trápí mě opačný problém 😀 takže člověk si stejně nevybere 😀
@skretik dcera se synem jsou od sebe o 8 let, takže 2 jedinacci, ale pro mě to mělo výhodu, že dcera už byla hodně samostatná a já měla čas na miminko. Myslím si, že pak stejně záleží na sourozencich jaký vztah si utvoří a jak si budou rozumět. Znám souzence, kteří k sobě mají věkově blízko a nerozumí si a naopak, kteří jsou věkově víc od sebe a mají krásný vztah. Tak uvidíme 😉.
@jednaholkaa tak to máme podobné chutě. Také jsem se před těhu snažila jist zdravě, hodně zeleniny, ovoce, minimum cukru i lepku a teď? Mám chuť jen na samé nezdravé věci, ale asi to to tělo potřebuje.
@veronika_2019 já jsem též těhotná počtvrté a vždycky kolem 10 tt už mi bylo dobře. Zítra budu 10+0 a už je to fajn. Jen prsa cítím. Na kontrolu jdu až za 10 dní.

@hanule8619 a jak jsi to poznala? Nedavno si sem davala fotecku si pamatuji.