icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

lenkatorka
9. črc 2018

@renulkka děkuji moc za podporu! To je skvělá zpráva! 🙂 budu hledat jinou ...přitom tahle byla dřív tak fajn ...

vilmic
9. črc 2018

@lenkatorka Koukám, že jsi z Prahy. Kam chodíš ke gyn.? Jinak hematom je vcelku běžná věc, buď v klidu.

lenkatorka
9. črc 2018

@vilmic mudr Mikešová Klímková ...ma super recenze ...byla jsem u ni dřív spokojená ale teď je to katastrofa ...

vilmic
9. črc 2018

@lenkatorka Teď jsem chvilku přemýšlela jestli to sem psát, ale vlastně proč ne. Je to docela náhoda, ale paní Mikešová je i moje lékařka a pravděpodobně mluvila o mě. Minulý podzim se mi objevil z ničeho nic v 11. tt hematom a v lednu jsem ve 21. tt samovolně potratila. Hodně jsem to spolu prožívaly, společně dělaly vše možné, aby to dobře dopadlo. Minulý týden ve čtvrtek jsem začala opět silně krvácet (opět 11. tt), dnes před obědem jsem u ní byla na kontrole a byla z toho dost špatná. Já jsem popravdě taky. Ano, neměla by srovnávat různá těhotenství, ale myslím, že byla opravdu rozhozená. Je to skvělá doktorka, která na svý pacienty myslí i mimo ordinaci. Myslim, že si změnou nepomůžeš. Mě trvalo hoodně dlouho než jsem jí našla a zbaví se mě až v důchodu.

vilmic
9. črc 2018

@lenkatorka Ještě jsem zapomněla napsat, že mám tedy znovu hematom a místo návštěvy táty na moravě jsem si dala dvě noci u Apolináře. Ale to je jen takový dodatek. Mám v břiše dvě děti a musim doufat, že to tentokrát dopadne jinak - líp.

silwin
9. črc 2018

Jo ja taky mela zezacatku tehotenstvi hematom a taky to nakonec nedopadlo dobre, ale 100% to nema zadnou souvislost.
Asi takovou jak kdyz ti prebehne pres cestu cerna kocka.
Hlavne se nestresuj a kdyz ti to pomuze, tak si najdi nejakou mene hysterickou mudru.

lenkatorka
9. črc 2018

@vilmic tak tomu tedy říkám mega náhoda !!!😲😲😲😲To mě moc a moc mrzí ....Přeji at to teď dopadne dobře!Budu držet palce!!A to jsi měla velký hematom ? Tak ted jen lezis? Jakou máš léčbu ? Držím moc palce !

lenkatorka
9. črc 2018

@vilmic chodím k paní doktorce uz 5 let ...a hodně teď pocituji změnu v jejím přístupu ...nepřijde mi normální úplně takto desit...me tedy vyděsila šíleně a fakt jsem z toho hodně špatná ...

vilmic
9. črc 2018

@lenkatorka myslim, že cca 2x2 cm, ale prý vypadá, že se vstřebává. Ležim, ležim, ležim. Manžel má teď ošetřovačku a přemýšlíme, co uděláme se synem, když bude nutný ležet celý těhu. Už se na to připravujem. Nikdo nejsme neomylnej a z vyděšení nepotratíš. Neber to zle, ale je to tak. Já chápu změnit dr., když něco podcení, ale věř že tahle nepodcení nikdy nic. Na druhou stranu je na ní vidět, že jí taky neni nejlíp, ale ono se není čemu divit, když si bere vždy jen týden dovolené. Ale tohle je můj pohled, bránim jí, protože jí mám fakt ráda a neskutečně si jí vážim.

vilmic
9. črc 2018

@lenkatorka Ještě k tý medikaci - Utrogestan 3x2 tablety, Pambu 2x1. Udělala odběry na srážlivost krve a spoustu dalších testů a bude mi volat ve středu.

renulkka
9. črc 2018

@vilmic Je to hodně smutné, co se ti přihodilo a co se ti děje, teď snad bude vše dobré 🙂 🍀 Ale to přeci neomlouvá toto chování paní doktorky k jiným pacientům... Také jsem zdravotník, zažila jsem hodně smrti, pár z nich mě dost poznamenalo, ale přeci, když mi někdo zemře v náručí, nepůjdu za vedle ležícím pacientem a řeknu mu: No trápí vás stejné problémy, pravděpodobně vás to brzy čeká také? V těchto profesích je důležitá profesionalita... A trocha lidskosti... Pokud nemám den, tak radši mlčím, než něco řeknu a toho člověka to pak trápí... :(

vilmic
9. črc 2018

@renulkka Já to tak hrozně opravdu nevidim, ale je to úhel pohledu. Mě někdy přijde, že si lidi myslí, že doktoři jsou nějaký polobozi, kteří prostě nemůžou mít slabou chvilku. Tahle dr. je zlatá ženská, lidštějšího doktora jsem v životě nepotkala. Asi byste koukaly, s jakým jednáním jsem se setkala u několika lékařů v tom minulém nezdařeném těhotenství. Ale asi se na to umím koukat i jinak a nehroutim se z toho. Tímto bych to ukončila, pokud se @lenkatorka rozhodne od pani doktorky odejít, tak akorát uvolní místo těm mnoha, co se tam přes dlouho trvající stop stav snaží dostat.

veronika_2019
10. črc 2018

Ahoj holky ! Tak dnes po obědě nás čeká kontrolní ultrazvuk , naposledy jsme byli před 14 dni .. doufám , ze bude vše v pořádku , držte palce 😀

mldk
10. črc 2018

@renulkka Já mám zase v okolí kámošky, známé, kteří mají děti kousek od sebe a zase vidí velké negativum v tom, že se druhorozenému neměli až tak velký prostor se věnovat jako prvnímu.Jedna kolegyně dokonce říkala,že u dcery si ty první dva roky vlastně nepamatuje co a kdy dělala.Takže je to opravdu individuální.Moje mamka je se sestrou od sebe o 15 let e jejich vztah by jim mohl leckdo závidět.Takže za mě je věkový rozdíl asi to nejméně podstatné,co bych řešila.Hlavně ať jsou děti zdravé a rodinka spokojená. 😊😉

skretik
10. črc 2018

@veronika_2019 drzim palce, pak dej vedet, me to ceka ve ctvrtek 🙂

@vilmic jsem stejneho nazoru, i lekari jsou jen lidi, i kdyz verim, ze v kuzi lenkatorka bych byla asi taky pekne vydesena a nastvana, otazkou je jestli je to hned duvod ke zmene doktora, se kterym bych byla jinak spokojena, kort ted v dobe tehotenstvi testovat nekoho jineho.
@lenkatorka drzim palce at je to vsechno v poradku!!!

jessulka
10. črc 2018

Ahoj holky, zdravím vás po týdenní dovolené. Zítra mne čeká kontrola po 3 týdnech, tak už se na prďolku moc těším. Budou mi i prvně brát krev. Tak snad už dostanu i průkazku. Jsem 9+3tt Strašně to utíká. Jsem stále pořád unavená, ráno je mi na zvracení, nejhorší je pro mne snad čištění zubů, vadí mi kartáček na zuby v puse a pak chuť zubní pasty. Tak se vždy dávím, ale nějak to ustojím. Nemám totiž po ránu co zvracet. Po příjezdu z práce na mne padne děsná únava a musím se do domácích prací vyloženě přemlouvat. Teď po dovolené furt jen peru a budu to také muset vyžehlit. Do čeho se mi teda vůbec nechce. Do postele chodím po deváté hodině a spím jak mimino. Už mne budí brzké ranní vstávání na moč, tak chodím jak náměsíčná. A bude hůř 😀 Jinak mne v příštím týdnu čekají odběry v Gennetu a 2.8. tam jedu na Screening. Pojede se mnou moje maminka, myslíte, že bude moct jít se mnou do ordinace, aby viděla miminko?

andelka
10. črc 2018

@jessulka určitě. U nás se doporučuje aby žena na NT screening měla doprovod. Se mnou teda chodí vždycky partner. Ale někdo má s sebou klidně celou rodinu.

kristynkal
10. črc 2018

Holky asi blbý dotaz, ale fakt nevim..... na ten první screening se musí? A ten se dělá kvůli vyloučení vývojových vad? omlouvám se možná za hloupý dotaz, ale vy jste zkušené tak určitě víte 🙂

veronika_2019
10. črc 2018

@jessulka to jsme na tom úplně stejně 😀 já jsem dnes také 9+3 tt , dnes mám kontrolní UTZ , protože můj doktor jede na dovolenou a chce mě ještě vidět , příští týden nás také čekají odběry a další UTZ na změření mimca, screening bude zřejmě 3.8 😀😀 já bych s sebou rada vzala přítele , tak uvidím co mi doktor řekne 🙂)

vilmic
10. črc 2018

@kristynkal Nemusíš, měří se tam šijové projasnění a miminko se celé hodně pečlivě kontroluje. Tento UTZ se dělá na super přístrojích, takže tam vidíš miminko krásně. Výsledek vyšetření je pak kombinace toho ultrazvuku společně s krví a pak snad i statistickými údaji. Z toho pak vypočítají pravděpodobnost některých vývojových vad. Jestli to neřikám správně, tak mě prosím opravte. Jestli bys stejně nešla na potrat i kdyby přišli na nějakou vadu, která neni slučitelná se životem, tak tam asi opravdu nemusíš. Ale minimálně uvidíš moc hezky miminko.

andelka
10. črc 2018

@kristynkal nemusí,je to dobrovolné. Ale pojišťovny to proplácí. Jde o vyhledávání vvv. Druhý screening je ve 20 tt, to už je jen podrobný utz.

jednaholkaa
10. črc 2018

@vilmic
@lenkatorka Tak to je teda fakt nahoda s tou pani doktorkou! Asi bude dobra, tak zalezi jestli k ni budes mit dal duveru. Ale asi lepsi doktorka ktera trochu postrasi nez ta ktera na veci kasle (a ze takovy doktori jsou).. a holt se obrnit pevnymi nervy.
Moje gyn je hodne pozitivni a je fakt ze me to docela podrzelo kdyz jsem se snazila otehotnet. Ja byla ta ktera ji tam rikala ze mam stary vajicka a ze to nepujde prirozene (je mi 37) a ona, porad ze nee, at pockam ze to vypada dobre a ze se podari. A mela pravdu. Jako je to prijemnejsi ten pozitivni pristup to je bez debat..

jessulka
10. črc 2018

@veronika_2019 Tak to je parádní, že to máme takto hezky nastejno 🙂 Tak si budeme držet vzájemně pěsti.

jessulka
10. črc 2018

@andelka Přítel musí být v práci, nepustili by ho tak brzy. Mám tam být už v půl čtvrté. Tak alespoň, že pojede ta mamka. A to už by mohlo být vidět i pohlaví? Pamatuji se, že u Verunky to ještě poznat nebylo.

vilmic
10. črc 2018

@jessulka S pohlavím je to asi jak kdy. Už jsem slyšela mnohokrát, že řekli s jistotou a trefili se, ale u mých dvou chlapečků vždy tipovali holčičku, takže já jim věřit nebudu, ikdyž mi něco řeknou.

jessulka
10. črc 2018

@vilmic No já bych si tím taky nebyla 1000% jistá.
Já tak nějak ani netuším, co pod srdíčkem nosím. Někdo má už jasno od začátku a já jsem spíš zmatená. Pořád si prohlížím břicho a snažím se ho srovnávat s prvním těhotenstvím. Jestli je jiné. Ale nepřipadá mi. Jen ty chutě jsou trošku jiné. Mám víc chuť na maso. U dcerky jsem jedla spíš sladké. Teď mne po sladkém a kyselém strašně pálí žáha.

kristynkal
10. črc 2018

@vilmic
@andelka Díky holky 🙂

veronika_2019
10. črc 2018

Holkyyy musím se pochlubit , prcek roste , srdíčko tluce a příští týden jdeme na krev ♥️ Už jsem viděla ruce i nohy 😍 teď budu zase na chvíli klidná 😀

frndafrrr
10. črc 2018

@jessulka Na 1.screeningu se vždy přikláněli k holčičce u prvního prý na 95%, skóre 2x kluk a 1treperenda.

martinasip
10. črc 2018

@veronika_2019 jee to je krasa kolikaty tyden si?

Strana