icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

cuccinka
10. pro 2018

Postýlka bude v 1.patre,takže tam bude spát docela často...

yvonneullmann
10. pro 2018

Tak jsem prave prisla od zubaře. Mam gingivitidu jak blazen. Necim to brousila a cistila. Asi Umru holky. Jak Ja nemam rada zubaře.

misak48
10. pro 2018

@cuccinka tak to bych šla asi do nějaké kvalitnější. Já budu taky do cestovní postýlky kupovat nějakou trošku dražší, protože chceme jet o prázdninách i s malou na 3 tydny na tábor a tam v ní bude spát celou dobu...

jednaholkaa
10. pro 2018

@cuccinka Ja bych sla taky alespon do kokosove. My mame nakonec tri :/ Jednu kvalitni, pak jednu kokosovou prave na chatu kde bude spat vic a pak i tu molitanovou, kdybysme jeli jenom nekam na jednu dve noci (teda prodali nam ji v obchode, az pak jsem zjistila, ze je to na spani uplne nevhodny).

jednaholkaa
10. pro 2018

@beruska125 Ja mam dovolenou do konce roku a pak materska 🙂

beruska125
10. pro 2018

Přidávám dnešní pokus o home made fotky😂 jdete všichni na těhotenské foceni? Já pořad váhám: moc se mi nechce ale chtěla bych mít památku 🙂

jessulka
10. pro 2018

Ahoj holky, tak jsem sesmolila porodní plán. Prosím o vaše názory, zda něco nevymazat, nebo upravit, přidat. Děkuju za názory.

Dobrý den,
předkládám Vám svůj porodní plán / přání, prosím Vás o jeho respektování.
• Nepřeji si přítomnost studentů medicíny a zdravotních škol.
• Přála bych si, aby císařský řez proběhl ve spinální anestezii.
• Ihned po vybavení miminka si přeji miminko na sále ukázat. V případě, že to možné nebude a budu muset podstoupit celkovou narkózu, přeji si, aby u veškerého ošetření miminka byl vždy přítomen partner. Byl informován o všem, co se bude s miminkem dít a byl informován o jeho zdravotním stavu.
• Miminko si nepřeji mýt, pouze otřít.
• V případě, že nebudu muset podstoupit celkovou narkózu, tak si přeji před transportem na oddělení JIP minimálně půlhodinku soukromí s miminkem. Uvítám pomoc porodní asistentky s přiložením miminka k prsu, bonding „kůže na kůži“. Rovněž chci být informovaná o zdravotním stavu miminka, váze, mírách a času porodu.
Na oddělení JIP:
• Na oddělení JIP si přeji zůstat jen po nezbytně nutnou dobu a už tam se pokoušet o kojení.
• Přeji si, aby mi bylo miminko na oddělení JIP donášeno co nejčastěji (minimálně každé dvě hodiny).
• Na oddělení JIP mne smí navštěvovat můj partner, dcera Veronika, moje matka a otec.

Na oddělení šestinedělí:
• Informujte mě, prosím, o všem, co se bude s miminkem dít po celou dobu, kterou strávíme v porodnici.
• Pokud bude nutno vyšetřování miminka mimo pokoj, chci být vždy přítomna.
• Nepřeji si dokrmováni dítěte, v případě nutnosti až po konzultaci se mnou.
• Prosím o veškeré informace týkající se správného kojení a o pomoc s případnými obtížemi.
• Pahýl po pupeční šňůře nechat samostatně odpadnout.
Velice děkuji za vyslechnutí mých přání, pomoc, ochotu a trpělivost.

jessulka
10. pro 2018

@beruska125 Teda, ty máš ale kukadla jak zrcadla. Sluší ti to moc.

michaelarei
10. pro 2018

@beruska125 Hezké fotky..jo taky mám focení už ted v sobotu ,se teším právě že,chci na památku s predošlými dvoma nemám a ted to nechci aby nic nezůstalo 😉

jessulka
10. pro 2018

@michaelarei A jdeš do ateliéru, nebo venku? My jsme se měli jít fotit teď v sobotu, co byla, jenže Verunka ulehla a tak jsem musela focení zrušit. Tak snad to stihneme ještě v lednu. To už bude ten pupek pořádnej 😂😂😂

michaelarei
10. pro 2018

@jessulka Myslím ,že to máš dobre napsaný nic nevyhazuj i když nemám skůsenost a jak to probíha u cisarských ...

jessulka
10. pro 2018

Tak jsem byla v lékárně, Verunce jsem koupila ACC sirup, sobě Septilen a už se těším domu, až k ní zalehnu a zítra to snad vykurýruju.

michaelarei
10. pro 2018

@jessulka Mám nejdrív venku ,fotografka ma ty užasný šaty da mi vybrat a pak pujdeme do atelieru tam prej ve spodním prádle nebo jen v tech krajkových prej tak 2,5 hodky ..tak se docela teším ...mám zladit i manžela 😃 Nooo to je jasný když je nemocná chudáček tak aspon si budeš pamatovat krásny veliký bríško 🙂

jessulka
10. pro 2018

@michaelarei Já jsem u prvního porodní plán neměla. Byla jsem tak vykulená ze všeho, že jsem to nechala na personálu. Chovali se ke mne úžasně. Až teda na oddělení JIP, tam byla jedna jedovatá sestra, taková ta co má omývat, otírat. Byla nepříjemná, strašně se mnou škubala, že jsem myslela, že se počůrám bolestí.

michaelarei
10. pro 2018

@jessulka Ved právě, že někdy je ten personál strašnej a né jen v nemocnici ...všude ...já mi pak vždy rěknu ,že je to ich práce a když jí nevědí dělat nebo nechtejí at to nechají na jiných a byl klid..Sama jsem sestra ,dělala jsem to roky no už ted nechci a vím ,že tím nemocným nemůžeš prenášet svoje problémy a nálady ..žena ubolená po porode má snad nárok na jemnou péči a milé slová ...a nejen po porode ....je to lidský sektor a podle toho by se mněli správat...

beruska125
10. pro 2018

@michaelarei tak to jsme na tom stejně potřetí těhotná a na první dvě vlastně žádnou památku nemam. Asi do toho pujdu😂

beruska125
10. pro 2018

@jessulka pěkný porodní plán. U prvních dvou jsem žádný nemela a i tak jsem byla celkem spokojena ale teď bych si přece jen rada par bodu sepsala🙂 jako poučena rodička už vím co chtit😉 u když vždycky se muže něco vyvinout jinak no...

andelka
10. pro 2018

@yvonneullmann bobku 😔
My byli dneska taky u zubařky všichni. Klukům vrtala kaz. Já dobrý, nedělala mi nic. Ale to mám štěstí že kromě zubního kamene mi nic nikdo nedělal od ZŠ.

ajdamajda
10. pro 2018

@beruska125 já jdu tento pátek 🙂 je to tradice. Každé tehotenstvi

ajdamajda
10. pro 2018
ajdamajda
10. pro 2018
ajdamajda
10. pro 2018

Už nám došel šátek. Na 17 kilo jako nic 🙂 . Malá sk na nej chvíli počká, na ni mám ještě tenký šátek auroru

misak48
10. pro 2018

@beruska125 já se teda fotit určitě nehodlám. Své těhotenské tělo fakt nenávidím, takže si nemyslím, že je to něco, na co bych chtěla mít takovou vzpomínku. A kdybych si to náhodou rozmyslela, tak pak můžu jít u druhého kdyžtak... Navíc bych musela sama, protože manžel ten zas nenávidí focení a nešel by se mnou...

jednaholkaa
10. pro 2018

@misak48 Muj by taky nesel, vzdycky se tem chlapum na tech fotkach smeje, ze ze sebe delaji blbce :D Ja bych i sla, ale pak si rikam, uz mam spoustu fotek briska v telefonu, je jeste nutne platit za nejake dalsi? 🙂)

ajdamajda
10. pro 2018

@jessulka myslím ze PP mas super. 🙂

cuccinka
10. pro 2018

Děvčata, tak jsem objednala kokosovou a je to 🙂 a další dotaz . Chci koupit termoobal na kojenecke flašky . Máte zkušenost? Popripade jak poznám kvalitu ? Tady bych si vybrala ale nevím nevim https://www.nejbaby.cz/c/krmeni-a-vyziva/termoo... poradite mi prosím?

yvonneullmann
10. pro 2018

@andelka Zavidim. No Ja sla taky původně s malym ale ten neotevrel ani pusu a hysterie jak blazen.

andelka
10. pro 2018

@yvonneullmann no s klukama si vždycky užije. Když byli malí,měla jsem je na klíně. Teď jsem aspoň mladšímu držela ruce. On je na ošetřování šílený, všechno potřebuje vědět přesně,co se bude dělat, čím,jak to vypadá,co to dělá,jak dlouho to bude trvat..no o nervy. Já jsem si akorát před 4 a 1 rokem nechala vyndat osmičky,jsem ráda,že to teď mám z krku.

yvonneullmann
10. pro 2018

@andelka no na ty Ja dostala zadanku uz pred 7 lety a jeste me tam nikdo nevidel :D :D

jessulka
10. pro 2018

@ajdamajda Děkuju, cekala jsem na tvé vyjádření. Tak já ho takto nechám 😉

Strana