Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Ahoj holky taky se hlásím, místo zápřahu v práci teď lítání všude možně.dnes jsme byli vyzvednout kocarek a autosedačku a dokoupit nějaké drobnosti...těším se že teď si snad užijeme v klidu Vánoce a po svátcích začnu s přípravami na prcka.nemam vlastně ještě nic vypráno,vyžehleno,ani nabaleno,přítel slíbil že pomůže kde se bude dát,tak snad to dodrží...mela bych dle doporučení mudr.vice odpočívat,ale já to ležení nějak nedávám..navíc prcek se tam pořád nějak víc mele,jsem z toho akorát nervózní.
hele holky chodite nektera uz casteji na kontroly? Ja byla dnes a pristi mam uz v porodnici a to uz 27.12, 2.1, 8,2...dnes jsem 34+3.. moje mudr neni moc zdilna ale i podle bolesti mam pocit ze se neco chysta a prislo my ze to vidi stejne tak..no doufam ze dame doma jeste ty vanoce🙏
@1nelinka ja jsem byla teď 33+0, na další půjdu 36+0 ale pak už asi každý tyden🙂 ale u mě zatím se nic nechystá 😉
@1nelinka já chodím na kontroly už měsíc co 2 týdny. Teď jdu 4.1 a pak už po týdnu a od 11.1 se objednám do porodnice to tam pujdu poprve na ozvy 37+0.
Já byla 17tt vyšetření , 20tt screening, 30tt screening a mám jít až 35tt naposledy (ale spíše se domluvim ze nadiktuji váhu protože to je jedine co do průkazky píšeme - minule podruhé i tlak ) jinak mám vše OK. Takže asi už na gyndu nepůjdu . Na monitory (ozvy) už vůbec ne . Já už budu asi jen čekat
Ja chodim porad jen jednou mesicne. Dalsi jdu az 7.1. a to naposled, pak do porodnice. Treba na ozvach jsem minule vubec nebyla. To jsem byla pred 36. tydnem na gynde, 37. v porodnici s tim, ze ozva se udelaji priste a to uz jsem rodila..
@ajdamajda Ja na ty monitory nechci, prej je to k nicemu? Moje gyn rikala, ze muzu chodit az do 40 tydne k ni misto do porodnice, tak toho asi vyuziju. Jinak teda pocitam s terminem, doufam, ze to neprijde driv, ale nemyslim si. Chci toho v lednu a v unoru jeste hodne stihnout :D
@jessulka Já hraji v kapele a když jsme cvičili s trubkou, tak jsem musela jít na druhý konec místnosti 😀. A to už někdy kolem 20tt. A vůbec když mám puštěnou na notebooku jakoukoli hudbu, tak snad tančí či co 😀.
Jak řešíte kontroly, tak já to mám zatím ok, ale jsem teprve 23tt, příště jdu na kontrolu až 28tt, potom 30tt na ultrazvuk. Jen si musím doma měřit pravidelně tlak (průměrně mám tak 138/88). Vždycky jen poslechne srdíčko, prohmatá dělohu, zkontroluje tlak, vyšetření z mezidoby (obvoďák, interna - tlak a podobně), moč na bílkoviny a pošle domů. Nějak to nehrotí, ale mám pocit, že víc není ani potřeba.
Hezký večer, holky. Tak si představte, že jsem u te holicky skejsla 3 hodiny. A to byly jenom meliry a foukání. Ja myslela, ze odtamtud utecu jak mne to tam uz lezlo na nervy. Kadeřnice si v klidu udelala pri mne 2 zákaznice, které odešly ještě přede mnou. Když jsem odcházela, tak jsem ji to řekla a že příště az přijdu, tak ma na mne pouze 2 hodiny, protože budu kojit. Tak at si ke mne uz nikoho jiného neobjednáva. Prijela jsem domu po sedmé hodině a pustili jsme se do zdobení stromecku. Zitra vam ho vyfotím, ted uz je blbe světlo. Jsem ve vaně, boli mne celý člověk a tesim se do postele. Padnu za vlast. Zitra naštěstí nemusím uz na žádné jednání, budu v práci pomalu balit saky paky. At toho nemám v pátek moc. Preji dobrou noc.
Holky co vám zabralo na bolest v krku? ... Už hodinu nespím 😤😞
@jednaholkaa nejsou povinné .. pro mě to bylo zbytečne . Kluci stejně spali a stvalo mě ze mi sterchaji sestry s břichem a zvoní u mě zvoneckem jak na lesy. Akorát mě to stresovalo
@koalka11 Ahoj Katko, také jsem od Berouna (Králův Dvůr), s manželem čekáme naše páté dítě, termín mám asi deset dnů po Tobě a do hořovické porodnice se v tuto chvíli chystám pouze v případě komplikací během porodu doma, rodila jsem doma už ty mladší dva. Pokud půjdu plánovaně do porodnice, pak to bude zřejmě Rakovník. Přírůstek mám teď taky 2,5 kila, měla jsem v průběhu těhotenství hodně stresů, většina z nich k tomu vlastně pořád trvá (špatný NT nález miminka, odchod dvou starších dětí z domácího vzdělávání na střední školu, teď do toho ještě rekonstrukce domu), ale celkem se mi to hodí, začínala jsem těhotenství s mírnou nadváhou a citím se teď moc dobře.
Dneska nás čekají podlaháři, elektrikář všechno stihl, takže jsem ještě prakticky sama vymalovala jak tu jídelnu, kde se bude pokládat podlaha (byla tak nádherně vyklizená!), tak kuchyň, kterou jsem malovala poprvé, co tu bydlíme. Udělala jsem si tím velkou radost, ale bylo to samozřejmě dost únavné, stropy máme skoro ve třech metrech. Tak si dneska vzpomeňte, ať to s podlaháři klapne, nechtěla bych tu je mít ještě na Štědrý den 🙂. Měla jsem mít dneska poradnu, ale nepůjdu, nešlo to už v pondělí, když jsem jim volala, přeložit.
Holky otazka. Vyplňují papir na materskou. A je tam kolonka porod nastal dne. ..... to se predpokladam nechává prázdné. Nebo se tam puse termín ???
@yvonneullmann To nech prázdné, vždyť nevíš, kdy budeš rodit.
@yvonneullmann tam se píše termín jen když porodis dřív než máš termín nástupu na md. Dole na papíře by měly být poznámky, vysvětlivky.

Sedim u kadeřnice a jak tu stále hučí fén na vlasy, tak malá je divoká a děsně mne kope. A já si myslela, jak si tu odpočinu 🙄