Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@dominika963852 Upřímně tenhle konec těhotenství je snad nejhorší.... 😏 Jsem z těch poslíčků tak unavená... Tak snad u porodu by to aspoň mohlo k něčemu být a mohlo by to jít rychle 😀 Taky jsem zvědavá, co se dozvím... Beztak řekne, že dole je klid a příští kontrola v nemocnici 🙈
@renulkka pamatujes to jsem presne rikala ja 😊 a na kontrole me dr potesil a nevim cim to bylo,nemela jsem tak silne poslicky jako ty,ale bricho mi tvrdlo nekdy uz od 5mesice furt a ke konci poslicci taky chodili a porod byl rychlej a v pohode. Ja vam na nej tak rada vzpominam,sice jsem si prisla chvilema za hysterku,ale to je asi normalni,ale pro porod uzasnej zazitek ❤️
@skretik Adriance upadl pahylek 6. den po porodu večer. A přesně takhle to den před tím začínalo - v tom "kořeni" se objevila krev. Bála jsem se do toho tím lihem sáhnout, aby to právě nebolelo a nepalilo (považovala jsem to za otevřenou ránu), ale byly jsme zrovna ten den u Dr a ta mi ukázala, že se toho bát nemusím, že to otevřená rána není a že je to max studí ten lih. Pořádně jí to sama lihem vycistila a malá vůbec neprotestovala. Ta krev se v pupíku objevovala ještě asi 10 dní po odpadnuti pahylku, tak jsem to ještě čistila dvakrát denně tím lihem a teď už je pupík krásně čistý 🙂
@dominika963852 přesně tak. Kdyby nic neříkal, tak udělá líp. Jsem zvědavá,jak se bude tvářit až tam přijdu ve středu na kontrolu 😑. Mě chytla dnes ráno nějaká depka, kdy jsem si říkala, že už nemůžu,jak mě vše bolí 😔.
Já jsem cela. Jedu dnes do Rakovnika na Ko . Mám tam byt na 12.30. A teda zeptám se na hamiltona jestli mi ho udělají ...
každopádně stejně od rána necitim pohyby . Malá asi spí
@bombat aha takže už?🙂gratuluji!🥰
@ajdamajda Já jdu dnes v 16:00 a asi si řeknu taky o druhýho Hamiltona :D mohl by už pomoct.
@jenssy myslím, že to bude tím množstvím plodové vody....já už taky nemůžu vydržet. Na poslední kontrole mi MUDr. říkala, že se to dole dost připravuje, což mi moc nenahrává, když musím vydržet do čtvrtka (pátka) do nemocnice na CS. Vubec se tomu ale nedivím, už mívám v průběhu celého dne silné poslíčky a bolesti (jako MS křeče a krizove bolesti), takže budu ráda, když vubec do té doby vydrzime 2v1.
@dominika963852 tak u nás po kontrole,vše nachystano, otevřená pro prst,monitor ok i utz ok, když neporadím v pátek na ko
@jjituli Parááda. Snad tam v pátek už nebudeš muset jít 🌹
@tynazezu no tak to držím palce, ať vydržíte 🙂 já mám také MS bolesti pořád, ale jak se to chystá dole, to netuším, nikdo mě vnitřně už hooodně dlouho nevyšetřoval ☹ já mám nástup na sekci ve středu, tak věřím, že už to vydržíme a ve čtvrtek už malého uvidím, ale každý další den už je pro mě také utrpením ☹ jinak kalhoty si po sekci vezmu asi nějaké normální těhotenské, to by snad nemuselo na tu jizvu nijak tlačit...nebo kdyžtak legíny a šaty, ale úplně si nedovedu představit, jak se do těch úzkých legínů oblíkám, teď mi to dělá dost problém i s břichem, tak nevím, jak moc to bude náročný s tou jizvou...
@bombat Moc gratuluju!!! Jak jste to zvladli? 🙂
@garfa4 Ty blaho, tak to byla celkem i rychlovka. A to jsi prvorodicka ze jo? Ty jo, tak snad to do ty porodnice stihnu, budu to mit mozna az dve hodiny..hmm
Ahoj holky. Po dlouhe dobe zase na koniku. Starsi syn je nemocný Takze nakonec musel jit k babicce Protoze jsem mela strach aby to maly nedostal. Co se me tyce blbě se hojim. Jizva hnisala a deloha boli jak cert jeste dnes. Po prvnim porodu jsem nevedela za tyden ze sem rodila a co je bolest. Toto je vazne o 100% horsi. Ale stoji to za to. Danik je pekne hladové mimino. Budi se každé 2-3hodiny sam. 🙂 v oblibě ma se pokakat az do ciste plínky :D to je nas rituál asi uz. 🙂. Jinak gratuluji vsem novopečený maminkam. Miminka jsou krasna.... je to az neuvěřitelne ze uz to mame skoro vsechny za s sebou 🙂))
@yvonneullmann jéééé, malý je fakt sladký 😀 máte bezvadné outfity!!! Držím palce, aby se jizva brzy zhojila...co se s tím dá dělat, když ti to zhnisá?
@yvonneullmann kluci jsou krasni ❤️. Jo to je nase velka zabava taky, pokadit se po prebaleni a jeste me k tomu pocurat. Ja nevim ale 6-8 pocuranych plen je dobre kojene miminko? 6-8 plen mame tak na pulku dne 🙈,takze prekojuju nebo co 😂😂😂
@jjituli u nás po kontrole také doktor říkal, že už jsem dole nachystana, otevřená na prst a že bza pár dní porodim. Ní a zatím se nic nechystá 😔. Tak snad alespoň u tebe to třeba už brzy propukne. Mám pocit, že čím víc na ten porod myslím, aby už se rozjel, tak jako na potvoru se malé ven nechce 😔
@yvonneullmann malý je krásný a jaký je frajer. Koukám, ty nemáš klid ani po porodu 😔. Tak snad už jsi si to vše vybrala a bude jen líp. Co žebro a kašel, už dobrý?
Snažila jsem se napsat z telefonu, ale telefon stávkoval, tak píšu z počítače a doufám, že to tu nakonec nebude dvakrát:
Štěpánek se narodil doma, jak jsme si přáli. Porod byl zcela bez komplikací. Byl ale hodně rychlý a adekvátně k tomu dost bolestivý...
Od rána jsem díky tomu krvavému hlenu a samovyšetření tušila, že to přijde. Otevřená jsem byla pořád stejně ale čípek byl spotřebovaný. Starost mi dělalo, že doma byl od rána rozruch, mladší děti jako by něco tušily, byly obzvlášť rozjívený (nebo mi to tak alespoň připadalo).
Tak jsme všichni vyrazili na procházku venčit psy. Kontrakce nic moc, ojedinělé a slabé. Volala jsem si průběžně s PA. Nejdřív chtěla rovnou vyrazit, to jsem jí naštěstí rozmluvila. Odpoledne po obědě jsem si šla lehnout a spala jsem. Myslím, že to byl jeden z nejlepších nápadů, co jsem včera měla.
Od sedmi se začaly objevovat takové normální stahy, byly po čtvrt hodině a moc nebolely. Poslali jsme děti spát dřív než obvykle, takže tu před desátou začal být klid. V deset k nám přijela PA, od půl jedenácté jsem kontrakce pociťovala jako dost bolestivé. Ve 23?40 se malý narodil, porodila jsem ho během dvou stahů.
Váží 3990 gramů, po narození měl maximální apgar skóre a téměř hned se kojil. Já jsem úplně bez zranění, ani čůrání mě nebolí, vůbec nepociťuji, že jsem rodila. Zavinování dělohy mě tak strašně nebolí, asi tam není velká rána, placenta byla poměrně malá (pamatuji si tři ze čtyř předchozích).
@michaelarei To jsme si mysleli vsichni, ze bude pomahat. Pomaha leda tak sobe. Nesnasim ho. Nenuzu se na nej ani podívat a desne mi tu překáží jeho existence.

Ahoj holky, všem maminkám moc gratuluju a závidím, že už máte ty mrňousky u sebe 🙂 Já mám poslední 3 dny v kuse šíleně prudké, škubavé a výrazné pohyby, až mám o to malé občas strach a dost to bolí ☹ nemáte to taky některá? Už mám prý spodní hranici normy plodové vody, tak nemůže to být tím? Myslela jsem, že se třeba ještě snaží otočit, ale pořád je ve stejné poloze podle pohmatu...