Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Tak u nás odpoledne pršelo, hodně,i blesky byly,ale od 16 h zase vedro. Ale aspoň se spláchl prach a rostlinky dostaly vláhu.
Ahoj holky...tak mam od odpoledne neprijemne bolesti. Volala sem gynekologa a pry mam zitra prijit ze se na me podívá. Ze to muze byt po SC jak se ted deloha zase zvětšuje. Tak snad se nic nedeje. Zitra tam v 13jdu. Myslete na nas.
@yvonneullmann drzim palce at je to vsechno v poradku!
ahoj zeny, tak jsem se prokousala 11 strankama cteni, co jsem zmeškala 🙂
gratuluju vam všem ke krasnym fotkám, kontrolám, bříškům 🙂
a mám dotaz - byla jsem tez na kontrole, ale mimi je mladší, než by mělo - měla jsem být na kotrole 10+3 , ale dle utz jsem 9+1 :-/ strasne me to vylekalo, doktor mi rekl, ze uvidime do příště, že to třeba dožene...měla jsem jit na krev na screening a museli jsme to zrusit a o tyden posunout....mate nektera zkusenost s tim, ze je mimi mladsi ? v prvnim tehot.byla dcera vzdy presne na den...tak ted se mi porad honi hlavou, co to jako znamena, ze se opozduje...?
jinak je mi porad blbe...na zacatku tydne mi 2 dny bylo dobre..a ted uz v tom zase lítám..bleee
@1nelinka cetla jsem, ze vybiras porodnici - pokud muzu doporucit - zvol radeji Jilemnici...jako na spatnou smenu, nahodu nebo cokoliv muzes narazit kdekoliv...ale v Jicine rodila sestra a vetsina mych kamaradek,znamych...a bohuzel, vetsina uz by si ji podruhe nevybrala...a to pisu obecne, nechci psat konkretni pripady, co se stalo a tak, prusvih se muze stat v kazde nemocnici...jen na Jilemnici peje chvalu kazdy, kdo tam byl...vstricnejsi personal, rodinna atmosfera a tak....ja spadam taky do Jicina, ale rodila jsem v Hradci Kralove
@spid a kdy jdes na dalsi kontrolu? Podle prvniho UTZ nebylo mensi? Muze to byt treba i tim, ze je to mimi spatne natocene a zmeri se i o malicko jinak. Jak muj doktor "bral miry" tak, ze no tak treba tady je konec hlavicky, tady asi konec zadecku 🙂 , a kazdy milimetr je u toho znat. Neboj bude to v poradku 🙂
Holky, chci se zeptat, co dáváte miminkám pod ten overálek? Body s krátkým rukávem? Já jsem teda dcerce dávala overálek jen na spinkání a přes den byla v body s dlouhým rukávem a v dupačkách nebo 1/2 dupačkách.
@spid Ahojky, neboj miminko je určitě ok 🙂 A na předešlých ultrazvucích odpovídalo? My jsme od začátku menší a je to tak správně, vím, že ovulace byla později (měřila jsem bt), takže miminko logicky neodpovídá týdnu podle ms 🙂 Naposled na kontrole jsem byla dle ms 9+5 a miminko bylo 8+6 🙂 A nic špatného to podle mě neznačí, důležité je, že roste a srdíčko bije 🙂 Držím palce, ať je vše ok 🙂 A kdy jdeš na další kontrolu? 🙂
@yvonneullmann Držím palce, věřím, že to bude vše v pořádku 🙂 Já trpím na strašný bolesti... Mám i hořčík, chvilku to bylo lepší, ale teď je to zas horší... Ne jen že bolí asi roztahováním, ale taky mi začlo pěkně tvrdnout a mam křeče i v rukách a nohách... Dneska už to nestíhám k dr, ale příští tyden si budu muset zajít pro Magnosolv... Je silnější a vždycky mi zabíral nejlíp... Pak pisni, co a jak 🙂
@renulkka dekuju za uklidneni ❤ ovulaci jsem mela urcite pozdeji, protoze jsme se snazili pul roku a porad to nevychazelo...az jsem postupne zjistila, že ovulace je az 20.den...a zadarilo se...jinak vypada vse ok, srdicko bilo krasne 🙂 dalsi kontrola az cca za mesic - utz screening...na predeslem utz bylo jeste malinke - a byl tam jiny doktor, co mi rekl, ze je cca 7 tyden...a podle ms melo byt 7+3
@spid já syna měla o 9 dní mladší a teď je mladší o 8 dni a na minulé kontrole vyrostlo a je mladší z jen o 6. Já ale měla opozdenou ovulaci. A je je takhle mladsi od začátku, je ale důležité ze na každé kontrole to sedí a vyroste vždy o kolik má. Ty jsi byla na kontrole poprvé? Nebo to minule sedělo a teď je najednou mladší?
@spid Tak pokud byla ovulace až cca 20dc, tak tvé výsledky jsou úplně ok... ;) Máš to přibližně o -6 dnů od průměru, z kterého se to bere ;) Takže bych byla úplně v klidu 🙂 Určitě je vše ok 🙂 Já jdu na kontrolu taky až po měsíci (16.8.) a taky rovnou na screening 🙂 K své dr jdu o týden později do poradny 🙂 Ale budu si k ní muset skočit dřív pro recept 🙂
My uz vcera s muzem vybrali i jmeno🙂 teda on vybral🙂
Na kontrolu jsu az v pondeli, nervy zatim nepracuji. To az v nedeli nez pujdu spat:D
Jo myslite, ze si muzu vyzadat nejak rizikove tehotenstvi?nebo castejsi uz kontroly nez jednou za 4 tydny?
@silwin Pročpak častější kontroly? Pokud těhotenství probíhá správně, tak je to zbytečné a ani ultrazvuk častý nebude podle mě nic dobrýho pro mimčo... Já mívám rizikové těhotenství a i tak chodím na kontrolu přibližně po měsíci s tím, že když se cokoliv bude dít, tak ihned dojít ;) U mladší jsem se otevírala od 23tt a dr mě zkontrolovala cca po 2 týdnech a pak po 3-4 týdnech ;)
Tak jsem doma. Nakonec jsem skoncila s ANTB Protoze mam v cevkovane moci bílé krvinky celkem dost pry. Takze nejspis silný zanet. Od ceho to muze byt mi nerekl Protoze Ja jen polehavam doma. Takze ač nerad tak musel nasadit šetrné antibiotika. A Ja mam stale pochybnosti s tim je vubec brat. Nemáte rady jak to obejít ??? Jinak na UTZ vse v poradku. Dokonce jsme povyrostli o 2,5cm za 10dni. A TP se nam změnilo na Valentýna.
@yvonneullmann chápu že nechces brat antibiotika v tehu, ale se zánětem bych si nezahravala. Může ti to přejít do ledvinové koliky a to už sranda není. Znám z vlastní zkušenosti. Takže buď v klidu a věř doktorům, porad lepší par dnu atb než pak ležet v nemocnici na kapackach ;)
@yvonneullmann Přesně jak píše arielka, antb se nevyhýbej, určitě jsou menší zlo než rozjetý nelečený zánět.
Dam na vas teda holky. Snad se nic nepokazi.

@yvonneullmann Já mazala první úspěšné těhotenství, už si nepamatuju ten název, ale vůbec to nepomohlo... Ony ty strie jsou hodně i o genech... Měla jsem bříško ok ok a jednoho rána šup a byly tam... U mladší dcery se akorát prodloužily, teď je mám až nad pupík :( Mazat mi prostě nepomáhá, teď mam ElastiQ (nevím, jak se to teď přesně píše)... Mazala jsem hned tím po porodu, trochu vybledly, ale teď jak hned vylezlo bříško, tak se zas zvýrazňují :( No jo no, je to úděl mateřství 😂