icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
2. srp 2018

@renulkka Je dobře, že jsou mladí, alespoň mají hodně energie a vnoučatům se mohou věnovat po práci víc, než když by jim bylo 70, jako je mým tchánovcům (70 a 72 let). Jen je zapoj, tvé a miminka zdraví je přednější.

andelka
2. srp 2018

@jessulka snad už pak bude klid.

jessulka
2. srp 2018

@andelka A to nám dnes v práci nejde klimoška, je rozbitá, tak tu mám tak 35 stupňů, potím se jak prase a je mi z toho dusna a vedra blbě. Ještě dvě hoďky naštěstí a pak padla.

andelka
2. srp 2018

@jessulka no to mi povídej,jsem ráda že už jsem doma. Dopoledne odpočívám, vařím, odpoledne jdeme ven a večer jsem mrtvá.

skretik
2. srp 2018

@jessulka ja byla vcera taky a desne, ani jsem si to nepripoustela, ale byla jsem uz od vikendu desne protivna a od vcera jsem zas uvolnena, takze to bylo asi tim. Bude to v poradku, hlavne si to s maminkou uzijte 🙂

dominika963852
2. srp 2018

@jessulka Nestresuj se. Já šla i na plodovou,ale kdyby bylo něco špatně tak by ti to Dr už řekl. Mě se tam hezky ukázal,až jsem to poznala sama,že je to kluk 😁 .
Třeba je to jen kvůli věku ( nevím kolik ti je) . Ptali se jen na zátěže, nemoci v rodině. Brali mě i manželovi krev,ale jen kvůli té plodovce.

jessulka
2. srp 2018

@skretik Moc děkujeme, já myslím, že to pak ze mne taky opadne. Taky jsem děsně protivná, ale to je i tím vedrem. Špatně to zvládám. Brní mi ruce a nohy, v noci nespím, převaluju se. Spím v obýváku na rozestlané sedačce, protože přítel nemá rád spát při otevřenym oknu do kořán, že prý na něj táhne. No nevím, co na něj v tomhle parnu táhne, ale nechci se s ním hádat, tak se vždy večer seberu a jdu si rozestlat do obýváku a tam na sebe větrám balkonovými dveřmi a oknem z kuchyně. A on spí jen u otevřené ventylačky a ještě je přikrytej teplou dekou až k bradě (BOŽE TO NECHÁPU).

@dominika963852 Ježiš plodovka, tu bych asi odmítla. Proč jsi na ní musela? Vždyť jsi o 10 let mladší jak já. Mne bude v září 36. Tak my jsme v rodině měli jedno úmrtí kvůli selhání ledvin (má babička), pak rakovina tlustého střeva (můj děda) a trombóza (děda) jinak nic. A z přítelovi strany tam byla rakovina plic (strýc), rakovina tlustého střeva (babička), mozková mrtvice (děda) infarkt (babička), trombóza (děda). Nevím k čemu jim to bude, když to všichni měli až ve stáří kolem 70 - 90 let.

dominika963852
2. srp 2018

@jessulka já už bych ji teď taky odmítla. Musela jsem,kvůli špatným krevním testům co mi vyšly právě, naštěstí vše ok. Ale za ten stres to nestojí,raději podrobný utz už než plodovku. Tady jde spíš o ty jiný nemoci,jako Down atd.

skretik
2. srp 2018

@jessulka ja jsem ted nastesti doma sama, prinesla jsem si z prace vetrak, tak ho mam u otevreneho okna a uz jsem dnes spala trosku lip.. taky to blbe snasim ty vedra, ale lip se to snasi, kdyz vim, ze mimi je v poradu 🙂 a tvoje bude taky 🙂 . Mate toho pozehnane v rodine, tak se asi chteji ujistit, ze bude vse v poradku.

skretik
2. srp 2018

ja ma porad problem s pitim :( , jediny co vypiju bez problemu je caj s cukrem a citronem, coz je bomba v tehle vedrech :/, cokoliv jineho mi zveda zaludek nebo me strasne pali zaha. Mate to nekdo taky tak? a pomaha vam neco?

martinasip
2. srp 2018

@skretik Taky me pali zaha a nepomaha mi nic :(

andelka
2. srp 2018

Holky,co už máte NT za sebou..jaké máte psané populační riziko má Downa? Zajímalo by mě jestli už u mě hrál roli věk. Já mám teda populační 1:376 a upravené 1:7526.

skretik
2. srp 2018

@andelka j mam populacni riziko 1:230 a upravene 1:4600, je mi 37

andelka
2. srp 2018

@skretik to je zajímavé podle čeho to asi dělají. Mně bylo v červnu 35 právě.

skretik
2. srp 2018

@andelka to je asi vsechno dohromady, pocet porodu, potratu, vaha, vyska, vek... nekde jsem cetla o tom hezky clanek zkusim najit

andelka
2. srp 2018

@skretik to by mělo být to upravené ( na konkrétní ženu), ale možná se to nějak dotýká i toho populačního. To nevím právě.

andelka
2. srp 2018

Asi se to pak bere jako co rok navíc,to větší riziko,proto mám o trochu menší než ty,když jsem o kousek mladší.

@skretik

frndafrrr
2. srp 2018

@skretik mě tentokrát žáha teda minula, ale jediné co mi zabírá lo vždy byla lžička jedlé sody a zapít sklenicí vody, člověk se teda vybrká jak staré chlap, než to vybuble, ale zabíralo mi to.

@jessulka bereš magnézko já si koupila to pro těhotné a je zatím po brnění, ale obávám se, že konec bude pekelný- u dcery jsem poslední měsíc trpěla na syndrom neklidných nohou, to bylo probrečených nocí únavou a spát se s tím nedalo... 😑 Jinak ať screening dopadne dobře!

jessulka
2. srp 2018

@skretik Mne většinou pálí žáha po sladkém. Takže když jsem např. pila domácí citronovou limonadu v které byl právě ten cukr, tak mne hrozně pálila žáha. Pomáhá mi na to mléko. Vypít hrnek mléka a je klid.
Jinak v rodině toho bylo sice požehnaně, ale to oni o tom dopředu ještě nevěděli. Ten dotazník tam ponesu až dnes a pak tam pojedu na nějakou konzultaci. Ujistím je, že to byli staří lidé a dřív se k doktorům nechodilo tak často, protože se makalo na polích. Probírali jsme to doma s přítelem, jestli si pamatuje, že by někdo z rodiny byl někdy nějak nemocný. Prý ne, až ke stáří a právě to pak bylo hrozně rychlý. Si pamatuju, že mému dědovi zjistili rakovinu tlustého střeva v 83 letech a za měsíc umřel. Nikdy neměl žádné problémy, bolesti, stolici dokonce udržel. A s babičkou to s těma ledvinama bylo taky rychlý. Ale za to zase může její doktorka, která jí neustále říkala, že si vymýšlí, že jí nic není. Tak jsme jí nechali léčit v Praze a tam nám řekli, že jí dávají max. půl roku života. Pamatuji se, jak mamka šla milé paní doktorce (babičky obvoďačce) vynadat. Za tři měsíce jí volala, že už nežije. A doktorka se divila, že to není možné. Tenkrát jsme na ni podali oznámení o zanedbání lékařské péče, z kterého se vykroutila tím, že si to všechno podplatila.

jessulka
2. srp 2018

@frndafrrr Ahojky, děkuju za držení palců. Neberu nic. Zeptám se na to dnes na tom screeningu a v pondělí jdu na kontrolu k mému Dr. tak mi třeba něco doporučí. Já se zase bojím jen tak sama si něco ordinovat 😀

vilmic
2. srp 2018

@andelka Já mám populační cca 1:1300 a pak upravený u obou cca 1:8000. Prej je to na dvojčata super výsledek, že u noch často vychází screening falešně pozitivní. Ale u těch předešlých těhu jsem měla vždy to maximum.

frndafrrr
2. srp 2018

@jessulka Jasně zeptej se, magnezkem (bez b6), si neublížíš, co tělo nepotřebuje, to zase vyloučí, hrozí max. průjem. Já jsem naposledy brala Mega dávky od doktora a ani to se mnou nehlo, naopak, na záchod jsem si stejně nedošla a ještě mi se tam přihodili kapačku, nebo rovnou do zadku. 😀

jessulka
2. srp 2018

@frndafrrr Juj, tak to jsou teda problémy. Tak snad to nebudeš mít ke konci nějak hrozný. Já to mívám jen občas, asi zlobí tlak. Ale nedivím se, v tomhle pařáku.

jednaholkaa
2. srp 2018

@skretik Takze nevolnosti te porad jeste neopustili? To je sileny s tou vodou..dyt to uz musi prestat kazdou chvilkou? Zacatkem druheho trimestru.. Me uz to ted vicemene vsechno asi preslo, pripadam si skoro netehotne. Asi je cas zase zacit jist zdrave, ale uz jsem si dost na to nezdravy jidlo zvykla, mnam 🙂)
@jessulka Ten pritel s tim oknem to je fakt vtipny a nepochopitelny 🙂 Ja taky musim mit trochu pruvan. Muj pritel je zas druhy extrem, porad je mu sileny vedro a leje z nej..

andelka
2. srp 2018

No já jsem zvědavá kde se stala chyba,jestli se jen sestra přehlédla, normálně teď jsem se dívala na zapsané výsledky v prukazce z odběrů,a mám napsané B negativní,ale já jsem 0 negativní, i obě moje děti. Asi překlep. Zeptám se,jdu 14.8. na poradnu.

andelka
2. srp 2018

@jednaholkaa kdyby mi nerostl špek pod pupíkem,tak bych si též přišla už úplně netehotne.

frndafrrr
2. srp 2018

@andelka No tak to je ale přešlap, toho si nevšimnout a být potřeba transfúze...

andelka
2. srp 2018

@frndafrrr asi tam v pondělí zavolám nebo zajdu. Je to divný.

andelka
2. srp 2018

@andelka spíš to bude špatný přepis z papíru z laboratoře. Rh- lidí je málo,že by úplně zaměnili výsledky. No uvidím.

kristynkal
2. srp 2018

Holky, nestava se vam obcas ze mate dole porad pocit na curani i kdyz jstr byly? Nevim ja to popsat ale tak jednou tydne me to strasne dole ne boli ale jakoby brni a je to strasne neprijemny... prejde to zhruba po trech hodibach kdy nejsem schopna nic delat protoze to porad citim... prvne jsem si myslela ze snad zanet, ale v den kdy mi to udelalo jsem byla na gynde o dr.nic o zanetu nerikal tak jsem se mu ani nezminovala.... nestavalo se to nektere?

Strana