Jak odmítnout císařský řez kvůli zdravotním komplikacím?
Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jestli kde odmítnout císařský řez.
Mam poševní přepážku a lékař mi řekl ze porod by musel být zakončený císařským řezem který ja nechci.
Mam stálého partnera a oba dva bychom chtěli prcka ale me i jeho cs prostě odrazuje.
@dendys97 ono jestli tam máš nějakou,, překážku,, tak se tam mimčo taky může šprajcnout, přidusit, až ho z tebe budou páčit ven, tak ti udělají daleko větší poranění než při CS.
Ale chápu tvé obavy z toho, že budeš 24h bez malého, sama na jip a neschopná se o sebe postarat, bohužel ale kdyz není jiná možnost tak se nedá nic dělat.
Otázkou je to, jestli když to zkusíš přirozeně, jestli nedopadneš ještě hůř než po CS 😏
@petulkadodo pokud by ta rekonvalescence byla po přirozeném porodu a omezilo to jen mě a ne mimi tak bych to přežila
@dendys97 mě by spíš vážně zajímalo, jak jsi došla k tomu, že k dítěti, které bys devět měsíců nosila, mělo by 100% vaše geny, bys měla mít špatný vztah jen proto, že se narodilo sekcí, zatímco k dítěti, jehož matka mohla chlastat, fetovat, ono se teda ví, že stačí "jen" to miminko v břiše nechtít a udělá to strašnou paseku...tak k tomu bys měla vztah láskyplný...?
@dendys97 Nechápu jak můžeš vědět co je lepší, jestli císař nebo normální porod, když jsi nikdy ještě nerodila.
@dendys97 Tak to slyším prvně.... Zvedáš se hned druhý den ráno ještě na JIP (aby sis umyla zuby a převlékla) a poté tě odvezou na normální pokoj, kde ti poprvé pomůže sestra do sprchy a umyje tě - nic, strašného to fakt není. A pak normálně funguješ už sama ;) Malého jsem viděla hned u porodu (měla jsem spinal) a pak mi ho vozili na JIP. A je jen na matce, kdy řekne, že je připravená se o dítko postarat - jakmile tě převezou na pokoj, sama si řekneš, kdy dítě chceš k sobě ;). Takto to funguje v HK.
@martulka88 v NBK žádný JIP. Okamžite po sekci na pokoj, hned mas dítě u sebe, odváží jen na první noc, jinak se staras normálně sama. Takže za mě paráda.
Taky jsem odmítala cs, nakonec mi ho pro záchranu dítěte I mě museli udělat. Neřeš KUDY prijde na svět. Ale aby přišlo na svět vporadku. Nicméně odmítnout můžeš, na to právo máš, mě teda dali podepsat před porodem papír, ve kterým bylo ze kdyby nastaly komplikace, jestli souhlasím s timaby udělali vše pro zachranu
Ty jsi fakt troll, protože tyhle řeči nemůžeš myslet vážně. 🤦 Fakt bys místo vlastního mimina narozeného sekcí chtěla raději adoptovat cizí, u kterého nevíš jakou zátěž si s sebou do života ponese? Až zjistíš zdravotní nebo vývojové problémy, tak co? Vrátíš ho, protože není geneticky vaše a nákladnou léčbu platit nechceš? Jen malé procento jich je z dobrého zázemí, takže je velká pravděpodobnost, že se objeví něco, co s ním musíš láskyplně projít. Zvládneš to?
Na rozdíl od mnoha holek taky máš možnost mít vlastní dítě a místo toho, abys byla ráda tak tady plácáš nesmysly. Radši si kup křečka a počkej až dozraješ.
@michaela666 já myslím, že i křeček by byl chudák s tímhle přístupem..
@dashyyy Ale aspoň by ho mohla někomu darovat až ji omrzí. Podle toho jak tady píše nemám vůbec představu co dokáže mateřská láska.
@michaela666 za mě se tohle ani zvířatům nedělá, ale jak píšou holky, je to troll.. takhle proboha snad nikdo neuvažuje 😱🙈
@michaela666 diky ha názor aspoň zůstanu raději bez dětí... Děkuji všem
@martulka88 ja bych teda opravdu nechtěla aby mě někdo umýval... Snažila bych se postavit ještě v ten den a chtěla bych mit prcka u sebe
@dendys97 Oni ti jen pomohou 😉 A jinak, když ti vše vadí, jdi na ambulantní porod a jeto 😉 Ale to, že odmítneš SC, neznamená, že nakonec neskončíš akutním. Pak budeš ráda, že jsi ty i mimi v pořádku 😉
@martulka88 ambulantní? To slyším poprvé
Tak pokud by to skončilo akutní tak bych z tím nic neudělala ale chci mit aspoň šanci skončit přirozený
@dendys97 Ty neznáš ambulantní porod?🤔
@klokanka31 ne neznám.
@dendys97 Když rodíš normální cestou a je vše bez komplikací, tak jdeš s mimčem po pár hodinách domů. Já tak rodila a bylo to super.
@klokanka31 to nevím zda by mi bylo umožněno ale jsem objednana na konzultaci k jinému lékaři třeba bude mít jiný pohled na situaci
@xxx3d zatím sem ve fázi plánování a zjišťování informací
Pred 2 měsíci sem vysadila antikoncepci a byla u své lékařsky se ptát ohledně těhotenství jelikož o te vadě vím od svých 16ti ale říkala ze by problém otěhotnět a donosit miminko probelm nebyl ale že me rodit přirozeně nenechá. Proto sem založila diskusi jestli má někdo stejný příběh a porodil normálně.
@dendys97 díky, už tomu rozumím. sbíráš informace.
rozumím i tomu, proč nechceš císaře
na druhou stranu si myslím, že ti tohle regulérně žádný porodník neschválí, že by akceptoval nesouhlas s císařem, který by byl indikovaný.
je ale klidně možný, že i přesto, že máš od svých lékařů císař navrhovaný, může se stát, že až budeš těhotná, porodíš přirozenou cestou.
osobně si myslím, že vzdát se té možnosti (otěhotnět, a porodit své dítě) JEN kvůli možnému císaři je neuvážený.
ty komplikace po císaři jsou, bývají a většinou jsou. ale i s císařským porodem můžeš mít mimčo hned u sebe, těch možností je víc a osobně bych se přimlouvala k tomu, abys to nechala plynout, nezavrhovala to.

@dendys97 Riziko císaře je ale vždycky u jakéhokoli těhotenství. A rekonvalescence po CS je často srovnatelná s rekonvalescencí po vaginálním porodu s větším poraněním.