Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa co je zaaland?🙂
@jessulka taky mi to prijde zbytečne. Já mám po synovi jedny tehu rifle a tehu leginy a s tim si vystačím celou zimu. Šaty sem na to nosila svoje a do svých triček sem taky pupík narvala 🙂)takže kupovat nebudu nic. Teď jsme si koupila v Zare a Mohitu volnější nové šaty ale vynosim je i ne tehu
No jo jenže já se proste skoro do žádného svého původního oblečení nevejdu🙂 ale je pravda ze stačí par kousku: těhotenské kalhoty, leginy, šaty nebi sukně a vše ostatní jde nějak kombinovat😉 já jsem si par lepších kousku koupila i v předešlém těhotenství a bez problému pak prodala🙂
@kristynkal Super, už se do něčeho nevejdu :( Vypadám jak před porodem :D Tak by se bodly nějaké legíny nebo triko atd :D
@jednaholkaa Ty věci z Hm kupuješ přes internet? A jak sedí velikosti? 🙂 Já si právě musím něco koupit, jsem ráda, že je teplo a nosím volný šaty (co jsem nosila před porodem, dokonce jsem v těch šatech jela rodit), jenže jak se ochladí, tak nemám si co obléct, ani tepláky nenatáhnu, pupek mám kilometr před sebou 😂
@jessulka Tak je to asi tom, jak je člověk zvyklej měnit oblečení. Já u syna toho měla docela dost, pak v druhým jsem si koupila ještě něco. Po tom, co těhotenství skončilo jsem to probrala a věci, co mi třeba úplně nesedli poslala dál (s prvním jsem nakupovala hodně bazarový za pár kaček). Teď jsem řikala, že už nebudu kupovat nic, ale švára se za měsíc žení a šaty na svatbu jsem neměla, tak ty dnes dorazily. A ještě teda asi objednám nějaký ty spoďáry, prostě tohle těhotenství je jiný a v tom podbřišku mě všechno hrozně tlačí, proto kupuju i ten pás do auta, bez kterýho jsem se v předešlých těhotenstvích obešla. Jinak teda ze svýho oblečení jsem schopná oblíknout dvoje ktaťasy a pak volnější trička. Všechno ostatní mě hrozně tlací, pak čůrám co dvě minuty a z triček už mi leze ve spod břicho a to nenávadim.
Ja mam vsechno na kluka. Docela jako fest klucici nic moc neutral. Takze se do nakupu nehrnu. Mame vse a mame toho moc. Snad v utery uz budu vedet pohlavi. Nakonec mi pojistovna sehnala gyndare do ma souk.ordinaci a zaroven dela v porodnici. Mam noveho praktickeho lekare a sestricka je uzasna.
Jinak ted mame takovy shon...moc veci, problemy se sousedy co uz resi PCR (od nich sikana) a ja jsem posmutnela. Nedokazu si nic uzit. Proste mi kazi radost, naladu. Nici i majetek atd...prodavam ten byt ale zatim je problem s druzstvem takze moc se libi zajemcum ale na tom to ztroskota. A ja bych si moc prala uz jit pryc a mit klid.
@jessulka taky si myslím, že je to o stylu oblékání a celkově stylu🙂 neplánuju kupovat celý nový šatník, ale prostě některé kousky jsou potřeba a když se dají sehnat za pár kaček, o to líp 🙂 mě třeba strašně vadilo, když moje sestra nosila klasické triko a měla tím pádem celý pupík skoro pořád venku- do ted slyším babičku jak jí za to nadávala :D proto já jdu do těch triček. A taky čekáme první dítko a tím určitě nechceme skončit, takže pro mě to není jen oblečení na tohle těhu ale i dál 🙂 no a to, že to pošlu dál švagrové je další důvod proč mě nemrzí za to pár kaček dát, ale spíš se fakt dívám po těch levnějších kouscích.
Já jsem třeba nikdy v těhotenství nechodila do práce,kam bych potřebovala nějaké formální oblečení. Před prvním jsem byla po škole na ÚP,před druhým na RD a teď jsem nosila pracovní oblečení a jinak obyčejné.
Mám dvoje rifle,jedny kalhoty,tři těhotenské trička,tři mikiny,tři legíny a jedny kalhoty něco mezi kalhotama a tepláky. Vlezu se i do dost normálních věcí. I do nočních košil. Několik jich můžu použít na kojení. Takže já už budu kupovat jen podprsenky a asi dvoje šaty ve kterých budu moct v létě kojit.
@renulkka Jojo, pres internet to HMko, velikosti sedi presne. Ja teda vetsinu obleceni kupuju online, mam konfecni velikost, takze to sedi..
@beruska125 Zalando.cz pardon.
@jessulka No ja budu chodit do prace do konce roku. V legynach ne.. takze bud dziny a svetr nebo saty. Normalne jich stridam docela hodne, tak ted jich budu mit pet. Sedivy, cerny, dvoje modry.. no, takze vlastne zatim ctyri... tak to neni tak hrozny :D
Holky, je tu někdo kdo ještě kojí? Já kojím mladší, sice jen ráno a večer, ale je to závislačka :D Laktaci jsem měla už ustálenou, nic jsem ani neodstříkala a dneska už několikrát mokrý triko 😏😀 Asi mám počítat s tím, že mými kamarády budou zas vložky v podprdě že? 😂 Pamatuju, že mi s mladší dcerou kolem 16tt začlo téct mlezivo, takže by ty prsa začaly díky hormonům a miminku zase bláznit?
@skretik Mám v plánu kojit pak jen mimčo 🙂 Uvidím ale podle mladší, jestli se prsu vzdá 🙂 Má je vyloženě podle mě jen na pocucání, na mazlení a ne na jídlo, protože si jen chvilku pocucá a stejnak chce ještě něco jíst 🙂 Chlebík nebo podobně 🙂 Večer to samý, akorát u něj usíná 🙂 V tom je výhoda :D Pokud to bez prsa nepůjde, tak nejspíš pojedem chvilku tandem 🙂 Ale určo chci příští rok mladší dceru odstavit 🙂 Budu pak pokračovat ve škole a přece jen mi bude jedno miminko na kojení stačit 🙂 :D Tak asi prsa blázní už taky 🙂 :D
@renulkka no já jsem kojila opravdu dlouho cca vždy 2,5 roku každého ale nikdy jsem nebyla současné kojici a těhotná takže s tímto neporadim😉
Takze vlastne kojim uz 3.5 roku bez odstaveni behem 2.tehotenstvi a nyni 3.tehotenstvi. Laktace se mi poprve snizila okolo 7.-8.mesice. Ted zatim ne a uvidim kdy a zda se snizi.
@skretik Spíš so myslím opak :D Že bude chtít být na prsu ještě víc :D Tak uvidíme 🙂
@ajdamajda Já kojím mladší teď to bude v září 14m, u starší jsme takový štěstí neměli 🙂 Mě se právě teď laktace zvýšila, jen se o prso opřu, pochovám dcery a hned triko mokrý 🙂 To se mi naposled dělo v šestinedělí 🙂 :D
@renulkka Ja jsem zvedava jak budu kojit tripple. Synove se neodstavi ani jeden. Me kojeni nevadi, mame hranice, starsi se koji spis na spani, uklidneni. Ale usnou i bez kojeni kdyz jsou moc utahani.
Nechci kojeni rusit i z duvodu vzajemneho poznani s miminkem - vsechny deticky budu mit u sebe, nikdo nebude odstrceny. Totez se spankem. Vsichni spolu, nikdo nebude odstrceny.
Jinak ja si kupovala spoustu dlouhych bavlnenych tricek v CA ve vyprodeji za 75 kc a taky v New yorkeru. Nosim je ted bez bricha a vim ze ho tam nacpu. Tricka jsou dlouha pod zadek. A kosily z dzinoviny na zavazovani v oblasti bricha. Mista tam je dost ackoli je to 36. Uziju ji k leginam.
Asi poridim max.jedny dziny, jinak nic. Do bund mam vsadky...Bricho mi roste spis ke konci a to se vejdu
Krom teda kalhot, mozna si usiju jen extendor..
Nehodlam nejam utracet. Moc jsem nevyuzila tehotenske
Tak jsem vas zas docetla a teda takovych skvelych napadu viz batuzek, bunda v alpine, sleva hm 😂 hned jdu na vse mrknout... ja se dnes registrovala uspesne do podoli ale ta cesta hruza, od vecera me zacala bolet hlava v novi sileny ze jsem nemohla spat, rano mi z toho bylo blbe, takze zvraceni po tom co jsem si tikala ze uz to prechazi no a az dva paraleny me zachranily. To se nedalo 😞 Tak snad se mate lepe, prijde mi ze to hur zvladam to druhy tehotenstvi a to jsem celkem jeste mlada..😁
@plamenak11 Tak ať je dnešní noc klidnější, taky nesu každé těhitenství hůř, mladá jsem snad ještě taky, ale po 4.je to už mazec. 😀
@vilmic Plánuješ i druhou stranu? Ani se neptám jak se ti to podařilo, každopádně se hlásím, že prvenství v nočních, čůracích úrazech je pořád moje. 🙈 Joo a za intimky buď ráda, já mám poporodní vložky, v tom vedru luxus a ten pocit boule na prdeli, pro někoho kdo používá jen támpony k nezaplacení. 😂
@frndafrrr Kdybys věděla, jak s tebou soucítín. Jak už jsem psala, v minulém těhotenství jsem už touhle dobou krvácela a měla křeče (kontrakce). Vždycky když si čtu tvůj příspěvek, tak mi je ouzko. Strašně ti držim palce.
Já právě před tím řikala, že to je vložková pomsta. Od puberty používám tampony a za život jsem vložek nepoužila tolik jako za minulé těhotenství. Ale zase to bylo na pozdim/v zimě, tak se mi k tomu ještě ta prdel nepotila.
@vilmic Vložková pomsta je dobrá hláška! 🙈
Snad nevadí, když se zeptám, vím, že si měla problémy minule s hematom atd.. A nakonec ta placenta.. Když už si krvácela, viděli, že se odlučuje? Mě nic nebolí, placentu okoukávali hodně podrobně, jednou dokonce ve 4doktorech, protože mám v anamnéze taky odloučení a vypadali, že si sou jistí, že tou to není. Minule jsem nekrvácela vůbec a odloučila se najednou, to bylo ale jiné krvácení, měla jsem vložku, zateplený chlupatý legíny a stejně pode mnou byly louže..
@frndafrrr Mně se udělala v 11. tt hematom s tím, že to jako nic neni. Ale on se zvětšoval a zvětšoval až teda přišli s tím, že to krváci z placenty, pak se mi placenta posunula níž k brance, jednu chvíli i přesahovala, někdy kolem 18/19 tt se hematom vyloučil (v tý době měl už asi 7x8 cm) ty křeče právě byly od toho, jak se ho děloho snažila vyloučit. Potom, co se to uklidnilo byl na jeden den od krvácení klid. Pak se to rozjelo ve velkým znova, ale už se to nikde neshlukovalo do hematomu, ale šlo to rovnou ven a v tu chvíli si myslim, že už byla placenta částečně odloučená.
Popravdě si myslim, že mnohokrát vařili z vody a plácali, co je zrovna napadlo. Tohle je takovej nejsrozumitelnější a nejpravděpodobnější výcuc z celýho průběhu. Byla jsem i na chýře jestli nezlobí slepák a bůh ví, kde ještě.

@jessulka ja na mimi jeste neporidila vubec nic a pro sebe krom te podprsenky na alliexpresu taky nic , jak to tady ctu si pripadam blbe :D :D :D