icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

renulkka
30. čer 2018

@chique U prvního těhotenství jsem to tak taky měla :( Ale řekla jsem si, že miminko bylo asi "postižené" a akorát by tady trpělo a tak to příroda vyřešila za mě... Hned další měsíc byl pozitivní test s první dcerou 🙂 Tak držím palce, ať to rychle přebolí a miminko si brzy k vám najde cestu znovu 🍀

chique
30. čer 2018

@renulkka přesně to si říkám taky. Že příroda ví co dělá a mělo to tak být. Tyjo. Takovou rychlost teda nečekám. Doktor říkal,ze tří měsíce počkat než se začneme znovu snažit. Doufám ale, že to potom přijde brzy. Děkuji za podporu a zkušenosti.

renulkka
30. čer 2018

@chique Mě dvě doktorky řekli počkat ty 2 týdny ("šestinedělí") a že se potom radí počkat 3ms, ale že když chceme můžeme tomu nechat volný průběh hned... Řekla mi to jak doktorka po revizi, tak i moje dr na kontrole po těch 2 týdnech 🙂 Že pokud tělo nebude připraveno, tak by se ani tehotenství třeba neuchytilo a pokud ano, že si poradí 🙂 Ono jak se říká je pohnojeno 🙂 A u nás se zadařilo hned 🙂 Sice byly nervy, aby se to třeba neopakovali, ale naštěstí ne 🙂 Ale to jsou nervy asi pořád, aby se něco nepřihodilo :(

jednaholkaa
30. čer 2018

@chique To me mrzi. Zkusite to znova a treba to bude priste jeste lepe nacasovane! Ja treba pri poslednim SP vedela, ze jsem stejne moc nechtela baby blizence 🙂 Cast z nas tady tohle statisticky proste ceka. Proto zadny vybavicky, zadny oznamovani. Ja radsi delam jako ze nic a budu se radovat teprve az jestli se dockam druheho trimestru.

andelka
30. čer 2018

Já si taky říkám že to muselo být něco vážného ( i když nevíme co), když našemu mimcu přestalo bít srdíčko ve 2 trimestru. Kdyby se drželo dýl,kdoví jak by to bylo. Dr říkali počkat 3 měsíce, počkali jsme a zadařilo se hned. Já kvůli tomu budu nervózní dýl než do 12 tt,ale věřím tomu.

xelesie
30. čer 2018

Ahojky... 8+1... snídaně, vyzvracená... oběd, vyzvracený... sváča, vyzvraceno... bojím se navečeřet. Mám chuť jen na bíloplísňové Brie, myslíte, že můžu? Pomyšlení na cokoliv jiného mě nakopává 😞

jednaholkaa
30. čer 2018

@xelesie No ja bych si po takovem dni asi ten brie dala 🙂 To ses teda nenudila..

elennka
30. čer 2018

@chique drz se..

xelesie
30. čer 2018

@jednaholkaa Brie z části vyzvraceno... teď už fakt nevím co 😕 asi to půjdu zaspat

kohutovalucie
1. črc 2018

Dobré ráno holky. Tak jsem v nemocnici. Už pár dní křeče a bolesti břicha. Večer už jsem to nevydržela a zavolala si sanitku. Miminko v pořádku, ale mě dnes čeká chirurgické vyšetření

michaelarei
1. črc 2018

@chique to mne mrzí ...
@xelesie no taky tak... dokonce neudržím ani vodu...šilené vyčerpáná sem byla...naštestí to trvá den pak se uklidní ,ted spíš když se nenajím trěba snídane, hned cítim ale když jím normálne malé porce často i když mi nechutí je vše v pořádku žádna nevolnost,uvidíme do kdy...

basice
1. črc 2018

@michaelarei taky musím jist častěji a do jídla se nutit. Protože když se nenajim, je to ještě horší 😣. Nejlepší je, když si můžu lehnout, ale to se mě moc často nepodaří. Tak ať je brzy lépe 😉

basice
1. črc 2018

@kohutovalucie tak hodně štěstí a hlavně ať je vše v pořádku 😉

kristynkal
1. črc 2018

@kohutovalucie drz se! Potom napis co a jak. Drzim pesti

frndafrrr
1. črc 2018

@andelka Být nervozní pořád ..to znám, (abrubce 37+0), dokud nebudu mít po porodu tak se asi zhluboka nenadechnu, hrůzu mám
právě z dalších trimestrů, kvůli miminku a sobecky a i ze strachu, že už bych neviděla ty moje prdelky. Proto jsem už nic neplánovala. Ještě, že mám tu malou cácorku se kterou čas tak utíká. Ten 1. prožívám nejlíp a doufám, že pokud se má něco posr.. bude to teď... Tak pevné nervy, vím jaký je to záhul na psychiku.
@chique Je mi to líto, držím palce ať to příště výjde. 🌷
@kohutovalucie Snad to nebude nic vážného.🍀

ajdamajda
1. črc 2018

Ja vas lituju zeny,ze je vam blbe.
Me je skvele. Cvicim, odpoledne s detmi spim,cpu se tim na co mam chut a casto mam hlad. Citim se naprosto netehotne

ajdamajda
1. črc 2018

Jedine co stve me, jsou uhry a mastny oblicej. To je fakt neco, jak leskla hlava plesouna 😂

renulkka
1. črc 2018

Holky, dnes jsem úplně marná... Nejen že je mi zle, ale od rána nedokážu vůbec fungovat, nevím, čím se nakopnout :/ Chvilku něco dělám a cítím, jak mi těžknou ruce, nohy.... Dneska jsem doma sama až do zítra, muž je v práci a zrovna toto... Čekám, kdy sebou seknu nebo usnu za chodu :/ Čím se holky nakopáváte, když na vás přijde taková neskutečná únava? Unavená jsem pořád, ale dneska je to masakr... Kafe nepiju, to by mě asi zabilo, ale nějak fungovat musím... Sladký nezabralo, jím si myslím taky dost a hlavně se snažím pestře, protože ještě kojím... No děs, snad to nějak do zítra přežijeme, než dojde muž domů 😴

hanule8619
1. črc 2018

@frndafrrr presne tak...rikam si ze az budu mit mimco v ruce tak budu v klidu
V utery na kontrole sem dostala skoro vybadano ze se nesnim stresovat...ale to nejak nejde

andelka
1. črc 2018

@frndafrrr jo, přesně. Pokud se něco má po..tak ať je to co nejdřív,dokud to ještě nikdo neví. Čím později tím horší. S každou dobře zvládnutou metou mi spadne kámen. Teď se fakt snažím fungovat normálně,jako bych těhotná nebyla. Musí to být silné mimco,jestli s námi má žít 😀 jsme složená rodina,tři děti,větší rozdíly mezi nimi..bude to ficak.

svetty
1. črc 2018

@frndafrrr to je pravda pokud nebude mimco v poradku na svete, taky nebudu klidná.... vím že stres dělá hodně,ale když už byl člověk jednou na revizi tak to prostě nejde nebát se....
holky uz nevím co do sebe dostat, vsechno vyzvracim,jsem jen na vode,kdyz do sebe za cely den dostanu suchy rohlik tak je to rekord kdyz ve me vydrzi :( doufam ze to brzo prejde.... jsem uplne vycerpana :(

frndafrrr
1. črc 2018

@hanule8619 Tak snad bude stres to nejhorší co nás v těh. čeká a jinak vše fajn. Joo ono se to doktorům kecá, jakoby se člověk trýznil naschvál...
@svetty Kolikátý týden jsi? Já mám za sebou cca 3 blicí týdny a s úderem 10tt musím zaklepat je mi celkem dobře, jen ta únava se mě né a né pustit..
@andelka To u vás bude veselo. 🙂

veronika_2019
1. črc 2018

Ahoj holky , momentálně začínáme 9 tt (8+1) . Dnes pociťuji bolesti v břiše a občasné pichani, ale určitě to bude tím, ze by zrovna jakoby měla dorazit MS. Dala jsem si Magnosolv a je to lepší , ale stejně po tom jednom SP jsem pořad vyplasena :-/ jinak mám stálou únavu přes den a v noci se budim a nemohu spat :(( doktor mi preventivně napsal Gynprodyl 200 a beru ho každý večer , takže mě to také docela uklidňuje 🙂) už se nemohu dočkat , až překoname 1. Trimestr, i když pak se stejně určitě budu pořad obávat 😀 ale říkám si , když to vyšlo všem co znám , proč by nemohlo také nám ! Musíme těm fazolkam věřit ♥️ JinAk jídlo je u mě složitá věc , mám hrozny hlad , najim se a je mi špatně , porce si dávám jak pro vrabce a stejně se tomu nevyhnu 😃 jak se cítíte vy ?

svetty
1. črc 2018

@frndafrrr ja jsem konec 7tt ve stredu zacinam 8tt , tak to by bylo super kdyby to prestalo, je to silene... jsem uplne nepouzitelna.... no unava je silena....
@veronika_2019 ja moc ani chute nemam, mam ted blinkaci období, doufam ze brzo prejde 🙂 urcite musime verit ze nam to vyjde a fazolky porostou a bude vse v poradku 🙂 ale taky je ve me porad ten strach pred kontrolou jestli bude vsechno v poradku 🙂

xelesie
1. črc 2018

@michaelarei to mě mrzí... já dnes celkem dobré... Brie jsem sežrala a z části vyblila, ale dnes vše OK... sice mi je celý den zle, ale jídlo v podstatě udržím, taky se snažím jíst menší porce... a taky baštím i když mi to nechutná, jsem spokojená, když mě to nenakopává 🙂

@ajdamajda slepá závist... a to jako fakt... nikdy jsem neměla kocovinu. Když popisuji svoje stavy známým, tak mi tvrdí, že to je jako kocovina... Takže mám kocovinu už 5 týdnů v kuse. Doufám, že to brzy přejde... Takže Ti fakt závidím!!! Co se týče mastné, tak to už nezávidím, já mám pleť skoro nejlepší za uplynulých 20 let.

@renulkka když je nejhůř pomáhám si čajem, jednou i kolou... nevydrží to dlouho, ale když už skoro usínám za volantem a němůžu auto odstavit a prospat se, nic moc jiného nezbývá. Za sebe doporučuji černý, nebo zelený čaj.

@veronika_2019 jsme na tom stejně... termínem, i svými stavy s jídlem. Jen zatím s Bublinou nepotřebujeme podporu léků. Křeče zatím přežívám v leže a pomocí cviků. Hlad mám neutěšitelný, občas nevím, zda mi je zle z hladu, nebo z pomyšlení na jídlo. Taky se moc těším na konec prvního trimestru - doufám, že všude píšou pravdu a přejde to. Strach z potratu mám taky, nejeden mám za sebou, ale do 9 týdne jsem se nikdy nedostala a takhle zle mi taky nikdy nebylo, tak snad všechno OK. Jediné, co mě uklidňuje je, že když mi je špatně, tak se (snad) dobře vyvíjí placenta... nějak Ti doktoři ty budoucí maminy uklidňovat musí 🙂 Hezky odpočívej, mě pak bývá lépe.

misak48
1. črc 2018

@xelesie stavy "jako kocovina" jsem měla už snad od pátého týdne, takže moc dobře vím, o čem mluvíš. Dnes jsem 9+2 a musím to zatukat, už 2 dny v pohodě 🙂 unavená jsem pořád (dnes jsem skoro celý den prospala), ale motání hlavy a pocit na zvracení je pryč (pokud nemám velký hlad). Tak doufám, že už se to nevrátí. Kamarádka je těhotná o pár dní týdnu déle než já a ta teda zvracela a taky říkala, že jí to přešlo s 10 tt...

renulkka
1. črc 2018

@xelesie No já v těhotenstvích na začátku nepolknu vůbec žádný čaj :( Takže to je u mně utrum a kofolu jsem zkoušela a teda nic moc, akorát mě i ten doušek tlačí v žaludku... Zítra už je manžel naštěstí zas doma, tak budu moc si na chvilku lehnout 🙂
@misak48 Vy nám tu dáváte takovou naději, že to přejde :D Ale i tak předemnou ještě 2 týdny nevolností mě čeká 🙂 Dneska jsem 7+2 🙂

misak48
1. črc 2018

@renulkka no já jsem teď zas nervní, že už mi nic není, jestli se nestalo něco miminku 🙂 naštěstí jdu v úterý do první poradny, tak se snad nebudu nervovat dlouho 🙂

veronika_2019
2. črc 2018

Holky ještě dotaz, máte už těhu průkazku? Mě ji doktor dal minulý týden a to jsme byly 7+4 🙂
kdy se chystáte oznámit novinu rodině a přátelům? U nás to zatím ví jen mamky a nejlepší kamarádka 🙂.. rodině jsem chtěla počkat až po NT screeningu 🙂)

misak48
2. črc 2018

@veronika_2019 já ji dostanu v úterý, budu 9+2. Řekli jsme to už v 7tt mým i manželovým rodičům, ale jen kvůli tomu, že jsem dostala tu šílenou dietu. Babickam a zbytku rodiny to povíme až podle výsledků screeningu...

Strana