Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Ahoj holky , zatim jsem vás pozorovala jen z povzdálí 😉 . Jmenuji se Bohunka , dnes jsem 8+3 , mám doma 2,5 letou cácorýnu 😁. Dnes jsem byla u dr. dávala mi žádanku na 1.screening. Ale mam otázku cca před měsícem se mojí sestře narodil chlapeček s vadou srdce (chybí mu přepážka mezi komoramy) , jsou normálně doma , v srpnu jedou na kontrolu do Motola a pak následně nejspíš operace. Tuto informaci mi napsala dr do žádanky s tím že musím mít připravenou anamnézu všech příbuzných až po bratrance ze všech stran. Dělala jste některá ? Vůbec nevim jak to mam udělat 😀 jestli nějakýho pavouka kdo s kym , jestli musí být data narození atd atd 😀. Zatím jsem nechtěla nikomu říkat že čekáme , právě až po tom prvním screeningu ale teď nevim jestli to dám vše dohromady 😑. Děkuji za každý postřech 😂
@zelvicka101 Slyšim to poprvé. Na 1. screening půjdu po třetí a nikdy po mě tohle nikdo nechtěl. Ale asi bych to vyřešila tak, že bych doktorovi řekla jen ty závažný věci o kterých víš, jako je například ta vada srdce u tvýho synovce. Dál bych neřešila.
@vilmic právě tou vadou synovce spadám do nějaké ,,rizikovější" skupiny 😞
@zelvicka101 Mě čeká 4.screening, vrozenou srdeční vadu měl můj táta a žádnou rozsáhlou anamnézu široké rodiny nikdy nechtěli. Na nějaké pavouky bych to neviděla, spíš asi výjmenovat kdo má co.
Ahojte pridavame sa k vam. Sme v 9. tydnu. Ji mi spatne skoro furt to je des. Uz mam 13 syna pri nem mi bylo paradne tak vubec to neznam. Ach jo...Snad to brzo prejde.
@zelvicka101 Me se taky ptali co v rodine. Zminila jsem ze mam mentalne postizenou sestrenici, tak pry si mam zjistit co to je za postizeni. Takze bych taky musela s pravdou ven, oznamit to rodine, a to se nechystam. Tak nevim. Myslela bych ze by mohlo stacit mentalni postizeni a hotovo..
Holky, od včera mě berou sem tam děsný křeče v břiše, začlo to večer, tak jsem si říkala, že třeba z únavy a zaspím to, jenže ráno to trvalo, byli jsme se starší na krvi a nakoupit, tak se to pořád opakovalo, teď jsem chvili spala, vzbudila jsem se a sem tam zase křeče 🤔 Není to taková sem tam ms bolest ani píchání, jak když se natahují vazy, ale vyloženě křeče podbřišku ani jak tvrdnutí to není, spíš bych to přirovnala ke křečem, když se po porodu zatahuje děloha, ale zase ne tak moc intenzivní 😐 Tak přemýšlím, jestli plašit a jet na pohotovost (moje dr má dovolenou) nebo se snažit co nejvíc odpočívat, věřit miminku a děj se vůle boží... Utrogestan právě už beru... Takže tam by mě vyloženě jen udělali ultrazvuk... V pátek bylo na kontrole vše ok...
Holky a jak jste na tom se spaním? Já si normálně asi budu muset už teď ušít kojící polštář. Přijde mi to strasne brzo, vždyť mi ještě ani zdaleka neroste břicho (a asi ještě delší dobu neporoste, nebyla jsem před tehu zrovna stihla, takže to snad nebude dlouho znát). Jenže posledních pár dní musím spát s peřinou mezi koleny, protože když si ji tam netrcim, tak mě ráno tak strašné bolí záda, že nemůžu skoro ani vylézt z postele...
@zelvicka101 Jsem každé těhotenství sledována genetikou.Tam se mě ptali na nemoci rodičů, sourozenců.Toho pavouka si sestavovala genetička.Nevzpomínám si, že by se doptávala na rodinu dále.Asi se jen ptala na závažné nemoci v rodině,ale nebyl na to určitě kladen velký důraz.😉Takže bych byla ve Tvém případě v klidu.😊
Ahoj, pridam se🙂 termin mam 21.2., a cekame holcicku (vime z gen.testu:)
Skvele vedet, co shanet🙂 jen nechapu, proc je vsude hromada veci v ruzove a cervene, ty barvy totalne nesnasim😹
@misak48 Spani je katastrofa. Mam sileny sny, budim se, no vubec se nevyspim, rano jsem jak zmlacena. Spim na brise ale posledni dobou me boli prsa tak ze si pod sebe musim dat perinu. Bricho zatim v poho..
@renulkka Jak to dopadlo? Ja bych asi jela :/ Mam pocit ze by stejne bylo lepsi chodit kazdych 14 dni na utz aby clovek vedel co a jak.. Tak snad uz dobry!
@renulkka mě teď taky už dva dny boli břicho a mam krece. Přirovnala bych to k ms krecem. Tak snad to bude dobrý.
@jednaholkaa
@arielka222 K večeru se to pak uklidnilo, dneska zatím ok, tak snad to bude dobré 🙂 Ono stejnak, pokud se něco má stát, tak by se to stalo i přes kontrolu... A hlavně co víc by mi doporučili, jen odpočívat a Utrogestan a ten mám... Tak doufám, že už to bude dobré a byly to třeba jen vazy, jak se napínal... I když to mě v předešlých těhotenství jen píchalo v podbřišku a sem tam ms bolest... Toto bylo jiné, tak snad... Každopádně pokud by se to vrátilo, tak bychom jeli 🙂
@misak48 u me spani nehrozi nevolnosti mi graduji kolem 19h a je mi pak zle celou noc:/ a nedej boze kdyz potrebuju v noci na malou to me pak hrozne boli i bricho:/ mam to uplne stejny jak s 1dcerkou..ja mela kojici polstar na spani kdyz jsem cekala dcerku a akorad mi prekazel..mela jsem cele tehu male brisko a nejak jsem se k nemu nedokazala poradne pritulit aby mi ulevil nebo mi to bylo pohodlne😂😂tak jsem ho nakonec vyhodila
@1nelinka jaj, chudaku ☹ mě bylo teda taky nejhůř večer, ale dokázala jsem to zaspat. Naštěstí s úderem 10tt mě veškeré nevolnosti přešly, tak snad už se nevrátí... Já si myslím, že mi polštář pomůže, protože prostě potřebuju mít něco strcene mezi kolena, jinak mě ráno strašně berou záda...
Holky a ještě mám jeden dotaz. Kdo už nějaké děti máte. Jak často jste chodili na ultrazvuk ve druhé polovině těhotenství? Mě včera diabetoložka řekla, že ve druhé polovině těhotenství budu chodit na UTZ častěji než je obvyklé, protože budou sledovat jak mini roste a upravovat mi podle toho inzulín. Tak abych měla představu, jak často mě do té Prahy poženou...
@misak48 já chodila jednou za měsíc, ale neměla sem žádný problém.
@yvonneullmann jo jo torecan, taky už ale naštěstí se to ustálilo
Loucim se s vami....preji at dobojujete dokonce
@hanule8619 to mě moc mrzí. Copak se stalo? Drž se.
@hanule8619 Také mě to moc mrzí, držím palce, ať to příště výjde.🌷🍀

@1nelinka malý měl termín taky 11.2. narodil se 6.2. 😀