Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    88petule
    30. čer 2023    Čtené 367x

    Loučíme se s Plnou Peněženkou

    Milé maminky, milí přátelé, milé koníkovky,

    léto v plné parádě začíná, ale Plná Peněženka se s vámi na Modrém koníkovi dnes loučí. Doufám a věřím, že jste si čas se mnou a Plnou Peněženkou užili. Pro mě to byl rok zábavy a získání spousty nových poznatků převážně ze světa módy, knih, hraček a vlastně celého procesu nakupování. Pamatujte, že nakupovat musíme, šetřit můžeme. 😊

    Za krásný rok vám moc děkuji. 🌷 

    Velký dík patří týmu Plné Peněženky, za kterým stojí spoustu úžasných lidí. Konkrétně pro mě je to Marek a Pepa, kteří aktivně a okamžitě reagovali, když jsem to já nebo hlavně vy potřebovali. 😊 Stejně tak velmi děkuji týmu Modrého koníka. Jmenovitě děkuji @domichrumi a @tratatundra . 🌷

    Ještě jednou děkuji a po prázdninách s Plnou Peněženkou na shledanou.😋 

    Nádherné léto plné krásných nezapomenutelných zážitků vám všem přeje

    Petra s holčičkami Viktorkou, Emilkou a nejmladší Natálkou 

    #plnapenezenka

    88petule
    12. čer 2023    Čtené 312x

    Vybírám knížky k moři i na chatu

    Už se to blíží. Naše vysněná dovolená je za dveřmi! Také už se nemůžete dočkat? Já se letos s rodinou chystám k moři i na chatu do západních Čech. Neodjedu bez knížky, která k mé dovolené patří. Pokud patříte mezi vášnivé čtenáře a na dovolenou letos chcete odjet s dosud nepřečtenou knížkou, pojďte se společně se mnou podívat na novinky v různých žánrech.

    _____________________________________

    📖 SVĚTOVÁ BELETRIE

    👒 Než se stihnu rozloučit

    Je další díl ze série Funiculi funicula. Japonská kavárna Funiculi funicula znovu otevírá dveře těm, kteří se chtějí vydat do minulosti. V několika příbězích vystoupí muž, který zanedbával svoji rodinu, žena, která přišla o přítele nebo otec s dcerou, do jejichž životů zasáhlo v roce 2011 zemětřesení. Jejich a další příběhy vám popíší dojemnou cestu za hledáním smyslu ve světě plném chaosu. Dojemné příběhy vás chytnou za srdce a myslím, že se budou na vaší dovolené po večerech příjemně číst.

    Autor : Tošikazu Kawaguči

    Stran : 144

    👒 Transcendence

    „V jiném životě byla moje navždy.“

    Po tragédii se z Nathaniela Hunta stane vdovec s miminkem. Na pomoc si najme mladou, vzdělanou chůvu s nekomplikovaným životem. Při prvním setkání si chůva Swayze uvědomí, že o Natovi leccos ví... Ona si pamatuje, co se událo ještě před jejím narozením!

    "Bojím se, co se stane , až ti dojde, že nejsem ona."

    Kniha Transcedence vás provede smyslnou cestou, která zkoumá odvěkou otázku, zda-li existuje život po životě. Pokud vás stejně jako mě tato otázka zajímá, zkuste na dovolenou přibalit právě tuto knížku.

    Autor : Jewel E. Ann

    Stran : 320

    _____________________________________

    📖 ČESKÁ BELETRIE

    👒 Kde jsi, když nejsi

    S knihou Radky Třeštíkové vás čeká příběh o svobodě, závislosti, zbabělosti i statečnosti. O poslušnosti, laskavosti i lhostejnosti. Příběh těch nejlepších i nejhorších rozhodnutích. O naději a beznaději. O zraňování a zraňování se.

    Opět precizní příběh, který je čtivý a bude vás neskutečně bavit. Stejně tak jako předešlé knihy Radky Třeštíkové.

    Autor : Radka Třeštíková

    Stran : 400

    _____________________________________

    📖 ČESKÁ BELETRIE - HUMOR A SATIRA

    👒 Z deníku učitelky

    Pojďte se na dovolené pobavit touto odlehčenou knihou. V knize Z deníku učitelky autorka líčí skutečné události, které sama prožila na základní škole. Pojďte si připomenout krásná školská léta a zavzpomínat na staré časy. Autorka vám s tím pomůže s nadhledem. Kniha slibuje úsměv na tváři po dobu čtení a nuda, ta vás prý rozhodně nečeká!

    "Škola je místo bez nudy. Čas tam ubíhá rychle a jeden silný zážitek střídá druhý. Neskákejte padákem ani z mostu - běžte učit."

    Autor : Pavla Hermannová

    Stran : 88

    👒 Historky z Tinderu

    Jestli hledáte humor na dovolenou, tak se nabízí také kniha Historky z Tinderu, která je mezi čtenáři velmi populární. 

    Přečtěte si o lásce, o sexu a dalších katastrofách. Historky z těch nejhorších rande s humorem a nadsázkou sepsala Lucie Macháčková, známá stand-up komička. Kniha vám nabídne špetku ironie a optimismu ze světa Tinderu. Kniha vás rozhodně rozesměje i zahřeje na duši. A to ať jste single, zadaní nebo něco mezi tím.

    Autor : Lucie Macháčková

    Stran : 240

    _____________________________________

    📖 ROMÁNY PRO ŽENY

    👒 Chalupa

    Pavlína Křivánková právě přichází s knihou nazvanou Chalupa. V příběhu se potkáte se dvěma ženami. Tereza má trable s nesnesitelným šéfem a do toho manžel vybral bez jejího vědomí velkou částku ze společného účtu. Do toho všeho se Tereza potýká s krizí středního věku a vyčpělým vztahem s dcerou, se kterou si nerozumí. Druhou ženou příběhu je Helena, která žije s přítelem, po kterém se slehla zem ve chvíli, kdy se dralo na svět jejich společné dítě. Životní dráhy obou žen přetrhne krutá událost a příběhy obou žen se protnou. Dokážou obě najít sílu jít dál? Dokážou být šťastné.

    Existují cesty, které si člověk nevybírá, a lidé, které by raději nepotkal.

    Pokud vás lákají příběhy ze života, které se bohužel mohou přihodit každé z nás, sbalte na dovču knížku Chalupa. Dle hodnocení je Pavlína Křivánková milým překvapením mezi českými literárními autory.

    Autor : Pavlína Křivánková

    Stran : 280

    _____________________________________

    📖 NAUČNÁ LITERATURA

    👒 Mami, miluju

    Tuhle knížku si hodlám přečíst. Kniha vám přináší rozhovory s pěti ženami, které vykreslují vztah matky s dcerou. Třeba jste v životě i vy poznali, že tento vztah je velmi složitý, možná nejsložitější vůbec. Pokud hledáte u své dcery pochopení, nechcete ji ztrácet, zkuste také mrknout na tuhle knížku. Kniha je zároveň plná fotografií renomované fotografky Libuše Jarcovjákové.

    Anička, Aneta, Dorota, Laura a Jana. To je pětice hlavních postav, které dokazují, že zvládnout se dá všechno!

    Autor : Aleš Palán, Anna Palánová

    Stran : 224

    _____________________________________

    📖 ČESKÉ DETEKTIVKY

    👒 Operace sfinga

    Tuhle knížku si můžete rozdělit po časy vašich dovolených. Čeká vás totiž několik detektivních případů, a tak vás kniha nenutí, abyste ji urgentně a nedočkavě přečetli na jeden hlt. Záhadná úmrtí a myšlenka, zda existuje něco, co nás lidstvo přesahuje...

    Kniha obsahuje několik povídek, které na sebe nenavazují, například : 

    Vsaď se, že tě zabiju

    Svědci ze záhrobí

    Vražední svit

    Autor : Arnošt Vašíček

    Stran : 224

    _____________________________________

    Chtěla bych vám poděkovat za pozornost. Jestli máte nějaký osobní tip na knížku, která by čtenáře na dovolené velmi potěšila, šup s ní do komentáře. 🙂

    Knížky jsou k dostání téměř ve všech knihkupectvích. Pokud byste nakupovali přes e-shop, doporučuji nakoupit ještě přes proklik přes Plnou Peněženku. Vrátí se vám tak nějaké % z ceny knížky zpět ve formě cashbacku.

    ODKAZ PRO VÁS ZDE

    Budu moc ráda za hodnocení Plné Peněženky v koníkovském centru recenzí. Děkuji.

    Příjemné počteníčko a krásnou nezapomenutelnou dovolenou vám přeje

    Petra a #plnapenezenka

    88petule
    26. kvě 2023    Čtené 567x

    Vybíráme šaty na léto v nejoblíbenějších e-shopech

    Léto volá po šatech! Slyšíte to? Pomaloučku se i k nám do Česka vkrádají příjemné letní teploty. Abyste se v horkých letních dnech cítily dobře, vsaďte na pohodlné šaty z lehkých materiálů. V e-shopech je už nyní velký výběr nádherných šatů, které můžete třídit dle barev nebo délek. V kurzu jsou dnes nejen mini šaty, ale velké oblibě se těší midi délka, kterou obléknete třeba do práce. Elegantním dojmem vždy působí maxi šaty, které se hodí nejen na společenské akce. Já si minimálně jedny maxi šaty sbalím do kufru na dovolenou u moře.

    _______________________________________

    Šaty všech délek vám nabízí značka Orsay, kterou najdete v e-shopu ZOOT.cz. Vybírat můžete šaty už od 300 Kč. Já osobně mám několik kousků šatů této značky v šatníku a doporučuji ji všemi deseti. Šaty jsou kvalitně ušité a vydrží roky.

    Orsay je módní velikán pocházející z Německa. V repertoáru Orsay naleznete kompletní dámskou garderobu. Jejich oblečení je vkusné a hodí se ke všem příležitostem. V sezónních kolekcích navíc Orsay nabízí nadčasové kousky v neutrálních tónech. Orsay nešije na "modelkovská" těla, tudíž se těší oblibě po celém světě. Orsay se rovná respekt k opravdovým ženským křivkám.

    Mezi nejprodávanější letní kousky od Orsay na ZOOT.cz patří tyto šaty :

    1) Tmavě modré dámské květované šaty ORSAY

    Šaty v áčkovém střihu, bez rukávů a ke kolenům. Šaty v tmavé modré oživí květy, které k letnímu období prostě patří!

    2) Bílé dámské vzorované košilové šaty ORSAY

    Květované áčkové bílé šaty s knoflíky a na zavazování se dokonale přizpůsobí vašemu pasu. Šaty jsou ze 100% bavlny.

    3) Oranžové dámské květované šaty ORSAY

    I tyto šaty jsou mezi nejprodávanějšími kousky na ZOOT.cz. V krátkých šatech ze 100% bavlny s květinovým vzorem a v oranžové barvě budete k nepřehlédnutí! Ramena vám před sluníčkem ochrání krátké rukávky.

    4) Zelené dámské maxišaty ORSAY

    Krajkové dlouhé šaty bez rukávů s podšívkou. Zelená barva je letní barva, a proto by v letním šatníku chybět neměla. Na krajky můžete vsadit vždy, v létě obzvlášť! Tyhle šaty vyzařují pohodlností, co říkáte?

    _______________________________________

    Krásné letní šaty vám nabídne i značka Vero Moda, kterou naleznete též na ZOOT.cz.

    Jedinečná značka Vero Moda byla založena v roce 1987 se sloganem "žijeme a dýcháme trendy". Dnes je nejžádanější značkou po celém světě. Právě jejich kousky oblečení se stávají bestsellery a získávají velká uznání. Vero Moda se specializuje na šití ženských oděvů. Právě šaty od této značky jsou vždy funkční, užitečné a univerzální. Všimněte si, že Vero Moda má ráda u žen odhalená ramena, proto většina jejich šatů nabízí letní šaty na ramínka. 

    Mezi nejprodávanější letní kousky od Vero Moda na ZOOT.cz patří tyto šaty :

    1) Krémové šaty VERO MODA Helyn

    Krémové letní šaty ke kolenům na ramínka jsou velmi jednoduché a jasně připomínají letní čas u moře. Šaty vám Vero Moda nabízí také v černé a svěží růžové barvě.

    2) Zelené vzorované maxišaty VERO MODA Dicthe

    Dlouhé šaty zelené barvy jsou taktéž na ramínka a jsou ze 100% organické bavlny. Jsou velmi stylové.

    3) Černo-béžové vzorované košilové šaty se zavazováním VERO MODA Anea

    Tyto šaty nabízí zvířecí vzor, který je v dnešní době velmi populární. Šaty mají límeček, knoflíky a zavazování v pase.

    4) Fialové krátké šaty VERO MODA Hollyn

    Krátké šaty jsou ušity ze 100% bavlny. Nabízí se ve více barevných variantách.

    _______________________________________

    Oblíbenou značkou oblečení, které nabízí nejmódnější trendy je MOHITO. Na Mohito.com najdete nádherné letní kousky. Na webových stránkách jsou šaty roztříděny do těchto kategorií : koktejlové šaty, květované šaty, mini šaty, midi a maxi šaty, overaly. Šaty zakoupíte už od 149 Kč, což je cena za výprodejové kousky.

    Inspirací pro návrháře značky MOHITO při vytváření nových kolekcí jsou jen a jen ženy. Ideální jsou ženy se svobodným duchem, přirozeným sebevědomím, smyslností a láskou k životu. Krom smyslných šatů nabízí MOHITO i pohodlnost a funkčnost. Pro zajímavost MOHITO vlastní 225 prodejen v 18 zemích světa.

    Jak vypadají šaty, které seženete jen u MOHITO? Takto : 

    1) Šaty s volánem ve fialové barvě

    Novinkou mezi mini šaty jsou šaty s volánem. Zakoupíte je v různých velikostech. Šaty jsou letošní novinkou a velmi rychle se vyprodávají.

    2) Šaty s volánem v zelené barvě

    Dokonalá barva šatů v dokonalé midi délce. V těchto šatech jasně vyniknou vaše krásné ženské křivky.

    3) Šaty se spadlými rameny

    Květinové šaty jsou ušity v moderní maxi délce. Šaty se nabízejí ve dvou barevných květinových variantách. Jsou lehké a vzdušné.

    _______________________________________

    Nádherné letní šaty různých značek nakoupíte i v e-shopu AboutYou.cz. Zde máte šaty roztříděné podrobněji. Najdete zde kategorie šatů : společenské šaty, koktejlové šaty, maxi šaty, midi šaty, mini šaty, košilové šaty, LETNÍ ŠATY, plážové šaty, džínové šaty, žerzejové šaty, pouzdrové šaty, úpletové šaty, krajkové šaty, šaty s laclem. Nejprodávanější značky na e-shopu AboutYou.cz jsou ONLY, MANGO a VERO MODA. Oblíbenou značkou šatů je i dánská značka VILA.

    Značka VILA je základem elegance a jednoduchosti oblečení. Modely se mezi sebou dají báječně kombinovat. Z jednoho kousku tak můžete vytvořit celou řadu různých outfitů. Všechno oblečení značky VILA zvýrazní tvou osobitost a krásu.

    Letní šaty značky VILA, které zakoupíte v e-shopu AboutYou.cz :

    1) Šaty 'Kalila'

    Krajkové šaty se sklady a s délkou nad kolena zakoupíte v různých barevných provedeních.

    2) Letní šaty 'Juliette'

    Květované šaty se těší mini délce. Šaty vás také potěší splývavou látkou a opaskem na stažení v pase.

    3) Košilové šaty 'Zia'

    Košilové šaty mají příjemný chladivý efekt. 3/4 délka je tak akorát a samozřejmostí je 100% bavlna. Šaty jsou ve vrchním díle elastické a přizpůsobí se vašim mírám. Oživit šaty můžete libovolným páskem v libovolné barvě. Dostanete tak vždy jiný a krásný kousek oblečení.

    _______________________________________

    Na www.plnapenezenka.cz si můžete prohlédnout všechny obchody, ve kterých nakoupíte jak šaty, tak další letní oblečení.
    https://www.plnapenezenka.cz/kategorie/moda-a-d...

    Jak nakoupit s cashbackem si můžete přečíst v tomto článku, který je pro vás jednoduchým návodem :
    Jednoduchý návod, jak nakoupit s CASHBACKEM

    Děkuji vám za pozornost a nezapomeňte si alespoň jedny nové šaty na léto koupit. Tímto krokem nejenže oživíte svůj šatník, ale v nových šatech se budete cítit báječně! 🌞

    Pojďte ještě poradit ostatním, ve kterých dalších e-shopech nakupujete šaty na léto. Do komentáře i připište, jaká je vaše OBLÍBENÁ ZNAČKA LETNÍCH ŠATŮ .

    Krásný den a nádherně prožité přicházející léto vám všem přeje
    Peťule a #plnapenezenka

    88petule
    26. dub 2023    Čtené 392x

    Tipy na dárky pro malé milovníky Tlapkové patroly 🐾

    Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma, Skye a Everest. 🐾 Také ty jména znáte nazpaměť? Já už ano. 🙂

    Chlapec Ryder se se svými psími kamarády záchranáři vydává zachraňovat životy a zažívat dobrodružství. Miliony dětí z celého světa si díky televiznímu seriálu i filmu tato štěňata velmi oblíbila a proto si dnes pro své děti můžete zakoupit různé licenční produkty této štěněcí šestice. Za úkol mají vaše prcky hlavně potěšit. 🙂

    Já s holčičkami jsem pro vás vybrala 10 ověřených produktů z této licence. 🐾

    🐾 1) ADC Blackfire Dobble Tlapková patrola (Paw Patrol)

    S touto jednoduchou karetní hrou zažijí vaše děti spousty zábavy. Úkolem hry je hledat dva stejné obrázky na kartách. Hra není vhodná jen pro samotné děti, ale zahrát si mohou i rodiče. 🙂 Karty jsou ukryty v plechové krabičce, která se hodí na cesty, protože nezabere moc místa. Dobble je fenomén pro děti od 4 let a maximálně 5 hráčů. 

    Tuto hru mají skladem na Mall.cz za přívětivých 300 Kč.

    ODKAZ NA MALL.CZ

    🐾 2) Undercover Dětský batoh Tlapková patrola

    Dětský batůžek s 3D potiskem Tlapkové patroly má polstrovaná záda a nastavitelné, polstrované ramenní popruhy. Jeho rozměry jsou 29,5x23,5x10 cm a váží jen 213 g. Lehoučký baťůžek je vhodný pro malé děti do školky či na výlet. Batůžek můžete zakoupit ve verzi pro chlapečka i ve verzi pro holčičku.

    Batůžky mají skladem na Lidl.cz za 180 Kč.

    ODKAZ NA LIDL.CZ

    🐾 3) Spin Master Tlapková Patrola - Hlídkovací věž

    Aby pro děti byla hra opravdová, jsou potřeba licenční figurky i předměty. V tom případě nesmí chybět hlídkovací věž psí Tlapkové patroly. Hlídkovací věž je interaktivní - vydává zvuky a děti potěší svými světelnými efekty. Samozřejmostí hračky je tobogán, který Tlapky přesune rychle do akce a výtah nebo tyč pro pomalejší Tlapky z týmu. Rozměry hračky jsou 50,5x33x15,5 cm. Součástí ceny je jeden pejsek (Chase) a jedno záchranářské autíčko. Samozřejmostí jsou baterie pro okamžité používání. Hodnotný dárek se může hodit pro nadcházející narozeniny nebo to zkuste nechat na Ježíškovi. 🙂

    Hračku mají skladem na Sparkys.cz za 1 800 Kč.

    ODKAZ NA SPARKYS.CZ

    🐾 4) Paw Patrol Toothbrush

    Jestli se vašim prckům někdy nechce do čištění zoubků, můžete jim pomoci hravou formou. Zubní kartáček s designem Tlapkové patroly by mohl při večerním rituálu pomoci. Zakoupit můžete verzi pro chlapečky i holčičky.

    Kartáčky zakoupíte na Notino.cz za 60 Kč.

    ODKAZ NA NOTINO.CZ

    🐾 5) Oblečení Paw Patrol

    Jak tak vídám děti v šatničce ve školce, licenční oblečení s Tlapkovou patrolou nefrčí jen u nás. 🙂 Velký výběr oblečení od spodního prádla po mikiny se štěňaty Tlapkové patroly nakoupíte v obchodě Sinsay.com.

    ODKAZ NA SINSAY.COM

    🐾 6) Tlapková patrola malování hrnečku

    Výborná zábava pro předškoláky čeká s malováním hrnečku Tlapkové patroly. Ke keramickému hrnečku obdržíte i štětec, 5 barev a návod k použití. Po vymalování dětem originální hrneček zapečete v troubě a hned bude každá snídaně příjemnější. 

    Hrneček mají skladem na Bambule.cz za přívětivých 180 Kč.

    ODKAZ NA BAMBULE.CZ

    🐾 7) Tlapková patrola - 1001 samolepek

    Další zábava čeká s knížkou plnou hádanek, hravých samolepek a omalovánek. Fanoušci Tlapkové patroly se pomocí této hravé knížky mohou se všemi štěňaty vydat na jejich dobrodružství.

    Samolepková knížka je vhodná pro děti od 4 let a potěší je 92 stran aktivit.

    Skladem knížku mají na Albatrosmedia.cz za 180 Kč.

    ODKAZ NA ALBATROSMEDIA.CZ

    🐾 8) Tlapková patrola Nové 5minutové pohádky

    Není potřeba sledovat Tlapky v akci v televizi každý den. Zapojte dětskou představivost, obzvlášť večer před spaním, když jsou děti více v klidu a přečtěte jim nové krátké příběhy Tlapkové patroly. Knížka má 192 stran a dle recenzí je velmi oblíbená. My s holčičkami si na ni děláme zálusk.

    Skladem knížku najdete na Knihcentrum.cz a zakoupit ji můžete za 250 Kč.

    ODKAZ NA KNIHCENTRUM.CZ

    🐾 9) Krabička na oběd Tlapková patrola

    Krabičku o rozměrech 14x18,5x5,5 cm využijí nejen školáci. Z odolné krabičky oblíbených hrdinů se bude příjemně svačit. 🙂

    Svačinové krabičky mají skladem na Pinkorblue.cz za 250 Kč. K dispozici je verze pro kluky i verze pro holčičky.

    ODKAZ NA PINKORBLUE.CZ

    🐾 10) Sběratelská kovová autíčka Tlapková patrola

    Téměř nezničitelná sběratelská autíčka v kovu! Klasická ale tematická v limitované edici. Upozorňuji, že Ryder i Everest jsou aktuálně v tomto e-shopu vyprodáni.

    Krásná kovová sběratelská autíčka koupíte na Popron.cz za 160 Kč. Součástí balení je autíčko se štěněcím řidičem.

    ODKAZ NA POPRON.CZ

    Pokud by vás napadli další licenční produkty PAW PATROL (Tlapkové patroly), můžete je napsat do komentářů. Třeba někoho dalšího svým nápadem na dárek potěšíte. 🙂 Budu ráda, když doporučíte i hračky a další produkty z této licence, které máte doma a máte je ověřené. 🐾

    Všechny výše uvedené obchody vám s nákupem přes Plnou Peněženku nabízejí přívětivý CASHBACK.

    Krásný den přeje Petra a #plnapenezenka

    88petule
    17. bře 2023    Čtené 185x

    Děti milují překvapení, proto si oblíbily L.O.L. Surprise! 🙂 💖

    Znáte značku L.O.L. Suprise? Věřím, že ano, protože L.O.L. Surprise! je druhou celosvětově nejvyhledávanější hračkou. Pokud jste s hračkou této celosvětové značky zatím nepřišli do styku, ráda vás s ní seznámím.

    Značka L.O.L. Surprise! patří známé společnosti MGA Entertainment. Historie této značky není zatím nijak dlouhá. První hračkou na trhu byla L.O.L. Surprise! panenka v kouli. Na americkém trhu se objevila teprve v roce 2016 (na českém trhu se objevila rok poté). Společnost MGA Entertainment se chtěla dětem zalíbit v trendu sběratelství postaviček. A to se velmi povedlo! Malé panenky, které se ukrývají v kouli, která je zabalená do několika vrstev obalů, mají zábavné funkce, spoustu doplňků a navíc vás s nimi čeká překvapení, které se objeví pod vodou nebo třeba na sluníčku. Naše holčičky milují překvapení, milují objevit něco nového a proto je pro ně rozbalování příjemný adrenalin. Většinou nevíte, jaké překvapení v kouli čeká a ta zvědavost je až k nevydržení. 🙂

    Dnes v českých hračkářstvích najdete nejen malé panenky v koulích, ale i roztomilá zvířátka nebo velké L.O.L. Surprise! trendy panenky různých stylů. Každá panenka nebo zvířátko obsahuje mnoho detailů, doplňků a překvapení, aby rozbalování ani hračka nikdy nebyly nudné. K panenkám můžete zakoupit i různé hrací sety a domečky pro bohatší zážitek s hraním.

    Tyhle L.O.L. Surprise! hračky vám můžeme s holčičkami představit. Třeba pro vás budou dobrým tipem na dárek. 🙂

    💖 L.O.L. Surprise! Tweens

    Panenky, které se svou výškou 16,5 cm akorát sednou do dětské ručičky. Panenky při koupi vidíte jen nakreslené v animované verzi na krabici. Skutečná panenka se skrývá uvnitř jako překvapení. Součástí módní panenky je i 15 doplňků, které jsou pro každou holčičku také překvapením. Z obalu vytvoříte panence krásný a stylový pokojíček. Ten sedne každé panence svým stylem na míru. Naše holčičky si vybraly panenky Cherry B.B., Fancy Gurl a Freshest.

    💖 L.O.L. Surprise! Nábytek s panenkou

    To se rovná víc než 10 překvapení v jednom balíčku. Tyhle panenky zakoupíte v průhledném obale, takže pro děti není jejich vzhled překvapením. V této sérii se totiž objevily ty nejoblíbenější panenky "lolky". Pokud se líbí i vašim dětem a ještě žádnou z nich nevybalily z vajíčka, možná se vám zalíbí právě tato herní sada. Panenky s nábytkem můžete vybírat třeba ze stylu krása, umění nebo hudba a odpočinek.

    💖 L.O.L. Surprise! herní automat

    To je zábava nejen na dětskou party. Mini Claw Machine obsahuje krom velké zábavy i 5 překvapení, z toho 2 panenky a 1 zvířátko. Automat svítí i hraje.

    💖 L.O.L. Surprise! sběratelské panenky s názvem Sportovní hvězdy

    Jedná se o panenky ze 7. série, které mají nádherný třpytivý vzhled a každá panenka má interaktivní funkci, se kterou může vykonávat svou oblíbenou sportovní aktivitu. Tyhle sportovní panenky holčičky moc baví a určitě se pokusíme jich posbírat víc.

    💖 L.O.L. Surprise! Velké ségry

    To je tedy pecka. Už jich máme doma šest. 🙂 První tři se u nás doma objevily panenky Neonlicious, Royal Bee a Lady Diva. Jak vidíte na fotce, mladší holčičky si výbírají ty barevnější kousky panenek a starší Viktorka vybírá podle outfitu, který se líbí jí (proto stylová Royal Bee). Krom nádherného oblečení má každá tato panenka svou osobitou kabelku, náušnice, hřeben a stojánek, na který ji může vaše dítko po hře uložit.

    💖 L.O.L. Surprise! speciální edice

    Speciální edice se objevují k různým příležitostem během roku a z obchodů mizí rychlostí blesku. Na začátku tohoto roku přišly na trh panenky k roku Králíka. Jedná se o koule/vajíčka s překvapením, které si předem dle obrázku vyberete. Můžete vybrat buď panenku s oušky králíka nebo přímo zvířátko králíčka. Obě hračky jsou připravené své děti provázet celým rokem 2023 a dělat jim radost. Ve vajíčku najdete k rozkošné panence i ke zvířecímu kamarádovi spoustu kombinovatelných doplňků. Ve vodě panenka odkryje překvapení.

    💖 L.O.L. Surprise! speciální edice - aktuálně

    Aktuálně na trhu můžete vidět edici velikonoční. Boss Bunny z Velikonoční série má nasazovací třpytivá ouška a může s vámi odhopkat i na koledu. Na vykoledované sladkosti má připravený zlatý košíček. Druhou panenkou ve Velikonoční sérii je krásná třpytivá Candy Q.T. Panenky ze speciálních sérií najdete v hračkářstvích vždy jen po omezenou dobu.

    💖 L.O.L. Surprise! Vlasatice

    Velmi oblíbené jsou i česací panenky pojmenované Vlasatice. Těch máme také pár kousků. Panenky se skrývají v obalu v podobě laku na vlasy. Uvnitř vás čeká překvapení v podobě kouzelného filtru, samolepek, natáček na vlasy, hřebínku, láhve, oblečků, botiček a dalších rozkošných doplňků. V uzávěru obalu v podobě laku na vlasy najdete „pokojíček“ pro vlasatou panenku.

    Mají vaše děti doma nějaké L.O.L. Surprise! panenky nebo zvířátka? Také je tolik baví rozbalování? Podělte se o zkušenosti s panenkami do komentářů. Těším se!

    Všechny zmíněné panenky můžete koupit ve vašich oblíbených hračkářstvích a e-shopech. Pokud vás zajímají ty, které nabízejí navíc přívětivý cashback, jsou to třeba tyto :

    BAMBULE.CZ
    MALL.CZ
    SPARKYS.CZ
    POMPO.CZ

    Krásný den plný hraní přeje Petra s holčičkami a #plnapenezenka

    88petule
    9. únor 2023    Čtené 217x

    Valentýnské dárky ♥ s recepty ♥

    Valentýn se neúprosně blíží. Svátek všech zamilovaných se výrazně rozšířil až do České republiky po roce 1989. I když někteří za svátek zamilovaných považují spíše 1. květen, i 14. únor se u nás stává tradiční. Jestli Valentýna slavíte nebo ne, určitě budete souhlasit, že nejlepší dárek je vždy ten z lásky. ♥ V dnešním článku najdete tipy na láskyplné dárky pro vaše drahé polovičky a také ty nejslastnější recepty. ♥♥♥

    1) Láska bez hranic

    Vydejte se se svoji láskou na dovolenou, výlet, za poznáním, nezapomenutelným zážitkem nebo dobrou večeří.

    ADROP.cz vám nabízí spousty zážitků. Můžete vybírat zážitky degustační, adrenalinové, dobrodružné i romantické.

    https://www.plnapenezenka.cz/…-cz

    2) Darujte šperk

    Poděkování v podobě šperku je od pradávna velmi potěšující záležitost. ♥

    ŠPERKY.cz největší internetové klenotnictví vám nabízí šperky a doplňky vhodné jako dárek na Valentýna.

    https://www.plnapenezenka.cz/…kce

    Pokud si vyberete jakýkoliv šperk s motivem srdce, použijte ve své objednávce kód ♥ LOVE20 ♥, který vám objednávku zlevní o krásných 20%.

    3) Láskyplná kniha 

    Knihu jako dárek prý daruje většina Čechů. I já se mezi ně řadím. Pro vášnivé čtenáře je kniha potěšující dárek ke každé příležitosti.

    KNIHYDOBROVSKY.cz vám k Valentýnu připravili akci na žhavé a zamilované tituly značky RED. Ty nakoupíte do Valentýna za polovinu.

    https://www.plnapenezenka.cz/…kce

    4) Darujte oblíbenou a slastnou vůni

    Vonný doplněk má v sobě nezměrnou sílu. Krásná vůně navodí příjemný pocit, tvořivost, podnítí sebevědomí a vyvolá vzpomínky.

    NOTINO.cz vám nabízí velký výběr parfémů, které jsou skladem a k odeslání do 24 hodin.

    https://www.plnapenezenka.cz/…kce

    Na parfémy značky Hugo Boss využijte slevový kód ♥ 15LOVE ♥ , který vám parfém této značky zlevní o 15%.

    5) Darujte originální kytici

    Co je myšleno originální kyticí? To je taková kytice, kterou můžete sníst! Vyberte kytici z uzenin nebo z čokolády.

    FRUTIKO.cz vám přesně takové chutné kytice nabízí.

    https://www.plnapenezenka.cz/…-cz

    6) Dobrůtky pro večerní mlsání

    Oříškový krém, lískové ořechy, mandličky, křupavé ovoce, pistácie, oříšky v čokoládě. Hmmm. Nezní to lákavě a chutně? Já takové zdravé mlsání ráda.

    GRIZLY.cz vám připravil valentýnské láskyplné dobroty.

    https://www.plnapenezenka.cz/…-cz

    7) Připrav originálního Valentýna ♥

    Sázení stromu nebo květiny utužuje vztah, znáte to? Pojďte společnými silami zasadit semínka do květináče a společně sledujte, jak vám květina roste. Na Valentýna si můžete i dát avokádovou svačinku a zasadit pecku. Kdo ví, třeba společně dokážete vypěstovat krásný avokádový strom! ♥

    A že láska prochází žaludkem? No jasně! Jestli sázení není vaše silná stránka nebo vám to prostě nic moc neříká, chopte se vařečky a pojďte svému milému upéct dobrý dort nebo sladké donuty. Já mám pro vás několik valentýnských receptů :

    __________________________________________________________

    ♥ Recept na čokoládový dort

    .................................

    Korpus

    .................................

    200 g hladké mouky

    130 g cukru

    20 g kakaa

    80 g rozpuštěného másla

    1 lžička instantní kávy

    3 vejce

    8 g prášku do pečiva

    60 g vysokoprocentní hořké čokolády

    60 ml mléka

    2 kapky vanilkového extraktu

    lžička smetany

    .................................

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem nakrájeným na kostičky. Přidejte kávu, vanilkový extrakt a lžičku smetany, promíchejte a dejte chladnout na stranu. Průběžně ještě promíchávejte. Sypké suroviny krom kávy smíchejte dohromady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva). Přidejte vejce, mléko a rozpuštěné máslo s čoko. Dejte péct na 175 stupňů a cca 35 - 45 minut. Zkuste špejlí je-li hotovo.

    TIP : Pokud chcete nadýchanější korpus, dejte bílky zvlášť a ušlehejte je do pěny.

    .................................

    Krém

    .................................

    2 sáčky čoko pudinku

    500 ml mléka

    200 g másla

    80 g vysokoprocentní čokolády

    3 vrchovaté lžíce holandského kakaa

    2 kapky vanilkového extraktu

    .................................

    Uvařte pudink dle instrukcí na sáčcích. Do hotového pudinku vmíchejte 20 g másla a kapky extraktu. Posypte vršek hotového pudinku trochou moučkového cukru, aby se nevytvořil škraloup a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Nad parou rozpusťte čokoládu s 20 g másla a za občasného míchání ji nechte zchladnout na vlažnou. Vyšlehejte pudink s postupným přidáváním zbývajícího másla, kakaa a nakonec všlehejte i vychladlou čokoládu

    .................................

    ♥ Recept na čokokoule

    .................................

    50 g 85% hořké čokolády (může být i jiná)

    65 g dětských piškotů

    45 g změklého másla

    2-3 lžíce vaječného likéru

    čoko drť na obalení

    kapka punčového aroma

    .................................

    Čokoládu s piškoty rozemeleme na drť, polijeme likérem a přidáme změklé máslo. Hotové obalíme v čoko drti.

    __________________________________________________________

    ♥ Recept na donuty

    .................................

    260 g hladké mouky

    120 g cukru

    1 kypřící prášek

    1 vanilkový cukr

    3 vejce

    250 ml smetany

    3 lžíce oleje

    1 lžíce rumu

    .................................

    Rozmíchejte těsto metličkou do hladka. Pečte ve formičkách v troubě do zhnědnutí nebo použijte donutkovač, kde máte mini donutky hotové raz dva.

    __________________________________________________________

    ♥ Recept na odlehčený kubánský dort 

    .................................

    Korpus

    .................................

    1 hrneček hladké mouky

    1/2 hrnečku krystalového cukru

    hrst namleté čokolády (alespoň 70%)

    5 g prášku do pečiva

    1,5 lžíce kakaa

    2 menší vejce

    vrchovatá lžíce bílého selského jogurtu

    1 lžíce marmelády nebo ovo pyré

    8 lžic mléka

    4 lžíce oleje

    může být lžíce rumu

    .................................

    Krém

    .................................

    500 g tvarohu kostka

    200 g čokolády

    2 balíčky vanilkového cukru

    100 g másla

    4 lžíce 33% smetany

    3 lžíce rumu

    (nebo 1 lžíce rumu a 2 lžíce kakaového likéru 🤤)

    .................................

    Na těsto jděte tak, že smícháte nejdříve všechny sypké ingredience a pak přidáte ty tekuté. Těsto pečeme v troubě na 170°C 20 minut - zkouška špejlí. Upečený korpus nechte vychladnout.

    .................................

    Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a za stálého míchání spojíme se smetanou a rumem. V míse vyšleháme máslo s vanil. cukrem a tvarohem v hladký krém, do kterého postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu. S čokoládou opatrně, nesmí být moc teplá, aby se krém nesrazil.

    Hotový krém dejte vychladit do lednice.

    .................................

    Pak už jen stačí hotový vychladlý korpus pomazat marmeládou. Poklást banány. A na závěr kolem navršit krém. Nejlépe když budete mít samozřejmě korpus ve formě.

    __________________________________________________________

    ♥ Recept na valentýnský cheesecake

    .................................

    Korpus

    .................................

    200 g rozemletých sušenek (já mám Lotusky)

    80 g másla (rozpustit)

    40 g kokosového oleje (rozpustit)

    2 žloutky

    špetka soli

    70 g špaldové mouky

    .................................

    Těsto namačkáme do velké formy a dáme předpéct na cca 7 minut na 175 °C.

    .................................

    Náplň

    .................................

    400 g tvarohu

    200 g zakysanky

    trochu mléka (cca 2 lžíce)

    2 vejce + 2 zbylé bílky

    šťáva z citronu 🍋

    cukr dle vaší chuti

    .................................

    Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších cca 35 - 40 minut na stejné stupně.

    .................................

    Po vychladnutí dáme alespoň na hodinu do lednice a dozdobíme dle chuti.

    __________________________________________________________

    Přeji vám krásného a chutného Valentýna. S drahou polovičkou si ho užijte podle svých představ. ♥

    Petra a #plnapenezenka

    88petule
    18. led 2023    Čtené 193x

    Sněží slevové vločky. Lednové výprodeje přijíždějí na saních.

    Dnes nenapadl jen sníh, ale padají i slevové vločky z oblíbených e-shopů. Já vám dnes povím, v jakých internetových obchodech vyberete produkty se slevami a zároveň získáte odměnu za nákup.

    ❄️ Velký zimní výprodej na vás čeká v e-shopu www.mall.cz

    Povánoční výprodej se týká celého sortimentu. Můžete tak výhodně nakoupit hračky, televize, mobily, potřeby do domácnosti, sportovní potřeby aj.

    Zajímavým tipem může být nákup softshellového oblečení od Unuo. Poslední kousky koupíte nejen za zvýhodněnou cenu, ale se slevovým kódem "ZIMAVTEPLE20" získáte dodatečnou slevu ve výši 20%. Dodatečná sleva 20% na vás čeká u všeho zimního oblečení na e-shopu Mall. Za velmi výhodnou cenu tak můžete nakoupit i zimní obuv (Protetika, Fare, všechna barefoot obuv atd.). Slevový kód je platný do 22.1.2023.

    S nákupem na www.mall.cz se vám vrátí na účet u Plné Peněženky až 2,1% z vašeho nákupu.

    Nakupujte výhodně přes portál Plné Peněženky : ODKAZ

    ❄️ Zimní výprodej probíhá i na oblíbeném e-shopu www.aboutyou.cz.

    Móda se slevou až 70%! Jako vážně! Za oblíbenou obuv Rieker můžete nyní ušetřit nemalé peníze. Příjemné ceny obuvi vás čekají i se značkou Tom Tailor nebo Mustang. Zlevněné jsou i plesové šaty. Levné je nyní i značkové Puma oblečení. Slevy se týkají nejen dospělých, ale i dětí.

    S nákupem na www.aboutyou.cz se vám vrátí na účet u Plné Peněženky až 7,35% z vašeho nákupu.

    ❄️ Do konce ledna můžete nakoupit svůj oblíbený kousek za sníženou cenu na www.lindex.cz.

    Módní výprodej vám v tomto e-shopu nabízí zlevněné podprsenky, pohodlné spodní prádlo, ale také zlevněné večerní šaty či těhotenské oblečení. 

    S nákupem na www.lindex.cz se vám vrátí na účet u Plné Peněženky až 4,2% z vašeho nákupu.

    ❄️ Velké zimní slevy přichystal www.zoot.cz.

    Velký výprodej čeká i tady. Se slevovým kódem "EXTRA20" navíc získáte extra slevu ve výši 20% na označené kousky. Velký výprodej se týká například oblíbených značek Orsay, Sam 73, Camaieu, Only nebo Under Armour. 

    S nákupem na www.zoot.cz se vám vrátí na účet u Plné Peněženky až 4,2% z vašeho nákupu.

    ❄️ Zimní výprodej probíhá i na www.sportisimo.cz.

    Ušetřete s nákupem bot, oblečení, sportovních potřeb i doplňků. Až 33% ušetříte s nákupem oblečení značky Head, Až 27% ušetříte na oblečení značky Alpine Pro nebo Columbia. Nejvyšší zlevnění jsem našla u sportovních souprav, ty pro vás Sportisimo zlevnilo až o 60%.

    S nákupem na www.sportisimo.cz se vám vrátí na účet u Plné Peněženky až 1,58% z vašeho nákupu.

    ❄️ Výprodej hraček vám nabízí internetové hračkářství www.pompo.cz.

    Povánoční výprodej vám Pompo nabízí na spousty hraček. Za výhodnou cenu nakoupíte hračky značky Play-Doh, FurReal, Mac Toys nebo Fisher. 

    S nákupem na www.pompo.cz se vám vrátí na účet u Plné Peněženky až 4,52% z vašeho nákupu.

    ❄️ Zimní obuv za snížené ceny na vás čeká na www.ccc.eu.

    Výprodej obuvi do výše až 70%. Ve slevě čeká tisíce produktů a zlevněné budou do vyprodání zásob. Zlevněné jsou nejen zimní boty, ale také třeba bačkorky do školky a školy. Slevy se týkají i známých značek Primigi, Lasocki nebo Levi´s. 

    S nákupem na www.ccc.eu se vám vrátí na účet u Plné Peněženky až 4,2% z vašeho nákupu.

    Kompletní výčet e-shopů, ve kterých sněží slevové vločky, najdete tady

    ❄️⬇ ❄️

    https://www.plnapenezenka.cz/

    Děkuji za pozornost, užijte si povánoční slevy i čerstvý sníh a mějte tak krásný den.

    Petra a #plnapenezenka

    null

    ❄️ ❄️ ❄️ Nezapomeň po sobě zanechat recenzi. ❄️ ❄️ ❄️

    88petule
    16. pro 2022    Čtené 203x

    Dárky na poslední chvíli 🌲

    Krásný den, milí čtenáři,

    už máte všechny vánoční dárky nakoupené? Pokud ještě ne, dnes vám poradím, jak vyřešit zbývající dárky poslední víkend před Vánoci z pohodlí domova s vyzvednutím v prodejně. Dodání do pátku 23.12. už garantuje jen několik e-shopů. I tak berte tento termín s nadhledem, protože nikdy nemůžete s určitostí vědět, zda ho včas doručí přepravní společnost. 

    Já vám doporučuji vybrat e-shop, který má prodejnu ve vašem městě. My se na poslední chvíli zaměříme na lékárny a knihkupectví. 

    .........................................

    V lékárně BENU a Dr. Max si můžete online objednat dárkové balíčky, které si v týdnu vyzvednete na prodejně ve vašem městě. Můžete vybírat balíčky na míru pro babičky a dědečky, kosmetické sady, vitamíny, parfémy či dárky pro zvířecí mazlíčky. U e-shopových položek vidíte, zda jsou k vyzvednutí v lékárně už v den objednání. To je teď na poslední chvíli to, co potřebujeme. 

    🌲  Dárkové balíčky v lékárně BENU.cz můžete vybírat pod tímto odkazem :

    BENU - dárková balení - vybírej zde

    🌲  Dárkové balíčky v lékárně DRMAX.cz můžete vybírat pod tímto odkazem :

    DR. MAX - dárková balení - vybírej zde

    Dárkové balíčky v e-shopech mizí rychlostí blesku. Vypíchnu pro vás jeden zajímavý balíček, který ještě mají skladem za pěknou cenu na DRMAX.cz :

    🎁  Baylis & Harding Sada s péčí o tělo a koupelovými koulemi zimní království 6 ks

    Značka: Baylis & Harding

    Dárková sada s péčí o tělo Baylis & Harding zimní království obsahuje mycí gel, koupelový krém, pěnu do koupele a 3 koupelové šumivé koule. Set k vám domů přinese příjemné sváteční aroma.

    Cena: 505 Kč (při nákupu 2 balíčků sleva 15%)

    DÁRKOVOU SADU KOUPÍŠ TADY

    .........................................

    Pokud ve vaší rodině převládají náruživí čtenáři, mrkněte ještě na knihkupectví KNIHY DOBROVSKÝ, které vlastní 41 prodejen napříč Českou republikou. U každé knižní položky vidíte, zda je skladem a kdy bude připravena k vyzvednutí na prodejně. 

    🌲  TIP : Zajímavým místem v e-shopu pro vás může být záložka "LIKVIDACE ZÁSOB", kde nakoupíte krásné knížky za výprodejovou či likvidační cenu. 

    LIKVIDACE ZÁSOB 

    Já pro vás vybírám knihu :

    🎁  Ilustrovaná historie fotbalu: Síň slávy

    Kniha může být perfektním dárkem pro fanoušky fotbalu, kteří se tomuto sportu umějí i od srdce zasmát. Výborný zážitek z knihy vám připravil ilustrátor David Squirese. 

    Běžná cena knihy je 399 Kč, dnes ji ale koupíte za neuvěřitelných 49 Kč.

    KNIHU KOUPÍŠ TADY

    .........................................

    Snad vám dnešní tipy na rychlé vánoční nakupování na poslední chvíli budou nápomocné. Já vám přeji příjemné nakupování a nezapomeňte, že čas kvapí, Vánoce tu máme za týden!

    S Plnou Peněženkou získáte procentuelní cashback, když nakoupíte proklikem přes jejich stránky. 

    BENU : až 2,8 % zpět

    DR. MAX : až 5,5 % zpět

    KNIHY DOBROVSKÝ : až 5,5 % zpět

    A kdybyste si ještě nevybrali, vždy může být dárkem, který potěší, DÁRKOVÁ POUKÁZKA. Seznam e-shopů, které nabízejí dárkové poukazy máte přímo tady :

    🎁 Nabídka dárkových poukázek 🎁

    Krásný předvánoční čas přeje

    Petra a #plnapenezenka

    88petule
    17. lis 2022    Čtené 178x

    Ty nejkrásnější Disney knížky pro malé milovníky pohádek

    Maminky, určitě budete souhlasit, že správně zvolená knížka pomáhá dětem udržet při čtení pozornost. Kniha má být pro dítě zábava a ne povinnost, proto jsem pro vás připravila článek s tipy na pohádkové knížky

    U nás jsou Disney pohádky oblíbené, a tak holčičky už vlastní i několik Disney knížek, které u nás každý večer frčí. Mezi populární Disneyovské motivy patří třeba Medvídek Pú, Anna s Elsou, Minnie s Mickeym, kovboj Woody, malý Bambi a mnoho dalších.

    Tak se pojďme podívat na konkrétní knížky s nádhernými Disney příběhy.

    1) Disney - Postýlková sbírka pohádek

    Tato knížka je vhodná právě pro čtení před spaním. Příběhy nejsou příliš dlouhé a hlavně kniha obsahuje pohádky oblíbených Disney hrdinů. Můžete si přečíst pohádku o táboření z Příběhu hraček nebo vyrazit na tajnou misi s Burákem a Bleskem. Krásný je příběh z Popelky, kdy myšky učí nováčka Guse, jaké povinnosti musí hravě zvládnout před tím, než se uloží do postýlky.

    Na každé stránce vás potěší obrázek oblíbených postaviček a celkem najdete v knížce 19 Disneyovských pohádek. Knížka vás tak může provázet několik večerů. 

    Všechny příběhy jistě potěší všechny milovníky dobrých příběhů. Tahle sbírka pohádek je vhodná jak pro holky, tak pro kluky.

    Nakladatelství : Egmont

    Počet stran : 304

    2) Disney - Strašidla, kam se podíváš

    Nebojte, tahle knížka děti před spaním rozhodně nepostraší, naopak usínání s těmito prima strašidelnými příběhy oblíbených Disney postaviček bude pro vaše děti hračka! Můžete si přečíst příběh o Pinocchiovi, kapitánu Hákovi nebo příběh Ralfa a jeho kamarádky Vanilopky. Náš oblíbený příběh je z oblíbené Disney pohádky Velká šestka, který nese název : Koledu, nebo něco provedu! Se všemi příběhy zjistíte, že každé strašidlo není tak děsivé, jak se na první pohled může zdát. 

    V knížce plné pohádkových obrázků najdete celkem 12 strašidelných příběhů. Garantuji vám, že tahle knížka o formátu A4 vaše děti jistě nadchne, rozesměje je i pobaví. U nás doma jsou tahle "strašidýlka" velmi oblíbená.

    Nakladatelství : Egmont

    Počet stran : 176

    3) Princezna - Kde bydlí princezny

    Všechny Disney princezny vás zvou na návštěvu do svých zámků, hradů a paláců. Pojďte s dětmi detailně prostudovat, jak bydlí všech devět princezen. 

    Ve velkoformátové knížce najdete zámky těchto princezen : Arielin, Růženčin, Beliin, Popelčin, Jasmínin, Meridin, Mulan, Locičin, Sněhurčin. V plné kráse se vám zjeví nejen domovy těchto princezen, ale také vám knížka představí všechny obyvatele jednotlivých zámků. Tak do kterého zámku byste se nejraději nastěhovali? Kterou princeznu si díky svému kouzelnému bydlení nejvíce oblíbíte?

    Knížku doporučuji pro všechny malé princezny, které si rády samy prohlíží knížky a vydrží poslouchat i maminčino čtení. 

    Nakladatelství : Egmont

    Počet stran : 64

    4) Disney Junior - Velká kniha pohádek

    Disney Junior je kniha vhodná pro děti od 5 let, ale hravě příběhy pochopí i leckteří tříleťáci. V této knížce na vás čekají příběhy z Nádhernie princezny Sofie První, příběhy doktorky Plyšákové i vtipné příběhy Minnie z jejího Mašlobutiku. My máme rádi příběhy Sofie První, která v každém příběhu umí dát v cuku letu všechno do pořádku. 

    Věřím, že krátké příběhy vaše prcky stoprocentně zaujmou a potěší. Opět vás čeká obrázek na každé stránce, který každému mrňouskovi pomůže dokreslit čtený pohádkový příběh. V knize najdete celkem 12 příběhů.

    Nakladatelství : Egmont

    Počet stran : 336

    5) Disney - Vánoční sbírka pohádek

    Vánoční nálada už se vznáší ve vzduchu. Cítíte to? Pojďte prožít s dětmi krásné Vánoce s oblíbenými postavami studia Disney a Pixar. Přesně tato knížka svými ilustracemi připraví dětem tu pravou vánoční náladu. 

    Přijďte zjistit, proč vlastně princezna Locika nemá ráda Vánoce nebo kam se malé mořské víle Ariel poděly vánoční dárky, které měla připravené pro své nejbližší. 

    V knížce vás čeká 18 krásných nových vánočních příběhů vašich "starých" oblíbených hrdinů. Celá kniha je psána poměrně velkým písmem, které se bude dobře číst začínajícím čtenářům. 

    Nakladatelství : Egmont

    Počet stran : 304

    Chtěla bych vám poděkovat za pozornost. Jestli máte také nějaký osobní tip na Disney knížku, šup s ní do komentáře. My máme čtyři zmíněné knížky doma a tu pátou dostanou holčičky od Ježíška. Věřím, že je potěší tolik, jako knížky předchozí.

    Musím také zmínit, že Disney knížky můžete koupit s výraznou slevou na Albatrosmedia.cz. Všechny krásné publikace od Disney u nich najdete zlevněné o 20%, a to až do konce tohoto roku! Pokud navíc knížku nakoupíte přes proklik přes Plnou Peněženku, vrátí se vám zpět ve formě cashbacku další 4%. ODKAZ PRO VÁS ZDE!

    Nakonec vás ještě prosím o chvilku času na hodnocení v koníkovském centru recenzí :

    null

    💙

    Příjemné vánoční nakupování vám přeje

    Petra a #plnapenezenka

    88petule
    13. říj 2022    Čtené 205x

    Dřevěné hračky jako nadčasový vánoční dárek

    Hráli si s nimi naši prarodiče, rodiče, my a stejně oblíbené mohou být i u našich dětí. Řeč je o dřevěných hračkách. Právě dřevěné hračky jsou skvělou investicí a proto jsou ideálním dárkem pod vánoční stromeček. 

    I dřevěné hračky mohou rozvíjet kreativitu a dětskou fantazii. Dnešní dřevěné hračky jsou barevné a nápadité. Dnešní děti baví a hlavně je mohou jednou zdědit jejich děti. Já jsem pro vás v dnešním článku připravila tipy na 10 dřevěných hraček pro chlapečky i holky.

    1) Balanční hra 

    Balanční hra může být zábavou a zároveň procvičováním jemné motoriky, představivosti a logického úsudku. Úkolem v této hře je uspořádat prvky na sebe tak, aby základna nespadla. 

    Balanční hra je vhodná od 3 let a cenově se pohybuje kolem 200 Kč. 

    Balanční hru s motivem Delfínka a jiných zvířátek, která je vhodná pro kluky i holky koupíte třeba na www.mamitati.cz.

    2) Vláčkodráha

    Woody velká vláčkodráha s mostem a zastávkou (90 dílků) potěší všechny děti ve věku od 2 let. Vláčkodráhu navrhl český designér a je možné ji složit a kombinovat mnoha způsoby. 

    Dřevěnou vláčkodráhu koupíte cca za 1500 Kč. Třeba na www.pompo.cz.

    3) Dřevěné potraviny ke krájení

    Potraviny, které mohou děti krájet stále a stále dokola. To je zábava! Krásný dřevěný set koupíte za cca 180 Kč třeba na www.sinsay.com.

    4) Dřevěné kostky

    Klasické dřevěné kostky, které vám umožní složit 6 různých obrázků. Možná by se nějaké ještě našly u babičky na půdě... Ale kdyby ne, rozhodně by dětem neměly doma chybět. Kostky potěší děti od 3 let.

    Dřevěné kostky 12 ks s názvem Nejznámější pohádky koupíte třeba na www.knihcentrum.cz za 290 Kč. Najdete na nich krásné ilustrace od Jiřího Trnky.

    5) Edukační labyrint

    Tyto edukační labyrinty jsou vhodným nástrojem pro cvičení efektivity dětských prstíků a pomohou i s rozvojem vnímání. Naučit se s nimi děti mohou i barvy. Vhodné jsou od 12 měsíců. 

    Na trhu naleznete mnoho druhů, já vybírám edukační labyrint s liškou, který za přibližně 180 Kč nakoupíte na www.mamitati.cz.

    6) Dřevěná kuchyňka

    Hra na kuchaře a hospodyňky prostě baví všechny holčičky i kluky od útlého věku. Dřevěná kuchyňka pomáhá během hry rozvíjet dětskou fantazii a také děti na delší dobu zabaví. 

    Kuchyňka je vhodná pro děti od 3 let. Jednoduchou kuchyňku včetně vybavení nakoupíte na www.pinkorblue.cz za cca 1700 Kč. Ta na obrázku nese název Dětská kuchyňka včetně příslušenství od BAYER CHIC 2000. Výška pracovní desky je 47 cm a kuchyňka má velmi pozitivní recenze.

    7) Dřevěná krabička na tajnosti

    Úložná dřevěná krabička se hodí pro slečny od 5 let. Do krabičky si mohou uschovat, co jen je napadne. Z vlastní zkušenosti tuto dřevěnou maličkost doporučuji, u nás doma je to oblíbená záležitost na každém psacím stole. 

    Dřevěnou krabičku s různými dětskými motivy můžete koupit na www.sinsay.com za slušných 99 Kč.

    8) Chytání rybiček

    Chytání rybiček na udici to je další hra, kterou možná znáte z dětství. Chytání rybiček potěší malé (od 18 měsíců) i starší děti a věřte, že si při hře užijí spoustu srandy.

    Dřevěnou verzi s názvem Dřevěná hra Tučňák na rybách koupíte na www.mamitati.cz za příjemných 200 Kč.

    9) Dřevěné korálky

    Jestli sháníte dárek pro holčičku, určitě ji potěší dřevěné korálky k navlékání. Navlékání rozvíjí též fantazii a jemnou motoriku. 

    Dřevěné korálky - Duha seženete na www.mamitati.cz za cca 300 Kč. Balení obsahuje 450 korálků a navlékací provázky.

    10) Veterinární ordinace v kufříku

    Mezi nejoblíbenější dřevěné hračky na www.agatinsvet.cz patří Veterinární ordinace v kufříku. Lékařská sada pro malé veterináře obsahuje spoustu doplňků a nezbytností jako kufřík, stetoskop, injekce, předpisy, náplasti, masti, misku, dřívko a další. Vaše děti si užijí spoustu zábavy a příjemnou hru při léčení svých oblíbených plyšových hraček. 

    Hra ošetřování zvířátek učí děti sociální dovednosti a rozvíjí empatii. Hra je doporučována od 4 let a seženete ji za 850 Kč ve zmíněném e-shopu www.agatinsvet.cz.

    Moc vám děkuji za pozornost, doufám, že vás článek potěšil i inspiroval. Pokud chcete (a já za to budu moc ráda), pojďte i vy inspirovat a dejte pomocí komentářů vědět, jaké dřevěné hračky mají rády právě vaše děti. Každý komentář odměním 💙

    Pokud byste rádi ušetřili s nákupem v e-shopech, které jsem v dnešním článku zmínila, můžete nakoupit přes portál Plná Peněženka. Ve všech zmíněných e-shopech můžete jednoduše nakoupit i s cashbackem. 

    Nakonec vás ještě poprosím o chvilku času na hodnocení v koníkovském centru recenzí :

    null

    Mějte krásný den,

    Petra a #plnapenezenka

    88petule
    30. zář 2022    Čtené 304x

    Hračkářství pro vaše vánoční nákupy

    Právě Vánoce jsou pro online hračkářství nejdůležitějším obdobím v celém roce. Lidé začínají nakupovat vánoční dárky už v polovině září a e-shopy jsou na to připravené. Pamatujte ale, že pro vaši peněženku je nejlepší nakupovat dárky postupně a s předstihem.

    Průměrný Čech prý nakoupí 13 vánočních dárků a do konce listopadu stihne dárky nakoupit až 60% Čechů. Pokud máte doma děti, je pravděpodobné, že minimálně jeden z dárků bude hračka.

    Nemusíte se bát, že by hračka nebo více hraček pod stromeček vaše dítko rozmazlila. Vhodně zvolené hračky hrají u vašeho dítěte velmi důležitou roli. Hračky dítě podporují v poznávání barev, v poznávání tvarů a velikostí. Hračky u vašeho dítěte podporují představivost a povzbuzují ho k tvořivosti. Každá hračka dítku rozhodně přinese radost a možnost zábavy.

    Vánoce jsou pro každou peněženku velkým výdajem. Pokud hledáte možnost, jak nakoupit hračky za výhodnou cenu nebo jak na nákupu hraček ušetřit, nabízí se portál Plné Peněženky.

    S portálem Plná Peněženka nakoupíte na internetu chytřeji. Z každého vašeho nákupu můžete získat až 25% utracených peněz zpět. Portál Plná Peněženka je pro vás samozřejmě úplně zdarma.

    Plná Peněženka spolupracuje se spousty e-shopy, mezi kterými je mnoho hračkářství. Tato hračkářství jsou velmi oblíbená a navíc vám nabízí získat zmíněné procento utracených peněz zpět tzv. cashback.

    🔎 Pompo.cz - Hračkářství, kde najdete každý den více než 5 000 hraček skladem. S nákupem v tomto e-shopu můžete získat až 4,3% zpět.

    🔎 4kids.cz- Vítěz Shop Roku 2019, 2020 a 2021. Až 15 000 hraček okamžitě k odeslání. Velký výběr hraček pro děti každého věku. Z každého vašeho nákupu vám Plná Peněženka vrátí až 1,8% zpět.

    🔎 Bambule.cz - Skutečné království hraček. S klubovými cenami je vaše nakupování výhodnější a s nákupem přes Plnou Peněženku ještě můžete získat 3,5% z vašeho nákupu zpět.

    🔎 AgatinSvet.cz - Největší výběr kreativních hraček v ČR! S Plnou Peněženkou můžete získat 5,8% zpět.

    Na www.plnapenezenka.cz si můžete prohlédnout všechna zapojená hračkářství. Mezi dalšími spolupracujícími je například Sparkys.cz, MamiTati.cz, FunBaby.cz, PinkOrBlue.cz atd.

    Jak nakoupit s cashbackem si můžete přečíst v tomto článku, který je pro vás jednoduchým návodem :
    Jednoduchý návod, jak nakoupit s CASHBACKEM

    Moc vám děkuji za pozornost, přeji vám, aby pro vás nákup vánočních dárků nebyl stresem, ale příjemným obdobím a pokud máte zkušenosti s nákupem přes portál Plná Peněženka, chtěla bych vás požádat o hodnocení v centru recenzí. 💗 Děkuji.

    Petra

    88petule
    27. črc 2022    Čtené 232x

    Jednoduchý návod, jak nakoupit s CASHBACKEM

    Krásný den, maminky,

    protože jsem v posledním týdnu dostala několik dotazů na fungování cashbackového portálu Plná Peněženka, připravila jsem pro vás jednoduchý návod, jak nakoupit s CASHBACKEM.

    1) Před nákupem je nutné se zaregistrovat/přihlásit pomocí e-mailu a hesla, nebo pomocí Facebookového účtu na www.PlnaPenezenka.cz.

    2) Vyberete si obchod (například pomocí vyhledávače/lupy), ve kterém chcete nakupovat a přejděte do obchodu kliknutím na tlačítko „Nakoupit s cashbackem. Výše cashbacku je uvedena u každého obchodu. S každým online e-shopem je domluvená jiná procentuelní výše. 

    3) Po přesměrování na stránky obchodu zboží objednáte jako obvykle. Je důležité, aby stránka Plné Peněženky zůstala ve vedlejší záložce vašeho prohlížeče otevřená.

    4) Plná Peněženka vám zpravidla do několika hodin odměnu za provedený nákup zaregistruje na váš uživatelský účet.

    5) HOTOVO! Můžete se těšit, až vám kurýr doručí vaše objednané zboží. 🙂

    Já jsem objednala (mimo jiné kousky oblečení a dekorace) dvoje kraťásky. Byly to výprodejové kusy, na které se vztahovala sleva 20%, které nabízel pomocí slevového kupónu obchod Sinsay. Z částky 94 kč za tyhle dva kousky jsem ještě dostala dalších 7% zpět do své Plné Peněženky, která se mi takto pomalu plní za všechny moje nákupy. 

    Důležité : Na portále Plná Peněženka sbíráte "utržené" peníze (odměny) za vaše nákupy a kdykoliv si je můžete nechat poslat na svůj osobní účet. Já osobně si je nechávám posílat po pár měsících, nebo když nasbírám alespoň 300 Kč.
    Není se tedy opravdu čeho bát. Plná Peněženka je ověřený portál, který jednoduše vede profily obchodů, propaguje jejich produkty, píše pro ně články, jednoduše jim dělá reklamu. Za to dostane zaplaceno a vy jako registrovaní uživatelé, kteří přes ně nakupují, získáváte CASHBACK z každého nákupu přes jejich portál.

    Já jsem na portále www.plnapenezenka.cz zaregistrovaná a vidím, že s nimi skutečně šetřím peníze. To je v dnešní době moc fajn. Navíc se na jejich stránkách pravidelně objevují nové a nové slevové kupóny do všech nabízených obchodů. Těch je momentálně více než 900. 

    Snad vám tento návod pomůže a třeba i právě vy začnete šetřit s Plnou Peněženkou. 

    Děkuji za pozornost. ❤ Mějte krásný den,

    Peťka

    88petule
    18. črc 2022    Čtené 697x

    Pojďme šetřit s Plnou Peněženkou 🙂

    Krásný dobrý den milé koníkovky. 

    Protože jsem na Modrém koníku již od roku 2013, mnohé z vás moji tvář poznají. Od roku 2020 jsem jeden rok mezi vámi působila jako ambasadorka pro Nestlé a skutečně moc mě to s vámi bavilo. Zkusila jsem se tedy nedávno přihlásit do konkurzu na ambasadorku Plné Peněženky a ono to vyšlo! Je mi ctí. ♥ 

    Pro ty, kteří mě neznají, se ráda v krátkosti představím. Jmenuji se Petra, je mi 34 let a mám 3 holčičky ve věku 8, skoro 6 let a 3 roky. Společně s manželem žijeme ve vesničce blízko Jičína. Už sedmým rokem náš domov rekonstruujeme a zvelebujeme. Můj největší koníček v posledních letech je moje rodina a moje kuchyně. 😊🍰 Obojí je můj smysl života a moje radost. 

    Na pozici ambasadorky pro Plnou Peněženku jsem se přihlásila, protože tento cashbackový portál dobře znám a plně využívám. Je jasné, že velká rodina hodně potřebuje a hodně nakupuje. Alespoň u nás tomu tak s dětmi, psem, kočkou, papoušky, rybičkami a velkým domem se zahradou je. 🙂 A to vše se snažím řešit jen online nákupy. 

    Plná Peněženka, největší cashback portál v České republice, je služba, která funguje velmi jednoduše. Na peníze (cashback) dosáhnete jednoduše tak, že přes stránky www.plnapenezenka.cz prokliknete na svůj oblíbený e-shop a nakoupíte přesně tak, jak jste doposud zvyklé. Plná Peněženka dostane za váš obvyklý nákup od e-shopů jistou provizi, o kterou se s vámi podělí v určité procentuelní výši. Jednoduché a efektivní, že? 

    Postupně vám představím oblíbené obchody, u kterých máte možnost získat cashback. Pravidelně vás budu informovat o všech akcích, slevách a slevových kuponech. Těšit se můžete na krásné soutěže. 

    Doufám, že vás náš společný čas bude nadále bavit a že už se na něj těšíte, protože já ano! Startujeme dnes. 🙂 

    Děkuji. ♥ 

    Petra 

    88petule
    11. únor 2022    Čtené 1005x

    Vybíráme kočárek do terénu i na sport

    Foto-zdroj

    Rádi sportujete, jezdíte na výlety, chodíte do lesů a hor? Dobrý výběr kočárku vám zpříjemní každý výlet s vaším děťátkem. Já sama miluji českou přírodu a upřednostňuji ji před procházkou ve městě a v nákupním centru. S dětmi bydlím na vesnici, a tak mě každodenní cesta vždy vedla na pole, louky nebo do lesa.

    Za terén považujeme lesní a polní cesty, travnatý terén, kočičí hlavy a různé malé překážky, jako jsou kamení, kořeny a rozbité chodníky. Dobrý terénní kočárek by také nemělo zaskočit bahno ani sníh.

    V dnešním článku se podíváme na TOP 3 sportovní terénní kočárky a TOP 3 hluboké terénní kočárky. Vybírám na základě vlastních zkušeností, zkušeností kamarádek a internetových recenzí maminek.


    🏞 TERENNÍ SPORTOVNÍ KOČÁRKY

    Terénní sportovní kočárky se velmi liší od těch městských, i když na první pohled to třeba nemusí být tak patrné. Mají robustnější konstrukci a kola přizpůsobená pro terén (odolné gumy, výraznější odpružení atd.). Sportovní kočárky jsou obecně vhodné pro děti od 6 měsíců, mluvíme-li o procházkách; a od 9 měsíců, mluvíme-li o sportovním využití kočárku.

    Správný sportovní kočárek by měl mít pětibodový bezpečnostní pás, který případný náraz rozloží do všech pěti bodů. U sportovních kočárků je dále výhodou omyvatelné a odolné madlo. Aktivní sportovci by také měli vyhledávat kočárky s ruční brzdou přímo na rukojeti.

    Joie Crosster

    Foto-zdroj

    • Značka: Joie
    • Hmotnost: 16,1 kg
    • Rozměry v rozloženém stavu (vך×d): 119×67,5×127 cm
    • Rozměry ve složeném stavu (vך×d): 90,5×67,5×66 cm
    • Původ značky: Velká Británie
    • Nosnost: Pro děti do 25 kg

    Joie Crosster je první terénní trojkolka, kterou vám představím. Robustní sportovní kočárek zaujme obrovskou stříškou, která v každém polohování kryje dítě od hlavy až po paty před sluncem, deštěm i větrem.

    Na kočárku najdete bezúdržbové pneumatiky s nastavitelným odpružením. Zvládne každý terén a má opravdu dlouhou životnost. Je dobře ovladatelný a snadno se s ním otočíte i v malém prostoru.

    Crosster je vhodný i pro hodně vysoké rodiče a určitě zaujme také prostorným košem pod kočárkem. Brzdu najdete přímo na rukojeti.

    👍 Výhody

    • Vysoký sed pro dítě
    • Obrovská stříška
    • Zvládne i velmi náročný terén
    • Snadno ovladatelný
    • Vhodný pro děti do 25 kg

    👎 Nevýhody

    • Vyšší hmotnost
    • Kočárek není příliš skladný

    Foto-zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 10 000 Kč.


    X-Lander X-Run

    Foto-zdroj

    • Značka: X-Lander
    • Hmotnost: 11,6 kg
    • Rozměry v rozloženém stavu (vך×d): 118×62×111 cm
    • Rozměry ve složeném stavu (vך×d): 96×62×53,5 cm
    • Původ značky: Polsko
    • Nosnost: Pro děti do 15 kg

    X-Lander X-Run je další tříkolový kočárek sportovního typu, který je vhodný do terénu, pro inline bruslení a běh. Z tohoto důvodu se mu říká běžecký kočárek. Nemůžete se tedy divit, že na rukojeti najdete zvonek, jaký znáte například z kola.

    Brzda na madle je samozřejmostí. Právě kvůli sportovní verzi je přední kolečko plně zaaretované. Zadní má X-Lander X-Run nakloněná, takže garantují lepší stabilitu při řízení. Kola jsou rychloodnímatelná a nafukovací. Mnohé rodiče zaujme svým moderním vzhledem.

    👍 Výhody

    • Lehký
    • Stabilní
    • Skladný

    👎 Nevýhody

    • Plně zaaretované přední kolo se nehodí například do města
    • Nosnost jen do 15 kg

    Foto-zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 9 000 Kč.


    Baby Jogger Summit X3

    Foto-zdroj

    • Značka: Baby Jogger
    • Hmotnost: 12,7 kg
    • Rozměry v rozloženém stavu (vך×d): 103×65×114,5 cm
    • Rozměry ve složeném stavu (vך×d): 85×67,5×35,5 cm
    • Původ značky: USA
    • Nosnost: Pro děti do 22 kg

    Baby Jogger Summit X3 je hybridní trojkolkou vhodnou do terénu, na běhání i pro každodenní použití. Terénní verze představuje zaaretované přední kolečko, které se jednoduše odaretuje – Baby Jogger Summit X3 se vám pak ukáže v krásné verzi vhodné do města. I u tohoto kočárku budete spokojení s obrovskou stříškou, která dítě dokonale chrání. Samozřejmostí jsou nafukovací kola s odpružením.

    👍 Výhody

    • Nosnost do 22 kg
    • Aretace předního kolečka
    • Velká ochranná stříška

    👎 Nevýhody

    • Špatně přístupný košík pod kočárkem
    • Nepolohovací rukojeť

    Foto-zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 12 000 Kč.


    🏞 TERÉNNÍ HLUBOKÉ KOČÁRKY

    Podvozek terénních kočárků je robustní a odpružený, proto odolá otřesům na procházce v terénu. Tak se pojďme společně podívat na TOP 3 terénní hluboké kočárky vhodné pro miminka od narození.

    Baby Design Husky

    Foto-zdroj

    • Značka: Baby Design
    • Hmotnost: 14,9 kg
    • Rozměry v rozloženém stavu (vך×d): 115×60×91 cm
    • Rozměry ve složeném stavu (vך×d): 78×60×34 cm
    • Původ značky: Polsko
    • Nosnost: Od narození do 15 kg

    Baby Design Husky je kombinovaný robustní kočárek. Má čtyři nafukovací kolečka, která jsou odpružená a hodí se do terénu. Tato kola jsou opatřena anti-shock systémem k lepšímu tlumení nárazů. Přední jsou také otočná o 360° s možností aretace pro jízdu po nerovném povrchu.

    Kočárek je dvojkombinací a verze Husky přináší extra zimní výbavu v ceně. Košík pod korbou kočárku je prostorný a uzavíratelný na zip.

    👍 Výhody

    • S kočárkem se lehce manipuluje a příjemně se řídí
    • Prostorná korba
    • Prostorný uzavíratelný košík
    • Zimní výbava v ceně kočárku

    👎 Nevýhody

    • Vyšší hmotnost
    • Nepolohovací rukojeť

    Foto-zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 15 000 Kč.


    Noordi Fjordi II

    Foto-zdroj

    • Značka: Noordi
    • Hmotnost: 13,7 kg
    • Rozměry v rozloženém stavu (vך×d): 115×61×99 cm
    • Rozměry ve složeném stavu (vך×d): 81×61×42 cm
    • Původ značky: Litva
    • Nosnost: Od narození do 15 kg

    Noordi Fjordi II je inspirován kulturou a životním stylem ve Skandinávii. Kočárek dokonale ochrání před deštěm i větrem, a přinese tak vašemu dítěti teplo a pohodlí.

    Kočárek je dvojkombinací hodící se do terénu. Podvozek má hliníkový a spolehlivý. Všechna čtyři nafukovací kola jsou odpružená a ta přední můžete libovolně aretovat. U tohoto kočárku lze korbičku umístit po směru jízdy i v protisměru.

    👍 Výhody

    • Ke kočárku patří prostorná taška, která se dá nosit jako batoh
    • Snadná ovladatelnost kočárku
    • Zateplený vnitřek korby se hodí do zimních měsíců
    • Zabudovaná síťka proti hmyzu
    • Umístění korbičky po směru i v protisměru jízdy

    👎 Nevýhody

    • Těžší podvozek

    Foto-zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 16 000 Kč.


    Jasmine Benetta Soft

    Foto-zdroj

    • Značka: Jasmine
    • Hmotnost: 15,6 kg
    • Rozměry v rozloženém stavu (vך×d): 105×65×105 cm
    • Rozměry ve složeném stavu (vך×d): 85×65×40 cm
    • Původ značky: Česká republika
    • Nosnost: Od narození do 15 kg

    Jasmine Benetta Soft je stylový kombinovaný kočárek se čtyřmi koly, co jsou bezúdržbová, ložisková a gelová, která nepropíchnete a hravě zvládnou i zhoršený terén.

    Pro verzi Jasmine Benetta Soft je použit nový hliníkový rám, který má dvě odpružení – na zadních kolech a nově i ve středu konstrukce. Výbavou kočárku jsou dále nastavitelné tlumiče, které můžete uzamknout podle toho, chystáte-li se do terénu nebo do města. Hluboká korba je prostorná.

    Tento kočárek je ideální volbou, pokud stejně jako já bydlíte na vesnici a chodíte na procházky převážně po nerovném terénu.

    👍 Výhody

    • Anti-shock systém na předních kolech pohlcující nárazy
    • Opravdu prostorná hluboká korba
    • Česká výroba
    • Bezúdržbová gelová kola, která nepropíchnete

    👎 Nevýhody

    • Vyšší hmotnost kočárku

    Foto-zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 18 000 Kč.


    To bylo šest kočárků do terénu podle mých zkušeností a oblíbenosti českých maminek. Máte také zkušenosti s nějakým terénním kočárkem? Pojďte nám do komentářů napsat, jaký byl u vás oblíbený. Který kočárek zvládl i ty nejhorší cesty a nikdy vás na nich nezklamal?

    Také vás prosím, pokud máte zkušenosti s nějakým dnes zmíněným kočárkem, ohodnoťte ho v KOČÁRKOPEDII. Budeme vám za to moc vděční.

    Teď už jen děkuji za vaši pozornost,

    Petra

    88petule
    28. led 2022    Čtené 445x

    Když se líčí MÁMA – rychlé kroky k efektnímu líčení

    Foto-zdroj

    Přirozené a rychlé líčení – tak bych shrnula ideální líčení nás maminek. Ano, každá jsme jiná a některé z nás se líčením na rodičovské nezdržují. Jiné ale chtějí být stylové a šik za každé situace... i venku s kočárkem. 🙂

    Já sama to mám tak půl na půl. Někdy kouknu do zrcadla a rozhodnu se nelíčit a někdy prostě nálada na líčení je. Jako věčně zaneprázdněná maminka třech dětí vám dnes představím produkty pro rychlé a pěkné líčení. Jsou to šminky, které používám roky nebo mají výborné recenze a ohlasy na internetu.

    Tak se pojďme podívat na to jednoduché líčení, které pozvedne sebevědomí.


    1. Péče

    Péče o pleť by i pro mámy měla být nezbytnou součástí každého dne. Po ranním vyčistění pleti zahajujeme líčení nanesením hydratačního a zvláčňujícího krému, který dodá unavené pleti vše potřebné na celý nadcházející den. Jestli takový krém ještě hledáte, protože ten váš se vám nezdá být ten pravý, přináším dva tipy na skvělé krémy, které se nejen postarají, ale jsou výborné i jako podklad pro případné nanesení make-upu.

    💄 Krásná slečna s klinickou studií Cytobiol Iris A2

    Foto-zdroj

    Krásná slečna s klinickou studií Cytobiol Iris A2 od Havlíkovy apotéky je prvním z nich. Krém je určen pro každodenní péči a používat ho můžete ráno i večer v tenké vrstvě na obličej a krk. Lehký krém je určený pro mladou a problematickou pokožku s výskytem akné či ekzémů, ale vhodný je také pro pleť maminek. Má jemnou konzistenci, rychle se vstřebává a zanechává příjemný pocit čisté pleti.

    Směs extraktu oddenku Kosatce florentského, zinečnaté soli a vitamínu A působí protizánětlivě a pomáhá regulovat tvorbu mazu. A to už do měsíce pravidelného používání. S tímto krémem vaše pokožka najde rovnováhu v metabolismu lipidů a tkáně se regenerují. Také poskytuje ochranu proti UVB záření, má antiseptické účinky a pomáhá hojit ranky.

    Krém zakoupíte v krásném balení, jak je u společnosti Havlíkova apotéka zvykem. Já krém zbožňuji a dle internetových recenzí v tom nejsem sama.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 430 Kč (50 ml).


    💄 Vyživující hydratační krém Moisturizers

    Foto-zdroj

    Vyživující hydratační krém Moisturizers od Embryolisse je alternativou ve stejné cenové kategorii jako Krásná slečna od Havlíkovy apotéky. Tento vyživující krém slibuje intenzivní péči, díky které bude vaše pleť pružná, hebká a sametově jemná. Krém intenzivně hydratuje suchou pokožku, současně zbavuje nepříjemného pocitu napjatosti v obličeji, přináší zklidnění a celodenní komfort. I tento krém můžete používat ráno a večer na čistý obličej.

    Pšeničné proteiny a kyselina hyaluronová pomáhají zadržovat vláhu ve vaší pleti a olej ze sladkých mandlí se včelím voskem napravují ochrannou bariéru. Krém obsahuje také antioxidační vitamíny A, E a F na podporu buněčné obnovy.

    Vyživující a hydratační krém Moisturizers vybírám podle skvělých recenzí. Některé dokonce říkají, že je to nejlepší krém, jaký ženy v životě poznaly. Výsledky na pleti jsou prý viditelné již po prvním týdnu používání.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 400 Kč (75 ml).


    2. Make-up

    Po použití krému můžete sáhnout po make-upu nebo nechat pleť dýchat a tento bod překročit. Já mám ale ještě jeden středobod, který vás třeba zaujme nejvíce. Jestliže vaše pleť potřebuje sjednotit, zvolte BB krém.

    💄 Hydratační BB krém SPF 30 Super+ Beblesh Balm

    Foto-zdroj

    Hydratační BB krém SPF 30 Super+ Beblesh Balm od Skin79 je to pravé pro výživu, ochranu a dodatečnou péči. Pokožku projasní a dokonale sjednotí. Maminky jistě potěší vyhlazení drobných vrásek, protože to tenhle BB krém dokonale umí. Po použití vaše pleť nebude vypadat unaveně, a to vše díky kaviáru a zlatu, které obsahuje.

    BB krém přináší i UV ochranu SPF 30. Obsažené zlato zmírňuje viditelnost skvrn a začervenání. Výtažek z kaviáru společně s vitamíny A, D, omega-3 mastnými kyselinami a minerály zase zpomaluje proces stárnutí a podporuje elasticitu.

    Já sama právě tento BB krém používám už několik let a garantuji, že vám přinese dokonalý look a mladistvý vzhled. Stejně jako podkladové krémy i tento krém nanáším konečky prstů ve slabé vrstvě. A nesmím opomenout, že dokonale zakryje kruhy pod očima, takže korektory již nebudou potřeba.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 500 Kč (40 ml).


    💄 Sensibio AR BB Cream

    Foto-zdroj

    BB krém pro citlivou pleť se sklonem k začervenání Sensibio AR BB Cream od Biodermy je dlouhodobě oblíbený u řady žen. I on sjednotí barevný tón, a navíc jeho pravidelným používáním předcházíte začervenání a vzniku podráždění. BB krém pleť také zmatňuje a výborně si poradí se všemi nedokonalostmi.

    Patent Rosactiv působí na hlavní faktory, které způsobují rozšíření a oslabení kožních cév, což jsou důvody stálého začervenání. Allantoin zase pokožku zklidňuje a regeneruje. Pro obnovu hydrolipidního filmu pomáhá kanolový olej. SPF 30 chrání pleť před UV zářením.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 400 Kč (40 ml).


    3. Fixace

    Zafixovat líčení a zmatnit pleť můžete pudrem, avšak není to povinnost. Je na vás, jak se cítíte v samotném BB krému. Já mám však vždy pocit, že mé pleti tahle závěrečná fáze chybí, a proto ji nikdy nevynechávám. Díky pudru zůstane pleť matná celý den. V případě pudrů však můžete vybírat nejen mezi produkty matujícími, ale i barevnými, fixačními a transparentními.

    💄 Kompaktní pudr Compact

    Foto-zdroj

    Pudr Compact od Dermacol je produkt, který je na trhu víc než 10 let. Tak dlouho ho i používám. V drogeriích ho koupíte ve čtyřech odstínech. Doma byste ho měli mít ve dvou z nich – na letní období pro opálenější pleť a na zimní období světlejší variantu.

    Kompaktní pudr Compact od Dermacol je ultra lehký způsob jak přirozeně zafixovat váš make-up či BB krém na spousty hodin. Pudr dodá pleti matný a pěstěný vzhled. Ženy potěší lehká ovocná vůně a elegantní reliéf krajky na povrchu. Pudr obsahuje vitamín E a je vhodné ho nanášet pomocí velkého štětce na celý obličej i krk do ztracena.

    Přepudrovat se můžete i v průběhu dne dle potřeby. Přiznám se, že jednou mi to s tímto pudrem opravdu stačí, ale to záleží na typu pleti.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 100 Kč (8 g).


    💄 Bronzující pudr v kuličkách Giordani Gold Blush & Bronzer

    Foto-zdroj

    Bronzující pudr v kuličkách Giordani Gold Blush & Bronzer od Oriflame zkrášlí vaši tvář jemným třpytem a efektem opálení. Já ho v zimním období využívám jako dokonalou jemnou tvářenku. Skvěle vystínuje i kontury obličeje a poskytne pleti zdravý vzhled i chtěné rozjasnění. Obličej zanechává hebký a příjemný na dotek, kyselina hyaluronová zase dodá mladistvý vzhled.

    V obchodech a oblíbených e-shopech zakoupíte Bronzující pudr v kuličkách Giordani Gold Blush & Bronzer od Oriflame ve 3 odstínech:

    • Sublime radiance
    • Luminous Peach
    • Matte Bronze
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 400 Kč (25 g).


    4. Oči

    Když je pleť dokonale a rychle nalíčená, protože věřte, že předešlé kroky stihnete v reálu za 3 minutky, přichází na řadu líčení a zvýraznění očí. Zahrnuji sem líčení řas, vykonturování očí a líčení obočí.

    💄 Obnovující růstové sérum na řasy s regeneračním účinkem SOS Lash Booster

    Foto-zdroj

    Možná si říkáte, co tady tahle „zbytečnost“ v článku pro rychlé líčení dělá, před pár lety bych se nad tímto bodem asi také usmála. Jenže kamarádka mi toto SOS Lash Booster – sérum na řasy (a obočí) doporučila jako podkladovou bázi pod řasenku. Světe, div se! Líčení očí je konečně i pro mě hračka a rychlá záležitost bez čmáranců vedle.

    Sérum vaše řasy opticky prodlouží, natočí a zafixuje. Ihned po aplikaci můžete použít svoji oblíbenou řasenku, která se chytne přímo séra a nemusíte se tedy bát, že čmárnete vedle. Navíc už stačí jen jedno rozčesání kartáčkem, protože na první dobrou máte řasy dokonalé.

    Kromě toho má sérum regenerační vlastnosti a funkci aktivátoru růstu řas. Bohaté je na aktivní látky: arganový olej a kyselinu hyaluronovou. Obnovující sérum vaše řasy posiluje a snižuje jejich náchylnost k vypadávání.

    Obsahuje profesionální, flexibilní kartáček. Je vhodné na citlivé oči a dokonale zafixuje také vaše obočí, což já vřele doporučuji.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 120 Kč (10 ml).


    💄 Řasenka Allround

    Foto-zdroj

    Řasenka pro prodloužení, natočení a objem Allround od Catrice je za málo peněz hodně muziky. 🙂 Jde o veganský produkt, který dodá řasám maximální objem, prodlouží je a svou ultra černou barvou dokonale vykreslí. Řasenka se nerozmazává, a to je pro mě jako mámu, která věčně někam spěchá, velké plus. Já už několik let jinou nekupuji a tohle je moje „must have“ v koupelnové skříňce líčidel. Navíc ta cena je prostě skvělá!

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 70 Kč (11 ml).


    💄 Tužka na oči Eyeliner Contour

    Foto-zdroj

    Tužka na oči Eyeliner Contour od Gabriella Salvete je vhodná pro rychlé líčení. Na trhu ji koupíte ve čtyřech tmavých odstínech. Tužka je měkká a bohatá na barevné pigmenty, které dodají intenzitu vašemu pohledu. Díky obsahu vitamínu E také regeneruje a hydratuje. Za mě je to vynikající produkt, který na očích prostě drží. A tužka sama o sobě vám taky vydrží „věčnost“. 🙂

    Barevné odstíny tužky na oči Eyeliner Contour:

    • 01 Graphite
    • 14 Grey
    • 06 Light Brown
    • 19 Dark Brown
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 55 Kč.


    💄 Sada pro dokonalé obočí Eyebrow Palette

    Foto-zdroj

    Bez obočí by bylo vaše líčení neúplné. Stále však myslete na to, že přirozenost je to pravé a jedinečné. Sada pro dokonalé obočí Eyebrow Palette od Gabriella Salvete nabízí tři hnědé odstíny, transparentní odstín (vosk), štěteček (aplikátor) a malou pinzetu. Paletka dodá obočí pěstěný, upravený a precizní vzhled, podtrhne přirozenost vašeho obočí a transparentní vosk pomůže s fixací. Paletka je kvalitní a hnědé odstíny jsou skutečně přirozené. I já jsem s ní dlouhodobě spokojená.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 130 Kč.


    Gratuluji, mamčo, líčení je hotové, už stačí jen zvýraznit rty a vyrazit s mrňouskem do víru města. 🙂 Rtěnku volte dle sebe, protože tu si „oblékáte“ a musíte se v ní cítit dobře! Já se třeba nejlépe cítím bez ní, a proto nanáším jen balzám na rty, který mi pomáhá s jejich hydratací.

    💄 Vyživující balzám na rty The One A-Z

    Foto-zdroj

    Vyživující balzám na rty The One A-Z od Oriflame zajišťuje hydrataci vašich rtů po dobu až 8 hodin. Díky SPF 25 chrání před poškozením slunečním zářením. Vaše rty také zvláčňuje a je velmi příjemný.

    Tento balzám si snadno poradí i s popraskanými rty, pomocí jemného barevného odstínu tónuje a přináší okamžitý komfort.

    Něžné a jemné barevné odstíny:

    • Soft Fig
    • Candy Pink
    • Tender Peach
    • Rose Cloud
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    Věřte tomu, že celý look máme hotový, a já vám slibuji, že vám nezabere víc než 7 minut vašeho času. A výsledek vás jistě potěší! Krásné líčení se dá skutečně vykouzlit i s málem.

    A ještě jedna rada k dnešnímu rychlému líčení se bude týkat organizace líčidel. Organizér vám pomůže ušetřit čas, a pokud si právě toto místo perfektně uklidíte a zorganizujete, určitě se vám to vyplatí a nenastane žádné hledání oblíbené řasenky. Také vás třeba líčení začne i více bavit.

    Pojďte nám dnes do komentářů napsat, jaké jsou vaše „must have“, co se líčidel týče. Máte nějaká líčidla, která používáte už roky a nedáte na ně dopustit? 🙂

    Jinak vám moc děkuji za pozornost a prosím, pokud máte zkušenosti s nějakým zmíněným produktem, ohodnoťte ho v koníkovském CENTRU RECENZÍ. ↩️
    💙 💙 💙

    Ještě jednou vám moc děkuji a přeji krásný den,
    Petra

    88petule
    13. led 2022    Čtené 526x

    Nejkrásnější knížky na dobrou noc

    Foto-zdroj

    Poslouchání pohádkového příběhu trénuje dětskou paměť a malé děti učí rozlišovat slova i celé věty. Čtení dětem je z psychologického hlediska nenahraditelná potřeba a čím dříve s ním rodiče začnou, tím lépe. Právě oni tak také ovlivní, jaký vztah ke knížkám a čtení budou jejich děti v budoucnu mít.

    Svoje dítě čtením učíte udržet pozornost a tvořit vlastní představy. Příběhy dětem ukazují dobré i špatné vzory chování a učí je nenásilnou formou sociálním dovednostem, hodnotám a rozlišování dobra od zla. Společné čtení navíc posiluje pouto mezi dítětem a rodičem a napomáhá předcházet nočním můrám.

    Nejdůležitější je četba pro děti předškolního a čerstvě školního věku. Je známo, že děti, kterým rodiče čtou pravidelně knížky před spaním, ve škole lépe prospívají. Tyto děti mají větší slovní zásobu, lépe tvoří věty a celkově se lépe vyjadřují.

    Já jsem pro vás dnes vybrala 11 krásných knížek na dobrou noc pro nejmenší děti ve věku 2–7 let. Pojďme se na ně podívat.

    📚 Knížky vhodné od 2 let

    Do této kategorie jsem vybrala knížky dvě. Právě od 2 let se děti začínají učit rozlišovat správné od nesprávného. Někdy maminky využívají televizi nebo tablet pro zabavení dětí a pouští jim různé pohádky. To je ale pasivní zábava a knížka je vždy vhodnější varianta. Ke knihám si dítě samo cestu nenajde, vztah k nim budují rodiče. A už od tohoto věku je ten pravý čas.

    Myšák jménem Julian

    Foto-zdroj

    Rozkošný myšák Julian je samotář a ostatním zvířátkům se straní. Žije si sám ve své noře, a pokaždé když vyjde ven, potýká se s tím, že ho chce někdo sníst. Jednoho dne si ho všimne i mlsná liška. Honí myšáka až do jeho nory. Liška se však hlavou zasekne ve vchodu do doupěte a začíná nečekaný příběh přátelství.

    Knížka je celá ilustrovaná a obrázky převládají nad textem. Listy jsou měkké, ale chrání je tvrdé desky. Knihu zvládnete přečíst za 10 minut. Příběh je dobrodružný i vtipný zároveň. Děti se k této knížce moc rády vracejí, a proto by podle mě v knihovničce chybět neměla. Vhodná je jistě také jako dárek.

    Počet stran: 40
    Autor: Joe Todd-Stanton

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    Medvěd nechce jít spát

    Foto-zdroj

    Je známo, že medvědi přes zimu spí. Hlavní hrdina této knížky ale nechce jít spát. Co kdyby mu náhodou něco uteklo? V příběhu se objeví kouzelné bytosti – Tukoni, kteří se starají o les a snaží se medvěda uložit k důležitému a potřebnému zimnímu spánku.

    Obrázková knížka zaujme jedinečným výtvarným stylem a kouzelnou atmosférou. I ji s dětmi přečtete jedním dechem a rádi se k ní znovu vrátíte. V knize nechybí ani závěrečné ponaučení, které nejmenší děti donutí trošku se zamyslet.

    Od autorky najdete na českém trhu spoustu dalších knih s podobnou tematikou a nádherným světem kouzelných Tukoňů.

    Počet stran: 40
    Autor: Oksana Bula

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    📚 Knížky vhodné od 3 let

    I v tomto věku vybírejte knížky s bohatými ilustracemi, které vzbudí u dětí zájem. Já zvolila opět dvě, co k sobě dokonce patří. V obou objevíte písně, které se s dětmi můžete učit i jako básničky. Právě ve věku od 3 let totiž začínají vnímat rytmus a rozvíjet percepční schopnosti řeči a svou paměť. Básničky jsou tedy v tomto věku ideální na procvičování.

    Gerda – Příběh velryby

    Foto-zdroj

    Malá velryba Gerda prožívá spokojené dětství, dokud její rodinu nepotká něco nečekaného. Gerda zůstane sama, opuštěná. I když je ještě malá, je velmi odvážná a její odvaha narůstá s plavbou oceánem, kde potkává nové přátele. Ti ji učí nové věci a také vyprávějí své příběhy a zážitky ze života. Najde nakonec Gerda to, co tolik hledá?

    S touto knihou je radost schoulit se s dětmi do postele. Kniha je lehká a její ilustrace vás prostě musí okouzlit, protože jsou nádherné. Naše tříletá Natálka si ji oblíbila natolik, že jsme pořídili i plyšovou Gerdu a je to její nejoblíbenější plyšák na spaní.

    I starším holčičkám (5 a 7 let) se Gerda moc líbí. Knížka je ovlivnila natolik, že často kreslí obrázky velryb a chtějí se dívat na dokumentární filmy o velrybách a podmořském světě. Mě baví, že knížka obsahuje texty písní, takže během čtení si můžeme i zazpívat. Melodii si upravuji dle svého cítění.

    Počet stran: 32
    Autor: Adrián Macho

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 250 Kč.


    Gerda – Příběh moře a odvahy

    Foto-zdroj

    Gerda se vydává na další podmořské dobrodružství. Na svých cestách však už nepluje sama, doprovází ji její ztracený bratr. Během putování oceánem si sourozenci zpívají ukolébavku, kterou jim zpívávala jejich maminka. Od jedné z velryb se dozvědí, že ji neznají celou, protože má pokračování. Najde Gerda a její bratr Lars chybějící sloky maminčiny oblíbené písničky? Na cestě za poznáním samozřejmě zažijí mnohá dobrodružství.

    Úspěšné pokračování Gerdy předčilo moje očekávání. Knížka je opět nádherná na pohled díky překrásným ilustracím, čeká vás v ní ponaučení i moudrost a celou ji čtete s hřejivým pocitem, že Gerda už není sama, ale všechna dobrodružství prožívá se svým bratrem.

    Počet stran: 32
    Autor: Adrián Macho

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 250 Kč.


    📚 Knížky vhodné od 4 let

    Četba v brzkém věku podporuje kreativitu, představivost i zvídavost. Dítě si pak v praxi dokáže lépe představit situace a vhodné chování. Rádo také vzhlíží k hlavním hrdinům a skrze ně se mnohému naučí. Co je dobré a co zlé? Co je správné a co nesprávné? Pojďte se se mnou podívat na další dvě knížky, které vaše děti naučí správnému chování.

    Jde sem lesem

    Foto-zdroj

    Malý chlapec Toník je na prázdninách u babičky na venkově, a protože se nechová zrovna hezky, nevědomky musí překročit bludný kořen, kvůli němuž se ztratí v lese. Toník jde lesem a prožívá napínavá dobrodružství a poznává různé léčivé rostliny. Chlapec se dokonce seznámí nejen s krásnými panenkami z květin, ale i se skřítky, kteří mu nakonec pomou najít cestu domů.

    Krásně zpracovaná pohádková knížka děti seznámí s užitečnými léčivými rostlinami a utuží jejich vztah k přírodě. Na konci každé kapitoly najdete otázky, které vyzkouší vaši pozornost během četby.

    Těchto poučných knížek od skvělé autorky Daniely Krolupperové najdete na českém trhu velkou spoustu.

    Počet stran: 88
    Autor: Daniela Krolupperová

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    Jak myška hledala kamarády

    Foto-zdroj

    Příběh pojednává o osamělé myšce, která by si ráda našla kamarády, a tak se vydává na cestu, co je nakonec docela strašidelná. Během ní však potká spoustu laskavých zvířátek. Tahle myška ale vždy rychleji mluví, než myslí, proto každé zvířátko nakonec urazí. Uvědomí si, že dělá chybu? Dokáže přijít na to, že důležitější než vzhled je, jaký je kdo uvnitř?

    I tuto knížku vybírám díky krásným ilustracím. Děti učí, že posmívat se není hezké a kamarádi jsou v životě důležití. Text není náročný, proto knížku vybírám pro děti od 4 let. Myslím, že je vhodná i pro menší, které zrovna začínají chodit do školky, kde se potkávají s velkou spoustou nových kamarádů.

    Počet stran: 32
    Autor: Nina Mav Hrovatová

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    📚 Knížky vhodné od 5 let

    Knih pro zvídavé předškoláky je velké množství. Vždy vybírejte tematiku podle potřeb, koníčků a zájmů dítěte. Já volím tři knížky s krásnými příběhy a plné velkých dobrodružství.

    Louskáček

    Foto-zdroj

    Sourozenci Klárka a Fritz Vánoce tolik milují! Každý rok je během nich navštíví strýc Drosselmeyer, který jim nadělí výjimečný vánoční dárek. Tentokrát Klárka dostane dřevěného vojáčka. Je to louskáček na ořechy. Fritzovi se vojáček moc nelíbí, ale Klárka se zamiluje do jeho laskavých očí a brzy s ním zažije nevídaná dobrodružství.

    Věřím, že vás knížka svou laskavou tematikou zaujme nejen v čase Vánoc. Rozkošné obrázky potěší malé děti od 5 let a pomohou jim ještě víc rozvinout jejich bujnou fantazii. Maminky jistě budou souhlasit, že knížky An Leysen jsou i nádhernou dekorací do dětských pokojíčků a v knihovničkách se svou krásnou obálkou vyjímají.

    Počet stran: 48
    Autor: An Leysen

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    Malenka

    Foto-zdroj

    Příběh pohádkáře Hanse Christiana Andersena jistě znáte, An Leysonová však dala pohádce novou podobu. Statečná Malenka prožívá strhující dobrodružství. Skončí pohádka se šťastným koncem?

    S jakoukoliv knížkou od An Leysen nešlápnete vedle. Na žádnou z jejích knížek nenajdete negativní recenze. Mimo zmíněné pohádky Louskáčka a Malenky v obchodech narazíte i na pohádky Pinocchiův sen, Kráska a zvíře a Baba Yaga. Přiznávám, že v naší knihovničce nechybí ani jedna a miluji je stejně jako moje dcery. K těmto pohádkovým příběhům se vracíme často a naše prvňačka už se těší, jak si brzy bude číst právě tyhle knížky docela sama.

    Počet stran: 56
    Autor: An Leysen

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    Malá Ema

    Foto-zdroj

    Šestiletá Emča díky svým skvělým nápadům prožívá na prázdninách u babičky a dědečka na venkově další a další dobrodružství. Viděli jste snad někdy prasátko, jak trénuje skok do výšky? Nebo baletky, které místo piruet skáčou na parapety úprkem před bílými myškami?

    Spousty příběhů na několik večerů – to je knížka Malá Ema. Příběhy nejsou příliš dlouhé, a perfektně tedy sedí cílové skupině. Knížka je psaná pro předškoláky, kteří mají přesně takové ztřeštěné nápady jako Emička, ale je vhodná také pro první čtení školáků, a to pro holčičky i kluky.

    Počet stran: 72
    Autor: Barilová Zuzana, Vydrová Markéta

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    📚 Knížky vhodné od 6 let

    Pro děti od 6 let připadají v úvahu knížky, od kterých se prostě neodtrhnou. Děj je vtáhne a budou si chtít knížku co nejdříve přečíst i samy. Vybírám dvě, kde jsou hlavními hrdiny malí školáci.

    Justýnka a asistenční jednorožec

    Foto-zdroj

    Justýnka je holčička, které dočista chybí fantazie a svět vidí nudně a obyčejně. Do života jí naštěstí vstoupí asistenční jednorožec Hubert, který jí krásnými způsoby dokazuje, že svět je jiný – barevný a plný dobrodružství. Šest dní bude Justýnku léčit zábavným a barevným způsobem.

    Kouzelná knížka ilustrovaná Lenou Brauner je vhodná jak pro školáky, tak pro jejich rodiče. Věřte, že ve vás zanechá příjemný pocit dětskosti. Já a dcerka knížku rády doporučujeme.

    Počet stran: 88
    Autor: Kateřina Maďarková

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 250 Kč.


    Kouzelná třída

    Foto-zdroj

    V jedné třídě vyučuje moc hodný starý pan učitel, který by ale potřeboval odejít důchodu. Hledá za sebe vhodného nástupce, někoho, kdo by měl žáky rád stejně jako on. Jednoho dne zaklepe na jeho kabinet milá dáma ucházející se o místo učitelky. Pan učitel netuší, že je to kouzelná víla a třídu jí předá. Ona svými kouzelnými metodami třídu promění v tu nejhodnější a nejchytřejší na celé škole.

    Napínavá knížka Kouzelná třída vaše děti zavede do školního prostředí. Vhodná je třeba pro prvňáčky jako první čtení. Kniha se moc dobře čte a je jednoduchá na pochopení. Děti v knize najdou i důležité ponaučení z příběhu. Za krásné obrázky patří poděkování Drahomíru Trsťanovi.

    Počet stran: 72
    Autor: Zuzana Pospíšilová

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 160 Kč.


    Závěrem bych přidala pár dobrých rad:

    • U těch úplně nejmenších můžete začít se čtením básniček či velmi krátkých příběhů. Volte knihy s více obrázky a trochou textu.
    • Čtěte tak často, jak vám čas dovolí, nebo dítě vyžaduje.
    • Pokud dítě během čtení neudrží pozornost, knihu odložte a pokračujte příště.
    • V průběhu čtení můžete udržovat zájem dětí tím, že jim kladete otázky (Co myslíš, že se bude dít dál?).

    Moc vám děkuji za dočtení až sem, a pokud chcete (a já za to budu moc ráda), pojďte i vy inspirovat a dejte mi pomocí komentářů vědět, jaké pohádky na dobrou noc a v jakém věku vedou u vás doma. Každý komentář potěším 💙

    A prosím, pokud máte zkušenosti s nějakou dnes zmíněnou knížkou pro děti, ohodnoťte ji v koníkovském CENTRU RECENZÍ. ↩️ I za to vám moc děkuji.

    Petra

    88petule
    5. led 2022    Čtené 396x

    Barbie - panenky, hračky a doplňky, které žádné holčičce nesmí chybět!

    Foto zdroj

    Před 105 lety se narodila Američanka Ruth Handler, která vytvořila panenku Barbie. Napadlo ji to v době, kdy si její dcery začínaly hrát s panenkami. Tenkrát ale na trhu byly jen takové, co vypadaly jako nemluvňata, a Ruth si pro své dcerky představovala ideálně panenku pečovatelku nebo maminku, aby si mohly při hraní tyto role představovat.

    V dnešní době najdete v obchodech spoustu druhů panenek typu Barbie. Nejen maminky, ale i panenky, které znázorňují vysněné povolání vašich dětí. Můžete koupit panenku letušku, zvěrolékařku nebo třeba kadeřnici. Pro zajímavost: povolání, které panenky znázorňují, je více než 100.

    Dnes přináším článek, který vám pomůže vybrat hračky, co vašim dětem vytvoří celý rodinný hrací set. Užijí si tak moře zábavy a společně s kamarády budou hrát role, které se jim líbí a lákají je. Sama jsem jako dítě takový hrací set měla doma a ráda na hraní s mojí sestrou vzpomínám – i se k němu vracím s hracím setem mých dětí. Pojďme se na něj podívat.


    1) KidKraft Domeček pro panenky Grand View Mansion s vybavením

    Foto-zdroj

    Jestli chcete svým dětem vytvořit takový svět, jaký znají ve velkém, první nezbytnou součástí bude bydlení. Na trhu se nabízí spoustu různých domů a domečků pro panenky typu Barbie – ať už plastových, či dřevěných. Pokud si budete takový domeček sami vyhledávat, nezapomeňte, že musí být vhodný pro panenky o velikosti 30 cm, jako mají právě Barbie.

    Já mám dobré zkušenosti se značkou KidKraft, proto bych vám ráda doporučila všeobsahující dřevěný domeček Grand View Mansion, který koupíte s veškerým vybavením. Díky inovativnímu designu EZ Kraft Assembly je tento domeček rychle sestavitelný (zkracuje čas montáže o 40 %) a je opravdu bytelný.

    Dům je vysoký 128 cm a má 8 pokojů. Obsahuje 34 dílů nábytku a příslušenství. Samozřejmostmi, které děti nejvíce baví, jsou pohyblivý výtah, dveře, okna a otevírací garážová vrata. Věřím, že v něm vaše děti najdou hotový ráj. U nás doma se domeček od KidKraft osvědčil a je jednou z nejoblíbenějších a největších hraček v pokojíčku. 🙂

    • Přesné rozměry: 127,25×32,0×128,27 cm
    • Hmotnost: 25,9 kg
    • Věk: Od 3 let
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 4 500 Kč.


    2) Mattel Barbie Karavan snů 3v1

    Foto-zdroj

    Každá správná rodina jezdí na výlety. To mohou panenky zas a znovu s Barbie Karavanem snů 3v1. Právě tento karavan má mnoho využití pro hru. Najdete v něm pokoj pro lenošení, terasu, bazén, koupelnu s vyklápěcí sprchou i ložnici na střeše s tím nejlepším výhledem. Součástí je také plně vybavená kuchyň. Pokud odpojíte obytnou část karavanu, získáte samostatné auto pro 4 panenky. Součástí je také loďka pro nejlepší výletování a poflakování se u vody.

    • Rozměry otevřeného karavanu: 88,5×68×51,5 cm (D׊×V)
    • Rozměry zavřeného karavanu: 56×21×29 cm (D׊×V)
    • Věk: Od 3 let
    • Obsah karavanu: 50 doplňků
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 2 400 Kč.


    3) Mattel Barbie Elegantní kabriolet

    Foto-zdroj

    Levnější variantou cestování pro panenky typu Barbie může být elegantní kabriolet se staženou střechou od Mattel. Nablýskané auto dětem a jejich panenkám jistě přinese hru plnou zábavy. Sportovní kabriolet je růžové barvy v kombinaci s černým interiérem. Ve voze najdete dvě sedačky a bezpečnostní pásy. Auto vypadá, jako když se třpytí, a děti zaujmou i otáčecí stříbrná kola.

    • Do kabrioletu se vejdou dvě panenky.
    • Věk: Od 3 let
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 750 Kč.


    4) Mattel Barbie z kolekce Made to Move

    Foto-zdroj

    K domečku a vozovému parku je na čase vybrat takovou rodinku, která vašim dětem sedne. V dnešní době máte na výběr spoustu různých Barbie panenek i Kenů. Volit můžete dle barvy a délky vlasů, proporcí panenky, povolání atd.

    My se v tomto bodě zaměříme na výběr maminky. Já jsem zvolila panenku, která má ohýbací klouby. Hlavně pohyblivá kolena jsou u těchto panenek velkou výhodou – lépe se vejdou do auta a sedí na židli u kuchyňského stolu. 🙂

    Mattel Barbie z kolekce Made to Move zvládnou jakýkoliv realistický pohyb, protože mají 22 pohyblivých kloubů. Mě nejvíce zaujala panenka s hnědými vlasy a zeleným topem, ale zakoupit můžete i jiné typy. Součástí všech těchto panenek je krásný elastický obleček. Barbie mají lesklé a česatelné vlásky.

    • Výška panenky: 30 cm
    • Věk: Od 3 let
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 600 Kč.


    5) Simba Panáček Cool Kevin, modrá vesta

    Foto-zdroj

    Pokud už má vaše holčička svoji panenku-maminku, je na čase k ní vybrat i tatínka. Opět na trhu najdete Keny několika značek a druhů. Můžete zvolit Kena s povoláním, Kena modela, ženicha, prince atp.

    Mě zaujal Simba Panáček Cool Kevin. Opět volím právě jeho, protože má ohebné klouby, a tím pádem pro něj bude řízení kabrioletu hračka. Panenky a panáčci s ohebnými klouby zkrátka přináší víc variability ve hře. Společný tanec maminky a tatínka může být zábavnější, a když panáčka děti posadí na toaletu, nevypadá tak směšně. 🙂

    • Výška panáčka: 30 cm
    • Věk: Od 3 let
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    6) Mattel Barbie Chelsea

    Foto-zdroj

    K mamince a tatínkovi teď neodmyslitelně patří děti. Zaujaly mě ty od Mattel. Panenky i panáčci této značky mají dlouholetou výdrž. Řada Chelsea znamená různé malé děti pro vaše velké panenky. Holčičky řady Chelsea mají dlouhé česatelné vlásky a krásný úsměv. Můžete vybírat blondýnky, brunetky, černovlásky i, zrzky.

    Malé panenky koupíte samostatně nebo v nějakém pěkném hracím setu. Existuje například set s houpacím koníkem nebo s domečkem na stromě. Dostupné jsou i sourozenci v setu za zvýhodněnou cenu.

    Já jsem vybrala hnědovlásku Chelsea v letních šatech. Mini panenka je za příznivou cenu a dětem jistě vykouzlí úsměv na tváři. Šatičky mají krásné zářivé barvy a k panence patří i sladěné doplňky.

    • Výška panenky: 13 cm
    • Věk: Od 3 let
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    7) Mattel Barbie Skipper Miminko

    Foto-zdroj

    V dřevěném domečku značky KidKraft je připravený krásný dětský pokojíček určený výhradně pro miminko. V nádherném podkrovním pokojíčku najdete, mimo jiné druhy nábytku, dětskou kolébku. Miminko od Mattel řady Skipper se do ní vejde tak akorát.

    Mattel Barbie Skipper Miminko umí sedět a držet svou lahvičku, která je součástí balení. Dalšími doplňky jsou dečka a sundavací plenka. Můžete vybírat ze šesti typů těchto miminek. My máme blonďaté s tmavě modrou lahvičkou. Na trhu však najdete toto miminko i v různých zajímavých hracích setech – Koupelový set, Set s přebalovací taškou nebo rozkošný set Čas na lezení pod hrací hrazdičkou.

    • Výška miminka: 7 cm
    • Věk: Od 3 let
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 100 Kč.


    8) Mattel Barbie mini herní set s mazlíčkem psí bouda

    Foto-zdroj

    I hlídací pejsek patří ke každému rodinnému domečku. Věřte, že takový mazlíček zapojí děti do běžných činností, které se každodenně odehrávají ve skutečném světě. Tento mini herní set obsahuje kromě prostorné boudy a dvou rozkošných psíků i realistické doplňky pro příjemné hraní.

    • Mini herní set mohou děti využít i pro samostatné hraní.
    • Věk: Od 3 let
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 300 Kč.


    9) Mattel Spirit Fancy festival klisna Linda

    Foto-zdroj

    Také máte pocit, že ke každé panence Barbie patří kůň s dlouhou hřívou? Mezi Barbie a koníkem totiž může vzniknout velké přátelství díky neskonalé péči a lásce vašich dětí. Během hraní děti navíc trénují svou fantazii, jemnou motoriku a sociální cítění.

    Krásná klisna Chica Linda má dlouhou hřívu, kterou děti ozdobí barevnými doplňky (jsou součástí balení). Ke klisně patří i festivalová „koňská deka“, kartáč pro česání hřívy a zmíněné vlasové květinové doplňky, které ozdobí nejen hřívu, ale i ocas.

    • Výška klisny: 21 cm
    • Věk: Od 3 let

    Vyrobeno v originální licenci k animovanému filmu Spirit Untamed od DreamWorks.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 500 Kč.


    To by byly všechny tipy pro vytvoření krásného Barbie světa. Věřím, že vás vybrané hračky zaujaly a že s nimi třeba potěšíte své nejbližší.

    Máte nějaké pěkné vzpomínky na panenky Barbie a příslušenství? Byly součástí vašeho dětství? Já jsem měla blonďatou Barbie s vyndavacím těhotenských bříškem, ve kterém se ukrývalo miminko. Až v dospělosti jsem pochopila, proč šlo do panenky vložit jen hlavičkou dolů. 🙂 Můj 25letý Ken s ohebnými klouby opět dělá radost, jen ne mně, ale mým dcerkám. Stejně starý plastový dvoupatrový domeček pro panenky Barbie zase stále stojí v mém pokojíčku a dcerky se sestřenkami si s ním jezdí hrát k babičce. Je to taková naše srdcová záležitost.

    Moc vám děkuji za pozornost. Než se s vámi rozloučím, poprosím vás... Pokud máte zkušenosti s nějakým dnes zmíněným produktem, ohodnoťte ho v koníkovském CENTRU RECENZÍ. ↩️ Moc vám za to děkuji a ráda pošlu srdíčko jako odměnu. 💙

    S přáním krásného dne
    Petra

    88petule
    9. pro 2021    Čtené 1155x

    Harry Potter a TOP 10 dárků: povlečení, lego, dobble a další...

    „Harry, ty jseš totiž čaroděj.“ V chatrči se rozhostilo úplné ticho. Bylo slyšet jen moře a kvílení větru. „Cože jsem?“ vydechl Harry.

    Fantastický svět Harryho Pottera si získal publikum z celého světa. Příběh obětavého brýlatého kluka, který se svými nejlepšími přáteli Hermionou a Ronem rozluští nejednu kouzelnickou záhadu, pohltí jednoduše každého. Během četby knihy či sledování filmu máte pocit, že tajemný svět magie existuje a hned v prvním díle si kladete otázku, jakou hůlku byste si v Příčné ulici pořídili právě vy. 🙂 Jestli to tak máte vy nebo vaše děti či příbuzní, čtěte dále, které dárky budou pro tyto milovníky kouzelného světa ty nejlepší.

    1. Spin Master Harry Potter interaktivní sova Hedvika

    Foto zdroj

    Hedvika byla sovice sněžní, kterou Harry dostal k narozeninám. Tahle jeho sněhobílá kamarádka ho doprovázela během studií na Škole čar a kouzel v Bradavicích.

    Na trhu najdete spoustu hraček s tématikou krásné a roztomilé Hedviky, ale hitem letošních vánoc se stává interaktivní sova Hedvika od Spin Master.

    • Sova otáčí hlavou až o 270°.
    • Vydává roztomilé zvuky.
    • Mává křídly.
    • Má hebounké peří.
    • Velikost je 30 cm.
    • Je vhodná pro děti od 5 let.
    • Dokáže rozeznat, jakým tónem na ni promluvíš – ve stejném tónu odpovídá.
    • Dokáže také uchopit obálku se zprávou, která je ji vložena do zobáku.

    Dětem se líbí její vzhled. Takovou kamarádku, kterou měl Harry Potter, chtějí taky. Moje sedmiletá dcera si přeje od Ježíška jen ji a prohlásila, že by ji chtěla, i kdyby nic neuměla. 🙂

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 1 300 Kč.


    2. Lego Harry Potter Zobí ulice

    Foto zdroj

    Dům Dursleyových na adrese Zobí ulice 4 a přístěnek pod schody, to je místo, kde Harry vyrůstal.

    Genialita právě této sady tkví v jednom jediném knoflíku. Zmáčkněte ho a z komína domu Dursleyových se začnou valit dopisy z Bradavic. Jak zábavné! Pomocí této sady si děti připomenou všechny příhody, které se na této adrese staly.

    Součástí sady Harry Potter Zobí ulice je 6 minifigurek - Harry Potter™, Ron Weasley™, Dudley Dursley, Vernon Dursley, Petunie Dursleyová a Dobby™.

    Dále je součástí sova Hedvika, létající auto s otevírací střechou, kufrem i dveřmi, přístěnek pod schody, dopisy valící se z krbu a celá řada dalších autentických doplňků.

    • Celý domek měří přes 17 cm na výšku, 16 cm na šířku a do hloubky má12 cm. Auto má délku něco málo přes 12 cm.
    • Sada je ideální jak na sestavení, tak na hraní.
    • Součástí sady je srozumitelný návod, podle kterého dům zvládnou postavit děti samy.
    • Počet dílků je 797.
    • Sada je vhodná pro děti od 8 let.
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 1 400 Kč.


    3. Batoh Harry Potter – Chibi Art

    Foto zdroj

    Tenhle pěkný voděodolný batoh bude nejlepším společníkem na cesty, do školy i kamkoliv jinam. Celý batoh je potištěný postavičkami z knih o Harrym Potterovi. Rozkošný motiv s obrázky hrdinů ve stylu Chibi Art ocení dívky i chlapci.

    • Materiál je 100% polyester.
    • Batoh je voděodolný, vhodný tedy například i na laptop.
    • Rozměry jsou 42 x 30 x 11 cm s váhou 410 g.
    • Tento kvalitní batoh má nastavitelné popruhy a polstrovaná záda.
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 500 Kč.


    4. Kniha Harry Potter a Kámen mudrců – ilustrované vydání

    Foto zdroj

    Pro fanoušky kouzelného světa Harryho je knižní Potterovská série samozřejmost. V roce 2018 spatřily světlo světa nová ilustrovaná vydání od skvělého ilustrátora Jima Kaye. Toto bohatě ilustrované vydání váš jistě učaruje víc než původní knižní vydání, ve kterém se mihlo jen pár jednoduchých černobílých obrázků. Tyto bohatě ilustrované knížky jsou opravdu kouzelné a překrásné obrázky vtáhnou do děje děti i dospělé.

    S těmito ilustracemi byly dosud vydány první čtyři díly :

    1. díl - Harry Potter a Kámen mudrců

    2. díl – Harry Potter a Tajemná komnata

    3. díl - Harry Potter a Vězeň z Azkabanu

    4. díl - Harry Potter a Ohnivý pohár

    • Formát knihy je 256 x 197 x 25 mm.
    • Knihy jsou vázané.
    • 1. díl má 256 stran.
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 370 Kč.


    5. Harry Potter 3D Puzzle - Hedvika 500 dílků

    Foto zdroj

    Skládání puzzlí je oblíbenou činností dětí i dospělých. U této klidné činnosti trénujete jak přemýšlení tak svoji trpělivost. Puzzle s 500 dílky s krásnou Hedvikou v popředí jsou vhodné pro děti od 6 let.

    Tyto puzzle mají speciálně upravený povrch, aby utvářely dojem prostorového obrázku. 

    Rozměr složeného obrázku je 61 x 46 cm.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 350 Kč.


    6. Mattel Harry Potter Hermiona panenka

    Foto zdroj

    Panenka filmové hrdinky Hermiony s ohebnými klouby, to je stylová panenka typu „barbie“ od Mattela. Hermiona je vysoká 30 cm a je vhodná pro děti od 6 let. Malé holčičky i větší slečny potěší dlouhé česatelné vlásky panenky. Součástí panenky je kouzelnická hůlka, školní uniforma a plášť.

    • Panenka má až 11 pohyblivých kloubů (krk, ramena, boky, kolena, lokty, zápěstí).
    • Na trhu najdete verzi nejen Hermiony, ale také Ginny, Rona, samotného Harryho, Lenky, Cho a dalších postav z filmové série.
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 700 Kč.


    7. Desková hra Harry Potter: Boj o Bradavice

    Foto zdroj

    Filmový příběh můžete prožít i během hraní společenské hry s názvem Boj o Bradavice. Jak už název napovídá, jedná se o velmi napínavou karetní hru. Hráči v rolích hlavních hrdinů (Harryho, Rona, Hermiony a Nevillea) bojují kooperativně proti silám zla. Hra je rozdělena na 7 částí a roste spolu s postupným vývojem herního příběhu.

    • Desková hra je vhodná pro děti od 11 let
    • Hra je určena pro 2 – 4 hráče
    • Herní doba je obvykle 30 – 60 minut

    Obsah hry :
    1× herní plán
    252× karta
    4× kostka
    7× krabička s hrami
    7× pravidla her
    4× deska hrdinů
    8× žeton nepřátel
    70× kartonový žeton

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 1 300 Kč.


    8. Dobble - Harry Potter

    Foto zdroj

    Pro menší děti, které milují tento pohádkový svět, najdete na trhu rychlou a zábavnou karetní hru Dobble. Postřehová hra kapesních rozměrů se hodí s sebou na každý výlet i na narozeninovou párty. Hra cvičí soutěživého ducha i postřeh. Cílem této jednoduché hry je najít na své kartě a kartě na stole dva stejné symboly rychleji než protihráč.

    • Plechová krabička obsahuje 55 karet.
    • Každá karta obsahuje 8 obrázků s motivy předmětů a postav z Harryho Pottera.
    • Hra je vhodná pro 2 – 8 hráčů.
    • Doba hraní je cca 15 minut.
    • Hra je vhodná pro děti od 5 – 6 let.
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 300 Kč.


    9. JERRY FABRICS Povlečení Harry Potter

    Foto zdroj

    Zachumlat se do tohohle kouzelného příběhu, jo, to by byla paráda. Díky povlečení od Jerry Fabrics můžete. Povlečení je z příjemného mikrovlákna a nemusí se žehlit. Peřina je oboustranná v krásném barevném provedení.

    • Rozměr ložního prádla je 140 x 200 a 70 x 90.
    • Povlečení se zapíná díky pohodlnému zipu.
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 400 Kč.


    10. Harry Potter dárková sada Harryho kufřík – 3D hrnek, 3D klíčenka, odznak

    Foto zdroj

    Pokud pokukujete spíše po nějakém pěkném setu, ve kterém najdete víc produktů, možná vás zaujme dárková sada Harryho kufřík. V sadě najdete překrásný 3D hrnek sovy Hedviky, 3D klíčenku zlatonky a kovový odznak nástupiště 9 a 3/4. Kufřík je z pevného kartonu ozdobený symboly Bradavic a Nebelvíru.

    Hrneček má objem 450 ml a je vyroben z kvalitní keramiky, není ale vhodný do mikrovlnky ani do myčky.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 800 Kč.


    To by bylo všech 10 vhodných dárků pro fanoušky kouzelnického světa. Snad vás vybrané produkty zaujaly a třeba s nimi někdy potěšíte svoje blízké. 🙂 Já mám k Vánocům několikero zmíněných produktů připravených pro dcerku, velkou fanynku HP, a věřím, že jí vykouzlím úsměv na tváři.

    Máte rádi svět Harryho Pottera? Jaké hračky s touto tématikou nechybí v pokojíčku vašich dětí?

    Také vás ještě poprosím, pokud máte zkušenosti s nějakým zmíněným produktem z tohoto článku, ohodnoťte ho v koníkovském CENTRU RECENZÍ ↩️
    Moc vám za to děkuji. Modráska 💙 dostanete vždy jako poděkování a odměnu za Vaši recenzi.

    Teď už jen děkuji za vaši pozornost,

    Petra

    88petule
    29. lis 2021    Čtené 1429x

    Společenské hry pro děti a rodiny - recenze 10 nejlepších her.

    Určitě jste slyšeli a víte, že společenské hry sbližují rodinu. U nás doma hrajeme společně jednu hru téměř každý den. Je to velká zábava! Obzvlášť v tomhle ročním období, které přináší jen pochmurné dny. Děti si při hře trénují nejen paměť a slovní zásobu, ale také strategické myšlení a soustředěnost. Rodiče si oddychnou a zaručuji i skvělý pocit z toho, že rodina se směje a je pospolu. 🙂

    Protože hry mají v každém věku jiný význam, vybrala jsem 10 her pro nejmenší děti. Právě malé děti a předškoláky učí společenské hry zábavnou cestou, že v životě se musí dodržovat pravidla, že vyhrát není důležité, že musí přemýšlet a celkově se sebeovládat.

    Hry jsem rozdělila do třech skupin podle věku dítěte, od kterého je dítě schopné hru pochopit a s pomocí rodičů hrát.

    1. Společenské hry pro děti od 2 – 3 let

    Příšerky ze skříně

    Foto zdroj

    Mají vaše děti zlé sny, které je budí ze spaní? Zkuste tuhle zábavnou hru. Příšerky ze skříně jsou kooperativní hra, kde spoluhráči nehrají proti sobě, ale společně se snaží zahnat všechny příšerky do skříně. Hru začíná hrát vždy ten hráč, který se bojí příšerek nejméně. Takže maminko, tatínku, začněte, jděte svým dětem příkladem a s pomocí této hry svým dětem ukažte, že se ničeho nemusí v noci bát. My tuto hru hrajeme s dětmi vždy před spaním. Zaženeme všechny příšerky do skříně a hned se nám jde lépe spát.

    Hra je vhodná pro děti od 3 do 8 let.

    Je vhodná pro 1 až 6 hráčů.

    Doba hraní : 20 minut

    Vydavatel : Granna

    KladyZápory
    Odbourání strachu u dítětežádné neshledávám
    Dítě hru může hrát samo
    Nízká pořizovací cena
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 280Kč.


    Smolíček Pacholíček

    Foto zdroj

    Smolíček Pacholíček je moje oblíbená hra z dětství. Tuhle retro hru mi darovala moje babička a s dětmi ji rádi hrajeme. Na herní desku se rozestaví drobné předměty (berušky, muchomůrky, hříbečky a další), které se přiklopí zelenými stromečky. Součástí hry je hrací kostka, na které jsou tyto drobné předměty vyobrazeny. Hledání totožného předmětu z kostičky na herní desce děti baví, a to hlavně proto, že pod jedním stromečkem se skrývá Smolíček Pacholíček!

    Zábavná hra s drobnými předměty procvičí i dětskou jemnou motoriku.

    Hra je vhodná pro děti od 2 - 3 let.

    Je vhodná pro 2 až 4 hráče.

    Doba hraní : 20 - 30 minut

    Vydavatel : EFKO

    KladyZápory
    Nostalgické vzpomínky pro dospěléPokud se Smolíček najde brzy, je hra krátká
    Děti mohou hrát bez asistence rodičůStromečky mohou vyklouzávat z ruky
    Hra cvičí dětskou jemnou motorikuV balení nenajdete náhradní figurky
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 390Kč.


    Popelka

    Foto zdroj

    Popelka, to je jednoduchá a sympatická kooperativní hra dle motivu oblíbené dětské pohádky. Popelka se chystá na ples a úkolem hráčů je pomoci ji sehnat vše, co na něj potřebuje. Pozor ale než odbije půlnoc! Stihnete najít střevíčky, šaty, kočár a vše další? Hra se dá hrát ve třech různých verzích. Každá verze znamená jinou náročnost. Trénujte pomocí této kooperativky se svými dětmi jejich paměť. Jedná se o takové vylepšené pexeso, kdy ale hrají hráči společně a je důležité naslouchat a umět domluvit se. Zvládnete to?

    Kooperativní hra cvičí paměť, pozornost i prostorovou orientaci.

    Hra je vhodná pro děti od 3 let.

    Je vhodná pro 1 až 4 hráče.

    Doba hraní : 20 minut

    Vydavatel : Granna

    KladyZápory
    Nízká pořizovací cenaDospělým se může zdát příliš jednoduchá
    Dítě ji může hrát samo
    Opravdu krásné grafické zpracování
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 260Kč.


    2. Společenské hry pro děti od 4 let

    Spící královny

    Foto zdroj

    Spící královny jsou karetní hra, která bude zaručeně bavit celou rodinu. Palačinková královna a dalších 11 královen byly uspány spícím kouzlem. Úkolem hráčů je všechny královny vzbudit. Vyhrává ten, kdo má nejvíce královen nebo nejvíce bodů. Chytlavá hra a velké soupeření. Součástí 79 karet jsou královny, králové, rytíři, draci, kouzelné hůlky, lektvary a speciální šašci. Soupeři si pomocí karet mohou královny krást i znovu uspávat. Třeba taková Srdcová královna za nejvíce bodů, o tu se kolikrát strhne nejeden boj. 🙂

    U této hry si děti procvičí přemýšlení, strategické myšlení i počítání do pěti, protože právě pět karet musí mít hráči v ruce v každém kole. Zvládnou to? Určitě ano.

    Hra je vhodná pro děti od 3 let.

    Je vhodná pro 2 až 5 hráčů.

    Doba hraní : 30 minut

    Vydavatel : ADC Blackfire

    KladyZápory
    Jedna z nejlepších karetních herŽádné neshledávám
    Učí děti řešit jednoduché početní příklady
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 260Kč.


    Chyť draka!

    Foto zdroj

    Jednoduchá hra pro malé děti. Hru s chytlavým názvem Chyť draka! můžete hrát ve dvou verzích. Buď hráči spolu soupeří anebo společně kooperativně sbírají draky, kteří jim přinesou vítězství. Součástí hry je sada karet a ovocná kostka. Každý mlsný drak má přeci rád ovoce. Nejprve musíte s pomocí vybavení a šťavnatého ovoce získat nejmenšího draka. S malým dráčkem pak nadejde čas chytit draka většího, puberťáka a nakonec za pomocí většího draka můžete chytit toho největšího draka dospěláka. V základní verzi hry vyhrává ten, kdo první získá tři dospělé draky.

    Hrou děti trénují pozornost a přemýšlení.

    Hra je vhodná pro děti od 4 let.

    Je vhodná pro 1 až 4 hráče.

    Doba hraní : 30 minut

    Vydavatel : Loris Games

    KladyZápory
    Skvělá karetní hraŽádné neshledávám
    Úsporné balení hodící se na cesty
    Dítě ji může hrát samo
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 250Kč.


    Věž čarodějnic

    Foto zdroj

    Věž čarodějnic, to je bleskurychlý závod k magické kouli. Všechny malé čarodějky a čarodějové tedy nasedat a můžete letět za dobrodružstvím. Dávejte si ale při hře pozor, součástí hry jsou magnetické figurky a kouzelné a záludné magnetické koště, které vám ne vždy dovolí letět. Během hry si musíte škodit, abyste vyhráli. Jestli vaše děti baví přesně takové taktické hry, zkuste krásnou hru Věž čarodějnic.

    Hra u vašich dětí procvičí paměť a taktické myšlení.

    Hra je vhodná pro děti od 4 let.

    Je vhodná pro 2 až 4 hráče.

    Doba hraní : 20 minut

    Vydavatel : Mindok

    KladyZápory
    Skvělá karetní hraVyšší pořizovací cena
    Děti budou chtít závodit znovu a znovuŠkodolibá hra
    Trénink taktického myšlení
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 600Kč.


    3. Společenské hry pro děti od 5 let

    Diamantový les

    Foto zdroj

    Hráči se převléknou za trpaslíky a mohou se vydat na temnou cestu lesem, během které hledají ztracené diamanty. Trpaslíci bloudí tmou, narážejí na skály, bažiny a také na rarášky, kteří jim rádi škodí a znepříjemňují cestu. Cílem hry je se svým trpaslíkem najít čtyři diamanty různých barev a pak se s nimi vrátit z temného lesa zpátky ven.

    Hra Diamantový les má různé hrací možnosti. Můžete ji pomocí různého rozložení herního plánu značně zkrátit a zjednodušit.

    Děti trénují paměť, logické i strategické myšlení.

    Hra je vhodná pro děti od 5 let.

    Je vhodná pro 2 až 4 hráče.

    Doba hraní : 25 minut

    Vydavatel : Dino

    KladyZápory
    Možnost hru zjednodušit a časově zkrátitŽádné neshledávám
    Děti trénují paměť
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 300Kč.


    Tajná výprava čarodějů

    Foto zdroj

    Zvědaví studenti akademie čar a kouzel tajně utekli ze školy. V černočerném lese je však objevil duch Bludovit a teď je jim v patách. Dokážou mu společně utéct z kouzelnického trhu zpět do školy? Během kooperativní hry vám pomáhají roztomilí Bludíci. Hra je velmi chytlavá a já s dětmi ji doporučuji všemi deseti. Společně prohráváte, společně vyhráváte. A opravdu často není lehké vyhrát. Věřte, že budete hrát znovu a znovu dokud Bludovitovi konečně společně neutečete. 🙂

    Tajná výprava čarodějů perfektně cvičí paměť – během hry si musíte pamatovat pozice Bludíků v lese.

    Hra je vhodná pro děti od 5 let.

    Je vhodná pro 2 až 6 hráčů.

    Doba hraní : 20 - 30 minut

    Vydavatel : MINDOK

    KladyZápory
    Hru si velmi oblíbíteVysoká pořizovací cena
    Děti trénují paměť

    💙 Můj TIP k této dětské deskové hře : Hru si můžete zakoupit v polštině za poloviční cenu na českých e-shopech. U této hry jiná jazyková verze nevadí, protože na hracím poli ani na žádných kartičkách nenajdete žádný text. Český návod je volně ke stažení u vydavatele.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 600Kč.


    Pohádkáři

    Foto zdroj

    Jestli vaše děti milují fantazii a pohádky, je tahle hra pro vaši rodinu ta pravá. Hra začíná příběhem dvou dětí, Wilfrieda a Marie, které našly kouzelnou knihu. Vaším úkolem je přidat se k hlavním hrdinům a na několik desítek minut se ponořit do knihy s nimi. Hru je možné hrát ve verzi kooperativní, kompetitivní nebo lehkou verzi pro mladší hráče. Děti jistě zaujmete grafickým zpracováním a stoprocentně je potěší, že hra je pokaždé jiná, hrát budete 36 příběhů. Který to bude tentokrát?

    Pohádkáři jsou vhodní pro děti od 5 do 9 let.

    Hra je vhodná pro 2 až 6 hráčů.

    Doba hraní : 30 minut

    Vydavatel : ADC Blackfire

    KladyZápory
    Nádherné grafické zpracováníVysoká pořizovací cena
    Různé hrací varianty díky různým hracím příběhům
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 600Kč.


    Duch!

    Foto zdroj

    Duch je postřehovka, která zabaví velkou skupinu lidí. Součástí hry je 5 předmětů (červené křeslo, modrá kniha, zelená lahev, šedá myš a bílý duch) a 60 karet. Zvítězí ten, kdo získá nejvíce karet. Na každé kartičce jsou vyobrazeny dva předměty, jsou ale v různých barvách! Vašim úkolem je co nejrychleji ze stolu sebrat předmět, který je na vrchní kartičce vyobrazen ve správné barvě. Aby to ale nebylo tak jednoduché, některé kartičky neobsahují předmět se shodnou barvou. V tom případě musíte sebrat ten předmět, který na kartičce není (na kartičce ale nesmí být ani jeho barva). Musíte být rychlejší než váš soupeř!

    Hra je vhodná pro děti od 5 - 6 let a moc baví i dospělé.

    Je vhodná pro 2 až 8 hráčů.

    Doba hraní : 20 minut

    Vydavatel : Mindok

    KladyZápory
    Balení vhodné na cestyŽádné neshledávám
    Hra rozvíjí postřeh
    Hru může hrát až 8 hráčů
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 300Kč.


    To bylo 10 nejlepších společenských her podle mého výběru. Doufám, že vás výběr her i článek zaujal a že si třeba nějakou hru domů také pořídíte. Věřte, že když vyzvete své dítko k hernímu utkání, zapomene na televizi či tablet. Hra s rodiči je pro děti důležitá a potřebná. Já kupuji každé Vánoce minimálně jednu společenskou hru. Protože všechny tyhle úžasné výše uvedené hry už máme, pokukuji letos po dalším pěkném kousku. Máte vy nějakou pěknou hru v hledáčku?

    Jaké deskové nebo karetní hry jsou oblíbené u vašich nejmenších? Pište svoje tipy do komentářů. I já za ně budu moc ráda.

    Také vás pěkně poprosím, pokud máte zkušenosti s nějakou dnes zmíněnou společenskou hrou, ohodnoťte ji v koníkovském CENTRU RECENZÍ ↩️
    Moc vám za to děkuji. Modráska dostanete vždy za odměnu. 💙

    Teď už jen děkuji za vaši pozornost,

    Petra

    88petule
    18. lis 2021    Čtené 988x

    Jaký dárek pro tchyni? Potěší ji káva, deka beránek, kuchařka a další.

    Tchyně – ožehavé téma nejen českých diskuzních fór. Vztah s tchyní může být někdy prý pekelný, ale jsou i tací šťastlivci, jako jsem já, kterým byla nadělena ta nejlepší tchyně pod sluncem. 🙂

    Pokud jste i vy ti, kdo uděláte letos výjimku stejně jako já nebo tady Karel, tak čtěte níže, jaké dárky by mohly být ideální pro vaši tchyni k blížícím se Vánocům.

    V partě přátel v hospodě se chlubí Karel ostatním: „Každý rok k nám chodí na Vánoce tchyně!“

    „A není to trochu stereotypní?“

    „No, letos uděláme výjimku a pustíme ji dovnitř!“

    Snad vás úvod článku trochu zaujal a pobavil 🙂 a teď už vážně čtěte, jaké dárky by mohly být pro vaši tchyni ty pravé.

    1. TYP Tchyně: „Kuchařka"

    Jestli je právě vaše tchyně vášnivá kuchařka či pekařka nebo tráví ráda čas v kuchyni, vždy ji zaručeně potěšíte jakýmkoliv kuchyňským spotřebičem, nádobím, pěknou sadou nebo vyberte jednu kuchařskou novinku tohoto roku.

    V tomto roce vyšla například kuchařka od úžasné Mirky Van Gils Slavíkové Famózní 2. Možná by kuchařka s tímto názvem mohla tchyni i zalichotit.

    Famózní 2 - Mirka van Gils Slavíková

    Foto zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 400 Kč.


    2. TYP Tchyně: „Televizní typ“

    Pokud vaše tchyně tráví hodně času u televizních seriálů, televizních novin a sáhodlouhých telenovel, můžete jako dárek zvolit příjemnou deku nebo hřejivý župan.

    Deka „beránek“, jak již její název napovídá, bude určitě příjemným společníkem v obývacím pokoji u tv v chladnějších obdobích. Jedinečnou deku s beránkem můžete zakoupit v několika barevných provedeních.

    Deka kostka s beránkem 150x200 cm

    Foto zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 650 Kč.


    3. TYP Tchyně: „Cestovatelka“

    Má-li vaše tchyně v oblibě cestování, vždy potěší kniha pro poznávání nových oblastí, kosmetické cestovní tašky, stylový šátek či velká cestovní kabelka. V tomto případě vlastně klidně volte jakoukoliv knihu, která bude vedle tchána vhodným společníkem na dovolené.

    Cestovní kosmetická taška je ideálním doplňkem každé ženy. Já bych volila kosmetickou tašku se zrcadlem, které se na cestách může vždy hodit. Barevný květinový potisk podtrhne krásu tohoto dárku.

    Cestovní taška na kosmetiku se zrcadlem

    Foto zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 1 100 Kč.


    4. TYP Tchyně: „Rodinný typ“

    Vyhráli jste tchyni, která by neustále hlídala svá vnoučátka? V kabelce nosí v obálce fotky celé rodiny, aby se mohla kdykoli a kdekoli pochlubit? Potěšte ji nějakým fotoproduktem. V dnešní době najdete na trhu nejen fotoknihy, ale také hrnečky, polštářky, kryty na mobil nebo puzzle s vaším vlastním návrhem. Výjimečným fotoproduktem je i nákupní taška, na kterou si můžete nechat natisknout libovolnou vámi vybranou fotografii. Vaše tchyně tak bude mít vzpomínky doslova na dosah ruky.

    Nákupní taška s vlastní fotkou

    Foto zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


    5. TYP Tchyně: „Vždy nalíčená“

    Většina z nás žen se ráda líčí v každém věku. Potěšte vaši tchyni poukazem na manikúru, pedikúru, ke kadeřnici nebo vámi vybranou kosmetikou či kosmetickým balíčkem z drogerie. To jsou dárky, které žádnou ženu neurazí.

    Pro všechny milované tchyně babičky štramandy můžete zvolit pečující krém s krásným obalem. Krém milovaná babička redukuje mimické vrásky a pomáhá pleť vyživit, celistvit a doladit její hladký vzhled.

    Pečující krém Milovaná babička

    Foto zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 500 Kč.


    6. TYP Tchyně: „Sportovkyně“

    Zase tchyně a tchán vyrazili na kolo? Nebo vaši tchyni a její kamarádky stále drží aerobik? Pokud vaše tchyně ráda sportuje a tráví čas aktivně, můžete ji pod stromeček nadělit chytré sportovní hodinky nebo třeba stylový cyklodres.

    O chytrých hodinkách psala docela nedávno @hasara33 :

    Odkaz na článek

    Článek vám pomůže s výběrem dámských funkčních a zároveň elegantních hodinek pro vaši tchýni sportovkyni.


    7. TYP Tchyně: „Milovnice kávy“

    Chodí ráda vaše tchyně s přáteli na kus řeči do kavárny? Kávu potřebuje a dělá jí dobře? Vyberte kávová zrna z nějaké české pražírny. Spousta e-shopů s kávou vám i natiskne na kávový balíček vlastní věnování.

    Pražírna kávy Zlaté Zrnko upravuje balíčky kávy na míru tak, abyste s nimi maximálně potěšili svoje nejbližší.

    Personalizovaná káva

    Foto zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 560 Kč / 1 kg.


    8. TYP Tchyně: Všechny ostatní tchyně

    Pokud jste z výše vybraných bodů nevybrali, vždy, ale opravdu vždy potěší balíček na míru. Přemýšlejte nebo si v průběhu listopadu zapisujte, co jste si všimli, že má vaše tchyně ráda. Na trhu je spoustu firem, které mají dárkové bedny již připravené k objednání, ale můžete dárkovou bednu připravit i vy sami. Může v ní být šperk, kosmetika, drobná dekorace nebo oblíbené delikatesy.

    Pokud sháníte dárek na poslední chvíli, je ideální objednat bednu hotovku. Dřevěné dárkové boxy s potištěným víkem určitě každou tchyni babičku potěší.

    Dřevěný dárkový box – babičky dělají život krásnější

    Foto zdroj

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 800 Kč.


    Jestli vám během článku problesklo hlavou několik nápadů na dárek pro tchyni, článek byl úspěšný a já vám děkuji za jeho dočtení do konce. Pokud chcete, podělte se s námi v komentářích o nápady na dárky pro tchyni, třeba s ním někoho dalšího zaujmete. 💙

    No a pokud už máte zkušenosti s nějakým výše uvedeným dárkem / produktem, budu moc ráda, když ho ohodnotíte v koníkovském Centru recenzí. My Vám za to pošleme 💙 jako poděkování.

    Krásný večer přeje

    Petra

    88petule
    30. dub 2021    Čtené 775x

    Já se s vámi loučím, ale Nestlé tu zůstává v plné míře dál 🍀

    Milé maminky, milí přátelé, milé koníkovky,

    na Modrého koníka jsem přišla v roce 2014 jako budoucí prvorodička v očekávání. Poznala jsem tu opravdu hodně přátel a milých maminek, které se mnou prožívaly všechny radosti i strasti. Vloni jsem se pevně chytila příležitosti stát se Ambasadorkou značky, která mi je blízká, protože naše Natálka byla, a ještě je milovníkem BEBA mlíčka. Vše ale jednou končí a já mám dnes jako Ambasadorka poslední pracovní úkol. A to rozloučit se s vámi z pozice Ambasadora pro značku Nestlé baby. 

    Celý ten rok byl pro mě velice příjemný. Nejen že já jsem vám přinášela novinky ze světa Nestlé, ale to i vy jste mě za ten čas mnohého naučily a nespočetněkrát v lecčems poradily. 

    Moc vám děkuji. 🌷 Děkuji, že díky vám roste naše skvělá skupinka (Zdravý začátek s Nestlé), děkuji, že sledujete můj profil a baví vás i moje pečení a děkuji za všechny ty příjemné komentáře a diskuze, které obohatily celý můj rok tady. 

    Také bych ráda poděkovala mým milým kolegyňkám. @michaelllas @mummy88 @vanea @petuliiik01 @apacheee @tratatundra @mariegroth @hanica83 @ivakalinova @kristinandbaby Byly jste oporou a nejednou pomocnou rukou. 😊  Ženy, děkuji! 🌷

    Velký dík patří týmu Nestlé, za kterým stojí spoustu úžasných a moc milých lidiček. Stejně tak velmi děkuji týmu Modrého koníka. Jmenovitě @dominika_c – Domi, děkuji za vše. 🌷

    Já jen doufám, že vás první rok se mnou, mými holčičkami a Nestlé bavil. Že vás těšily nejen soutěže, ale i příspěvky. Že jsem vás inspirovala a občas potěšila novým receptem na dezertík ke kávě. 

    Závěrem mohu prozradit, že od zítra za mě v pozici Ambasadora pro značku Nestlé baby nastoupí mladá a skvělá maminka dvou chlapečků. ♥ Věřím, že tuhle příjemnou změnu přivítáte. 😊

    Já tu s vámi zůstávám dál a budu vás těšit (už jen) mými recepty na něco dobrého. 😊

    Děkuji za pozornost a brzy zase na shledanou.

    Petra s holčičkami Viktorkou, Emilkou a nejmladší Natálkou

    88petule
    30. dub 2021    Čtené 581x

    Zábavná soutěž o super prémiové kojenecké mléko BEBA SUPREMEpro

    Milé maminky, doufám, že vás potěším, protože jsem si pro vás zase připravila tu zábavnou soutěž, která Vás vždy tolik baví. 😊

    Minulý měsíc jsme si v rámci soutěže i postů povídali o tom, jak jsou naše děti úžasné. Jaké dělají pokroky, jaká je to pro ně námaha a mnohdy dřina. Že se dokáží vyjadřovat pouze pláčem a jak dokonale vymyšlený celý ten fyzický i emocionální růst dítěte vlastně je. ♥

    Tuhle soutěž bych ráda vzala z druhého konce. 😊 Jak vy, jako rodič, vnímáte všechny ty pokroky a rychlý růst vašeho mrňouska? Jaké emoce vámi mávají, když se třeba vaše dítko poprvé postaví? Když řekne poprvé „máma“? Co cítíte, když rozbije hrneček? Co když ho nestihnete chytit a spadne a následuje velký pláč? Je to emocionální smršť, souhlasíte? 😊♥

    Pravidla soutěže jsou velmi jednoduchá :

    1) Pod tento článek vložte komentář s maximálně 10 EMOTIKONY, které vyjádří vaši emocionální smršť, kterou jste pociťovali nebo pociťujete během všech poprvé vašeho malého miláčka ♥ 

    2) Dejte LIKE tomuto článku. 👍

    3) Pokud chcete být zařazení do slosování DVAKRÁT, staňte se členem naší Nestlé skupinky (Zdravý začátek s Nestlé). Pokud jste členem nebo jste se jím právě stali, vložte druhý komentář a do něj napište jen „A JSEM ČLENEM“ 

    Soutěž probíhá od teď do 29.4.2021 do půlnoci

    Každého vítěze vybere generátor náhodných čísel. Zveřejněni budou na mém blogu v následujících dnech po skončení soutěže.

    Mám připraveno 6 plechovek BEBY SUPREMEpro. Po dvou baleních rozdám třem z vás.    

    BEBA SUPREMEpro obsahuje :

    💧 2 klinicky prokázané oligosacharidy 2´FL a LNnT, které jsou svojí strukturou IDENTICKÉ s oligosacharidy v mateřském mléce
    💧 částečně štěpenou bílkovinu OPTIPRO HA, jedná se o speciální proces, při kterém dochází k získání 100% syrovátkové a šetrné bílkoviny
    💧 probiotika L.reuteri a prebiotika
    💧 vitamíny a složky, které posilují imunitu a podporují zdravý růst vašeho mrňouska ¹

    Přeji vám hodně štěstí ! 🍀 Vaše Péťa s Natálkou 

    …………………………………………………………………..

    Důležité upozornění: Kojení je pro Vaše miminko to nejdůležitější. Pokud již nemůžete kojit, poraďte se se svým pediatrem. Soutěž se nevztahuje na výrobky počáteční kojenecké výživy. ¹Minerální látky železo, zinek a vitamíny A, C, D se podílejí na normálním fungování imunitního systému. Obsah ve shodě s požadavky příslušné legislativy.

    88petule
    20. dub 2021    Čtené 483x

    Jak vybudovat dítěti silnou imunitu

    Určitě jste i vy, stejně jako já, snily, že budete mít zdravé děti, které nikdy nic netrápí. Bohužel ne vždy je to tak jednoduché, protože bacily číhají všude. Nemusíme ale jen čekat se založenýma rukama, můžeme našim pokladům pomoci vybudovat silnou imunitu na celý život. ♥

    IMUNITA VROZENÁ

    Se vyvíjí už během pobytu v mámině bříšku. Pokud by vás tato část zajímala podrobněji, psala jsem vám o ní v loňském krátkém článku : https://www.modrykonik.cz/blog/88petule/article/imunitni-system-ditete-v-kostce-od-teh-8frmwd/

    IMUNITA ZÍSKANÁ

    Právě tuto část imunity můžeme budovat. Pokud není vytvořená správně, může vaše dítě čekat boj s jednou nemocí za druhou. Na tuto imunitu se v dnešním článku podrobněji zaměříme :

    Možná nevíte, že získanou imunitu budujete dítěti už od samého narození tím, že ho krmíte mateřským mlékem, kterým dítěti předáváte důležité protilátky i probiotika. V dnešní době se ale nemusíte trápit, pokud se kojení z různých důvodů nezdařilo a vaše miminko krmíte náhradní kojeneckou výživou. Výrobci kojeneckých mlék v dnešní době myslí i na to, aby mlíčka měla taková složení, která imunitu podpoří. ♥ Například BEBA SUPREMEpro obsahuje bílkovinu tvořenou procesem OPTIPRO HA, která je vhodná i pro děti s alergií v rodině, probiotika, prebiotika, minerální látky, železo, zinek a vitamíny A, C, D, které se podílejí na normálním fungování imunitního systému. 

    Pro budování imunity je důležitá pestrá strava. Proto v době zavádění příkrmů i později vybírejte různé druhy kvalitní zeleniny i ovoce. Pro tělíčko důležitá probiotika najdete v mléčných výrobcích, proto nezapomínejte ve vhodném věku začít pravidelně zařazovat do dětského jídelníčku jogurty a později i tvaroh. 

    Pokud vás zajímá zavádění příkrmů detailněji, vše potřebné najdete v tomto krátkém článku : https://www.modrykonik.cz/blog/88petule/article/stravovani-v-prvnich-letech-zivota-our0ar/

    Další a velmi důležitý faktor je pravidelný pobyt na čerstvém vzduchu. V tomto případě si pamatujte, že žádné počasí není špatné a dvě hodinky denně na čerstvém vzduchu jsou prostě vždy potřeba. 😊

    Pokud máte možnost, dopřejte malým dětem saunování, pobyt v solné jeskyni nebo je berte na kurzy plavání pro kojence. To vše podpoří otužování dítěte a tím podpoří imunitní systém tím správným směrem. 

    Určitě víte, že s bakteriemi a s bacily se dítě potkává především v kolektivu. A „potkávat“ se s nimi, to je potřeba! Takže společnost a kolektiv různých lidí také pomůže v utužování té nejlepší imunity.

    Možná se budete divit, ale dítěti nesvědčí sterilní prostředí. Určitě vám neradím přestat doma uklízet 😊, ale možná když se vyhnete častému používání chemických prostředků a raději častěji sáhnete po praobyčejné sodě nebo octu, můžete tak dětskému dýchacímu ústrojí velmi pomoci a podpořit ho opět tím správným směrem. ♥

    Jako poslední bod bych uvedla dostatek spánku a přestávky během dne. Obojí dítě zbaví možného stresu a imunitní systém tak může správně vykonávat svou funkci.

    Nakonec si zkusme všichni zapamatovat : „Když je dobře na duši, je dobře i na těle.“

    Láska hory přenáší a úsměv od ucha k uchu je i pro IMUNITU to pravé ořechové. 😊 ♥

    Děkuji za pozornost při dnešním krátkém čtení a přeji zdraví vám i vašim dětem,

    Vaše Petra a #nestle

    88petule
    16. dub 2021    Čtené 1211x

    🌟 POHÁDKOVÁ SOUTĚŽ 🌟 O OVOCNÉ KAPSIČKY

    Krásný den, maminky, věděly jste, že v DUBNU roku 1805 se narodil světový pohádkář Hans Christian Andersen? Napsal 156 pohádek, které všichni známe a máme rádi. Třeba taková Malá mořská víla nebo Sněhová královna a co třeba rozkošné Ošklivé káčátko? 😊 

    DUBNOVOU soutěž tedy pojmeme ve znamení DĚTSKÉ KNIHY. 

    Podle průzkumů děti, kterým je čteno v předškolním věku, lépe prospívají ve škole. Čtení dětem je důležité a podporuje učení jazyku, obohacení slovní zásoby a také tvoření vět. 😊

    🌟 Jednoduchá pravidla DUBNOVÉ soutěže :

    1) Dejte LIKE tomuto článku. 👍

    2) Napište do komentáře, jaká je u vás doma oblíbená knižní pohádka. ♥

    (nemusí být od pohádkáře H.CH.Andersena)

    Soutěž probíhá od teď do 18.4.2021 do půlnoci.

    Výherci budou dva a oba budou vylosováni generátorem náhodných čísel. Zveřejněni budou na mém blogu v následujících dnech po skončení soutěže.

    Jedna cena, tedy jeden balíček obsahuje 20 ks ovocných kapsiček :

    4ks NESTLÉ kapsička Hruška Švestka 

    4ks NESTLÉ kapsička Jablko Banán Jahoda 

    4ks NESTLÉ kapsička Borůvka Jablko Banán 

    4 ks NESTLÉ kapsička Jablko Dýně Meruňka 

    4 ks NESTLÉ kapsička Jablko Broskev 

    Já vám závěrem prozradím, že u každé naší dcery vede jiná knížka. 😊 Naše nejstarší, šestiletá Viktorka miluje knížku Justýnka a asistenční jednorožec. A já se přiznávám, mám ji velmi ráda s ní. 😊 Emilka miluje Louskáčka a Malenku a nejmladší Natálka spokojeně poslouchá před spaním každou knížku. Ráda má svoji nejnovější s názvem Myšák jménem Julian. 😊

    Hodně štěstí v pohádkové soutěži! 🍀

    Vaše Péťa #nestle

    88petule
    31. bře 2021    Čtené 1138x

    MODRÁ SOUTĚŽ S NESTLÉ O DOBRŮTKY PRO NEJMENŠÍ

    Blíží se den 29.3.2021. Víte, co je to za den? 😊 Ne? Já vám to prozradím. Je to MODRÉ PONDĚLÍ. Modré pondělí symbolizuje blížící se Velikonoce a pro křesťany vždy bylo symbolem volného dne. Dle tradice je lidem zakázáno v tento den vykonávat jakoukoliv práci. K tomu se hodí zajímavá otázka do dnešní soutěže : Jakou domácí práci nevykonáváte rády?

    Já vám prozradím, že z duše nesnáším žehlení a tudíž už žehlím jen výjimečně. No a umývání oken taky úplně nemusím… 😊

    ………………………………………………………………….

    V sychravém březnu máte právě teď příležitost si u mě zasoutěžit o balíčky BIO dobrůtek pro vaše mrňousky. Jdete se mnou do toho? Doufám, že ano! 🕶

    Namíchala jsem oblíbené "modré" BIO produkty a vytvořila z nich balíčky pro 3 z Vás. V každém balíčku pro Vaše nejmenší najdete :

    3 ks BIO křupek v náhodných příchutích

    2 ks BIO nemléčné kaše s vanilkovou příchutí

    1 ks BIO mléčné kaše s banánovou příchutí

    5 kusů ovocných BIO kapsiček

    ………………………………………………………………….

    🕶 BIO křupky – V ovocných i zeleninových příchutích. Jsou speciálně navrženy tak, aby odpovídaly potřebám našich mrňousků. Skvěle padnou do jejich malých ruček a díky své struktuře jsou bezpečné a snadno se rozpustí v ústech. Hravý tvar navíc pobídne k samostatnému krmení, při kterém si procvičí jemnou motoriku.

    🕶 BIO nemléčná a mléčná kaše - Příkrm určený pro kojence od ukončeného 6. měsíce věku. Ve vanilkové a banánové příchuti, protože ty patří k těm nejoblíbenějším u všech malých strávníků. 

    🕶 BIO ovocné kapsičky - Jsou hravou svačinkou pro děti od ukončeného 6. měsíce. Obsahují 100% BIO ovoce a jsou bez přídavku cukrů. S novou unikátní Smart Flow hubičkou, kterou si jednoznačně oblíbíte. 

    ………………………………………………………………….

    Pokud Vás zaujal výherní balíček a těšíte se, jak odpovíte na soutěžní otázku, mám pro Vás připraveny úplně jednoduchá pravidla soutěže:

    1) Dejte LIKE tomuto článku 

    2) Odpovězte komentářem na soutěžní otázku pod tento článek :

                 „Jakou domácí práci nevykonáváte rády?“

    3) Pokud chcete být zařazení do slosování DVAKRÁT, staňte se členem naší Nestlé skupinky (BUĎ ČLENEM). Pokud jste členem nebo jste se jím právě stali, vložte ještě druhý komentář a do něj napište jen „A JSEM ČLENEM“ 😊

    Zapojit se můžete do půlnoci 31.3.2021 a následující den vybere generátor náhodných čísel 3 výherce BIO balíčků od Nestlé. Všechny tři výherce uveřejním na svém blogu (můj profil).

    Držím palce a moc se těším na Vaše odpovědi. 

    Peťka a #nestle

    88petule
    28. bře 2021    Čtené 400x

    Úžasné děti ♥ a jejich nezapomenutelné milníky
    v prvních letech života

    Dobrý den, milé maminky,

    dnes jsem si pro vás připravila článek na téma, které je mi velmi blízké a věřím, že osloví i vás. Úžasné momenty našich dětiček, ty nezapomenutelné chvíle úžasných pokroků našich dětí. ♥ 

    Svět právě prochází obdobím, které není lehké pro nikoho z nás, a tak si pojďme společně připomenout a zavzpomínat na ty nejkrásnější dětské milníky. Protože právě naše děti jsou stále stejně úžasné a ať se na světě děje cokoliv, ony se rozvíjejí a žijí dál svým krásným dětským tempem. 

    Vybrala jsem si osm krásných dětských milníků od narození do dvou let. Doufám, že budete souhlasit, že tyto jsou pro nás rodiče i pro naše úžasné děti ty nejsilnější vzpomínky v prvních dvou letech života, které zaznamená nejen naše mysl, ale i památeční album. Tak se pojďme podívat, jak vybrané první silné milníky naši mrňousci vnímají. 

    • Jako první silná vzpomínka je jistě pro rodiče příchod miminka na svět. A pro děťátko je to vůbec první největší životní krok, i když si ho dlouho nepamatuje. 
    • Druhý milník bude pasení koníčků. Postupný rozvoj hrubé i jemné motoriky je pro dítě mnohdy velká námaha! 
    • Třetí milník bude první dětský úsměv. Vzpomenete si na to čekání, kdy vám váš drobeček vědomě opětuje úsměv? 
    • Čtvrtý bude první zoubek. Samozřejmě, že maminky čekají, že ho objeví první. Protože kdo první objeví zoubek, ten dostane na nové šaty. 😊 Ale toho trápení pro bezbranné dětičky.
    • Pátý milník by mohl být „Já sám/a hamám!“ Taková radost! To bylo lžiček vedle, než se vašemu mrňouskovi podařilo trefit se několikrát za sebou přímo do pusinky. Ale už to umí! 
    • Šestým milníkem bude první narozeninová oslava. Já vám nevím, ale mám pocit, že ten první uplynulý rok našich dětí prožíváme my rodiče tak nějak nejsilněji. Souhlasíte se mnou? S našimi holčičkami mám zkušenost, že první narozeninová oslava je významný den, který si rádi prohlížejí a opakují s pomocí památečního alba.
    • Sedmým milníkem by mohli jistě být první krůčky. To bylo karambolů a pádů, než to dítko ustálo a udělalo hrdě první krůčky. Šikulka!
    • Posledním osmým milníkem jsou první dětská slůvka. Pojďme s dětmi cvičit jazýček a zopakovat si, která slůvka jsou ze začátku ta nejjednodušší a která by měla zvládnout brzy ovládat. 

    PŘÍCHOD NA SVĚT

    Všechny jsme to prožily, porod je velmi silný okamžik našeho i partnerova života, jak ale tento počátek vnímá dítě? Dnes se již ví, že novorozenci během porodu pravděpodobně cítí bolest. Je však předmětem diskuzí, jak moc. Všechny ty překážky a nepohodlí však človíčka rozvíjí. Je to stejné jako v životě – překonání překážky nás posouvá dál. 😊 Proto není potřeba se během porodu obávat, pokud lékaři věří, že je vše v pořádku a probíhá, jak má. 

    Po porodu miminku ve většině případů vadí jen změna teploty. Ve vyhřáté děloze mělo příjemných 37 stupňů, zatímco na porodním sále je stupňů, dejme tomu, 25. Instinktem maminky je miminko před chladem chránit položením na své nahé tělo. Toto společně s tlukotem matčina srdce je pro miminko důležitý a krásný vstup do života. Pamatujme, že první hodiny po porodu jsou velmi důležité pro vztah děťátka s maminkou.

    PASENÍ KONÍČKŮ

    Už od narození bychom měli miminko pokládat na bříško. Zpočátku to děláme, jen abychom miminko na tuto polohu zvykaly. Klidně v poloze na bříšku na vašem srdíčku. ♥ Věřte nebo ne, každé poprvé je pro každé děťátko velká dřina. ♥ Mezi 2. a 3. měsícem a u některých dětí později nás děťátko odmění dokonalým pasením koníčků. Pašák! Víte, jaká to musí být pro mimčo paráda, nedívat se jen do stropu, ale mít konečně jiný pohled na svět! 😊 Věřím, že všechny máme v albu zaznamenané dokonalé pasení koníčků našich dětí. 

    VĚDOMÝ ÚSMĚV

    Když je vašemu děťátku 6 týdnů, můžete začít pomalu vyhlížet první vědomý úsměv. Opičárny jistě zafungují. Tatínek nebo sourozenec může být vhodný adept na výpomoc k rozesmátí mrňouska. 😊 První vědomý úsměv je pro mě velký a krásný milník po skončení šestinedělí nebo na jeho konci. Od teď se malý mrňousku můžeš s námi jenom smát a emocionálně růst! 

    ROSTE ZUB

    Ajéje. Vaše děťátko se najednou změnilo – je plačtivé, nevrlé, odmítá jíst a pít, hůře spí – jako by ho něco bolelo? Za tím vším může být prořezávání prvního zoubku. Samozřejmě, že vaše dítko je šikulka a zvládne to, ale takové kousátko, třeba chladivé, od bolesti dásně pomůže a třeba si toho, že zoubek roste vlastně ani moc nevšimnete. A věděli jste, že kdo z rodičů objeví první zoubek, ten dostane od druhého na nové šaty? 😊  

    UŽ JÍM SÁM

    Většinou kolem 10. měsíce děti samy začnou sahat po lžičce a chtějí už jíst samy. Tuto chvíli není vhodné promeškat. Děti jsou úžasné, samozřejmě zkoumavé a baví je jídlo osahávat, pozorovat, ochutnávat a zkoumat. Nebojte se a věřte jim. Trochu volnosti zapříčiní, že se z vašeho dítěte jednou stane skvělý strávník. Naše malá dnes dvouletá všežravkyně Natálka o tom ví své. 😊 Takhle to ještě neuměla ve 13ti měsících. Ale zkoušením došla k úspěchu :

    PRVNÍ OSLAVA, SLAVÍM 1 ROK

    To není možné! Jeden jediný rok stačil k tomu, že z vašeho malého uzlíčku vyrostlo sebevědomé dítě. Tolik se toho naučilo, tolik pokroků. To si přece zaslouží pořádnou oslavu! Na první oslavu se pro hravé dítko jistě hodí balónky, konfety, zábavná brčka, bubliny atp., aby si váš šikovný miláček mohl svůj velký den užít. Nechme ty úžasné nenechavé ručičky ať si v tento den pořádně užijí a připravte pro dítě jeden malý dortík, který může dítě jíst úplně samo. 

    UŽ CHODÍM

    „Mami, nechytej mě! Naučím se chodit i padat sám/a!“

    Je to tady! Od teď musíte být, maminky, pořád ve střehu. Je to tak správně? Na jednu stranu ano, ale na druhou stranu je vhodné nechávat dítě, aby se naučilo pomalu spoléhat samo na sebe. Já radím, neustále dítě nechytat. Nebojte, oni to mají v hlavičce naprogramované tak, aby padaly na zadeček nebo na bok. Samozřejmě vytvořte dítěti bezpečnou domácnost a tomu malému opičáčkovi raději odstraňte z okolí ostré hrany, nebezpečné a křehké věci. První krůčky si jednoduše užijte s ním, pro dítě je to první krok z nekonečně dalších a z mnoha dalších důležitých v životě. 

    JÁ UMÍM MLUVIT

    Já vím, je to rozkošné, jak vaše mimčo stále brumlá, ale stejně doma všichni čekáte, jestli bude první slovo MÁMA nebo TÁTA. 😊 Tato dvě slova jsou většinou jedna z prvních slov u všech dětí – jednak jsou pro dětský jazýček jednoduchá a jednak je dětem podstrkujeme, protože co jiného by mělo říkat dříve než se naučit oslovovat rodiče. 😊 Dítě se snažte v mluvení podpořit – pomůžou knížky na učení zvuků zvířátek, říkanky jako třeba „Paci, paci“ a ukazovaní na věci v místnosti. Vašemu dítku důvěřujte – je úžasné a dříve nebo později se naučí mluvit jako všichni ostatní.

    Vzpomenete si na první slůvka vašich dětí? 

    Tak jsem si krásně zavzpomínala na nádherné okamžiky, které jsou sice za námi, ale v paměti i v albu zůstanou napořád. Doufám, že i vás dnešní článek potěšil. Pokud chcete, můžete se podělit o zážitky s milníky nebo i o fotografie v komentářích. Děkuji za pozornost a pamatujme, že škola hrou je důležitá od narození. Věřím a vlastně už vím, že všechna ta hra a pozornost, kterou budete věnovat svému dítěti, vás příjemně vrátí do vašeho dětství a přinese vám ty nejkrásnější vzpomínky právě na vaše rodiče. A to je moc fajn. ♥

    Užijte si začátek, protože právě s vaší pomocí vyroste z vašeho mrňouska to nejúžasnější dítě pod sluncem!

    Mějte se krásně, Petra s holčičkami 

    #zdravyzacatek s #nestle

    88petule
    19. bře 2021    Čtené 1319x

    VELKÁ SOUTĚŽ O KOJENECKÁ MLÉKA V HODNOTĚ 6 000 KČ

    Dobrý den, milé maminky.

    Připravila jsem si pro vás soutěž o zásobu kojeneckých mlék BEBA COMFORT. Ve skupince (Zdravý začátek s Nestlé) jsem totiž zaslechla, že mrňouskům zásoby rychle ubývají. 😊 No a protože výherní produkt je určen pro naše děti, bude se i tato soutěž týkat právě jich. ♥

    Od té doby, co miminko spatří světlo světa, se vše točí jen kolem něj. Postupně si musí navyknout na nezvyklou zimu i teplo, světlo i tmu, hluk i ticho. Vše je pro miminko nové, nepoznané. Náruč maminky a její dlaň, která ho hladí po hlavičce, je právě to, co miminko potřebuje, aby se mu na vše nové lépe zvykalo. 😊 Když je miminko na světě druhý týden, začíná se častěji projevovat pláčem. Vlastně je to pro něj v tomto věku to samé, jako pro nás běžné mluvení. Miminko může plakat, protože má hlad, je mu příliš velké teplo, je unavené, bolí ho bříško, nebo jen potřebuje cítit blízkost maminky. 

    SOUTĚŽNÍ OTÁZKA :

    "Vzpomenete si, jak jste konejšili vaše plačtivé miminko?" 😊 

    Já vám rovnou napíši, že s každou dcerkou bylo konejšení jiné. Na první dcerku zabíral kočárek, a tak jsem s ní chodila na procházku i třikrát denně. Také měla ráda Manducu. Druhá dcerka trávila ráda čas jen pozorováním. Třeba takový dětský kolotoč nad postýlku ji okamžitě vykouzlil úsměv a po slzách nebylo památky. A také se ráda chovala na ruce u tatínka. Na třetí dcerku zabíraly starší sestry. Stačilo když „štěbetaly“ nad kolébkou a Natálka je se zaujetím poslouchala nebo pozorovala. 

    Pravidla soutěže jsou jednoduchá :

    1) Dejte LIKE 👍 tomuto článku

    2) Do komentáře pod tento článek napište číslici Vámi vybraného kojeneckého mléka (2, 3, 4 viz výpis níže) a odpověď na soutěžní otázku 

    3) Soutěž probíhá od teď 21.3.2021 do půlnoci a výherců bude 6 😍 

    Každého vítěze ve své věkové kategorii vybere generátor náhodných čísel. Zveřejněni budou na mém blogu v následujících dnech po skončení soutěže.

    A o jakou zásobu kojeneckých mlék tentokrát soutěžíme? 😍 Protože hlavním tématem jsou naši nejmenší, pojďme si zasoutěžit pro šest z vás o měsíční zásobu prémiové mléčné výživy BEBA COMFORT s oligosacharidy a probiotiky L. reuteri, které se přirozeně nachází ve střevní mikroflóře kojených dětí. Unikátní receptura kojeneckého mléka je vyvinuta na základě 60letého výzkumu mateřského mléka pro podporu imunity¹ Vašich nejmenších.  Každý výherce vyhraje 3ks 800g dóz BEBA COMFORT a Nestlé překvapení.

    Výpis jednotlivých cen :

    BEBA 2) 6 x 800 g BEBA COMFORT 2 HM-O, 800 g – od ukončeného 6. měsíce

    BEBA 3) 6 x 800 g BEBA COMFORT 3 HM-O, 800 g - od ukončeného 12. měsíce

    BEBA 4) 6 x 800 g BEBA COMFORT 4 HM-O, 800 g - od ukončeného 18. měsíce

    Přeji vám hodně štěstí ! 🍀🍀🍀

    Vaše Péťa s Natálkou 

    ______________________________________________

    Důležité upozornění: Kojení je pro Vaše miminko to nejdůležitější. Pokud již nemůžete kojit, poraďte se se svým pediatrem. 

    Soutěž se nevztahuje na výrobky počáteční kojenecké výživy. 

    ¹Minerální látky železo, zinek a vitamíny A, C, D se podílejí na normálním fungování imunitního systému. Obsah ve shodě s požadavky příslušné legislativy.

    88petule
    26. únor 2021    Čtené 1069x

    Soutěž o super prémiová kojenecká mléka 💧 BEBA SUPREMEpro 2

    Víte, že mateřské mléko je jedinečné a nenahraditelné, avšak někdy se prostě stane, že kojení z různých důvodů možné není. Společnost Nestlé se výzkumu mateřského mléka věnuje už dlouhých 60 let a objeveným oligosacharidům, které se nachází v mléce mateřském, už 30 let. Společnost přichází pravidelně na trh s produktem, který je díky výzkumům lepší než ten předešlý, to znamená, že se čím dál více přibližuje jedinečnému mateřskému mléku.  A právě proto vzniklo super prémiové kojenecké mléko BEBA SUPREMEpro

    BEBA SUPREMEpro obsahuje :
    💧 2 klinicky prokázané oligosacharidy 2´FL a LNnT, které jsou svojí strukturou IDENTICKÉ s oligosacharidy v mateřském mléce
    💧 částečně štěpenou bílkovinu OPTIPRO HA, jedná se o speciální proces, při kterém dochází k získání 100% syrovátkové a šetrné bílkoviny
    💧 probiotika L.reuteri a prebiotika
    💧 vitamíny a složky, které posilují imunitu a podporují zdravý růst vašeho mrňouska

    Co říkáte, zaujalo vás unikátní složení, které se ještě více přiblížilo mateřskému mléku? Pokud ano, pojďte si o super prémiové kojenecké mléko zahrát. 

    Soutěžní otázka :

    „Je novinka BEBA SUPREMEpro vhodná i pro miminka s alergiemi v rodině?“

    Pravidla soutěže jsou velmi jednoduchá :

    1) Dejte LIKE tomuto článku 👍

    2) Do komentáře pod tento článek napište odpověď na soutěžní otázku (ANO/NE)

    3) Buďte členem naší NESTLÉ SKUPINKY : Zdravý začátek s Nestlé

    4) Soutěž probíhá od teď do 28.2.2021 do půlnoci a výherci budou 3 ♥ ♥ ♥

    Každého vítěze vybere generátor náhodných čísel. Zveřejněni budou na mém blogu v následujících dnech po skončení soutěže.

    Mám připraveno 6 plechovek BEBY SUPREMEpro 2, která je vhodná od ukončeného 6. měsíce věku dítěte. Po dvou baleních rozdám tedy třem z vás.    Ke každé plechovce dostanete i malé Nestlé překvapení. 

    Přeji vám hodně štěstí ! 🍀 Vaše Péťa s Natálkou 

    …………………………………………………………………..

    Důležité upozornění: 

    Kojení je pro Vaše miminko to nejdůležitější. Pokud již nemůžete kojit, poraďte se se svým pediatrem. 

    Soutěž se nevztahuje na výrobky počáteční kojenecké výživy. 

    ¹Minerální látky železo, zinek a vitamíny A, C, D se podílejí na normálním fungování imunitního systému. Obsah ve shodě s požadavky příslušné legislativy.

    88petule
    19. únor 2021    Čtené 969x

    Sourozenectví. Jeden z nejbližších vztahů.
    Ovlivňuje nás?

    Dobrý den, maminky, dnes bych chtěla v krátkosti zauvažovat nad pojmem „sourozenectví“. Sama mám mladší sestru a tři dcery, tak snad vás zaujmou i moje vlastní zkušenosti. A budu moc ráda, když k tomuto článku připojíte i vlastní zážitky. 

    Zapřemýšlely jste někdy nad tím, jak nás sourozenci ovlivnily nebo ovlivňují? Jde vůbec zařídit, aby měly sourozenci vždy jen pěkný a harmonický vztah?

    Nevím, jak tomu bylo u vás ve vašem dětství, ale my se ségrou jsme byly buď nerozlučné kamarádky, které společně bojovaly nejen proti dinosaurům, ale také často proti rodičům. 😊 Nebo jsme vymýšlely lumpárny a dokázaly jsme se poprat jako ti kluci. Obě jsme spolu soupeřily, ale také jsme se dokázaly společně starat o domácí mazlíčky - o společného pískomila a zebřičky. Naše společné dětství provází spoustu nezapomenutelných historek, které zná celá široká rodina nazpaměť, ale stále jsou k popukání. Všechny tyto historky pro mě znamenají silné zážitky, které mě ovlivnily a jsem za ně opravdu moc ráda. 

    Vzpomínáte na nějaké okamžiky z dětství, kdy byste si nedokázaly představit, že by tenkrát s vámi váš sourozenec nebyl? Já se například od útlého dětství bojím tmy. A vůbec si nedokáži představit, že by tenkrát v těch nespočetně mnoho nocích moje sestra se mnou nebyla a nikdo by mě nedržel až do rána za ruku. 

    Sourozenectví je vlastně taková sociální laboratoř, ve které se experimentuje se vzájemnými vztahy. V kolektivu se děti učí, jak spolu vycházet, spolupracovat, soutěžit či si pomáhat. Na druhou stranu se naučí nejen se přátelit, ale také odcizovat či si zachovat klidnou tvář při prohře. Sourozenci se podporují a snaží se spolu dennodenně vycházet. Když dítě nastoupí do školky nebo školy, při komunikaci, v gestech i mimice uplatňuje to, co se naučil v sourozeneckém světě. A to může být dost dobrá výhoda, nemyslíte?

    SEDM TIPŮ, CO DĚLAT, ABY PRÁVĚ VAŠE DĚTI MĚLY PĚKNÝ SOUROZENECKÝ VZTAH :

    1) Mějte v hlavě každé dítě zvlášť, protože každé dítě je jiné a každé dítě potřebuje trochu jiný přístup 

    2) Nejstarší dítě by nemělo mít na starost své mladší sourozence (ne z povinnosti)

    3) Sourozence vzájemně nesrovnávejte

    4) Nenuťte je, aby byli nejlepší přátelé

    5) Nenuťte staršího, aby se vždy s mladšími o vše dělil

    6) Co má jeden, nemusí mít druhý – každé dítě ve svém věku potřebuje něco jiného

    7) Dovolte každému dítěti jít svou vlastní cestou

    Zajímavostí pro vás možná bude, že sourozenci mají nejužší vztah v dětství ve věku od 3 do 5 let. V tomto věku spolu sourozenci tráví nejvíce času. Zde bych aktuálně vypíchla rok 2020, kdy právě naše holky navštěvovaly školku jen zřídka (z důvodu několikrát se opakující karantény) a opravdu veškerý čas trávily spolu – doma v pokojíčku, při procházkách i malých výletech. Pocítily jste také, že se v tomto těžkém období vaše děti více sblížily? S přechodem na základní školu se tato vazba ale mění. Pro děti se v tomto období stává zajímavější skupina vrstevníků, se kterými prožívají spoustu zážitků ve školní lavici nebo odpoledne na kroužcích. Podle psychologů se ale prý sourozenecká láska vrací v plné síle v dospělosti! 

    Já souhlasím, co vy?

    Musíme ale zároveň myslet na to, že si své sourozence nevybíráme. Nikdy tedy nemůžete předpovědět, jak se zrovna u vás ten sourozenecký vztah vyvine. Čím si můžete být jistí je, že vám sourozenci zanechají vzpomínky a silné dojmy na celý život. 

    Moc vám děkuji za dnešní pozornost a těším se na komentáře vašich vlastních sourozeneckých zážitků. 

    Petra a #nestle

    88petule
    17. únor 2021    Čtené 1544x

    ZÁBAVNÁ SOUTĚŽ S EMOTIKONY 🌷😍🚂🏰🌱👠 O CHUTNÉ NOVINKY OD NESTLÉ

    Milé maminky, po dlouhé době jsem si pro Vás připravila zase tu zábavnou soutěž, která Vás vždy tolik baví. 😊

    I když to za okny zatím nevypadá, jaro už se brzy začne probouzet a letošní krásná sněhová zima pomalu usne. 

    „Věci lásky jsou věci života. 

    Po čase zimním přichází jaro,

    po beznaději vzniká naděje,

    po hrůzách noci zasvítává den.“ 

    spisovatel Vladislav Vančura

    Pojďme samy sebe povzbudit! Já se na jaro už moc těším a mám velké plány – především v zahradě. ♥ Pojďte nám říci pomocí maximálně 10ti emotikonů, jak chcete aby vypadalo vaše JARO? Co vše se chystáte podniknout, pokud to bude možné? 😍🙏

    🌷 Jednoduchá pravidla únorové soutěže :

    1) Pod tento článek vložte komentář se 7 - 10ti EMOTIKONY, které vyjádří, na co se na JAŘE těšíte nejvíce.

    2) Dejte LIKE tomuto článku. 👍

    3) Soutěž probíhá od teď do 19.2.2021 do půlnoci.

    🎁🎁🎁 Výherci budou hned 3  a všichni budou vylosováni generátorem náhodných čísel a zveřejněni budou na mém blogu v následujících dnech po skončení soutěže.

    🎁  Jedna cena, tedy jeden balíček NOVINEK v hodnotě 800 Kč obsahuje :

    5 ks NESTLÉ Ovocno-obilná tyčinka Hrozno, Jablko, Banán, 25 g

    5 ks NESTLÉ Ovocno-obilná tyčinka Hrozno, Jablko, Banán, Marakuja, 25 g

    5 ks NESTLÉ Ovocno-obilná tyčinka Hrozno, Jablko, Banán, Borůvka, Černý rybíz, 25 g

    3 ks NESTLÉ Nature’s Selection Mléčná obilná kaše, Jahoda Banán 250 g

    3 ks NESTLÉ Nature’s Selection Mléčná obilná kaše, Jablko Mrkev 250 g

    ……………………………………………………………………………..

    Ovocno - obilné tyčinky 

    • Jsou lahodnou svačinkou pro děti od 1 roku. Jemná ovocná chuť je obohacena o drobné ovesné vločky.
      • Jemná textura
      • Chutná ovocná tyčinka
      • Bez přidaného cukru
      • Praktická svačinka vhodná nejen na cesty

    Kaše Nature’s Selection 

    • Je mléčná obilná kaše vhodná od ukončeného 6. měsíce věku dítěte. Je vyrobena z pečlivě vybraných obilovin – pšenice, ovsa a žita. Kaše je obohacena o jemnou chuť sladkých jahod, banánů a kousků malin či sladkých jablek a mrkve. Obě příchutě jistě potěší bříška vašich malých jedlíků. Při výrobě nebyly do kaší přidány cukry ani aromata (kaše obsahují jen přirozeně se vyskytující cukry). 
      • Bez přídavku cukru (obsahuje přirozeně se vyskytující cukry)
      • Obsahuje 11 vitamínů a minerální látky (vápník, železo, zinek a jód)
      • Vhodné při zavádění lepku do stravy
      • Pečlivě vybrané obiloviny

    Závěrem Vám deseti emotikony povím, na co se už tolik těším já :

    Hodně štěstí v této soutěži ! 🍀 

    Vaše Péťa #nestle